Şimdi Ara

Pioneer SA 740 & SG550 bakım ve onarım .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Okul yıllarımda arkadaşınız vardır , uzun yıllar sonra görüşürsünüz , sanki kaldığınız yerden devam edercesine .
    Arkadaşım emekli olmuş ,tası tarağı toplayıp Bodruma yerleşiyor , kendisi balık adam , tam mekanı seçmiş zaten , lafı uzatmıyayım . elinde çalışmayan bir amplifikatör ile equalizer var ,kardeşim bir bakarmısın , bodrumda eve koyacağım dinleyeceğim .
    tamam dedim getir .
    Cihaz oldukça kirli ve kötü durumdaydı , amplifikatörde ses cızırtılı arasıra hoparlörden çatırtılar geliyordu . equalizer hiç çalışmıyor ,frekans düğmelerinin ledleri yanmıyor .

    önce eşeğin büyüğünden başlamak lazım ,zordan başlayacaksın ki ,baştan yılmayacaksın

    ampliyi söktüm yine mi tozzzz . kesin astım hastası olacağım bu gidişle . yıllarca eski cihaz onarmaktan toz yedik , annelerimiz anneannelerimiz ne güzel tv , müzik seti üzerine örtü örterdi ,düşünceli kadınlar bunlar ,hep bizleri düşündüğü için

    http://www.hizliresimyukle.com/image/Fos

    http://www.hizliresimyukle.com/image/Foz


    devam edecek







  • Böyle 20 -30 yılı devirmiş cihazlarda arızalı olsun olmasın ,switchler ,potansiyormetrelere , koruma rölesine bakarım .
    plaketi özel sulosyonla yıkadım önce . elimi neye atsam kapkara oluyor . temizlik sonrası çıkış transistörlerinin bağlı olduğu aluminyum soğutucuyu söktüm . soğutucu üzerinde bulunan transistörleri söktüm , taşlaşmış termal macunu resmen kazıdım . potanslar ve switchler kasadan çıkardım ,önce yağsız kontak sprey sonra sıkıştırılmış izopropil alkol ile temizlik yaptım , buzzer testinde switchler düzgün çalışmaya başladı . potanslar ancak devreyi çalıştırınca anlayacağım dedim ,aksi takdirde potansiyometreyi kertiklerinden söküp kuılak çubuğu ile izopropil alkol ile nazikçe karbonu temizliyorum . sonuç mükemmel oluyor ama bir o kadar uğraştırıyor .

    Röleyi anakarttan söktüm , baktım kontaklar simsiyah ,kapağını söktüm diş fırçası ve selilozik tinerle kontaklara tatlı sıkı bastırarark temizledim ,büyüteçle baktım , meme yok . aman ne iyi deyip kapağını kapadım rölenin .

    transistör soğutucusunun üzerine yeni termal macunu sürdüm ince tabaka ,transistörleri monte ettim .

    http://www.hizliresimyukle.com/image/Ftg

    http://www.hizliresimyukle.com/image/Ft0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 31 Ağustos 2015; 15:58:13 >




  • Bende de Nordmende set vardı.Radyosu duman çıkarmıştı tozdan.
  • Amplifikatörde volum açıkken gelen garip seslerin kaynağı ,çıkış transistörlerinin soketli olması sebebiyle zaman içinde ciddi bir oksidasyona uğramış olmasını nedene bağladım , soketleri temizledim , hatta 800 numara zımpara ile hafifçe zımparalamak zorunda kaldım . o derece yanii

    her şey tamam olduğuna kanaat getirince montajı yaptım . dış kozmetik görünüm berbat ötesi kir leke içindeydi , sıvı deterjanla temizledim , tırtıklı switch düğmelerin arasını diş fırçası ve deterjan ile temizledim ve duruladım . pırıl pırıl oldular .

    DC offset ve Bias akım ayarları kontrol ettim , tolerans sınırları içindeydi , zaten ayrıca ayar trimpotu yoktu ,problem karşısında trimpot yerine koydukları direnç kontrol ediliyor , toleransı peak yapmışsa değiştiriliyor , veya arızalı devre elemanı aranıyor . neyse problem yok her şey makul .


