Şimdi Ara

PİKAP TAVSİYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
29
Favori
113.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HI-FI bir cihazda motor varsa titreşimi engellemek için mutlaka bir önlem almak gerekir. Platformu ya manyetik olarak tahrik etmeli ya da motoru sistemden dışarı almalısınız.

    Biraz extreme bir resim oldu ama belki de bu adamların ne yapmaya çalıştığını anlatır...


     PİKAP TAVSİYESİ
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Biraz ekstrem bir örnek olduğu doğru. :)
  • evt kardeşim demek istediğim de bu zaten böyle extrem cihazlar üretiliyor elbette ama dediğim gibi fiyatları çok uçuk oluyor maddi durumu iyi olanlar belki tercih edebilir ama türkiye koşullarını düşünürsek maalesef çok az kişinin alabileceği cihazlar,zaten böyle bir pikap almak isteyen kişi accupase vb.. gibi markaların üst düzey amfilerini alıp kullanmalılar bir o kadar da böyle üst düzey hop. takımını ilave etsek bir araba parası ödemek lazım,ve inanın ki birçoğunda insan kulağının farkedemeyeceği kadar farklar vardır osiloskop cihazıyla ölçüldüğünde aralarındaki farklar ancak anlaşılır,bu kadar fark için bu denli fiyat farkı vermeye gerek varmıdır??? burasıda tamamen kullanıcının bütçesiyle ilgili!!
  • mustyblack kardeşim.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-numark-ttx-usb-preium-usm-turntable-with-adjustable-toraue-128793944/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-technics-1210-sl-mk2-sitedeki-en-temiz-cihazlardan-biri-205673558/detay

    birinci alternatif ve 2. alternatif olarak 2 ilan verdim sana senin yerinde olsam hiç düşünmeden paran yetiyorsa bu cihazlardan birini almanı öneririm,numark için usb bağlantılı demişler ama analog artı usb çıkışiımı yoksa sadece usb çıkışlımı bilmiyorum arayıp öğrenmen gerekir,benim ilk tercihim eğer analog çıkışada sahipse kesinlikle numark ttx olurdu,technics ise yıllar geçsede kesinlikle değerini kaybetmediği gibi dahada değerlenecek bir cihazdır,tabikii son karar senindir.. her 2 cihazıda uzun yıllar kullanmış biri olarak tecrübemle tavsiye ediyorum..




  • Technics 1200/1210 serisi yada yeni nesil Pioneer PLX-1000 tavsiye ederim.
    Her iki model de "Direct Drive" fakat PLX-1000 pikap kolunun izolasyonu daha iyi, ayrıca pikap ve anfi bağlantısı tercih edilen bir "RCA" kablo ile yapılabiliyor. .
    Sarsıntı ve titreşim için "Isonoe Isolation System" pikap ayakları kesin çözümdür. Pikap iğnesi için Shure ve Ortofon en doğru seçimlerdir.

    https://store.donanimhaber.com/b5/12/68/b512683f2d8e7d5990865a628c43c313.jpg

    https://store.donanimhaber.com/b0/58/bb/b058bbc4618e97277624bfd3ff86675f.jpg

    https://store.donanimhaber.com/75/a8/15/75a815bfb1fca107d82449179c46c16e.jpg
     PİKAP TAVSİYESİ PİKAP TAVSİYESİ PİKAP TAVSİYESİ




  • Arkadaşlar bence evde müzik dinlemek için dj cihazlar yerine şu resimdeki gibi işi sadece müziği çalmak olan sade bir PROJECT DEBUT 2 daha uygun olmaz mı?

     PİKAP TAVSİYESİ

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan arkadaş 600-700 TL bütçe belirlemiş olduğuna göre,

    Pikap işine girmek isteyenler için şöyle bir özet derleyebiliriz:

    * Cızır cızır plak dinleyip nostalji yaşamak isteyenler: Onlar ne alsalar olur.

