Şimdi Ara

Pınar Karşıyaka Basketbol Ana Konusu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
784
Cevap
5
Favori
28.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maça giden olduysa maç hakkında yorumlarını yazarsa sevinirim...Özellikle hakemler ve seyirciyi çok merak diyorum
  • BEKO BASKETBOL LİGİ O G M A Y PUAN
    1 Türk Telekom 8 7 1 748 647 15
    2 Fenerbahçe Ülker 8 6 2 673 617 14
    3 Galatasaray Cafe Crown 8 6 2 598 547 14
    4 Pınar Karşıyaka 8 6 2 709 667 14
    5 Beşiktaş Cola Turka 8 5 3 656 557 13
    6 Efes Pilsen 8 5 3 667 601 13
    7 Kepez Belediye 8 4 4 572 581 12
    8 Antalya Büyükşehir Belediye 8 4 4 603 624 12
    9 Alpella 8 4 4 566 615 12
    10 TTNet Beykoz 8 3 5 578 601 11
    11 Casa TED Ankara Kolejliler 8 3 5 626 670 11
    12 Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi 8 3 5 595 681 11
    13 Banvit 8 3 5 618 624 11
    14 Mersin Büyükşehir Belediye 8 3 5 576 605 11
    15 Darüşşafaka 8 1 7 543 610 9
    16 Oyak Renault 8 1 7 509 590 9

    Dördüncülüğe düştük




  • Marshall: "Bizi durdurabilmek güç"


    NCAA’de Atlantic Coast Konferansı’nda yer alan Boston College’de geçirdiği başarılı 4 yılın ardından Pınar Karşıyaka ile anlaşan Sean Marshall gösterdiği performans ile basketbol severlerin gönlüne taht kurdu.

    Boston College’deki kariyerinde 15 sayı ortalaması ile oynayan Marshall, Beko Basketbol Ligi’nde geride kalan 7 haftada ise 20.6 sayı, 5 ribaund ve 1.3 asist isttistikleri ile Pınar Karşıyaka’nın başarısında önemli rol oynadı. Marshall, hedeflerini, Türkiye'deki basketbol yaşantısını ve büyük çıkış yakalayan Pınar Karşıyaka'yı değerlendirdi.

    Türkiye’de basketbol hayatına devam etme kararını nasıl aldın? Bu süreçte neler yaşadın?
    Basketbol kariyerimde sadece bir kez NBA’de oynayabildim. Draftlarda seçilemeyeceğimi çok iyi biliyordum. Draftların ardından da Yaz Ligi için Cleveland Cavaliers’den bir süre haber bekledim. Bu da olmayınca kendime yeni bir yol çizmemin gerektiğini düşündüm. Bu yüzden de kariyerime Avrupa’da devam edebilmek adına arayışlara başladım. Kendime, hem beklenen patlamayı yapacağım, hem de rahat edebileceğim bir yer bakmaya başladım. Bu anlamda da Türkiye tüm bunlara uygun en iyi seçenek oldu ve bu şekilde kariyerime devam etme kararı aldım.

    Forma giydiğin Pınar Karşıyaka’da seninle beraber 3 ABD’li genç oyuncuya sahip. Bu normalde Avrupa’da göremeyeceğimiz bir şey. Bu konuda kendi aranızda konuşuyor musunuz?
    Aslında bu komik bir soru. Takıma baktığımızda bir kişi dışında hepimizin genç olduğunu görebilirsiniz. Asım Pars’ın dışında takımda forma giyen oyuncular 19-23 yaşları arasında. Ama, bu da antrenörümüzün istediği bir şey. Antrenörümüz 3 tane ABD’li genç oyuncu seçti ve bizim her zaman daha iyi olmak için çabalayacağımıza ve sıkı çalışacağımıza inandı. Karşınızda oynayan milyon dolarlık yıldızlara kafa tutabilmek zaten ayrı bir zevk. Bunu anlatmam zor. Takım olarak hepimiz başarılı olmak ve ligin en iyi takımlarından biri olmak istiyoruz. Genç ya da çaylak olmak sadece bir sıfat. Bizim, deneyimli ve pahalı ABD’li oyunculardan hiçbir eksiğimiz yok.

