Şimdi Ara

Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.882
Cevap
54
Favori
643.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VVVVertigo, yol bilgisayarındaki dil değişiyor mu? Stop/Start Aktiv yazarkenki yer ingilizce olmuyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VWci

    VVVVertigo, yol bilgisayarındaki dil değişiyor mu? Stop/Start Aktiv yazarkenki yer ingilizce olmuyor mu?

    az sonra bir bakayım olması lazım. kullanma klavuzunda görmüştüm 6-7 dil vardı. yapması zor olmasa gerek, almancada iyi görünüyor aslında das auto:)
  • Şimdi bu bluemotion motorla ilgili bi kavram galiba(Blue efficiency gibi bir şey yani).Mesela 1.2 tdi bluemotion almak isteyince yine trendline veya comfortline diye bir tercih yapıyor muyuz?Evet saçma bir soru oldu ama volkswagen'in sitesinde tsi ve tdi motorların trendline ve comfortline donanım fiyatları var bir de sade polo bluemotion fiyatı var.Bluemotion diye başka bir donanım daha mı var.Biraz kafa karışıklığı oldu.
  • "Bluemotion" modelleri "Bluemotion Techology" ile donatılmış araçlardan daha fazla "bluemotion sınıfına giren "şey" içeriyor benim anladığım. Yani anlatmak istediğim, Bluemotion modelleri,bluemotion technology de dahil diğer "şeyleri" içeriyor. Daha düşük sürtünme katsayısına ve ağırlığa sahip karoser, stop/start, gibi...
  • Eyvallah dostum cevabın için de (şey)e bu kadar takılmasaydın ya.
  • Dün itibariyle liste fiyatına zam geldi
  • arkadaşlar aracınız hayirli olsun size 1 kac sorum olacak ...

    1- start stop özelligi ile araç stop edince çalişirken devir kaca kadar cıkıyor? araç kontak anahtari ile çalişiyor gibi mi ses veriyor? ve arac çalişirken anlıkta kac lt gösteriyor?
    2- yokuş cıkarken 5 vitesle 100 ile giderken (tabi gidermi bilmiyorum ) kac lt yakıyor ? (izmir - manisa yokuşu)
    3-stop/start özelliği kullanişlimi ? yuksek devirde seyir halindeydekn kırmızı ışıkta durup aracin motorunu durdurmak turboya zarar vermez mi ?
    4-motorun en çok yıprandiği zaman marşa basildiği zamanmiş yani bu stop start sistemi motora zarar vermez mi ?
    5-araç stop edince klima performanisda bir düşüş oluyor mu ?
    6-100 km hızla giderken klima 3 kademede iken kac lt yakı sarfiyati söz konusu ?
    7-vw polo bm mi önerlirsiniz opel corsa 1.3 cdtı 95 hp (start/stop) enjoy ? donanımsal düşük yakıt sarfiyatı olarak bakın.




