Şimdi Ara

Polis aracın bagajını ve torpido gözünü arayabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
0
Favori
65.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tekken veya hemcinslerim varken arama oldu toplam 2 kere bugüne kadar. Bayan arkadaşım, annem, akrabam vs. varken olmadı hiç. Görüp çevirmiyorlar genelde zaten, 1-2 kere çevirme oldu ondada sadece kendi kimliğimi verdim kontrol ettiler, yanımda annemle kuzenim vardı bayan almadılar. Yanımda bayan varken aramaya kalkarlarsa zaten hiç üşenmem cezayada kıyarım, aracı orda bırakır taksi ile giderim, sonra yedi eminden alırım cezasıyla. Medeni, çağdaş ülkelerde araçların içi kişi için özel izin olmaksızın aranmaz, aranırda suç unsuru bişey bulunursa delil olarak sayılamaz, geçersizdir. Doğrusuda budur. Birde şöyle bişey var babamın araçtayken zaten çevirmiyorlar, millet vekili kartı var, Ankaradan onaylı yani sahte falan değil, isim soyisim ve plaka yazıyor, benimde soyisim aynı ve birinci dereceden akrabayım.. Aslında en azından çevirmede durdurup kimlikle araçtaki karta bakıp karşılaştırma yapmaları lazımken, çevirmede yolu açıp geç diyorlar.. halbuki belki çaldım aracı kullanıyorum dimi? En azından kontrol edilmeli. Daha çok yolumuz var ülke olarak, o zamana kadar katlanacaz maalesef. Ne didik didik aransın nede pederin aracı örneğindeki gibi yol verilsin.. Ortasını bulucaz artık..




  • Devleti karşıma almamaya çalışırım. Vergimi öder, kurallara uyar, sivrilmemeye çalışırım. Trafik çevirmesinde polis istediği her yeri arayabilir. Korkacak birşeyim yoksa çekinmeme de gerek yok. Soyun dese soyunurum. Aracımda 2 tane Haydar var, bir tane de kendi çaktığım takoz (altında 4 tane 12'lik çivi başlığı var). Olsa olsa Haydar'ların başına birşey gelir.

    Sayın PAXMANHOB'un da belirttiği gibi araçta aile varsa polis çok temkinli yaklaşıyor ama polisin aklına araçata bulunan

    1 Erkek = Bekâr
    2 Erkek = Arkadaş
    3 Erkek = Akraba
    4 Erkek = Mafya
    5 Erkek = Çete

    şeklinde fikirler geliyorsa hakikaten işimiz var demektir.
  • Geçenlerde açıklama vardı bu aramalar sayesinde bilmem kaç kaçak- tecavüzcü- katil -hırsız - uyuşturucu taciri yakalandı diye....

    Bu insan olmayan yaratıklardan birinin sizin ailenizede zarar verme ihtimalini bir an için düşünüp aslında yapılan aramaların tamamen kendimizin güvenliği için yapıldığını anlarız...Keşke daha çok yapılsa.... Keşke radar sayısı da çok olsa her 10 km bir radar olsa...
  • Ben size sebebini söyleyeyim, araçta 2 tane bayan olduğu için hazmedemediler, ve aramaya başladılar...


    Sahilde kız arkadaşınızla arabanın içinde oturduğunuzda da size binbir türlü zorluk çıkarmaya çalışıyorlar...


    Burası Türkiye , maalesef Avrupa değil...
  • o bölgeyle ilgili ihbar veya istihbarat vardır arama izinleride vardır rutin arama yapıyorlardır. bu koşullar oluşunca detaylı arama yapılır
  • avm otoparkı girişinde güvenlik görevlisi bagaja bakıyor. Buna hakkı var mı
  • hani derler ya,sen eşek olursan sırtına semer vuran çok olur diye. arkadaşım sormadınızmı hayırdır arama izniniz varmı diye ? ihbar falan vardır belki öyle bakmışlardır. ama durduk yere hadi bakıyım araçtan inin arayacaz derlerse terslenirim,bu kadar da korkmayın polislerden...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak
    avm otoparkı girişinde güvenlik görevlisi bagaja bakıyor. Buna hakkı var mı

