Şimdi Ara

Piyasadaki ucuz dijital osiloskoplarla ilgili uyarı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç yıldır Uni-T DS-2025C 25 MHz osiloskop kullanıyordum. Mikrokontrolörlü tasarım işlerimde bu cihaz fazlasıyla işimi görüyordu.
    Yeni çalışmaya başladığım firmada kullanmak üzere benzeri ucuz bir osiloskop almak için araştırma yaptım ve PACIFIC DSO-5030 aldım.
    Bu marka ve modeli seçmemdeki tek etken 1GS/s' lik real time örnekleme hızı olmuştu.Örnekleme hızı, benzer fiyatlı başka markaların modellerinden çok daha iyi idi. (Diğerleri genellikle 100-250 MS/s)

    Kullanmaya başladıktan bir kaç gün sonra merak edip içini açtım. Kullanılan komponentleri inceledim. ADC olarak kanal başına bir adet olmak üzere 2 adet "Analog Device" ın AD9054A entegresinin kullanılmış olduğunu gördüm. Katalog verilerine göre bu ADC'nin örnekleme hızı 200 MS/s. Tek kanal ölçüm yaparken özel bir teknikle iki ADC birlikte kullanılmış olsa bile toplamda 400 MS/s örnekleme hızına ulaşılır. 1GS/s nasıl elde edilmiş anlamadım.

    Konuyu ithalatcı firmaya iletip teknik bilgi istedim. "Ürünün kendi markaları altında Çin'deki bir üretici tarafından üretildiğini, 1 GS/s' nin üretici firmanın beyanı olduğunu" belirttiler. Teknik bilgi veremediler. Ürün üzerinde üretici firma ile ilgili hiç bir bilgi olmadığı ve ürünün markası da ithalatçı firmaya ait olduğu için internette de ürünle ilgili hiç bir teknik veri bulamadım. (ithalatçı firmanın sayfasındakiler hariç).

    200 MS/s' lik osiloskop da benim işimi görürdü ama 200 MS/s olduğunu bilseydim almazdım çünkü yaklaşık aynı fiyatlara daha üstün osiloskoplar var. Örneğin Owon'un en düşük modeli PDS5022-BAT.
    Üstünlükleri: Büyük ekran ve yüksek ekran çözünürlüğü(640x480,Pacific ise 320x240), usb üzerinden PC bağlantısı, en önemlisi ise bataryalı olması. Özellikle izolasyon açısından çok önemli bir özellik. Tek olumsuz özelliği ise 100 MS/s örnekleme hızı. Sırf bu yüzden diğerini tercih etmiştim.

    Sonuç olarak, üreticisi bile belli olmayan ürünleri üzerinde yazan özelliklerine aldanıp satın almamak gerekiyor.

    Not: İthalatçı firmanın olumlu yönü sorun çıkarmaksızın iade kabul etmesi oldu.







  • Güzel paylaşım.
  • Kullandığınız Uni-T DS-2025C osiloskopla bir sıkıntı yaşadınız mı? Ben de eve almayı düşünüyorum ufak işlerim için. Tavsiye eder misiniz ?
  • bizim işgüzar müdür sözde uyanık yardımcısını osiloskop almaya yolluyor adam elektronikten zerre anlamaz. Biz dedik bizden biri gitsin alsın diye siz işinizden kalmayın ben aldırırım dedi iyi dedik.

    Adam gitmiş almış 3 tane osiloskop birde pis pis sırıtıyor sizin verdiğiniz fiyatın yarısına aldım diye.

    Bir açtık paketleri problar eski gibiydi makinenin içini açtık toz içinde.2. El malı ittirmişler elemana şimdi 3 osiloskopta farklı değer gösteriyor kalibre tutmuyor
  • UTD 2052CEL ==> 510+USD
    Sanpa Elektronik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektroniker

    Kullandığınız Uni-T DS-2025C osiloskopla bir sıkıntı yaşadınız mı? Ben de eve almayı düşünüyorum ufak işlerim için. Tavsiye eder misiniz ?


    Ariza anlamında hiç sorun yaşamadım. Herhangi bir eksikliğini de görmedim, ama cihazın çok temel fonksiyonlarını kullanmıştım. PWM sinyallerini incelemek, bir kaç yüz KHz'i geçmeyen TTL ve RS485 sinyallerdeki bozulma ve zayıflamaları incelemek, işaretler arasındaki zamanları ölçmek vs. amaçlı kullandım. Size de rahat yeter bence. Benzerlerini de araştırmanızı öneririm ama.

    Bu arada osiloskopla ilgili değil ama tüketiciyi yanıltma ile ilgili başımdan geçen bir olayı daha anlatayım.

    Nvidia' nın MX serisi işlemcili grafik kartlarının satıldığı dönemlerde Daytona marka bir grafik kartı almıştım (mx440 olabilir ama emin değilim).
    O serideki bazı kartlar 64 bit bazıları da 128 bit idi. Benim aldığım kartın kutusunun üzerine "128 bit" yazan büyükçe bir etiket yapıştırılmıştı. Yaptığım benchmark testlerinden kötü bir sonuç çıkınca kartın üzerindeki entegreleri inceledim. Hafıza olarak 4 tane entegre kullanılmıştı. Katalog verilerini incelediğimde entegrenin 16 bit veri yoluna sahip olduğunu gördüm. 4x16=64. Yani kart 64 bitlikti. Hemen iade ettim.




  • Uygun fiyatlı basit bir osiloskop almak istiyoruz. İki farklı marka ve model gözümüze çarptı. MOS 620 ve Hung Chang HC-6502.http://www.infotek.com.tr/analogosiloskop.htm sayfasında özellikler yer alıyor. Ancak doğruluğunu yine de araştırmak gerek. Kullanan üyeler varsa önerileri bizim için önemli. MOS 620 480 TL civarında bir fiyata sahip.
  • Piyasada o kadar çok osiloskop varki doğru kalibrasyonlu ürün ve doğru marka hangisidir bilmek zor oluyor ama genelde markalı olanlar tercihimdir. bir de şu site var buradan alışveriş yapıcamhttps://www.onlinehirdavatci.com/olcu-test-cihazlari/osilosloplar
  • Birkaç senedir çin malı osiloskoplar fiyat ve performansta ezici üstünlükteler . Uçuk kaçık bir osiloskop aramıyorsanız . Çin malı alabilirsiniz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses kartından yapma osiloskop hakkında blgisi olan? Hem de mini kutuda sökük olarak gelip birleştirilen tipler???
    Bilgisi olanlar şenlendirsin ortalığı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.