    * En düşük bütçe ile iyice denilebilecek en alt düzey bir pikap almak isteyenler:
    Bu alıcı grubu önce elektronikten tanıdıkları markaların en alt düzey ürünlerine yöneliyor.
    Pioneer PL-990http://www.denizfoto.com.tr/PL-990-PIKAP,PR-6432.html
    Marantz TT-5005http://www.denizfoto.com.tr/TT-5005-PIKAP,PR-9752.html
    Denon DP-29 Fhttp://www.denizfoto.com.tr/DP-29-F-PIKAP,PR-3099.html

    Bu pikaplara dikkatli baktığınız zaman az kozmetik değişiklikle birbirinin aynı olduğunu görüyorsunuz.
    Aynı Akiyama Harmonic USB gibi...http://www.denizfoto.com.tr/HARMONIC-USB-Pikap,PR-11031.html
    Bu pikaplar anti-skating dengelemesi olmayan basit kollu, manyetik başlığı standart olmayan ürünler.
    Muhtemelen tek bir üretici tarafından fason olarak üretilip üzerine farklı markalar yapıştırılan ürünler.
    Bunlardan uzak durmakta yarar var.

    En düşük bütçe söz konusu olunca manyetik başlık ön-yükselticisinin pikaba entegre modellere odaklanmakta yarar var. Zira iyi bir pikap manyetik başlık ön-yükselticisi 300-500 TL.
    Bu durumda en düşük bütçe grubuna uyan iki ürün var:
    Akiyama DJ-1200 USBhttp://www.denizfoto.com.tr/DJ-1200-USB-Pikap,PR-11030.html
    Akiyama DJ-2000 USBhttp://www.denizfoto.com.tr/DJ-2000-USB-Pikap,PR-11029.html
    Maalesef ikisi de DJ kılıklı şeyler.
    Ancak bu fiyata bu kalitede pikap+başlık ön-yükseltici edinebileceğiniz bir ürün piyasada yok gibi.
    DJ-1200 belt-drive, yani kayışlı,
    DJ-2000 direct-drive. Farkları bu...
    Bu arada steremecmuası'nın bir DJ-2000 incelemesi var:http://stereomecmuasi.com/2014/08/akiyama-dj-2000usb.html

    * Bütçe yönünden bir basamak yukarı çıkarsak uygun fiyatlı Project pikap ve ön-yükseltici ürünlerine bakmakta yarar var. Bu basamaktan itibaren pikabın kalitesi yanında manyetik başlığa da yoğunlaşmakta yarar var. Zira alacağınız sesi en fazla etkileyecek olan elemanlardan biri budur. Maddi imkanlar elverdiğinde MC (moving coil) tipi başlıklara yönelmekte yarar var. Ben şahsen en büyük farkı pikabımda kullandığım Shure V15 Type IV'ü, Audio-Technica AT-F7 (MC) ile değiştirdiğimde yaşamıştım. Belt-drive/direct-drive tartışmasından sonra buradan belki bir MM/MC tartışmasına malzeme çıkar. :)




  • Tchibo'nun geçen sene 400 TL'den sattığı Lenco l3807 replikası pikap arkadaş için biçilmiş kaftanmış ama ne yazık ki artık piyasada bulunmuyor sanırım.

    http://www.stereomecmuasi.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=3916&sid=6ca9e21c175728fec7154afe2f1ebfc0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperborea61 -- 26 Mart 2015; 13:12:25 >
  • Sn. Kursun,



    "Manyetik başlık" MM moving magnet iğne midir ? Hareketli Mıknatıs daha doğru bir çeviri(mc için bobin başlık demek olmuyor sanki). Ön yükselteç ten kastettiğiniz de Phono Stage yada Phono Pre diye anlıyorum.

    MM moving magnet, MC moving coil(hareketli bobin), kullanılan iğnenin türü. MM iğne kullanan bir pikap desek manyetik başlıktan daha doğru bir terminoloji elde etmez miyiz ? Önyükselteç, bana zorlama gelen bir çeviri olsada bencede yapılan işi doğru anlatıyor ama, iğne sinaylini yükseltmek için "pikap katı/iğne yükselteci" desek burada da daha doğru bir terminoloji yakalayabiliriz diye düşünüyorum. Tabi eleştirim size değil lütfen yanlış anlamayın ama, MM, MC Nescafe gibi ürün/marka/ içeriğin birbirine geçtiği kavramlar, bunları nescafe yi tükrçeye çevirmeye çalışmamamız gibi çevirmeden kullanmak mı lazım acaba.

    Hangi pikap alınmalı konusunda ise, project debut ve benzeri ürün seviyesine kadar ne alsanız performans anlamında farklılılar olmayacak. İçinize sinen, kullanım kolaylığı hissettiğiniz modeli almak lazım diye düşünüyorum.