    Pınar Karşıyaka şu an Beko Basketbol Ligi’nde 2. sırada. Sen, Gary Neal ve Quinton Hosley ortalama 60 sayı ile oynuyorsunuz. Belki henüz erken ama takımın sezon sonundaki durumu için neler söyleyebilirsin?
    Gerçekten sezona çok iyi bir başlangıç yaptık. Belki takım olarak çok pahalı transferler yapacak büyük bütçelerimiz yok ama bence önemli olan bizim birbirimize ve kendimize güvenmemiz ve inanmamız. Bütçeleri bizden çok daha yüksek, imkanları çok daha geniş olan takımlara bakıyoruz ve aramızda para dışında bir fark göremiyoruz. Bizce, bir takımda yer alan en iyi 3 ABD’li biziz. Bunun yanında diğer takım arkadaşlarımız da her geçen gün daha iyiye giderek önemli işler başarıyorlar. Eğer elinizde, sezon sonunda başarılı olmak isteyen ve bunun için mücadele eden bir takım varsa, o zaman maçlardan iyi sonuçlarla döneceksiniz demektir. Antrenörlerimizin bizden beklentileri çok yüksek. Biz de bu beklentileri boşa çıkarmamak adına elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Sezon sonunda ligin tepesinde olmayı hedefliyoruz. Eğer takım olarak elinizde 3 tane iyi skorer oyuncu varsa, bu takımı durdurabilmek güç olur. Bence Pınar Karşıyaka’da buna sahip.

    Türkiye’de oynarken size farklı gelen bir şeyler oluyor mu? Ya da yeni yeni şeyler öğreniyor musunuz?
    Elbette. Şu an belki de sayamayacağım kadar çok şey öğreniyoruz ve bir çok şeye de adapte olmaya çalışıyoruz. En önemlisi NBA’deki steps kuralları ile Avrupa’daki steps kuralları çok farklı. Öncelikle buna adapte olmaya çalışıyorum. Topu yakalayarak bir adım atmak burada işe yaramıyor. Bunun yanında buradaki antrenman sistemleri de çok farklı. Tüm yıl boyunca günde iki antrenman yapıyoruz. Antrenörlerimiz, bunun oyuncuları güçlendireceğini düşünüyor. Ben, buraya ilk geldiğimde bunun sadece yorgun bir oyuncuya sebep olacağını düşünüyordum. Ama şimdi alışmaya başladım.

    İleriki yıllarda basketbolla ilgili hedeflerin neler?
    Çocukluğumdan beri en büyük hayalim bir gün NBA’de forma giyebilmekti. ACC’de forma giyebileceğimi düşünemezdim. Ama bunu başardım. Bunu başarırken en büyük destekçim antrenörüm Keith Howard oldu. NCAA'e gitmemde bana yardımcı oldu. NCAA hayatım boyunca yardımlarını sürdürdü. Ve hala da bana her konuda büyük destek oluyor. Eğer o olmasaydı, şu an hayalini kurabildiğim gerçekleştirdiğim bir çok şeyin hayalini bile kuramazdım. Bu sezonki en büyük hedefim, ligi bitirebileceğim kadar iyi bir şekilde bitirmek. Her zaman NBA’de oynamanın hayalini kurdum. Bunu başarabilmek için elimden geleni yapacağım. Bu hayalimin peşinde koşacağım. Ama, bu olmazsa da yine de mutlu olacağım. Profesyonel anlamda basketbol oynamak çok güzel bir duygu. Ben de bunun her anından zevk almaya devam edeceğim.