  • arkadaslar sızce metalık renk 39000 anahtar teslım son nokta mı duser mı cıkar mı fıyatlar ona gore lansman rengı sıparıs verecegım bana cok pahalı geldı ısın acıkcası sızce beklemekte fayda mı var
  • Durumunuz elverirse bekleyebilirsiniz içinize sinerek binmek için ama benim gördüğüm (1 yıl kadardır doğuş grubunun fiyatlarını takip ediyorum) yıl sonu kampanyaları dışında bekledikçe hep fiyat yükseliyor sanki. Ben de ucuz olsun diye ve yakıştığı için beyaz istiyordum, türkiye'ye 4-5 tane geldi dediler ve kalan son (istanbulda nisan sonu itibariyle) bluemotion'u aldım gölge mavisi renginde metalik farkını vererek. Ama pazarlığı katınca aslında opak renk fiyatına metalik almış oldum 37.300'den (metalik için 100 tl vermiş oldum) 1 hafta sonra 1000 tl civarı bir zam geldi aracın fiyatına. Ama farketse farketse o kadar olur kasmam keyfime göre bir renge binerim derseniz o da sizin tartmanız gereken bir durum bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askerbatur -- 7 Mayıs 2011; 23:34:51 >
  • askerbatur kardes soyle dıyeyım c3 2011 dızel aracım var buna gore + ve - lerı nedır mesela benım aracım dıjıtal klıma sıs farı 4 aırbag vs vs donanımlara sahıp pekı sız olsanız o aracı satıp dıgerı aracı alır mısınız bu aralar bluemotıon sapkınlıgı basladı ben de neden dersenız sonucta vw ve de bm ozellıklerı hıghlıne golf de bıle yok dıye bılıyorum bılmem belkı de yanlıstır bu arada aracınız gıdısı yol tutusu yakıt tuketımı ve de ıcerı ses alma gıbı krıterlerden bakarsanız nasıl degerlendırırsınız hazıran bası gıbı arac gelecekmıs bu vw sıtesındekı degısık bır mavı renk var gokyuzu gıbı ondan gelecekmıs aklımda var ama bındıgım aracta 2011 oldugu ıcın acaba dıyorum ama ıcımde uhte kalacak ısın acıkcası
  • Bindiğin aracı satmaya değmez bence. Polo BlueMotion tamam güzel araç vs. ama C3'den satarken uğrayacağın zarar Polo'dan sağlayacağın yararı karşılamaz bence.
  • 3000 tl zararım var ama takıntı ıste ıstesem de uzaklasamıyorum uzaklasmam ya da kafamdan sılmek ıcın ne yapmam gerekır bundan sonrakı aracım eger olursa bm olacak ama sızce kac sene kullanmam gerekır ekonomık ve de cok zarar etmemek ıcın ve de vw nın fıyat stratejısını de beklemek de yarar var mıdır sızce
  • İkisi de aynı araç hatta c3 daha geniş ve ferah... Ama ona sahip olmak istiyorum diyosan yine de 1 2 ay bekle ikinci ele düşünce elindekiyle değiştirirsin. Özellikle fazla çekiş bekleyip bulamayan ve aracı donanım ve görünümü sebebiyle almış nispeten genç kullanıcıların bir süre sonra satacaklarını düşünüyorum.
  • MERHABA ARKADAŞLAR BU SAYFANIN AÇILMASI İYİ OLMUŞ.
    AÇAN ARKADAŞA TEŞEKKÜRLER.
    BEN DE BLUEMOTİON ALALI YAKLAŞIK 1O GÜN OLDU.
    YAKIT YÜZÜNDEN OLSA GEREK BEN BU ARACI PEK SEVDİM.
    DAHA ÖNCE DE SÖYLEDİĞİM GİBİ TEK İRRİTE OLDUĞUM YANI SADECE 2 AİRBAG BULUNMASI.(EKİM AYINDA SIFIR ALIP,MAYIS TA SATTIĞIM HONDA JAZZ DAN SONRA PEK HOŞUMA GİTMEDİ BU İŞ.)
    JAZZ OTOMATİK VİTES OLUP,BENZİNLİ OLARAK BENCE SINIFININ EN İYİSİYDİ.
    AİLECEK ARABAMIZI ÇOK SEVİYORDUK.BEYAZ DA ÇOK YAKIŞIYORDU ONA.POLOMUZ GÖLGE MAVİSİ.HER TÜRLÜ TOZ MEVCUT ÜZERİNDE:))
    AMA HER AY ASGARİ ÜCRET KADAR BENZİN PARASI VERMEYE BAŞLAYINCA,BEN YAVAŞ YAVAŞ SOĞUMAYA BAŞLADIM O ÇOK SEVDİĞİM JAZZ DAN.
    ARAYIŞA GİRMİŞTİM Kİ POLO BM I KEŞFETTİM.SANIRIM ARTIK AKARTYAKITA VERDİĞİM PARA ÜÇTE BİRİNE KADAR İNECEK.BEN BU YÜZDEN SEVİYORUM YENİ ARABAMI.
    AYRICA MANİSADA YENİ AÇILMIŞ OLAN DEMOTO VW BAYİSİNDEKİ ARKADAŞLARDA ÇOK İYİLER.HALA ARAYIP HALİMİ HATIRIMI SORUYORLAR SAĞOLSUNLAR.
    YAKIT NEDENİYLE SIKINTI YAŞAYAN ARKADAŞLAR EĞER BULABİLİRLERSE, HİÇ DÜŞÜNMEDEN POLO BM I ALABİLİRLER.
    YAKIT SIKINTISI OLMAYANLAR İÇİNSE ZATEN ALTERNATİF ÇOK.İSTEDİĞİNİ ALIRLAR.
    HERKESE SELAMLAR.