    Bias için şönt açılıyor arasına mA metre bağlanıyor , şematikteki değeri gördüm . herşey sağlıklı .

    gelelim equalizer e ses yok görüntü yok

    ses sinyalinin output çıkışı olmaması switch kaynaklı olduğunu tespit ettim , sihirli sprey kontak sprey ile sorun çözüldü . düğmelerdeki yeşil ledlerin yanmaması seri bağlı ledlerin sürgülü potanstan gerilimi aldığı ve aşırı oksit sebebiyle çalışmadığını tespit ettim . yarım şişe kontak sprey harcadım ancak adam gibi kendi haline geldi . baktım herşey şıkır şıkır işliyor .

    düğmeler berbat durumdaydı . 7 sağ 7 sol kanal 14 tane düğmeyi söktüm . ne deterjan ne başka bir şey çıkmıyor pislik oksit ne derseniz deyin . köpek yalasa doyar

    ya sabır diyerek tek tek 14 tane düğmeyi ince pasta ile temizledim , temizlediğim bez simsiyah oldu , düğmeler parıldamaya başladı .

    montajını yaptım , verdim elektriği bağladım cd ,tuner ne varsa . 2 gün dinledim kah kulaklıkla kah kolonlarla .
    sıfır sorun

    telefon açtım ,gel al dostum .
    inanamadı . arasıra Bodrumda kendisi telefonlaşırız , hep seni anıyorum kardeşim diyor .
    İyi mi kötü mü diyorum . problem yok inşallah . yok yok diyor . Mutlu bir insan daha .

    belki çöpe atacağı cihazı kurtardık ,bende mutluyum .

    http://www.hizliresimyukle.com/image/Fxx
    http://www.hizliresimyukle.com/image/Fx3
    http://www.hizliresimyukle.com/image/FxP
    http://www.hizliresimyukle.com/image/FxS




  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Tube tuner ,amplilimi hocam . eski tube televizyonlarda o kadar ısınan yer vardı ki , yüksek voltajın olduğu yerlerde halı gibi öbek olmuş toz kitlesi tüterdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 31 Ağustos 2015; 18:07:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektürükçü

    Tube tuner ,amplilimi hocam . eski tube televizyonlarda o kadar ısınan yer vardı ki , yüksek voltajın olduğu yerlerde halı gibi öbek olmuş toz kitlesi tüterdi



    Tube değildi.

    Philharmonic Audio System yazıyordu üzerinde.

    Dolby NR çift deck kaset çalar, Am/FM radyo, pikap vardı. Pikabın iğnesi yoktu maalesef. Çalışıyordu ama.

    O zamanlar küçüktüm çok anlamıyordum elektronikten. Ses alamamıştım radyodan.

    Şimdilerde Cüneyt Yalçın Naçar ın koleksiyonunu dinliyorum. Orjinal albüm alıyorum.

    Çin malı osawa kolonlarım var. Sharp marka stk amfiyle sürüyordum onları. Şimdiler de o da dc gerilim kaçırıyor.

    O zamanlar aklım olaydı o pikabı falan attırmazdım.

    Bakalım, işe girersem bir hi-fi sistem dizeceğim inşallah.

    Açtığınız iki konuyu da severek okudum. Elektronik çok zevkli iş.




  • elektronik zevkli iş kesinlikle . eş dost tanıdık cep telefonu ekran ,cam gibi tamiratlara soktular beni bu aralar . samsung s4 camı 7 lira , servis 250 TL istiyor yalnız cam için . Lcd değiştirse 350-450 alıyorlar .

    bu işin en riskli yani , kendi cihazın olsa sorun değil ama sana güvenmiş olan insanların cihazlarını çok büyük dikkat etmek gerekiyor , yanlış bir şey yapsam , çok üzülürüm , yenisini almak bile var işin içinde . servisler öyle değil . zaten bozukmuş diye pişkinliğe vuruyor işi.

    Düzgün onarılan her ne olursa olsun cihaz sahibinide ,senide mutlu eder
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam gene güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık :) benim jvc ye el atın bi benimki zaten temiz durumda sayılır ufak bakımla çok daha iyi olacak :) şaka bir yana size pm göndereceğim oradan inceleyip bilgi verirseniz sevinirim
  • pio lar canlanmislar resmen .size dua ediyordur cihazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-433C0D151 -- 3 Ekim 2015; 2:34:38 >
  • Teşekkür ederim dostum .
    Evet bilgi paylaşımı güzel şey , bu paylaşım malesef Yurdum insanında çok gelişmemiş , biraz bilgiyi saklama hastalığı var , fakat şöyle bir takım yazışmalarada şahit oldum hatta başımada geldi . 1 yıl önce toshiba notebook cihazın cpu sunun voltaj stabilizetisini sağlayan kondansatör arızası yaşadım , bilgisayar elektroniği bakımından tecrübeli değildim , tamamen yabancı sitelerin yardımı sayesinde arızayı çözdüm .
    bu bilgimi burada paylaşmak istedim , çünkü bu sorun Toshibaların o seri çıkardıkları en kronik sorunuydu , herkes bu sitede soru soruyor , bilgi sahibi olanlar getir yapalım diyordu , oysa biraz elektronik bilgisi olan bile bu sorunu benim yaptığım tamirle rahatlıkla çözebilirdi ,
    bende bir güzel sorunu , semptomları ve nasıl çözülebileceğini teknik destek kısmını yazdım hatta fotoğrafladım .
    malesef bir ticari tamir yapan arkadaş ne gereği var , burası teknik destek , burada sorun çözümü nasıl yapılır değil , sorunun yalnızca nerede olduğunu belirtin , getirsinler biz yapalım gibi sözler okudum
    aslında ampul bile değiştirmeyi beceremeyen milyonlar var , bunlar bilgisayarın kondansatörü değil ,kapağını bile açamazlar . benim amacım biraz tecrübeli biraz eli yatkın insanlara yardımcı olmak .

