Şimdi Ara

Piaggio fly 100 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
22.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 87erhan87


    quote:

    Orijinalden alıntı: poseidon19

    quote:

    Orijinalden alıntı: 87erhan87

    arkadaslar bu hafta icinde fly 100 almayi dusunuyorumda yakit tuketimini dert ettim kullanan warsa yardmci olursa sevinirim

    dert etme hiç, 100cc 5-6 beygir bir motorun yakıt tüketimi fazl değil. 25 lira gibi bir rakama depo doluyor zaten. bir depoyla kaç km gittiğimi hatırlamıyorum ama en az yakan motor türüdür 100 cc motorlar. 100km de 3 litreden fazla yakacağını sanmıyorum

    3 ise sorun deglde bazi yerlerde 4 die duydum ondan bi panik oldum :)



    yok öyle bişey rahat ol anlık bile olsa 4 e çıkmaz. 2 kişi binerken yokuş yıkarı çıkarken birkaç dakika için fazla yakabilir o kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARBE

    quote:

    Orijinalden alıntı: poseidon19

    yamaha xmax 250 derim. 4 aydır kullanıyorum ve çok memnunum

    Teşekkürler hocam XmaX beni aşar, şimdilik.

    ben motora binmeyi fly100 le öğrendim. 1000 km anca yaptıktan sonra xmaxe geçtim. 1000 km dir de eşimle birlikte gidiyorum. bütçe olarak aşar mı bilmem ama tecrüben fazla olmasa bile xmax kullanabilirsin yavaş yavaş.
  • Kullanamayacağımdan değilde gereksiz fazla, alttarafı git gel 10 km yolum var. Bazen de market vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARBE

    Kullanamayacağımdan değilde gereksiz fazla, alttarafı git gel 10 km yolum var. Bazen de market vs.

    dediğin doğru o zaman. biz bazen atlıyoruz tek günde 200 km yapıyoruz.
  • Güncel
  • ilk depomu Petrol Ofisinden 23.50 liraya doldurmuştum ve o hevesle izinde de olduğum için genelde kısa mesafe ve düz sayılabilecek yollarda yaklaşık 170 km gittim diyebilirim. Ancak ikinci depomu hafta başı yani pazartesi sabahı Shellden aldım zorlayarak 22 lira tuttu fakat cuma günü olmasına ve 120 km yapmama rağmen akşam üstü ışık yandı. Merak ettiğim şeyde ışık yandıktan sonra fly 100 ile ne kadar km yapabiliriz ? Hafta başından beri işe gidip gelmek için kullanıyorum ve gidiş 11 km geliş 11 km olmak üzere özellikle gidiş istikametim uzunca yokuşlarla dolu olduğundan mıdır nedir bu sefer fazla yaktı gibi. Karbüratörü de temizleteceğim çünkü ondanda şüpheliyim. Motorun gidişi harika kalkışları çok seri ve maksimum yaptığı sürat 90 km oda yokuş aşağı. Hiç bir eksiğine şu ana kadar rastlamadım. Eğer kısa mesafe yapacak ayağımı yerden kesecek sorun çıkartmayacak kaliteli bir motosiklet arıyorsanız tavsiye ediyorum. Yalnız yarın sabah depoyu tekrar fulleyip son damlasına kadar kullanarak bir deneme yapacağım. Gelecek hafta yanıma bir bidon benzin alıp bu testi de gerçekleştirdikten sonra sonuçları yazarım. Herkese iyi günler ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatih_aky