    genelde LPG olup olmadıgını bu sekilde kontrol ediyorlar. Gmyeni nesil araçlarda LPG simit ancak yedek lastik genelde bagajda oluyor. Bu tarz araçları kapalı otoparklara almiyorlar.
    Herhangi başka sebepleri olduğunu düşünmüyorum. Zaten cogu zaman dizel araçlara bakmıyorlar.
  • Bence Polisin işini kolaylaştırırsanız oda size yol veirir gidersiniz. Tavır almaya ya da agresif hareketlerde bulunmaya gerek yok neticede karşında devletin polisi var haklıda osa üstünlüğü var polisin işini kolaylaştrın ve sizinde işiniz kolaylaşmış olsun. Ayrıca bu yolla bir çok torbacı,kaçakçı,katil,psikopatlar toplumdan ayıklanır.
  • Aramayla su ana kadar hiç karşılaşmadım. Hiç arabamdan bile inmedim. Polis gelir ehliyet ruhsat ister, alkol kontrolü yapar. Camdan ehliyet ruhsat verir üfler evraklarımı geri alır giderim.

    Gece durdurduğunda ya tek olurum yada yanımda kız veya erkek bir tane arkadasım olur.
    Yavaşlarim, sinyalimi verir sağa yanaşırım, ön camları acarım, içerideki ışığı acarım, dörtlüleri yakarım, polis geldiginde emniyet kemerlerimizi takılı görür diğer yandanda çalan indie, britpop yada blues müziği duyar. Vede nazik sekilde ehliyet ruhsat ister cogu zanan bakmadan geri verir devam edin iyi geceler der. Alkolmetreye çok kez üfledim ancak ondan dahada çok üflemeden geç dedi.
    Cogu zamanda bir kaç birsey icmisligim olur. Ancak hemen yola çıkmadığım icin vede yemek yediğim icin alkolün etkisi gecmis olur. Hiç sorun yasamadım umarımda yasamam.

    Aracında sadece bol işlevli victorinox çakım var. Şarap acar, kağıt keser, gazoz acar, torbavidasi var, elma keser, armut keser. Çok işime yaradı. Polis Amcamda kalkıp bundan dolayı sorun yaratmaz. Trafikte çok sinirli biriyim, ondan dolayı da victorinoxtan başka birsey taşımak basına is açtırabilir. Gerçi Bursa işi dikiş tutmaz bir çakı daha var ama o bagajda :)




  • Aslında durum şöyle mesela sen toplumda vergisini veren,düzgün örnek bir vatandaşsındır polis seni çevirir arabanı arar sende haklı olarak neden potansiyel zanlı muammelesi gördüğünü öğrenmek istersin ama şunuda düşünmek lazım polis seni ilk defa görüyor ve nasıl bir insan olduğunu bilmiyor. Sen oan tavırlı hareketlerle ya da agresif davranışlarda bulunursan eksi puanı yersin. Neticede polis seni ilk defa görüyor ve toplumda meydana gelen olaylara bakıcak olursak yolda yürürken gördüğümüz insanları dostcanlısı,iyiliksever bir gözle gördüğümüzü söyleyemeyiz. Sen 5 dk önce birinin hayatını da kurtarmış olabilirsin 5 dk önce birinin kesip öldürmüşde olabilirsn polis bunu bilemez o yüzdende polisin işini kolaylaştırın ki başınız derde girmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazyarif

    Polis benim güvenliğimi huzurumu sağlamak için var, huzurumu bozmak için değil, ne istiyorsa yapsın ama adam gibi yapsın, işin kitabına uygun olarak yapsın, 1 milyoncudan alınma el feneriyle gece karanlığında çevirme kurallarına şerit daraltma yol kontrolü kurallarına aykırı hareket etmesin, "memur arkadaşın reflektif kıyafet giymesi gerekmiyor mu, karanlıkta çok zor gördüm" dediğimde, ters ters bakıp, "yoooğğhhhk, naaabalım"

    dur mu diyor geç mi diyor yanından geçerken dur dur diye bağırmasından anlayıp da durduk zaten, ama o memura çarpsak ölümüne sebep olsak, başlarındaki komiserin ilk yapacağı şey, cenazesine reflektif kıyafet giydirmek olur



    Aynı olay bizimde başımıza geldi az daha polisi eziyorduk son anda kaçtı elinde kırmızı birşey karanlığın ortasında sallıyor bisiklet sandık biz Polismiş : ) durmamızı istedi biraz tartışma oldu ama sonradan diğer polisler anlayış gösterdi meslektaşını uyardılar. Allahtan sorunsuz şekilde atlattık durduk yere başımıza bela alcaktık uğraş babam uğraş sonra


    Ben bu konuyu polis olan Kuzenim ile uzun uzun tartıştım ve bana söylediği Polis istediği zaman arabaları arayabilir ve izine ihtiyaç duymaz eğer olay uzarsada ifadesinde aracı şüpheli gördüm o an için arabayı arama gereği gördüm gibi ifade veririm hiçbirşeyde olmayacağından bahsetti

    Polislerin davranışlarından en fazLa nefret duyan benimdir ama gereken kolaylığı sağlamakta bize düşer çekincek birşeyiniz yoksa anLayışla karşılarsınız.




  • İhbar üzerine Arama İzni oldukça yakıt depona kadar bakabilir.
  • Bence rencide edici bir durum Orta köy de arkadaşlarımıza gidiyorduk araçta iki erkektik. Bir yunuf ekibi kenara çekmemi istedi çektim zannettimki egliyet ruhsat filen sorcak kontagı kapa arabadan çık dedi. hayatımda ilk defa böyle birşey başıma geldi. birisi aracı aramya başladı biriside biriside yanımdaki arkadaşımı aramaya başladı. O sırada benle sohbet etti ögrenci misin dedi evet dedi bölümümü filen sordu. Sonra evlerine gittigimiz arkadaşlarımız araçla yanmızdan geçerken bizi görmüşler ve durdular. Beni aramakatan vaz geçti aracıda tam aramadı aslında torbido koltuk altlarına filen bakmıştı. Polis memurunada söyledim kardaşlarımız yada şu sokaktan geçen insanların gözünden baktıgında inciltici bir durum, oda kusura bakmayın bizde bunun için maaş alıyoruz dedi. oda haklı ama bizde kendimizce haklıyız. bu arada araçta uyuşturucu aramışlar, buldunuz mu dedigimde bulsaydık karakolda olurduk iyi akşamlar dediler yarım bıraktılar aramaıyı ama biz küçük düştügümüzle kaldık




  • polis genelde itle uğursuzla uğraştığı için düzgün vatandaşa da çok kaba davranabiliyorlar maalesef bu konuda yapacak pek bir şey yok. çünkü gelişmini ve çağdaşlaşmasını tamamlamamış bir toplumuz. içinde yaşadığımız toplum zaten kaba ve saygısız. polis de sonuçta bu toplumun bir parçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desiya


    quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak
    avm otoparkı girişinde güvenlik görevlisi bagaja bakıyor. Buna hakkı var mı

    genelde LPG olup olmadıgını bu sekilde kontrol ediyorlar. Gmyeni nesil araçlarda LPG simit ancak yedek lastik genelde bagajda oluyor. Bu tarz araçları kapalı otoparklara almiyorlar.
    Herhangi başka sebepleri olduğunu düşünmüyorum. Zaten cogu zaman dizel araçlara bakmıyorlar.


    bir kişi bagaja bakarken diğeride ayna ile aracın altını gezdiriyor.

