Şimdi Ara

PS4 PRIMARY-SECONDARY HAKKINDA BASİT ANLATIM (KARDEŞLİK MEVZUSU) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
33
Favori
18.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SwordsMan kullanıcısına yanıt
    Oyunları kütüphaneye eklediğiniz hesaptan plus almalısınız o oyunları oynayabilmek için. Yeni hesap açıp deneme alırsanız sadece o ayın oyunlarını oynayabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Mühendis kullanıcısına yanıt
    Evet öyle görünüyor. Cevap için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok kafam karıştı yardımcı olursan sevinirim.

    A kişisi - Ben
    B kişisi - Arkadaş

    Kardeşlik yapmaya karar verdik. Hatta az önce benim hesabımdan 12 aylık plus aldım.
    Ben onun hesabını ana hesap yapacağım, o da benim hesabımı ana hesap yapacak akşam.

    Şu anda kaldığım evde internet bağlantısı yapılmıyor. 5-6 ay sonra kendi evimde internetim olacak.
    Şimdi bu durumda oyunları benim hesabımdan mı almalıyız yoksa arkadaşın mı?
    Kendi hesabımdan plus alarak hatamı ettim acaba?

    Sizce benim durumuma göre nasıl hareket etmem gerekli?

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVera -- 4 Ekim 2018; 16:45:7 >
  • Arkadaşınızın hesabı için konuşursak siz pri arkadaşınız sec kullanıyor.

    Sizin hesabınız için konuşursak siz sec arkadaşınız pri kullanıyor.

    İnternetiniz olmadığı sürece sizin hesabınızdan alınan oyunları oynayamazsınız. Çünkü sec kullanmak için internet gerekli. Yani internetiniz olmadığı sürece plus ı kullanamazsınız. Ama plusın özellikleri için zaten internet gerekli(online oyun oynamak plustaki amaç zaten internet yoksa bir anlamı yok.)

    Benim anlamadığım şuan internetiniz olmadığı için zaten alınan oyunları da indiremeyeceksiniz. Anlamadım o yüzden pek.

    İndirmenin bir yolunu buldunuz dersek bile sizin hesabınızdan alınan oyunları internetiniz olmadığı sürece oynayamazsınız çünkü sizin hesabınızda siz secsiniz.

    Hangi hesaptan almamız gerekli sorusuna yanıt olarak bence her oyun için ayrı hesap açın. Oynadıkça satarsınız. Malum oyun fiyatları yüksek oldukça. Yalnız plus hesabını sec kullandığınız için her oyun için açılan yeni hesapta pri siz olmalısınız(birden fazla hesapta pri olabilirsiniz**). Ama siz uğraşmayalım derseniz arkadaşınızın hesabından alırsanız oyunları internet olmadan da oynayabilirsiniz. Ama plus ı internetsiz kullanamazsınız ki online oynamak için zaten internet gerekli. Ama plus oyunlarını internetsiz oynayamazsınız. Ayrıca oyunları arkadaşınızın hesabından alırsanız arkadaşınız internet olmadan oyunları oynayamaz.

    Umarım anlaşılır şekilde anlatabilmişimdir
  • The Mühendis kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim açıklama için benim durum biraz karışık ona rağmen çok iyi anlatmışsınız.

    Bu duruma göre arkadaşın hesabından alıp bende onun hesabını pri yapmak mantıklı.

    Aksi durumda benden oyun alıp sec olarak kullansam ne kadar internet kotası gider tahmini?
    Telefonda yeterli internetim var 10gb gibi. Oyunları başka yerde indirsem ve oyunları oynamak için telefondan internet açsam çok mu kota gder acaba?
  • Onu bilmiyorum. Bi keresinde internet gitmişti bizim cesaret edip de bağlamadım. Ama şöyle bir şey duydum. İnternet varken oyunu açtıktan sonra interneti kapatıp oyun oynamaya devam edebilirsiniz. Tabi aslı ne bilmiyorum bu olayın. Sadece duydum denemedim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik olarak Sony'nin tek yaptığı lisans kontrolü, kotadan dişe dokunur hiçbir şey götürmez. Arkadaşın dediği gibi sadece açarken mi kontrol ediyor emin değilim. Belli aralıklarla da yapıyor olabilir ama özetle ciddi bir şey götürmez.

    Yalnız bu durumda otomatik güncellemeleri kapatmanızı öneririm.
  • Ben de bir soru sorayım.



    Şimdi benim bir arkadaşta plus hesap vardı ve bu hesapta satın aldığı bir çok oyun vardı. Ben de kendime bir ps alınca bana dedi ki seni aile üyesi olarak ekleyeyim hesabıma hem bendeki plustan yararlan hem de oyunlarımı indir oyna. Dedim iyi süper. Beni sadece Ebeyen/vasi olarak ekledi kendi hesabına. Ne ben onu ana hesap yaptım ne o beni ana hesap yaptı cihazlarımızda. Sadece oyunlarını indirip plus ından yararlanabilmem için arkadaşın hesabını kendi playstation ıma hesap olarak ekledim. Sadece hesabına girip, oyunu indirmeye başlıyorum sonra kendi hesabıma dönüyorum o kadar. Gayet ondaki plus ı kullanıp oyunlarını oynayabiliyorum. Birlikte online oyun da oynayabiliyoruz onunla bir problem olmadan. Kardeşlik konularında böyle bir yöntem hiç görmedim ben. Bunu başka yapan var mı aranızda ?