    Türkiye’de ABD’de sahip olduğun, ya da ABD’deyken sahip olduğun ama Türkiye’de olmayan bir şeyler var mı?
    Aslına bakarsanız evimin hemen yakınında, tıpkı ABD’deki gibi büyük bir alışveriş merkezi var. Zamanımın çoğunu orada geçiriyorum. Alışveriş merkezinin bedava internetinden yararlanıyorum, ailem ve arkadaşlarımla saatlerce konuşuyorum. Evimde kablolu TV var ve bu sayede NBA ve NFL maçlarını takip edebiliyorum. Sadece zaman zaman, söylediğim her şeyi anlayabilecek birileriyle sohbet etmeyi özlüyorum. Yemek yemeyi seviyorum ama henüz Türk yemeklerine alıştığımı söyleyemem bu yüzden de biraz kilo verdim. Aslında biraz kilo vermek iyidir ama vermemem gereken kiloları da verdim. Ben Kaliforniyalıyım. Bu yüzden de özellikle Meksika yemeklerini çok özlüyorum. Favori yemeklerimden biridir.

    ABD’de Kolej Ligi’nde oynayan ve kariyerine deniz aşırı ülkelerde devam etmek isteyen basketbolculara tavsiyelerin olacak mı?
    Aslında bunun için tavsiyeye gerek yok. Böyle bir kararı alabilmek, insanın, nasıl bir kişiliğe sahip olmasıyla alakalı. Bazı insanlar sevdiklerinden ve evlerinden uzak olmaya dayanamazlar. Benim için de bu çok kolay dersem yalan söylemiş olurum. Böyle bir karar almak ve uygulayabilmek gerçekten çok zor. Ama ben, zaten ABD’de de koleje evimden çok uzakta bir yerde gittim. Evimden uzak kalmaya bir anlamda alıştım. Elbette ben de ailemi ve sevdiklerimi özlüyorum ama burada da yapmaktan mutlu olduğum işi yapıyorum. Bence önemli olan da bu. Sadece yapmam gereken şeye ve hedeflerime odaklanmaya çalışıyorum. Hayatta hiçbir şey kolay elde edilmiyor. Bu yüzden de böyle bir şeyi denemeye kalkacak olanlara sadece hayatta ne istediklerine, neyin kendileri için önemli olduğuna ve bu amaçta neler yapabileceklerine çok iyi karar vermelerini tavsiye edebilirim.




  • bugün saat 14'de t.telekom ile zorlu bir maça çıkıyoruz deplasmanda.
    ntv veriyor maçı.
  • farklı yenildik, karşıyaka mı ilk defa bu kadar güçsüz ve disiplinsiz gördüm. resmen dağıldık. gerçek olan bir şey var bu kadro yetersiz ve takviye lazım. ne yapılırsa 2 tane iyi amerikalı ve asım ile yapılmaya çalışıyor. onlar da tabi çok yoruluyorlar. benc den gelen ve katkıda bulunan oyuncu yok. en aşağı 2-3 tane daha kaliteli oyuncu lazım ki ilk 5 için mücadele verilsin. korkum düşüş trendine girmek. o nedenle önümüzdeki maçı almamız lazım.
  • önümüzdeki maçı alırız ondan şüphen olmasın içerde Casa Ted
  • yukarıda yanlış yazmışım

    09.12.07 pazar 14:00 NTV

    Yer : KARŞIYAKA ARENA

    PINAR KARŞIYAKA - Mutlu Akü Selçuk Üniverstesi


    PINAR KARŞIYAKA nın banko ilk beşi
    Quenton Hosley
     Pınar Karşıyaka Basketbol Ana Konusu

    Sean Marshall
     Pınar Karşıyaka Basketbol Ana Konusu

    Gary Neal
     Pınar Karşıyaka Basketbol Ana Konusu

    Asım Pars
     Pınar Karşıyaka Basketbol Ana Konusu

    Barış Ermiş
     Pınar Karşıyaka Basketbol Ana Konusu




  • KARŞIYAKA : 83 SELÇUK ÜNV. : 78


     Pınar Karşıyaka Basketbol Ana Konusu


     Pınar Karşıyaka Basketbol Ana Konusu




  • Geçmişte Arda Vekiloğlu ve Kaya Peker`i Efes Pilsen`e vererek kulübün kasasını dolduran, Domercant ve Holman`dan da bonservis ücreti alan kurmaylar, şimdi de Hosley`yi G.Saray`a verdi. KSK hem 50 bin YTL`lik borçtan kurtulacak, hem de 250 bin dolar alacak.