  • Racert,
    Bence de yeni aracı satmaya değmez. C3'ün iç tasarımının polo bm'den daha şatafatlı olduğunu düşünüyorum.ben sonuç olarak polo bm'de karar kılmıştım ama hali hazırda dizel c3'üm olsa seve seve biner belki biraz para biriktirir teknolojinin daha üstün olacağı kesin olan 2013-2014 modellere kendimi hazırlardım. Araçla ilgili pek çok soruya cevap veren bir polo bluemotion kullanıcısının oldukça güzel hazırlanmış resim ve açıklamalarını bu linkde bulabilirsiniz.
    http://gurkangunc.blogspot.com/2011/05/vw-polo-12-tdi-bluemotion-izlenimlerim.html




  • askerbatur kardes su anda fıyatı anahtar teslım 39000 tl bu fıyat en tavan fıyat mı yoksa daha cıkar mı ne dersınız bence bu paraya c segmentı orta hallı bır sey alınabılır yorumlarınızı ılgıyle beklıyorum bm polo su olanlardan su anda genel km ve de ortalama yakıt tuketım degerlerını yazmalarını rıca edıyorum
  • Ben bir kaç kez yazdım. 39 lt ile 932, şehir dışı-içi karışık, diğer 39 lt ile tamamen şehir içi 780km...
  • Ben de bir kere yazmıştım bir ankara istanbul yolculugunda ne yaktigini ordan inceleyin isterseniz. Verdigim link cok ayrintili izlenimler iceriyor onu da tavsiye ederim. Su an icin yukarıda verilen rakamlara ben de katılıyorum ama arabaya alistigimdan mi yoksa km'nin yavas yavas artmasından mı nedir tuketim de sanki ikinci depomda (yani 1000 km den sonra) daha az oldu sanki..su siralar cok karistirdim uzun yol kopru trafigi, dag yolu vs. Ve ortalaması 4.5 litre gösteriyor karma olarak.ancak dikkatli dikkatli hafif sıkışık ancak akan istanbul trafiğinde (şile yolundan kadıköy ankara sapağı ordan sahrayi ceditten minibüs caddesi ve ziverbey) ortalamam 3.7 - 3.8 oluyor. Minibüs caddesine kadar olan kısımda ( geniş ve akıcı) 3.4 -3.5 la devam ediyorum 100 - 110 km hızla cruise'u açıp sonra minibüs caddesinde 3.8 hatta 3.9 a kadar çıkıyor karması. Ama sadece dur kalk trafikte gidip bitek onu ölcseniz 7-8 bile çıkar.
    Fiyata ilişkinse inanın hiçbir öngörüm yok sizi de yanıltmak istemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askerbatur -- 9 Mayıs 2011; 21:32:59 >




  • benim de ikinci depo bitmek üzere
    1.depo bittikten sonra fullediğimde 39 litre yakıt almıştı ve 810 km.yapmıştım(şehiriçi,şehirlerarası karışık.hatta 190 ı falan da gördüm)
    bu durumda 810/39=4,43 yapıyor.(herhalde daha da düşer)




  • arkadaşlar haziran ortası gibi bende aranıza katılıyorum, kaparomu verdim :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.