Şimdi Ara

Pickup hakkinda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
21.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Sagolun. Simdilik her gun 1 modeli test etmeyi kafaya koydum. Lakin yaptigim testler, sadece yolda surmek uzerine oluyor. Arazi parkuru falan yok. Izmirde merkeze yakin lokasyonlarda pek arazi de yok. Arazi olmayinca araclarla sadece yol denryimi yasayabiliyoruz. Bu yuzden testler cok dogru sonuc vermiyor.



    Bir de test araclari yuksek motor 4x4 full araclar. Benim alacagim 4x2 bosa yakin dusuk motor ve manuel araclar. Yani surdugum hicbir arac alacagima benzemiyor.

    doğru diyorsunuz da zaten arazide konfor olması mümkün değil; mühim olan bence günlük kullnımınıza hangisi daha rahat gelecek.

    ve arkada oturanlara hangisi daha konforlu gelecek.

    araziye girildimi ekstrem şartlar hariç hepsi aynı işi görür ( araziden kasıt sedan arabanın giremeyeceği engebeli az tümsekli arazi ); ekstrem şartlarda mitsubishi ve ısuzu daha başarılı olur orası ayrı.



    hayırlı günler.




  • Tum oklar mitsubishi ve isizuyu gosteriyor anlasilan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Tum oklar mitsubishi ve isizuyu gosteriyor anlasilan.

    mitsubishi servis olarak daha yaygındır; temsa l200 e verdiği değeri reklamı attrage ye colta yapsaydı şimdi bu iki araç çok farklı yerde olurdu.

    temsanın kıymetlisidir yani.

    hayırlı günler.
  • 1 ay once 2016 model 0 km Ford Ranger 2.2 4x4 MT aldim. Aslinda otomatik vites almak icin gitmistim fakat TR sinirlari icerisinde hicbir bayide yokmus. Sanirim yeni parti temmuz ayinda gelecekmis bilginize.Manuel vites olsa bile aracimdan cok memnunum.



    Pickup aliyorsaniz 4x4 almanizi tavsiye ederim. Bazen oyle bir an geliyor ki sadece tek tekerde cekis olmasi gereken bir yerde 4x2 kaliyorken 4x4 engeli asiyor.Ayrica yukarida olmadigi yazilmis fakat en son kasa Ranger larda kilitli arka difransiyel mevcuttur. Bir arkadasimda 2014 model ranger wildtrack (3.2) modeli mevcut fakat onda kilitli difrensiyal mevcut degil.



    4x4 sadece arazide degil yolda da faydalidir. Ben uzun yollarda aracimi genelde 4x4 (4H) modunda kullaniyorum. Yol tutus ve virajlar arkadan itise gore daha stabil oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    4x4 olunca otomobil oluyormus. O zaman motor hacmi dolayisiyla vergi yuksek oluormus. Bir taksidi 3000 tl. Ama 4x2 olunca kamyonet oluyormus. Her sene muayne ve dusuk vergi 500 tl oluyormus

    2012 model, 111bin km'de, Ssangyong Korando Sports 4x2 2000cc 155hp 6AT kullanıcısı olarak yazıyorum. 4x2 olanlar kamyonet, 4x4 olanlar arazi taşıtı sınıfındandır, ikisi de her yıl muayeneye girer ve hız limitleri düşüktür. 4x4 olanları motor hacmi üzerinden aynı otomobiller gibi vergilendirilir. Ama kesinlikle otomobil olarak geçmezler ruhsatta. 4x2 olanlar ise yüklü azami ağırlığa göre vergilendirilir, şu an 4x2 pikapların 6 aylık MTV'si 750TL civarında. Ancak alacağınız 2000cc 4x4 pikapın vergisi çok daha yüksek olacaktır 2017 model ise. 4x2 4x4 farketmez, 1. köprüyü kullanamazlar.

    Araç kullanım şekli HUSUSİ - YÜK NAKLİ olarak görünecektir ruhsatta. Şahsa ait ruhsat ve hususi ise SRC veya K belgesi almanız gerekmez. Taşıdığınız yük ticari değerde olmadığı sürece kimse birşey demez. B sınıfı ehliyet ile kullanılabilir.

    Eğer amacınız ağır yük-ticari kullanım- ileri derecede offroad değil ise, 4x2 işinizi görecektir ancak olumsuz hava koşullarında 4x4 etkisini hissettirir. Zaten pikaplardaki 4x4 sistemi anahtarla geçişlidir, 2H-4H-4L şeklinde, günlük şehir içi kullanımda 4x4 kullanmak tamamıyla gereksizdir, hem mekanik anlamda gereksiz yük bindireceği gibi, yakıtı da artırır.