    YABANCI transferinde hedefi 12'den vurma geleneğini sürdüren Pınar KSK, doğru tercihler yaparak kulübün kasasına da önemli katkılar sağlıyor. ABD'li Hosley'yi, Emrah Umut'tan kalan 50 bin YTL'lik borç artı 250 bin dolar karşılığında Galatasaray'a vermeyi kabul eden Kaf-Kaf, zor dönemde yine basketbolcu satarak kaynak yarattı. KSK üç yıl önce Domercant'in Efes Pilsen'e, iki yıl önce de Holman'ın Ülker'e gidişinden para kazanmıştı.

    Hosley'nin satışıyla Futbol Şubesi'nin eski borcunu silen KSK, şu ana kadar 20 bin dolar ödediği oyuncunun 250 bin dolara gitmesi sayesinde bir koyup, 12 aldı. Galatasaray'dan gelecek parayla power forvet alacak Basketbol Şubesi, kalan miktarla da aylık 25 bin YTL dolayındaki açığını kapatacak.

    İKİ MAÇTA OYNAYACAK

    KSK'li yöneticiler, geçmişte de Arda ve Kaya'nın Efes Pilsen'e satışından gelen parayla nefes almıştı. ’’Hosley'nin bonservis gelirini Basketbol Şubesi kullanacak’’ diyen Başkan Akif Ersezgin şunları söyledi: ’’Lig bitiminde Avrupa'ya gitmesi halinde elimize para geçmezdi. Türkiye'de bir takıma transfer olması durumunda ise ödediğimiz rakam olan 72 bin doları alırdık. Şimdi gitmesi, kulübe para kazandırdı. Oyak Reno ve Efes Pilsen maçlarında oynadıktan sonra Galatasaray'a gidecek.’’


    en güzel adamımız gidiyor.




  • bugün saat 18'de bursa da oyak renault ile oynuyoruz. maalesef hosley cenazesi dolayısı ile yok. işimiz zor.
  • yenildik
  • "İyi savunma yaparsak kazanabiliriz"
    Beko Basketbol Ligi'nde yarın Efes Pilsen'i konuk edecek Pınar Karşıyaka'nın antrenörü Ahmet Kandemir, iyi savunma yapmaları halinde maçı kazanabileceklerini söyledi.
    Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada sezon başında belirledikleri ''iç sahada maç kaybetmeme'' hedefi açısından Efes Pilsen karşılaşmasının önem taşıdığını söyledi.

    Karşıyakalı taraftarların yarın salonu doldurarak, takımı destekleyeceğini, maça yoğun talep olduğunu vurgulayan Kandemir şöyle konuştu:

    ''Bu önemli maçı kazanarak, taraftarlarımıza ikinci bayramı yaşatmak istiyoruz. Efes Pilsen'in gücü ortada. İyi savunma yaparsak rakibimizi yenebiliriz. Biz artık kendi sahamızda rakibin durumundan çok kendi hedeflerimizi gözetmek durumundayız. Geçen hafta uğradığımız şanssız yenilgiden sonra bu haftayı galibiyetle kapatmak istiyoruz.''

    Kandemir, ABD'ye gidip gelen Hosley'in antrenman eksiği bulunmasına rağmen yarınki müsabakada oynayacağını, sahaya tam kadro çıkacaklarını kaydetti.

    Pınar Karşıyaka-Efes Pilsen maçı yarın saat 16.00'da Karşıyaka Spor Salonu'nda yapılacak.

    21.12.2007

    Kaynak : AA
    bugün biletimi aldım inşallah yarın yenip 2.bayramımızı yaparız




  • Maçın başlamasına çok az bir süre kaldı.. 2 takım da aynı puana sahip. Efes ciddi bir yükseliş içinde, Karşıyaka'da taraftar desteği olacaktır. Umarım çok güzel, zevkli bir maç izleriz, en azından ben öyle bekliyorum.
  • Pınar Karşıyaka:85
    Efes Pilsen:92

    Ahmet Kandemir iyi savunma yaparsak kazanırız dedi ama 92 sayı yedi Karşıyaka.. Özellikle Ermal ve Gregory çok iyiydi bugün. Karşıyaka'da Gary Neil 37 sayı ile mükemmeldi, Asım'da pota altında etkili oynadı, bunlara Hosley'de katıldı ama yetmedi.