    ilk depomu Petrol Ofisinden 23.50 liraya doldurmuştum ve o hevesle izinde de olduğum için genelde kısa mesafe ve düz sayılabilecek yollarda yaklaşık 170 km gittim diyebilirim. Ancak ikinci depomu hafta başı yani pazartesi sabahı Shellden aldım zorlayarak 22 lira tuttu fakat cuma günü olmasına ve 120 km yapmama rağmen akşam üstü ışık yandı. Merak ettiğim şeyde ışık yandıktan sonra fly 100 ile ne kadar km yapabiliriz ? Hafta başından beri işe gidip gelmek için kullanıyorum ve gidiş 11 km geliş 11 km olmak üzere özellikle gidiş istikametim uzunca yokuşlarla dolu olduğundan mıdır nedir bu sefer fazla yaktı gibi. Karbüratörü de temizleteceğim çünkü ondanda şüpheliyim. Motorun gidişi harika kalkışları çok seri ve maksimum yaptığı sürat 90 km oda yokuş aşağı. Hiç bir eksiğine şu ana kadar rastlamadım. Eğer kısa mesafe yapacak ayağımı yerden kesecek sorun çıkartmayacak kaliteli bir motosiklet arıyorsanız tavsiye ediyorum. Yalnız yarın sabah depoyu tekrar fulleyip son damlasına kadar kullanarak bir deneme yapacağım. Gelecek hafta yanıma bir bidon benzin alıp bu testi de gerçekleştirdikten sonra sonuçları yazarım. Herkese iyi günler ...

    fatih bey merhaba,

    bazen benzini hangi benzinciden aldığınız bile etki ediyor. bu yüzden aynı kıyaslamayı aynı benziciden benzin alarak yapmanızı tavsiye ederm. yani shellden alıp kaç km gittiğinizi kaydedin, sonra tekrar shellden alarak tekrar kaydedin. aslında istasyon sadece bir faktör, bunun gibi diğer şeyler de var, trafik durumu, lastik hava basıncı, maruz kaldığınız rüzgar, ne kadar agresif kullandığınız yani gaza ne kadar yüklendiğiniz gibi birçok etken var. o yüzden kıyaslama yapmak zor.

    demek istediğim 170 km gittiğiniz seferde rüzgarsız havalarda gitmişsinizdir az yakmıştır, 120 km gittiğiniz seferde rüzgar vardır daha fazla benzin harcamışsınızdır gibi.

    dediğiniz gibi yokuş ve düz yol bile çok farkettirir.

    özet olarak çok keyifli bir motorunuz var. ben daha st model birşey kullanmama rağmen ne zaman yolda fly100 görsem içim cız eder. o yüzden boşverin yakıt tüketimini, keyfini çıkartın motorunuzun.

    not: depodaki benzini son damlasına kadar kullanmayın. her ne kadar yok deseler bile kullandığımız benzinin içindeki tortu dibe çökmekte, sonuna kadar zorlayarak bu tortunun motora gitme riskini almayın. ışığınız yanınca gidin alın benzininizi.

    daha da önemli not: sakın ama sakın motosikletinizde benzin bidonu taşımayın. zaten yeterince riskli bir alet motosiklet, bide üstünüzde bu sıcak havalarda ekstra bir bomba taşımayın




  • teşekkür ederim arkadaşım. Çarşamba günü bir aksilik yaşamazsam servise bir göstereceğim. Genel bir bakım yapılsın ve ona göre ne olup bittiği zaten ortaya çıkacaktır. Zaten daha 2000 km de motosikletim. Ve tek ihtiyacım şu anda bir karbüratör temizliği. Ondan sonra bayağı bir performans değişimi bekliyorum açıkçası. Bidon olayına gelince :) aslında orada kastettiğim bir küçük su şişesi içerisine sırf ölçüm yapabilmek adına bir deneme istiyordum ama önerinizden sonra vazgeçtim. Teşekkürler saygılarımla ..
  • arkadaşlar fly 100 tedavülden mi kalktı?

    dün sitesinde inceliyordum bugün kaldırmışlar. nedir durum?

    http://www.fercomotor.com.tr/fly_100
  • artık 125 lik olarak geliyorlar türkiyeye arkadaşım. Benim de bir sorum var. Fly 100 orjinal aküsü kaç volt kaç amperdir . Birde üzerindeki akülerin markası nedir ? mevcut olanlar paylaşırsa sevinirim.
  • Ben de bugün 2008 model bir fly 100 aldım.