    Piyasadaki pikaplardan Ssangyong ve VW Amarok haricindeki diğer modellerde arka süspansiyonda makas sistemi vardır. Bu da arka kısmı çok yaylandırır ve konforu, yol tutuşunu olumsuz etkiler. Kullanım amacınız hususi olacağına, fazla yük vurmayacağınıza göre makaslı modellerden kesinlikle uzak durmalısınız. VW Amarok'u tam bilmiyorum ancak Ssangyong'da arka süspansiyon SUV sınıfı ile aynı, 5 nokta bağlantılı helezon yay +amortisör. Ön süspansiyon da çift salıncaklı helezon + amortisör şeklinde.

    Araçların boş ağırlığı 2 ton, ağırlık merkezi de otomobillere kıyasla daha yüksek,öncelikle bunu bilmeniz gerekiyor, virajlarda veya ani frenlerde otomobil performansı beklemek hata olur. Araçlar yük amaçlı üretildiği için, arka kasa boş iken arkayı savurma eğilimi gösterir, özellikle kaygan zeminde tecrübesiz sürücülere ecel terleri döktürebilir.

    Ssangyong için konuşacak olursak, güncel modellerinde ESP-ABS'nin yanı sıra, devrilme önleyici sistem de bulunuyor. Sınırları kasten zorlamadığınız sürece sıkıntı yaşatacağını zannetmiyorum.

    Bu tip araçlar merdiven şasidir, otomobiller gibi monokok tek parça gövde-şasi değildir. Şasinin üzerine kupa-kasa oturtulmuş vaziyettedir. Merdiven şasi pasif olarak ciddi anlamda güvenlik sağlıyor çarpışmalarda(düz duvara vurmadığınız sürece), aynı zamanda olumsuz yol koşullarında da bir miktar esnek yapısı ile araziye de uygun.

    Ssangyong düşünecek olursanız, motoru mercedes benz üretimidir, yanlış hatırlamıyorsam eski nesil ML serisi SUV'larda kullanılan motorlardan birisi idi. Şu an TR'deki 2000cc dizel motor Euro5 normunda, DPF'li. 2016-2017 model alacağınızı varsayarak, 5AT olan otomatik vites de Mercedes-Benz 5G-Tronic, tork konvertörlü tam otomatik şanzımandır.

    Bende 6AT Avusturalya DTI şanzıman var, bu şanzıman uzun vadede sıkıntı çıkardığı için tekrar MB 5AT'ye dönüş yaptı Ssangyong pikaplarında.

    Bakım konusunda Mercedes fiyatları görmezsiniz o konuda korkunuz olmasın. Yedek parçaları ne pahalı ne de ucuz. Ben Maslak Ssangyong yetkili servisin daimi müşterisi olarak memnunum, çoğu sıkıntımı 1 kuruş para almadan halletmişlikleri vardır, Das Auto'ların servisine benzemez o konuda, hemen parça değiştirip para cukkalama derdinde değiller.
    Yine Ssangyong için konuşuyorum, bakım periyodu 10bin km'de bir, 60bin'de bir de şanzıman yağı değişiyor. Trigerde kayış yerine titanyum zincir kullandığı için ömrü uzun, kaç km'de değişiyor ben de bilmiyorum.

    Aklınıza takılan başka soru varsa yardımcı olmaya çalışırım.

    Pickup hakkinda

    Pickup hakkinda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 20 Haziran 2017; 22:46:39 >




  • bence boş bir heves aldıktan bir süre sonra sıkılırsın yazlığa giderken kiralarsın sadece
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    korando sports ta uzun kasa dediği ne oluyor acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Çok güzel ve açıklayıcı anlatmışsınız hocam, bu tarz araçlarla ilgilenmediğim halde hepsini okudum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgiler icin tesekkurler. Fazlasiyla aciklayici olmus. Araciniz da cok guzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikan pickupların yanında oyuncak gibi bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=xoHbn8-ROiQ

    pick up lar gerçekten çok güzel karosere ve güçlü motorlara sahip ama alacak arkadaşların
    bu araçların denge noktasının yukarıda olduğunu , hız ve viraj güvenliğinin zayıf olabileceğini unutmamaları gerek.
  • su anda diablonun bahsettigi uzere ssangyong bana daha cok hitap ediyor gibi. bu kamyonetlerde en silinti duydugum durim arka ziplatma ve yoltutus dusuklugu idi. ssangyong bunu asmis anlasilan. parca ve bakim masraflari da korkulacak gibi degilse dusunmeden alinabilir.



