Şimdi Ara

Pikap Alımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
10
Favori
51.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar konu ile ilgisi yok ancak belki ilgilenen yada bilen vardır

    Philps marka eski bir çanta pikap var ve kendi üstünde AC187 ve AC188 transistörleri ile yapılmış bir amfisi var ve hoparlörü de mevcut

    Ben buna lineout çıkışı yapabilirmiyim acaba. Piyasada preamfi adı altında cihazlar var ancak çok pahalı. Devreyı inceledim önde 1-2 transistör var ön yükselteç için ordan çıkış alsam lineout için çokmu düşük kalır.yada sesi bozarmı vınlama vs....


    ya da kendi çıkışı zaten 2-3 watt falan acaba oradan sesi alıp lineout seviyesine nasıl düşürebilirim temiz bir şekilde

    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • merhabalar

    tam da böyle bir meraka sardırırken bu yazıyı buldum. bu pikap ile ilgili değerli bir başka forumda da güzel şeyler okuyunca acaba alsam mı diye de düşünmeye başladım.
    aslında bu yola çıktığımda amacaım sadece dekoratif bir antika pikaplı radyo idi kırk yılda 1 bir tane plak koyar dinlerim diye düşünüyordum.
    oyüzden ilk mesajı atan arkadaş gibi antika güzel görünümlü birşeylere baktım.

    tabi bu düşüncem zamanında plaklar hakkında bile hiçbirşey bilmiyormuşum şuanda görsellikle beraber plak dinlemek istediğim için araştırmamın yönü tamamen değişti :D
    imkanım olsa 1000 tl'ye dual'in 701 serisi gibi direct drive'lı bir cihazı sadece görüntüsü için alabilirim ama o fiyatlara çıkmadan önce plak dinlemeyi öğretecek bir cihaza ihtiyacım var. bir de o kadar eski bir ürünün (çok olmasa da eski bir ürün sonuçta) sıfır birçok pikaptan neden çok daha pahalı olduğunu bilmeden almak istemiyorum.

    uzun lafın kısası eğer ben bu cihazı alırsam (lenco) bu cihaza uygun ufak bir pre amphi işimi görmez mi? evde zaten analog girişi olan bir ses sistemim var ona bağlayacağım. ucuz ve ihtiyacımı karşılayacak bir bir pre amphi ile öğrenip devam edeceksem ciddi fiyatlara çıkmayı daha karlı buluyorum. çünkü iki gün sonra sıkılıp elimi sürmezsem harcayacağım tüm paralara yazık olacak.

    yardımcı olursanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpionida -- 21 Şubat 2013; 22:14:09 >
  • Sn scorpionida

    Pikaplar hakkında bilgi edinmeye baslayın zaten bu pikap hakkında otomatikman olumlu izlenimler olusacaktır. Pikaplarda olması gereken aranan ideal kriterler belli zaten.
    Burda onemli olan degerinin yarı fiyatına taksitli sıfır pikap alma fırsatı olması. Zaten gelistirmeye acık pikapki önemli kriterdir.
    Pikapta kartus kalitesi kadar pre kaliteside onemlidir. Pikapta sıkılmak altyapısı zayıftır, gelistirmeye kapalıdır oyle olur.
    Siz bu pikapa ust seviye kartus ve pre alırsınız cihaz ses kalitesi katlar gider. Saglam bir temeli 400 tl ye almak buyuk avantaj. Uyduruk plastik yıgını 3 kg lık pikaplar bile 400 tl den daha pahalı internetten arastırın cok rahat tespit edeceksiniz. Bu seri zaten sınırlı stok, sonra istesenizde bu ayarda pikabı bu fiyata bulmanız hayal.

    Standart pre alırsınız ustundeki kartusla baslangıc yaparsınız. Sonra zamanla iyi kartus olayına ve iyi pre kısmına girersiniz. Altyapı saglam oldugundan upgrade den sonra belki pikap sayfasını kapatacaksınız. Cunku ustune eklenecek cok sey kalmıyor. Hersey var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 21 Şubat 2013; 13:49:46 >
  • Sn. ikarahal

    yorumlarınızı okudum cihaza zaten yüksek oradan karar vermiş durumdayım. benim merakım bana almam gereken pre ile ilgili örnek link verebilir misiniz?
    fiyatını ne olduğunu özelliini falan göreyim.

    şuanda bu konularda ciddi manada cahilim okumayı araştırmayı çok severim ama yanlış şeyleri öğrenip hata yapmak da istemiyorum.
  • linkleri araştırdım teşekkür ederim.

    aklıma takılan şöyle bir nokta var.
    bu cihazı aldığım zaman (400tl) + 200 tl civarında da bir ön yükseltici parası ödeyeceğim ve kullanmaya başlayacağım.

    aynı fiyata eski model bir dual + ön yükseltici ya da hs serisi anfili hatta hoperlorleri de olan bir dual marka almak mümkün.
    bu durumda hangisini tercih etmeliyim ona karar veremiyorum.
    daha doğrusu karar verecek bilgim bulunmuyor.
  • Takıldığınız noktada 2 kriter var...