    yabancı forumları hep takip ederim , öyle bir yardımlaşma var ki , şaşırıyorum .

    video ile tamiri yayınlama konusuna gelirsek , ben emekli adamım , ne zaman keyif saatim olursa masamın başına geçiyorum , bazen 5 dk . bazen 1 saat kafamı gömüyorum içine . kah kahvemi içiyorum kah dışarı çıkıyorum . fotoğraflama işini bile şu son 6 aydır , aklıma gelirse yapıyorum . daha çok detay çekip bilgilendirebilirim , bu konuda haklısınız .
    bilgim çerçevesinde herkese ,ister malzeme temini olsun ister teknik konu olsun yardımcı olurum , asla egoist davranmam , bana özelden mesaj atan arkadaşlar bilirler , uzun uzun cevap veririm .
    ve asla herşeyi biliyorum edasıda yoktur , burada saygı duyduğum pek çok arkadaş edindim ,sağ olsunlar takıldığım konularda yardımlarını almışımdır .
    okuduğunuz ve öneriniz için teşekkür ederim .

    Bilgi paylaştıkça güzel .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 31 Ağustos 2015; 23:52:35 >




  • SG 540 var bende de. Zamanla tamamlamayı düşünüyorum diğer katları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nipp10 N kullanıcısına yanıt
    Geçen gün arkadaşa aldırdım sizin equalizer in takımını .
    timer tuner equalizer -tape ampli = 400 TL
    çok iyi fiyata aldı
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-433C0D151 -- 3 Ekim 2015; 2:34:23 >
  • Sağol Dostum güzel temennilerin için .
    Evet Nec -Tokin arızası Toshiba A300 lerin klasik sorunu

    boş vakitlerimde bende çok teknik video izlerim . adamlara hayranım , birazda geniş imkanları var . herşeye daha kolay ulaşabiliyorlar

    az önce serviste çalışan dostumla konuştum , son uğraştığım sansui ile ilgili fikir alışverişi yaptık .
    Eee ne oldu o kadar masraf yaptın ,bari bir şeye benzedimi dedi

    tabiki dedim , fark var , olmasa Amerikada , Avrupada bu kadar emek kimse harcamaz dedim , ekstradan boya ve ceviz kaplama işi de çıktı dedim . katmerli masraf oldu dedim .
    Delisin diyor

    satmaya kalksan kimse anlamaz ona bu emeği ,masrafı vermez diyor .
    Haklı !!!.

    Benim hobim ,satmak için yapmıyorum , boş vakit değerlendiriyorum ,

    evde kule gibi cihaz var , Ölürsem evladım eskiciye 3 30 paraya verir

    Elimde Akai makaralı teyp var , daha ameliyata başlamadım ,video ya alır yayınlarım .

    saygılarımla herkese




  • Asıl mesleğim motosiklet bisiklet tamir bakım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nipp10 hocam elektronik olduğu kadar mekaniğe yatkınım diyorsunuz .
    Zaten eli tornavida tutamayan adamın elektronikte ne işi var .
    Benim ağabeyde lisanslı bisiklet yarışcısıydı , 25 yıldır custom bisikletler üretir , emekli olduğum ilk aylarda yanında biraz takıldım .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-433C0D151 -- 3 Ekim 2015; 2:35:03 >
  • Merhabalar,
    bende de bir SA-740 var, ve tape2selector/loudness dugmesi problemli. Ne kadar yikadiysam da sonuc alamadim. bu problemi cozmek icin ne onerirsiniz? ona benzer bir switch bulmak da zor saniyorum.
    Kolay gelsin.
  • bermekh B kullanıcısına yanıt
    Aynı switch bulamazsınız , ancak çıkma varsa olur . ben gerekirse söküp temizliyorum ..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.