Şimdi Ara

Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • (Otomobil Genel meşgul olmasın diye konuyu buraya aldım.)

    Arkadaşlar herkese merhaba.



    İlk defa sıfır araç almak nasip oldu. Bende hem sıfır araç almaya hemde eski tasarımcılarının defterini düren VW'in yeni dizayn anlayışının ilk örneği olan Polo'yu almış eski bir Citroën'ci olarak incelemek istedim,bazenleri eski araçlarımada (9N1,C4,Golf 6,C-ely...) değinebilirim 9N1 çıkalı 17 sene oldu ama hala güzel geliyor bana .


    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline

    Kampanyalar ile incelemeye başladım ;


    Araç teslimatı ve kampanyalar :

    Kampanya ile 90'a verilen çift ops. aracı teknoloji paketli olarak 87'ye sigorta dahil aldım ve şu an aracın liste fiyatı 98+6 olmuş vaziyette eğer karar vermeseydim VW alamayacaktım.Araca Ankara Eskihisar otomotivden tanıdığım bir arkadaş vasıta oldu ,Golf'ü de bana 99'a bırakan burası idi .Küçüklüğümden beri aile olarakta tanıdık dostlarımızın olduğu ve güvendiğimiz disiplinli bir bayi.Uzak şehirlerden bile araç için gelenler oluyor ülkemizde son üç yılda 70 bin Polo satıldı iyi kampanyalar olmazsa önümüzdeki 3 yıl bu rakam yakalayamazlar.

    İç&dış Tasarım :

    Kaputta radyusları çok keskin çizgiler var ön çamurluktaki çizgilerden biri aracı tavandan sarıyor diğeriyse bagaj kapağına gidiyor, uzaktan gördüğümde Polo olduğunu anlayamadığım zamanlar oldu.Önden domuzburnu olmuş.Comfortline'da halojen far ve stop lambası var.


    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline


    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline

    İçine oturduğum anda gerçekten çok şaşırdım Polo'dan beklenilmeyecek bir ağırbaşlılığa ve genişliğe sahip kapıları koltukları ve iç hacmi her anlamda büyümüş eski nesil VW'ler gibi mezartaşı formundaki dar kokpit gitmiş modern ve sportif bir kokpit gelmiş radikal değişim ise medya sisteminin gösterge tablosu ile aynı hizaya alınması olmuş dış tasarım BMW 1 serisine iç tasarımda bu değişim yeni Jetta'ya benziyor , VW Premium araçlardanda bişeyler kapmış gibi ama Mercedes gibi iki tablet yapmamış biraz daha köşeli hatlar var donanım iç tasarım ve hacim olarak beni çok şaşırttı C4 varken Golf 7'ye bir türlü alışamamıştım C sütünü duvar gibi duruyordu arka camı pimapen gibi dümdüzdü ,araçta estetik zayıftı Polo'nun tavanı Citroën'ler gibi arkaya doğru yatıyor yeni dizaynı çok beğendim özellikle önden aracı olduğundan büyük gösteriyor ,C4'te böyleydi.

    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline

    Yuvarlak depo kapağı artık yok, bu çizgilerin işlevi şu,dışbükey hat omuz çizgisini oluşturan ve kaslı hava katan bir unsur en önemli kısım ise bu hat kapıdaki cam motoru ve güvenlik barlarını dışarıya yerleştirme imkanı sunuyor böylece tüm kapılarda 1.5 L şişe,şemsiye vs. sığan cepler var ve kol kısmı geniş oluyor, araca ferahlık katıyor kısaca Polo'nun genişliğinden maksimum fayda sağlanıyor.


    Koltuk arkalarında içi elyaf cep var kumaşı ve koltuğu çok iyi C-elyseé'ninki gibi terletmiyor,yakmıyor oturma pozisyonu,sırt ve baldır desteği olarak bir an Golf'ün içindeymişim gibi geldi.


    Şasi,boyutlar ve bagaj :


    Şasinin burulma direnci 4.000 N/m artarak 18.000 N/m olmuş yani gövdeyi 1 milimetre burmak için 18.000 N/m tork gerekli ve Euroncap testinde ön camı çatlamıyor NCAP'te SuperMini ödülü aldı puanları yetişkin koruma %96 çocuk koruma %85 yaya koruma %76 güvenlik yardımcısı %59 gayet sağlam bir şasiye sahip.(MQB A0)