    1. Vintage merakı var mı?

    2. Çok temiz çalışan eski cihazlar hariç olarak(fiyatları ucuz değildir), modern cihaz almanın faydaları neler ?

    Bilindiği üzere iğneler çok küçük elektrik sinyali üretirler, cihazın hareketli kısımları ve şasesinin dip gürültüsü çok az olması gerekir, iç gürültüsü az olmalı ki dinleme sonucuda iyi olsun. Yeni cihazlarda pek tabi bu tür problemler yanlış ayar yada üretim hatası sonucu oluşur...

    Ayrıca kartuş değiştirme olanağı ve kol üzerindeki arka ağırlık ayarını yapma olanağı önemlidir.

    Eski model temiz çalışan bir pikap tabiki alınabilir ama fiyatıda çok ucuz olacağı düşünülmemeli, tercihim yeni model bir pikap + pikap preamfisi olurdu.

    Dualin amfisi ve hoparlörlü sistemleri çoğu kişiyi pek tatmin edeceğini sanmıyorum, aşıkları yok mu var ama teknik açıdan değilde duygusal bir bağ sonucu oluştuğunu düşünüyorum.

    Anlattığınıza göre süs amaçlı obje olarak yola çıkmışsınız sanırım ama sonradan ufaktan bir virüs girmiş :)

    Sözü geçen pikabın performansını dinlemedim ama kötü olacağını sanmıyorum alıp bir süre kullandıktan sonra beklentileriniz büyürse en fazla 2.bir sistem yada direk satılığa çıkartırsınız...

    Öte yandan Türkiye de resmi ithalatçıları olan başlangıç için en fazla tercih edilen markalar

    Rega, Project Audio ve Thorens, 400tl den biraz yukarıda olduğu gerçeği ile bunlarında giriş sıfır veya 2. ellerine bakabilirsiniz.

    Örnek, Thoren 190-2 modeli 600-650tl civarı satılıyor 2.ellerde.
  • merhaba,

    cevabınız için teşekkür ederim.
    öncelikle evet vintage merakı var hem de şiddetli bir merak :) bu nedenle dualler daha güzel geliyor ama duallerin de sadece vintage olduğu için o kadar para edeceğini düşünmüyorum. çok güzel çok estetik cihazlar, yapıldıkları zamana göre çok şık bir çizgileri var ama şuanda o kadar da pahalı olmamaları gerekiyordu. bunun bir sebebi de pikap merakının son yıllarda tekrar canlanması.

    ama lenco tarzı bir cihazı her zaman alabilirim her zaman güncel pikaplar olacaktır ama güzel bir vintage'ı her zaman bulamam. bu nedenle kötünün iyisi durumda bir antika cihazı uygun fiyata aldım :) bunu şuanda yaptırıyorum onu tekrar full fonksiyon hayata getirip kullandıktan sonra dinleyip hem zevkime hem de kulağıma hitap etmek istiyorum. aslında sanırım benim amacım plak dinlemekten çok antika birşeyler toplayıp yaptırıp saklamak belki alıp satmak :)

    eğer plak dinlemekten de çok keyif alırsam bir lenco alıp iğne kafa değişiklikleri ile kullanabilirim.

    cevabınız için tekrar teşekkür ederim :)
  • bu pikap carrefour tchiboda 1 ay kadar önce ilgimi çekmişti. biraz yorum okudum. en son sayın ikarahalın bu yorumları üzerine ben de aldım. bakalım bugün gelecek. bu pikabı kullananlara özel bir başlık da açabiliriz artık belki...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bthndemirtas

    Evet sıfırdan başlıyorum.Pikap konusunda bilgim çok kısıtlı.
    Yani sizin demenize göre eğer ben bu pikaba 400 lira verirsem üstüne birde sesini kuvvetlendirmek için bir amplifikatör almam ve ona da ekstradan bir para vermem gerekiyor.Fakat benim bahsettiğim VHS marka ikinci el pikapda böyle bir sıkıntı yok direkt hoperlöre bağlanabilme özelliğine sahip.Sesi biraz düşük fakat apartman dairesinde şimdilik işimi görür.Kullandığınız elektronik terimler açıkçası anlamamı zorlaştırıyor fakat genede bana yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.Size sorum peki
    bir dolu araştırma yaptım ve bu pikap için "Bu arada plaklarınız alüminyum döküm değilse lütfen bu pikabı almayınız... " diyen bir kullanıcıya rastladım fakat açıklamasını yapmadı.
    Aliminyum plak tam olarak ne tarz ve bununla ne kastetmiş açıklarsanız sevinirim.Teşekkürler