    bagajı ve arabanın altını aramasının nedeni patlayıcı varmı diye bakması.
  • Bu meseleyi polis olan kuzenime sormuştum."İzinsiz arayamazlar. Sen de arattırma" demişti. Ama millet olarak polisten yıldığımız için ve de bizim saklayacak bir şeyimiz olmadığı için ses çıkarmıyoruz. Her konuda olduğu gibi çakallar haklarını daha çok kullanıyorlar .
    Tabi genel olarak polisimizde geçmişe göre çok gelişme var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun

    Böyle bir şey imkansız olsa da, keşke polisler herkesi çevirip didik didik arasa. Şahsen ben de hiç rahatsız olmam, aksine kolaylık sağlarım. Hoş, beni şu ana kadar rutin kontroller dışında çevirip de gıcıklık yapan memur çıkmadı. Asayiş olarak normal memurlar aslında bu arama işini pek yapmazlar. Çünkü normal memur olduklarından çok fazla yetkileri de yoktur. Ama Yunuslar sizi çevirip, evirip arayabilirler; hem de donunuza kadar. Çünkü bu adamlar asayişi sağlamak için para alıyorlar yani bu onların işi. Gıcık olanı da var, sizi arayıp bir şey bulursa ki bu şey genelde toz ya da kuru oluyor; miktara göre mangır isteyen de var. Ama bunlar kesinlikle genelde değiller. Yukarıda yazan arkadaşın bahsettiği E36 kasa beyaz renk, siyah jantlı, xenon farlı, kapkara camlı arabayı ben nerede görsem çevirir ve ararım. Hatta emin olmak için bir daha ararım. Hele ki arabada hatun filan varsa, daha bir ararım.


    yunuslar ile normal memur dediğiniz arasında fark 0 dır. hatta pasaport büroda evrak arşivde çalışan polisin yetkileri bile aynıdır, polis yetkilerini kanunlardan alır bir polisin diğer polisten daha yetkili olma durumu yoktur.

    Konuya gelince belirli güzergah ve yerlerde aylık olarak alınan Önleme arama kararı vardır , buna istinaden arama yapılmıştır tipiniz hal ve hareketlerinize göre veya araba kişi uyumuna göre aramanın ince detayı artar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA7034F2D -- 14 Kasım 2010; 20:35:20 >




  • Şimdiye kadar 1 kez Kuşadası girişinde aracımda genel arama yapıldı. Bu noktada zaten yaz aylarında birçok araç aranıyor.

    Ayrıca akşam saatlerinde çevirme yapan ekibi gördüğümde aracın iç aydınlatmasını açarım. Polisin yüzümü net görmesi bile davranışlarını çok değiştiriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bal974

    Resmi olarak hakkı var veya yok, ama ben bu aramalardan kesinlikle rahatsız olmuyorum ve rastlarsam her türlü kolaylığı gösteriyorum.
    Zaten sizin tavrınıza göre aramanın detayı değişkenlik gösteriyor.

    İnsanlar araçlarında silah taşıyorlar, bunlardan izinsiz olanlarının toplanmasını isterim. Bu aramalar sonucunda epey bir kanunen taşınması ve araçta bulundurulması yasak malzeme ele geçiriliyor, yakalananların %10'u bir daha böyle bir şey taşımasalar kardır.

    Özetle ben kesinlikle kompleks gibi bir ruh haline girip rahatsız olmuyorum.



    evet bazılarının arabası seyyar silah deposu gibi sopa levye silah bıçak ne ararsan var...bide ben bu tip aramalarda polisi görür görmez hemen yavaşlar, sağ sinyalimi veririm, tavan aydınlatmamı yakarım ve sol camımı açıp selam vererek hayırlı görevler derim.bunu yaptığım zaman çoğu tamam deyip henüz tam durmamışken geç abi diyip salıyor.bazı zamanlarda ruhsat ve ehliyet (var ama evde unutmuşum) yanımda değildi üstelik.16 yıldır araç kullanıyorum 2 kez arandım.alıntı yaptığım arkadaşda tamamen katılıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.