    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline

    Gövdeyi hafifletmek için Auris veya 308'de ki gibi plastik bagaj kapağı yok sadece tamponlar ve aynalar plastik. ağırlığı 1145, ıslak ağırlığı 1200 kilogram civarı.Dingil mesafesi 2 metre 44 santim yerine artık 2 metre 55 santim olmuş Golf 7'nin dingil mesafesi ise 2 metre 62 santim küsurata fazla girmiyorum enden genişlik olarak MK6 Polo 1 metre 75 santim, Citroën C4'ün 1 metre 78 santim veya Golf 7'nin 1 metre 79 santim olmasını düşünürsek iç&dış epey ilerlediğini söyleyebiliriz, eskisi 1 metre 68 santimdi. Yeni Polo bir konuda C segment araçlardan bile büyük, o da ön ve arka iç omuz mesafeleri,Polo'nun ön ve arka omuz mesafesi 1 metre 42 santim,bu iki değer segmentindeki araçların hepsinden büyük. Üst segmentte ise Focus,Corolla,1 serisi gibi araçlardan daha büyük. Polo'nun arka omuz mesafesi Focus'tan tam 89 mm yani 9 santim kadar,Fiesta ve Clio gibi araçlardan ise önde 6-7 arkada 12 santim daha büyük Polo'nun bir nevi C sınıfa göz kırptığını söyleyebiliriz fakat uzunluk olarak (4 metre 5 santim) benden geçer not alamaz bu kadar cesur adımlardan sonra bu arabanın hakkı 4 metre 15 santim olmalıydı.

    En çok arka diz mesafesi ve arka konfor seviyesi iyileşmiş, bu kısma inanamadım koltuk bana ayarlıyken arkası C4&Golf ile aynı hatta daha iyi arka koltukları yumuşacık, Aircross'lar gibi,arkada uzun yol deneyimim olmadı ama arka tarafının B segmentle alakası yok,arka taraf C gibi diyebilirim mesela arka omuz i20'den 7 santim geniş,hatta Megane'dan bile 3 santim kadar geniş bu mesafeler kesinlikle arkaya yansımış,dingilde yeteri kadar uzayınca evet, bu sefer olmuş,genişliği tek kelimeyle etkileyici.Bir zamanlar tiny red car'ım olan Polo artık benim için impressive german car oldu.

    Bagaj kapasitesi 349 L Golf 5'le aynı hacim ama bana kalırsa yetersiz,bagaj zemininde çift kademeli ve izolasyon işlevli altı köpük olan kalın halı parça var,bu parça koltuklar yatıkken düz zemin için veya üstte kırılabilecek bir monitörü aşağıda taşımanız için var. en alttaki zeminde kalkmış bir eksi daha.

    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline

    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline

    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline
    İzolasyon :

    Şehir içinde 70-80 km/h ile giderken kabinde ses yok, aşırı sessiz,rüzgar izolasyonu yüksek hızda C4 ve Golf 6'dan zayıf gibi,kabinde yol,motor sesi olmadığından rüzgar sesi duyabiliyorsunuz.Fotoğrafta kapıda halı fitil karoserde çift katlı lastik fitil ve şaside sıralı burulmalar görebilirsiniz bunlar izolasyon için, camın temas noktaları Premium'lara özgü, halı kaplı.Şehir içinde ise yol gürültüsü vs. olarak Golf 6'dan da C4 'ten de sessiz zaten rüzgar izolasyonuda 120 gibi ayırt ediliyor ön camda ki polikarbonlar yağmur sesini iyi absorbe ediyor motor sesi ise yok gibi birşey.

    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline

    Motor , yol tutuş ve yakıt :

    1.0 Polo 1.2 105 beygir Jetta&Golf ile aynı torka sahip 4 yerine 3 silindir fakat 175 N/m tork değeri var eski 1.2 motor 90 beygir &160 N/m torka sahipti, hacim ve silindir sayısı azalırken güç arttırımı yapıpmış.İlk gün rodajda (Karma) 5.2 litre yakmıştı.Çevre yolunda ise önerilerin hepsine uyulursa 3.5 seviyelerine kadar iniyor ve 0-100'de 1.6 TDi 250 N/m Polo'dan daha hızlı olduğunu hesaba katarsak benim için yeteri kadar ekonomik.Think Blue önerilerinden sadece yakıt kesme ve Start&Stop'u erken kullanıyorum vites önerisini umursamayınca göstergelerde "Lütfen vites önerilerini dikkate alın " yazısı çıktı. 3 silindirler Ankara'da 6 litre altı rahat gezer fabrika verisi ş.içi 5,5 ş.dışı 3,8 karma 4,4 rodajıda düşününce son nesil TSi'de benzinde gezilebiliyor 20-25 yıllık kesintisiz Ar-Ge sonuç vermiş .

    Ağlar gezer Sincanlım.

    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline

    Yol tutuşa gelince kuru zemini korkutucu süspansiyonu sert,bu sertliği VW mühendisleri yaylar ve lastik ile morfinlemiş amortisör sönümü çok iyi olduğundan sertlik hissedilmiyor. Polo'da artık ufak araç hissi kalkmış ve bu sertlik araca oturaklı bir his vermiş virajda ilk salınım biraz fazla oluyor ama araç tutunuyor bırakmıyor stabilize yolda C-elysée'de sağa sola zıplıyorken Polo'da hem sessiz,hemde stabil bir şekilde gittim konforu bir C3 değil,ama en iyilerden diyebilirim.