    ben de sizin gibi öğrenci iken bu işe merak sarıp kısıtlı bütçemle plak toplamaya başlamıştım, 10 sene oldu bu işe gireli, nacizane tavsiyem ne tür plak dinleyeceğinizi netleştirip ona göre bi set aramanız...taş plak çalabilen pikap demişsiniz ama taş plak için gramafon dışındaki cihazlar taş plağa zarar verir, ayrıca taş plakta dinleyebileceğiniz tür kısıtlıdır.bunun dışında dual plaklar iyidir kalite olarak, ayrı ayrı parçalara sıcak bakmıyorsanız çanta tipi portatif pikaplar da uygun olabilir,hoparlörleri de içinde, istediğiniz yere götürüp kullanabilirsiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bthndemirtas

    Merhaba arkadaşlar.
    Ben plak ve pikap işine yeni gönül vermiş bir amatörüm.Kendime bir plak koleksiyonu ve ses sistemi almayı düşünüyorum böylece kaliteli müzik dinleme zevkine erişebiliyim.Fakat öğrenci olduğum için maddi olarak sıkıntıdayım.Yani ilk olarak kendime ucuz bir pikap almak istiyorum.Bir kaç araştırma sonunda ikinci el VHS marka (serial no:030713) bir pikap buldum.Sahibi kendisi satıyor.30 yıllık ingiliz yapımı ve uzun zamandır kullanılmıyor.İğnesi bir ay önce değiştirilmiş.Tek sorunu auto-start problemli.Yani manuel olarak başlatıyorsunuz.Bitimi otomatik yapıyor.Hem normal longplay hemde taş plak çalabiliyor ayarlamayla.Gittim aleti gördüm dinledim tınısı ve sesi güzel.Eski ve antikamsı olması beni cezbeden kısmı çünkü nostaljik şeyleri seviyorum.
    Size sorum 250 lira böyle bir alet için uygunmudur yoksa pahalımıdır?

    Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

    Sayın bthndemirtas;

    Pikap konusunda yeni olduğunuzu belitmişsiniz.Ben pikap konusunda nacizane biraz bilgim olduğunu söyleyebilirim.Bence replika yani taklit ürünlere hiç yönelmeyin.Alacaksanız orjinalini alın sonra satarkende kolaylıkla elden çıkarabilirsiniz.Ayrıca hem taş plak hem 33/45 çalan pikaplarıda tercih etmeyin.Taş plakların iğnesi farklıdır aslında gramofonlar için üretilmişlerdir.

    Bana özelden ulaşabilirsiniz.Her türlü üst düzey (Tech SL 1210,Pio PL 560,Marantz 6300 vb.) veya ev tipi uygun pikaplar konusunda size teknik bilgi konusunda yardımcı olurum.Saygılar.
  • Merhaba,

    Eğer hala pikap ve amfi edinmediyseniz ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_73121697/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73121697
    ilanına bir göz atın, ben 3 yıl bu sistemi kullandım, şimdi yenileme nedeniyle satıyorum. İlgilenirseniz ilanda iletişim bilgilerim mevcut.

    Pikap zahmetli ama aynı zamanda keyifli iştir.. Umarım başlangıç dahi olsa dilediğiniz sisteme en kısa zamanda kavuşursunuz.

    Barış
  • Merhaba,
    umarım hala birileri bu başlığı takip ediyordur. Tchibo da satılan bu pikabı almak istiyorum, bu işten anlayan üstadlara şunu sormak istiyorum.
    ev sistemi olarak kullandığım wharfedale 9.6 ve 9.3 hoparlor sistemi ve sony str-da 1200 es amfinin phono girişine direk bağlayabilir miyim bu pikabı.
    ilgilenip cevap verecek herkese teşekkürler.
  • merhaba,

    tam da forumda gezerken denk geldim.

    avr'ınızda phono girişi varsa evet bağlayabilirsiniz. eğer phono girişi yoksa araya bir pre-amp alarak bağlamanız gerekecek.

    başlangıç ve orta sınıf avr'lar stereo kullanımlarda çok iyi değiller diye biliyorum. Bir süre elinizdeki avr ile deneyin memnun kalmazsanız araya bir stereo ampli alarak hoperlörlerinizle kullanırsınız.

    hoperlörleri avr ve stereo ampli'de kablo sök tak işlemi yapmadan kullanmanın yöntemleri var. birkaç şey biliyorum ama benden daha tecrübeli arakadaşlar cevap verirse daha iyi anlarsınız kafanızı karıştırmayayım :)
  • pikaptan anlamam fakat tchibodan alacaklar için yüzde 20 hediye çekim var + 15 lira da tchibo indirim yapıyor gayet güzel bir rakam oluyor.ihtiyacı olana verebilirim kodu bir tane var zaten.biz de böyle yardım etmiş olalım

    alttaki ürün için konuşuyorum.