  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    MM ve MC'yi yazımda Türkçeleştirmedim.
    Ancak ön-yükseltici güzel bir kelime olduğu gibi piyasada kullanılıyor da...

    Bir konuyu düzeltmek isterim. Pikap kolunun ucundaki "şey" "iğne" değildir. Manyetik başlıktır (cartridge). Onun ucundaki "şey" iğne"dir. Diğer bir deyişle, MM veya MC "iğne"den bahsedemeyiz. MM veya MC manyetik başlıktan (cartridge) bahsedebiliriz. İğne sadece manyetik başlığın (cartridge) bir parçasıdır. MM iğne diye bir şey olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kursun_

    MM ve MC'yi yazımda Türkçeleştirmedim.
    Ancak ön-yükseltici güzel bir kelime olduğu gibi piyasada kullanılıyor da...

    Bir konuyu düzeltmek isterim. Pikap kolunun ucundaki "şey" "iğne" değildir. Manyetik başlıktır (cartridge). Onun ucundaki "şey" iğne"dir. Diğer bir deyişle, MM veya MC "iğne"den bahsedemeyiz. MM veya MC manyetik başlıktan (cartridge) bahsedebiliriz. İğne sadece manyetik başlığın (cartridge) bir parçasıdır. MM iğne diye bir şey olmaz.

    Cartridge türkçe kartuş olmalı, amaca hizmet etmeyen çeviri olduğu için iğne olmalı diye düşünüyorum. Manyetik başlık külliyen ilgisiz olur, kartuş un baş veya başlık olmaklabir ilgisini kuramıyorum. Cartridge e manyetik başlık diyorsanız temelde anlattığınız doğru. Analogla çok ilgili biri olarak ben manyetik başlığı anlayamıyorsam, kelime çevrimi çokta doğru olmamalı. Hoş bunlar akademik tartışmalar, her ne kadar tahsil seviyesi itibari ile denk düşsede, ihtisas olarak ilgisiz olduğundan en azından beni aşar.




  • Manyetik Takke desek olmazmı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İğne=stylus
    Kartuş=cartridge
    Kafa, baş(lık)?=head

    Teyp terminolojisi karıştırıyor sanırım, teyplerde kartuş medyanın adı, kafa ise transducer oluyor. Plakçalarda iğnenin dahil olduğu değiştirilebilir transducer'e kartuş diyorlar çevirmeye çalışırsak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 26 Mart 2015; 20:11:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dustdevil

    İğne=stylus
    Kartuş=cartridge
    Kafa, baş(lık)?=head

    Teyp terminolojisi karıştırıyor sanırım, teyplerde kartuş medyanın adı, kafa ise transducer oluyor. Plakçalarda iğnenin dahil olduğu değiştirilebilir transducer'e kartuş diyorlar çevirmeye çalışırsak.

    En doğrusu sizinki.
    Hi-Fi konusunun ülkemizde en büyük sorunu bu... Yerleşmiş bir terminoloji olmaması.
  • hay yaşa mutekki kardeşim neredeyse benimle hemfikirmişsin evt ben unutmuşum ama bu pikaplarda bulunan hem distorsiyonu emip azaltan hemde ayar yaparak pikabı bulunduğu yere 90 derece açıyla konumlandırılmasını sağlayan ayaklar gerçekten çok önemli . valla dediğiniz gibi pikap kadar shell , cartridge ve iğnede çok önemli ben son zamanlarda ortofonun üretmiş olduğu malzemeleri çok severim , shure'da oldukça iyidir eski yıllarda stanton markası çok revaçtaydı ama yıllar geçtikçe piyasaya bir sürü markalar giriyor pikap işinede gelince numark ttx modelini almasını önermiştim kardeşime ama şuda bir gerçekki sonradan çıkmış tüm dj. kullanımlı pikaplara hepsi atasını yani technics'i kopya ediyor sekliyle semaliyle neredeyse bir yani kısacası beyler bu işin extreme yapılmış cihazların dışındaki gerçek önderi technics sl 1200-1210'dur kardeşler,diğer tüm yapılmış cihazlar bunun kopyalarıdır..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ubtatto


    mustyblack kardeşim.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-numark-ttx-usb-preium-usm-turntable-with-adjustable-toraue-128793944/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-technics-1210-sl-mk2-sitedeki-en-temiz-cihazlardan-biri-205673558/detay