    tek arac olacagi dusunuldiginde vw amarok daha mantikli gibi duruyor. ama mevcut bir otomobil var. yani kamyonetin otomobil gibi dolu donanimli ve konforlu olmasini istemiyorum. istemiyorum derken olmasa da olur. amarok cok pahali ve dogus oto kepazeliklerinden biktigim icin ssangyong cok manrikli geldi.



    hemen bir test surusu ayarlamaliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hi-cruiser 2.8 kullanıyorum.Ben aldığım zaman tek otomatik bu modeldi.Şimdi 2.4 L otomatik te çıktı, belki daha doğru tercih olur, yakıt ve vergi açısından. Yakıt "Eco" modunda şehir içi ağırlıklı kullanıyorsanız 11-12lt/100 km arası olur, uzun yolda 8-9 arası, yani ortalama 10,5 diyelim."power" mode da bu tabii artar.
    -Hafif direksiyon hakeketinde arka savurma ancak arka savurma sistemini (römork çekmek için) devre dışı bıraktıysanız olur. Pikaplar sert direksiyon oynamalarına uygun değildir.
    -"Power mode" ve 4x2 de sert kullanırsanız patenaj olabilir. Şehir içi ve uzun yolda "Eko" modunu kullanmak daha iyi, engebeli arazide veya dağ yollarında "Power" ile beraber 4x4 modu olabilir. Araba giderken bir düğme ile 4x4 e almak güzel bir şey, ancak gerekmeyen durumlarda uzun süre yüksek hızda 4x4 kullanmak önerilmiyor. Yumuşak kullanımda bu motorlar kolayca 600-800,000 km tamir görmeden dayanabiliyor.
    -Arka koltukta zıplatma veya genel olarak zıplatma arka yaprak amortisörlerden ötürüdür. Bu durum bozuk yollarda ve parke yollarda belirgindir. Düzgün yollarda sürüş konforu binek arabasından bir tık aşağıda diyebiliriz, bu da normal.
    -Direksiyon yumuşaklığı ve sessizliği bu jenerasyon Hilux ta çok iyi. Şase ve gövde rijitliği bu jenerasyonda geliştirilmiş, engebeli arazide sağı solu oynamıyor ve ses yapmıyor.
    -Arka kamera, anahtarsız çalıştırma,soğutmalı torpido,elektrikli aynalar, kilitli difransiyel ve hoş gösterge paneli olumlu noktaları.
    -Şehir içi ağırlıkta kullanılacaksa 2 lt. Amarok vergi açısından daha iyi seçim olabilir. Tabii para sorun değilse 3 lt.V6 Amarok şu anda Türkiye'deki pikapların performans ve konfor açısından en iyisi. Tabii en iyi Avrupa veya Japon pikap bile konfor ve performans açısından Amerikan pikabının gerisinde kalıyor, 175,000 $ gözden çıkarırsanız.
    -Hilux'ta yolda gezinme olmuyor, eğer ani direksiyon hareketi yapmazsanız. Şehir dışında İzmir - Kuşadası arasında gece 120-140 arasında devamlı kullandım, bir sorun yok. Çeşme otoyolunda sürekli 120-140 ile giderim, bir ara son süratini denemek için gazı kökledim, 185 e çıktı ama yüksek araba olduğu için rahat hissettiğimi söyleyemem. Tabii şimdi ortalama sürat radarları yerleştiriyorlar, hız limitlerine uymak zorunda kalacağım.
    -Yeni modellerde yüksekliği arttırdılar, sanırım bu sebepten slalom testinde sorun oldu,ani direksiyon hareketi özellikle "power" mode da gaz vererek yapılırsa bu vasıtalarda sorun yaratabilir. Araba "eko" dan "power" a gaz verirken geçirilirse bariz hamle yapıyor, sadece araba yumuşak zeminde veya karda patinaja kalınca kullanılması gereken kilitli diferansiyelde araba beklenmedik sıçramalar yapabiliyor. Kar yağdığı zaman Karagöl'e gitmiştim, arabayı yol kenarında kardan göremediğim çukura düşürdüm,çıkamayınca kilitli diferansiyele geçirdim, acemiliğimden fazla gaz verince keçi gibi zıplamaya başladı ama kurtuldu. Bu tür yüksek torklu araçları problemli zamanlarda sakin kullanmak gerekir,bunu öğrendim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 20 Haziran 2017; 9:47:46 >