    tchibo.com.tr/Dijital-Pikap-p400023104.html

    ***FORUMDAN BİR ARKADAŞA VERİLDİ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukaraça -- 17 Haziran 2013; 8:42:14 >
  • gerçeketn çok güzel fırsatmış.
    almayacak adama aldırtır :) ama elimde 1'den fazla pikap var :) antika merakımla alıp toplamayı seviyorum sesleride hoşuma gidiyor:))
    alacak olan arkadaşa faydası olur mutlaka.
  • Bu pikap project debut carbondan daha iyi ses verirmi? Birde ikisininde cd'den daha iyi olma ihtimalleri varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • projectler güncel ve güzel pikaplar ve çok tutuluyorlar. Ben şahsen kullanmadığım için yorum yapamam.
    ama ikisinide kutusundan ilk çıkarttığınız anda alacağınız sesi kıyaslarsanız sanırım project daha iyi ses verir çünkü üzerinde daha iyi bir kartuş ve iğne ile geliyor.

    Ancak bu iki cihazı birbiriyle karşılaştırmak çok mantıklı değil çünkü temel yapısından, motoruna, koluna ekstra ayarlarına ... tamamen farklı türlerde iki cihaz.
    araştırırsanız cevapları bulacaksınız ya da bana özelden mail atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
  • Herkese merhaba,
    Bir süredir sürdürdüğüm pikap araştırması sonucunda tchibodan bu pikabı aldım. Pikabı Wharfedale 9.6 hoparlör seti bağlı olan Sony STR DA 1200 es marka amfinin phono katına bağladım. Pikabın kutusundan çıkan kitapçıkta anlattığı şekilde anti-skating ve gramaj ağırlıklarını ayarlamaya çalıştım. Fakat bu işlerde oldukça acemiyim. Daha doğrusu bu ayar işlerini ilk defa yaptım. Tabi haliyle ilk dinleme deneyimim hayal kırıklığı oldu.
    Forumdaki üstadlara öncelikle şunu sormak istiyorum, anfi kapalı bile olsa pikaptan dip ses gelmesi normal mi, yani çalan müziği pikaptan çok hafif bir ses olarak duyuyorum. Bu da kısık sesle müzik dinlediğimde oldukça rahatsız edici oluyor.
    İkinci sorumda şu;anti skating, gramaj, kartuş değişimi gibi işlemlerin nasıl yapıldığı, nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konuları daha detaylı anlatan bir konu, başlık yada site var mı, bu konularda uzmanlaşıp aldığım cihazın hakkını vermek istiyorum. Bu konuları öğrendikten sonra kartuş değişimi ile ilgili tekrardan bilgilerinize başvuracağım.
    ilgilenen ve cevap yazacak olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaferkaya

    Herkese merhaba,
    Bir süredir sürdürdüğüm pikap araştırması sonucunda tchibodan bu pikabı aldım. Pikabı Wharfedale 9.6 hoparlör seti bağlı olan Sony STR DA 1200 es marka amfinin phono katına bağladım. Pikabın kutusundan çıkan kitapçıkta anlattığı şekilde anti-skating ve gramaj ağırlıklarını ayarlamaya çalıştım. Fakat bu işlerde oldukça acemiyim. Daha doğrusu bu ayar işlerini ilk defa yaptım. Tabi haliyle ilk dinleme deneyimim hayal kırıklığı oldu.
    Forumdaki üstadlara öncelikle şunu sormak istiyorum, anfi kapalı bile olsa pikaptan dip ses gelmesi normal mi, yani çalan müziği pikaptan çok hafif bir ses olarak duyuyorum. Bu da kısık sesle müzik dinlediğimde oldukça rahatsız edici oluyor.
    İkinci sorumda şu;anti skating, gramaj, kartuş değişimi gibi işlemlerin nasıl yapıldığı, nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konuları daha detaylı anlatan bir konu, başlık yada site var mı, bu konularda uzmanlaşıp aldığım cihazın hakkını vermek istiyorum. Bu konuları öğrendikten sonra kartuş değişimi ile ilgili tekrardan bilgilerinize başvuracağım.
    ilgilenen ve cevap yazacak olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

    O dip ses dediğin muzik sesi pikaptan degil iğneden kafadan geliyor Onu yok edemez sin. Gr ayariina gelince. Kafanın iynenin icinden çıkan kağıtta kac gr arası kullanılacağı yazar iğne İcin terazi var onu al düz bir zeminde iğnenin altına koy kagittaki gr aralığına gelinceye kadar kolun arka bölmesinden gr ayarı yap hepsi bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.