    Son saniyedeki alley-oop'da çok güzeldi
  • Ya hemen hemen 2-3. periyotları 8-10 sayı önde götürdük en son periyota efes önde girdi son 4 dakkaya girerken 1 sayıya indirdik ancak hakem sağolsun efesten topu 2 kere çaldık ikisindede foul dedi ve bir bloğuda foul olarak belirledi.

    ama olsun karşıyakam canınla başınla mücadele ettin saolunumuzda çok güzeldi.Pastalın yerine güzel bir oyuncu alırsak ilk 6 garanti derim.Ayrıca Gary Neal tam bir muhteşem oyuncu

     Pınar Karşıyaka Basketbol Ana Konusu







  • ilk yarıdaki muhteşem tempomuz ikinci yarıda yoktu.
    maalesef her zaman yazdığımız gibi çok dar bir kadro ile mücadele ediyoruz. mutlaka takviye şart.

    asım için iddia ediyorumki dünyanın en yavaş pivotu kendisi. hayatımda bu kadar ağır çekim oynayan br youncu görmedim. kendisinden hızlı oyuncular karşısında ya faul yapıyor, ya da çaresiz kalıyor. hele bir önceki selçuk ünv. maçındaki oyununu bence oturup bir seyretsin.

    bu maçın en iğrenç adamı pastal'dı. bu adam ne iş yapar merak ediyorum. zaten bench den gelen sınırlı oyuncumuz var, bir de gelen youncu böyle olduğu zaman bugünkü gibi kazanmamız zor oluyor.

    maçın hakemlerini de beğenmedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakra -- 22 Aralık 2007; 23:00:26 >
  • Sezon liderleri

    Gary Neal (KSK)--------- 22,33/12
    Quinton Hosley (KSK) ---22,00/11

    Kevin Braswell (SEL) ----21,50/12
    Michael Wright (TUR) ----21,00/12
    Lorenzo Gordon (KEP)---20,00/12
    Sean Marshall (KSK)-----18,67/12
    Ricardo Marsh (ANT)-----18,08/12
    Richard Shields (TED)----17,67/12
    Willie Farley (SEL)--------17,29/7
    Marshall Strickland (ALP)17,25/8


    Ligin 2 tane sayı kralı 2 taneside bizde daha ne olsun
  • 6 kişiyle oynayınca öyle oluyo be kardeş ama ikisi de çok kaliteli oyuncular, yabancı tercihleri çok iyi ama bari 2-3 idare edecek türk oyuncu takviyesi yapılsaydı, rotasyonunuz gerçekten yetersiz...

    Maç güzeldi gerçekten de son çeyrekte yoruldu KSKliler, Efes de iyi oynadı bence hiç pes etmedi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yt1990

    6 kişiyle oynayınca öyle oluyo be kardeş ama ikisi de çok kaliteli oyuncular, yabancı tercihleri çok iyi ama bari 2-3 idare edecek türk oyuncu takviyesi yapılsaydı, rotasyonunuz gerçekten yetersiz...

    Maç güzeldi gerçekten de son çeyrekte yoruldu KSKliler, Efes de iyi oynadı bence hiç pes etmedi..

    yedekleri olmayınca mecbur




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ömer ortaköy


    quote:

    Orjinalden alıntı: yt1990

    6 kişiyle oynayınca öyle oluyo be kardeş ama ikisi de çok kaliteli oyuncular, yabancı tercihleri çok iyi ama bari 2-3 idare edecek türk oyuncu takviyesi yapılsaydı, rotasyonunuz gerçekten yetersiz...

    Maç güzeldi gerçekten de son çeyrekte yoruldu KSKliler, Efes de iyi oynadı bence hiç pes etmedi..

    yedekleri olmayınca mecbur


    valentil pastal var ya bi de erhan yetim. hadi oynatırsın da en kritik yerlerde de toyları koydu koç... asım 5 faul aldı takımı yaktı bi nebze..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.