  • Selamlar, burada kimse detaylıca bahsetmemiş ama 2016 yılında en iyi pick-up ödülü sahibi navara'ya bakın isterseniz. Sadece helezon yaylı arka süspansiyon sistemi bile tercih için size düşündürebilir hocam. Şahsen ben pick-up alacak olsam ve genelde ailem ile seyahat planlıyorsam kesinlikle arkadaki yolcuların sağlık ve sıhhatini düşünürdüm



    Aşağıdaki video da ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz



    https://www.youtube.com/watch?v=i0auggMUbZI



    Ayrıca bir arkadaşımda var yakıt tüketimi konusunda mükemmel diyebilirim. Uzun yolda 6lt ortalama ile gittik şaşırdım kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet, Navaro'nun arka yaylı süspansiyonu avantaj olabilir. Motor Renault Nissan ın geliştirdiği 2.3 lt, tek veya çift türbo(187 HP) olabiliyor. Yakıt ekonomisi tek turbolu motorda sanırım fena değildir.
    Navaro Amarok ve Hilux daha iyi modeller çıkarıncaya kadar en rahat pikaptı, şimdi Navaro yine çıtayı yükseltti.
    Hilux sanırım daha fazla rijitlik sağlamak için ağırlığı arttırdı, Navaro dan 120 kg daha ağır. Bu da yakıt ekonpmisini etkiliyor. Ancak Renault ortaklığı ile daha ekonomik yapmaya çalıştıkları belli. Ağır koşullara dayanılıkta ve uzu n süre sorunsuz kullanımda Hılux' u yakalar mı? Sanmıyorum, taa ki teröristlerde Navaro görünceye kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 20 Haziran 2017; 10:22:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHIHAD

    bence boş bir heves aldıktan bir süre sonra sıkılırsın yazlığa giderken kiralarsın sadece

    Valla bence tam tersi, araç bağımlılık yapabilir, bir ömür pikap kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Ben yaklaşık 2.5 yıldır bu aracı kullanıyorum, 50bin km civarı kullandım sanırım, şehirlerarası yol tecrübem de oldu defalarca, bu araçtan inip sedan otomobile binince kendimi çok garip hissediyorum.

    @auto_man
    Korando Sports distribitörü, ülkemizin vergi sistemindeki abeslik yüzünden korede bize özel model yaptırdı. Normalde Korando Sportsun tek kasa tipi varken, arka kasası yaklaşık 30cm daha uzun olan bir modelle soktu ülkeye 4x4 olanları. Şu an ülkede satılan 4x4 Korando Sports'ların tamamı uzun kasa. Sebebi ise, ilk satın almada ödenen ÖTV'yi ucuz tutmak. Pikaplarda, arka kasa uzunluğu, 2 aks arasındaki mesafenin yarısından kısa kalırsa, ÖTV bir miktar fazla çıkıyor, ilk satın alma fiyatı artıyor. Şahsuvaroğlu da fiyat artışını göze alamadığı için uzun kasa olarak koreden ürettirip Türkiyede satışa sundu ama uzun kasa 4x4 Korando Sports bence aşırı derecede tipsiz.

    @Kaygerya
    İkinci araç olarak alacaksanız ve ucuz bir model arıyorsanız Ssangyong size fazlasıyla uygundur, şu an 4x2 5AT 76.000TL'den satıyorlar. Bu fiyata diğer markaların en boş manuellerini bile vermezler diye tahmin ediyorum.

    Ssangyong dünyada SUT(Sports Utility Truck) terimini kullanarak araç üreten ilk firmadır, adamlar şehir pikabı üretiyor, aracın altyapısı SUV modelleri ile çok benzer, Korando Sports'un motoru zaten Ssangyong Rexton W 2.0 XDI SUV modeli ile aynı mesela. Ayrıca bu aracın örn. fren balatası bazı KIA-Hyundai modelleriyle uyumludur.

    Bence deneme sürüşü yapmanızda fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 20 Haziran 2017; 23:12:26 >




  • Diablo kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • l200 almayin. arka kasasi ile sasi bolumu kopuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yardimlar ickn tesekkurler. navara da iyi bir tercih gibi duruyor. fiyat performans olarak kiyaslamak lazim. su anda ssangyong fiyat performans olarak iyi. navara da bu haftasonu inceleyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nisan ayından beri son kasa Hilux kullanıyoruz. Ben de Hilux adventure tavsiye ederim. Amarok v6 da test ettim. Toyota daha üstün... Arkaya ağırlık koyarsanız zıplama sorunu azalıyor...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.