    Yaz öncesi bakımında ve genel olarak fly 100 ile ilgili ne önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faati67

    Ben de bugün 2008 model bir fly 100 aldım.

    Yaz öncesi bakımında ve genel olarak fly 100 ile ilgili ne önerirsiniz?

    1 kaça aldın
    2 km kaçta
    3 renk
    4 foto eklermisin
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bende bugün 2011 model 6.000 km'de 3.300 TL'ye fly 100 aldım. Motor çok çok temiz. Ben motordan çok anlamam honda fizy düşünüyordum iki kardeşim var onlar piaggio almamı önerdi. Motorla hergün 25 km işe gidip geleceğim birde mahalle içinde market alışverişi falan yapacağım. kışın binmeyi düşünmüyorum.

    Sizlere sormak istediğim mtv yok onu biliyorum. Mtv dışında yapılması gerekenler nelerdir. Yani noter satışını aldıktan sonrası.

    Kimisi Zorunlu trafik sigortasını hemen yaptır diyor kimisi 15 gün içinde yaptır diyor. Arabalarda olduğu gibi istanbul harici plaka olursa sigortası ne kadar fark eder ben Tuzla'da oturuyorum iş yerim Gebze'de. Motorun plakasını 41 yaptırsam mı yada 41 yaptırsam kaç paralık bir fark olur, değer mi?


    Son olarak motorlarda pert kaydı muhabbeti oluyormu. Biz motoru hiç bir yere göstermeden aldık. iki kardeşimde motordan iyi anlarlar. ikiside bu fiyata alınır dedi. ama benim içimde kurt var. Motoru ve satışını pazartesi alacağım. Öncesinde servisini arayıp bilgi almaya çalışacağım. Sizlerin düşünceleri nelerdir.

    Zaman ayırdığınız için teşekkürler.




  • tedirgin62 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, motor 5800 km'de siyah renk. 2000 TL'ye aldım. Fotoğrafı da ekliyorum. :)
     Piaggio fly 100
  • yesilsy Y kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. :)

    Sigortanı hemen yaptır, ben 160 TL'ye yaptırdım. Plaka sigortada fark eder ama bence değmez, ben uğraşmadım şahsen.

    Motoru aldıktan sonra ne olur ne olmaz yağını bir değiş derim. Kendin takip edebilirsin bundan sonra böylece. Kardeşlerin motordan iyi anlıyormuş, seni onlar yönlendirsinler :)
  • bu motorun arkasına römork yaptırmayı düşünüyorum yapılır mı acaba
  • Arkadaşlar dün bende Fly 100 aldım. Hız olarak maksimum 70 gördüm benim için yeterli. Dikkat çekici ve güzel bir motor bence , en azından piaggio.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm arkadaşlar 2010 yılından beri fly 100 kullanıyoru son zamanlarda yağmur yağdığı zaman motor çalışmıyor marş basıyor ama motor çalışmıyor sizin motorlardada varmı böyle bir sorun ve çözüm bulan oldumu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kemal-1907 K kullanıcısına yanıt

    merhabalar ben gelecekten geliyorum yıl 12.11.2023 :) 2018 yıllarında sizin yasadığınız problemin aynısını yaşamaktayım. sorun nesilden nesille aktarılmakta tıpkı bir kara büyü gibi lütfen siz eğer çözüm bulabildiyseniz bize de yardımcı olur musunuz.

  • alpcabbar0101 A kullanıcısına yanıt
    Piaggio hakkında bilgim yok ama bu şekil sorunlar bujiden kaynaklanır genellikle, denemenizi öneririm. Benim cgnin buji başlığı metaldi, plastik su geçirmeyen ile değiştirdim, aynı sıkıntım çözüldü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.