Şimdi Ara

Piyano Tuş Sesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
8.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Yamaha Ydp 161 marka dijital piyano satın aldım geçenlerde. Fakat tuşlara normal şiddette bastığımda tak tak ses geliyor ve bu beni rahatsız etmeye başladı. Bu normal mi? Yoksa pianoda bir sorun mu var? (Not: Bu ses tahtaya vururmuş gibi bir ses ve çok nazik bastığım zaman gelmiyor)



  • Hocam normalde piyanolarda ses alabilmek için tuşlara ani ve biraz şiddetli bir basış yapmak gerekiyor. Ama kimi piyanolarda ( genelde dijitallerde ) görülen ise tam tersidir. Nazikçe basmanız yeterli oluyor. Biraz ayarı kaçırdğınızda ise o tak tuk sesler çıkmaya başlıyor. Bu benim kendi bilgi ve görüşümdür. Yanlış bir yer olduğunu sanmıyorum ancak var ise de daha bilgili arkadaşlar zaten gerekli düzelmeyi yapacaktır. Ama yüzde 95 ihtimal benim yorumumdan kaynaklı bir olay sizinki.
  • konuyu hortlatmak olacak ama YAMAHA YDP-163 aldık bugün geldi. özellikle kulaklık takılı iken dışarıdan birisi sadcee tıkırtı duyuyor bu da gerçekten rahatsız edici. sürekli dediğiniz gibi tahtaya vurma sesi. Bu tıkırtı kesilmez gibi bana kalırsa.
  • acin ust bolumu tuslarin cekiclerinin vurdugu ust kisimdaki sungerinin uzerine tam cekiclerin vurdugu yere kahverengi yapiskanli pencere bandi cekin ses oldukca azalir..fakat klavyeden cikan ses icin yapacak illaki bsyler.olsada ben gerek duymadim..o.kadar olacak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde çekip mekanizması var. fakat çekiçler kumaş bir yüzeye çarpıyor, o da çıkan sesi azaltıyor. yıllar geçtikçe o kumaş keçe yıpranıyor, ses artıyor. ama yeniyken yapacak birşey yok. Aslında bu işlerden anlıyorsanız, söküp farklı kumaş keçe materyal ile ses azaltılabilir. benim 10-15 senelik clavinovamı komple söküp yağlama temizlik işlerini yapmıştım. :) ki ydp 161 ile aynı klavyeye sahip. ikiside GH.

    fakat kesinlikle ses az çıksın diye tuşenizle oynamayın.
  • Normal şartlarda tuşlardan bir takım seslerin gelmesi normaldir. neticede tuşlara başlıyorsunuz ve bunun karşılığında bir ses gelmeli. ancak sizin bahsettiğiniz farklı bir ses ise bilemeyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Hocam Merhaba. Bende de calinova var. Dün tuş aralarını silerken bir kaç tuşa zarar verdim sanirim. Tık tık ses çıkıyor tuşlardan. Bunu nasıl açıp yapabilirim acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdemoktay E kullanıcısına yanıt
    İnternette sökme videoları var youtube'da. Silerken zarar vermek pek mümkün gözükmesede, eğer tuşların doğal hareketi dışında bir harekete zorladıysanız çok kolay kırılırlar. Çünkü mekanizmaları bağlantı noktaları vs. hepsi plastik. Normal çalımda oldukça sağlam ama farklı açılardan zorlanınca hassas. İlk olarak söktükten sonra sorunlu tuşu yerinden çıkarıp tekrar takıp deneyin, düzeliyor mu. Belki sadece yuvasından oynamıştır. Ama kırılmışsa tamir etmek oraya plastik parça kaynatmak vs. çok zor. yeni tuş pekte pahalı değildir sanırım. Olmadı en son çare eğer sorunlu tuş sık kullanılan oktavlardaysa, misal A3 bozulduysa, tuşu A7 ile değiştirebilirsiniz. A0 hariç tüm A'lar aynı şekilde. Yalnız bu dediklerim GH klavye için geçerli. Muhtemelen GHS ve GH3'de böyledir ama daha eski veya daha yeni, daha gelişmiş modellerde farklı olabilir.
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Youtube da video bulamadim. Link gönderebilir misiniz? Bir de size video yollasam bakabilir misiniz? Kırıldığını sanmiyorum. Videoyu nereden gönderebilirim? Tuş aralarını silerken kredi kartı yardımı ile bezi tuş aralarına soktum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemoktay -- 25 Nisan 2020; 18:22:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erdemoktay E kullanıcısına yanıt
    Yuvasından çıkmış olabilir ya da kırılmış. Video ile anlamam mümkün değil.
    https://www.youtube.com/results?search_query=clavinova+disassembly

    burdan sizin modele en yakın olanına bakabilirsiniz.

    Söktükten, tuşların üst kısmına eriştikten sonra tuşların üstlerinde ok işareti var, sağ veya sol. o bölgeye bir kredi kartı ya da tereyağ bıçağı sokuyorsun, tuş tık diye yuvasından çıkıyor. Yani tuşları sökmek çok kolay. Ama işte oraya erişmek için her modelde değişik farklı ıvır zıvır var. Benimkinin resimlerini çekmiştim söktüğümde;

    Klavyeyi komple almana gerek yok bu arada. Ben temizlediğim için komple ayırmıştım.
     Piyano Tuş Sesi
     Piyano Tuş Sesi
     Piyano Tuş Sesi
     Piyano Tuş Sesi
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Benim alet bu. Üst kısmını açmam yeterli sanirim. Altında bir de arkasında vidalar var.  Piyano Tuş Sesi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Hocam tuşları çıkartamıyorum  Piyano Tuş Sesi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erdemoktay E kullanıcısına yanıt
    Ok işaretini gördüğün yerin yanına arasına kredi kartı yada tereyağı bıçağı sok. orda yay gibi bir metal var esniyor. Ona baskı uygulayınca tuş tık diye atar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 88mph -- 26 Nisan 2020; 2:21:3 >
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Hallettim çok teşekkür ederim. Yolladiginiz link işime yaradı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erdemoktay E kullanıcısına yanıt
    Sevindim. Demekki "kırık" değil "çıkık"mış? :D
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Evet :) tuşların altında bulunan plastikler yerinden çıkmış. Allah razı olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam benimde bir yamaha ydp 164 üm var. 4. Oktavdaki do diyez tuşu ara sıra tuşa yavaş bassam bile yüksek seste çıkıyo(ara sıra derken 10 basışta 7 hatalı ses). Yardımcı olabilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArdaEgemen

    Hocam benimde bir yamaha ydp 164 üm var. 4. Oktavdaki do diyez tuşu ara sıra tuşa yavaş bassam bile yüksek seste çıkıyo(ara sıra derken 10 basışta 7 hatalı ses). Yardımcı olabilir misiniz?

    Selam Arda, bende de ydp 164 var ve birçok tuşta yüksek ses sorunu yaşıyorum. Tamir için İstanbul'a göndermem gerekiyor ama ne kadar fiyat söylerler bilmiyorum ve tahminen yüksek bir rakam diye düşünüyorum. Bu yüzden, yukarıdaki arkadaşların yaptıkları gibi sanırım ben kendim aleti açıp temizlik yapacağım. Bu şekilde düzletmeyi umuyorum. Ama ilk önce youtube daki videoları incelemek istiyorum.

    Sen acaba sorununla ilgili herhangi bir ilerleme kaydettin mi?


    Konuyu hortlatıyorum, kusura bakmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemyisgolvey -- 12 Eylül 2021; 20:27:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.