    birinci alternatif ve 2. alternatif olarak 2 ilan verdim sana senin yerinde olsam hiç düşünmeden paran yetiyorsa bu cihazlardan birini almanı öneririm,numark için usb bağlantılı demişler ama analog artı usb çıkışiımı yoksa sadece usb çıkışlımı bilmiyorum arayıp öğrenmen gerekir,benim ilk tercihim eğer analog çıkışada sahipse kesinlikle numark ttx olurdu,technics ise yıllar geçsede kesinlikle değerini kaybetmediği gibi dahada değerlenecek bir cihazdır,tabikii son karar senindir.. her 2 cihazıda uzun yıllar kullanmış biri olarak tecrübemle tavsiye ediyorum..

    çok teşekkür ederim, örnerileriniz ve tartışılan konular doğrultusunda bütçeyi biraz daha yukarı taşımak gerektiğini düşünmeye başladım.

    Benim için plak dinlemek sadece nostalji yapmaktan ibaret değil. Uzun zamandır hatta babadan kalma bir hi-fi merakı doğrultusunda kaliteli sesin ne anlama geldiğini kavramış bulunmaktayım. Zaman geçtikçe de daha üst seviye cihazlara geçiş yapma düşüncesindeyim. Gerçi şuan kullanmış olduğum sistem de öyle burun kıvırılacak cinsten değil fakat bildiğiniz gibi bu işin sonu maalesef yok. Bu yüzden kaliteden çok fazla ödün vermeksizin fiyat - performans cihazlarını takip edip almaya özen gösterdim. Alacağım pikapta bu çizgide olmalı diye düşünüyorum. Project 'in ürünlerine biraz göz gezdirdim , göze hitap ettikleri kesin ancak performans olarak technics replikalarının önündeler mi? bunu biraz araştırmak gerek diye düşünüyorum ve araştıracağım.


    Tchibo pikap konusunda çok fazla olumlu yorum var dediğiniz gibi ilaç olacakmış bana ama maalesef piyasada yok :(


    Kafa karıştı tabi ama acele etmemek gerek , doğru cihaza ulaşabilmek için.




  • hocam, sistemde hazırsa bu bütçeyle bu cihaz sizi gayet güzel alır

    http://www.n11.com/numark-tt-usb-P34168355?cid=604001&gclid=Cj0KEQjwxd6oBRCRoMrWmLOCvI4BEiQAYyZdkTb04StpPWXFHBy0EeVcXTtYoB-cBP_TYdwMyQPGfYgaAsJL8P8HAQ

    kendinden preamfili bir cihaz isterseniz preamfiyi kullanıyorsunuz isterseniz üst düzey bir preamfiyle kullanmak isterseniz direk alabiliyorsunuz. harika bir cihaz bence...


     PİKAP TAVSİYESİ
     PİKAP TAVSİYESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creedence Clearwater R. -- 29 Mart 2015; 18:33:45 >




  • Arkadaşlar selam,

    Hazır konu bir yere gelmişken yeni konu açmak istemedim.
    Bütçem 800 TL kadar.
    Bana bu işe giriş için bir sistem tavsiye eder misiniz ?
    Akiyama 1200 Usb ya da 2000 Usb hiç bir yerde kalmamış.
    Yurtdışından arkadaşa Lenco getirtmeye çalışıyorum. Ama o da çok ağır. ( 12 KG )
    Gelecek gibi değil. Hem de getirmesi de zarar görme olasılığı açısından riskli.

    800 TL bütçe ile direk aux çıkışına bağlanabilecek nasıl bir sistem ya da pikap alınabilir ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tigerxcx T kullanıcısına yanıt
    Sistem derken kastınız nedir?

    Bu bütçeyle sadece pikap almayı düşünüyorsanız Pioneer, Denon, Pro-ject gibi markaların giriş seviye cihazları olabilir. Sistem kurmayı düşünüyorsanız işiniz çok zor.

    800 TL civarında Project'in giriş modeli pro-ject elemental pikap alınabilir diye düşünüyorum, sanırım kartuş ve dahili phono pre'si var, aux girişine direkt bağlayabilirsiniz.

    http://www.dukkanhifi.com/p-2710-Pikaplar-Pro-ject-Elemental-Phono-Usb-Pikap-ElementalUsb-ProjectUsb-Pikap-.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek07 -- 31 Temmuz 2015; 17:25:02 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.