    Donanım & medya sis. ve malzemeler

    Comf. Golf 7.5'te bulunmayan silecek,far sensörü,elektrokom kararmalı dikiz aynası ve C&L Polo Comf.da standart benim aracımda ise geri görüş kamerası,kör nokta sistemi , otomatik fren ve ACC mevcut standart olanlara değinirsem alaşım jant,fren enerjisi geri kazanımı,4 yönlü ön koltuklar ve başlıklar,elektronik diferansiyel kilidi var.

    Göğüs tamamen Buna kauçuğu eski Polo'da plastikleştiricili PVC hissi vardı bu doku ise Golf,Passat ile aynı, kısmi yumuşaklık yok torpidonun alt kısmıda kauçuk, kol dayama içi kadife kaplı eşya gözleri ise çok iyi tavanda kapaklı göz var,vitesin önünde derin bir göz var kapı cepleri Golf 6'dan daha büyük.

    Tıpkı Citroën incelemelerimde olduğu gibi meşhur* detaylarım ile başlayayım.

    * (En azından benim için meşhurdur.)

    Bluetooth adınız değişebiliyor.Tuş renkleri beyaz olmuş bu ekran 6 hoparlör ile destekleniyor USB,SD girişi var ve çalan müziğin görseli ekrana geliyor araçla ilgili ASR'den sensör sesine kadar herşey burada. Ekranı elektrolit sensörlü,bu kısma bir çılgınpolocu'nun özlü sözünü ekleyim ;

    " Zenginler ölsün Polo'dan selamlar."


    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline


    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline

    Arka ayak klima çıkışları çift çıkış olarak yapılmış,anahtardan cam aç-kapa,plakalıklar beyaz led .Yükseklik ayarlı kemerler,ışıklı aynalar var.Tüm tuşlardan otomatik fonksiyonlu cam kontrolleri, aynadan led sinyali,çok noktalı /gizli ön silecek püskürtmesi,iki anahtarında sustalı ve kumandalı olması orta donanım için başarılı kaput keçesi karter muhafazası mevcut en nihayetinde fakir Polo'sundan bahsediyoruz Citroën C4'ten çalınan bir detay var emniyet kemer yuvaları ses yapmasın diye kadife kaplı.

    Polo inceleme-yakıt tüketimi,karşılaştırma,veriler-2018 Polo 1.0 TSİ Comfortline

    Sonuç olarak yeni Polo uzun yıllar sahibini pişman etmeyecek ve klasik VW'den sıyrılıp ortaya çıkan bir araç olmuş . Golf için gidip ops. Polo ile dönen çok kişi var ve ek olarak ben LPG'li C-elysée'yi satıp aracımı aldım 506 litre bagajlı araçtan turbo benzinli HB araca geçtim sorularınızı cevaplayabilirim birazdan videosunu yükleyeceğim bu arada ikinci el bahsettiğim Megane'da 7 parça boya çıktı oradan direkt VW'e gittim aracı Haziran'da aldım,araçta bir başka opsiyonda koltuktaki havayastığı var,galiba paketlere göre havayastığı değişiyor almadan evvel VW Canlı Destek bana Erzurum Erz oto'da 6 Airbag'li R-Line olduğunu söyledi, iki saat sonra sorduğumda araç satılmıştı,ben sevdim eller aldı durumu oldu.

    3.opsiyon olarakta arka tavan lambasındaki böcek ölüsü yerini almış bulunmakta her Polo'da istisnasız vardır gördüğünüz Polo'lara bakın lambaya iki tıklatın ölü böceklerin dansını göreceksiniz.

    Allah iyi niyetli herkese ağız tadı ile araç sahibi olmayı ve kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.


    ---------------------------------



    Güncelleme : Trendline 102 ,Comfortline 117 oldu,ve bu iki aydan kısa sürede gerçekleşti,aracın Hl ve dizel otomatiği 170 bin lira .Kronik sorun yok 1.0 TSi'ler taş gibi DSG'leri sorunsuz eksi olarak görseldeki,size bakan fitili artık kaldırmışlar ve bazı bayiler 2 hava yastıklı araç getiriyor.



    İkinci eli hareketli,çok çabuk satılıyor 1.0 TSi'den yakıt olarakta memnunum
    performansı iyi 3 depo benzin parası MTV kârım oldu ikinci el Focus,Megane veya Golf yerine ben büyük ihtimalle yine Polo alırdım çok keyifli bir araba kesinlikle B araç hissi yok en sevindiğim nokta yakıt oldu .



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.