    Bir de bu arkadaş yakın zamanda satacak playstation ını sıfırladı ve hesabı ben devraldım. Mail adresini şifresini vs de değiştirdim. Yani o hesap şu an sadece benim cihazda 2. hesap olarak kayıtlı ve bu hesapta 6 ay kadar plus ı devam ediyor. Bir oyun alacaksam ya da plus ı yenileteceksem onun hesabı üzerinden mi almaya devam edeyim ben? Nasıl olsa kendi hesabımda bu şekilde de oyunları indirip, online oynayıp, kendi ilerlemelerimi kaydeddebiliyorum?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oscar Heykeli kullanıcısına yanıt
    İlk kısmı ilk defa duydum. Arkadaşınızın hesabını ana hesap olarak etkinleştirmediğinize emin misiniz? Bazen kendi otomatik etkinleştiriyor bir hesaba girip bakın ayarlardan.



    2.si de plusta önceden hediye edilen oyunları oynamak için oyunların olduğu hesaptaki plusı yenilemek gerek. Yeni oyun alacaksanız öyle bir zorunluluk yok ama yeni oyun alacaksanız her oyun için yeni hesap açın oynayınca satarsınız hesabı tavsiyesinde bulunabilirim ben

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Mühendis kullanıcısına yanıt
    Eminim hocam daha evvel de sormuştum ama cevap veren çıkmamıştı.



    Yapılan sadece bu görüntüdeki işlem. Ve ben bu şekilde onun hesabını playstation ıma ekleyip oyunlarını oynuyorum plus ından yararlanıyorum. O yönetici olan ben vasi olan.

    PS4 PRIMARY-SECONDARY HAKKINDA BASİT ANLATIM (KARDEŞLİK MEVZUSU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oscar Heykeli -- 6 Ekim 2018; 10:47:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farkli hesaptan bir oyun aldik ana makine olarak ps4 e etkinlestirdim daha sonra ana hesabima gecis yapiyorum oyun da kilit felan yok ertesi gun ana hesabimi tekrar acinca oyuna kilit geliyor ben oyunu aldigim hesabi ana makine olmaktan cikartmadigim halde bu neden ana makine olmaktan çikiyor. Bu arada oyunun 2. Hakki baska birisinde.. eskiden bir kez ana makine olarak etkinleştirince siz cıkartmadan diğer hesaptan ana makine olarak etkinleştirmek mümkün değildi bu sistem değiştimi acaba ?
    PS4 PRIMARY-SECONDARY HAKKINDA BASİT ANLATIM (KARDEŞLİK MEVZUSU)
  • bioleon555 kullanıcısına yanıt
    Geçen sene değişti o. Bi makinede ana hesap olsa bile başka cihazda ana hesap yapabiliyor diğeri çıkarmadan. Diğer hak sahibi ana hesap yapıyor büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sormak istediğim bir soru var. Örneklemek isterim.
    Benim hesabımda fifa 2019 var. Bunun sec hesabını satıyorum diyelim.
    Sec hesabını satın alan kişi bir şekilde beni devre dışı bırakıp pri hesaba sahip olabilir ya da benim oyuna girmeme engel olabilir mi?
  • Lithium87 kullanıcısına yanıt
    Yapabilir. Sadece hesabın şifresini bilse mail şifresini vs bilmese bile maili değiştirebilie. O yüzden forumdan referanslı ve güvenilir kişileri veya tanıdık kişilerle alışveriş yapmalısınız. Ya da çift hak olarak oyunları oynayıp çift hak olarak satabilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bioleon555

    Farkli hesaptan bir oyun aldik ana makine olarak ps4 e etkinlestirdim daha sonra ana hesabima gecis yapiyorum oyun da kilit felan yok ertesi gun ana hesabimi tekrar acinca oyuna kilit geliyor ben oyunu aldigim hesabi ana makine olmaktan cikartmadigim halde bu neden ana makine olmaktan çikiyor. Bu arada oyunun 2. Hakki baska birisinde.. eskiden bir kez ana makine olarak etkinleştirince siz cıkartmadan diğer hesaptan ana makine olarak etkinleştirmek mümkün değildi bu sistem değiştimi acaba ?
    Sec hak sahibi bilerek ana hesap yapıyor. Çünkü sec hesabını ilk girdiğinde bir sefer sorar ana hesap yapılsın mı diye hayır deyip geçilir. Daha sonra bilerek ps4 menüsünden hesabı utanmadan arlanmadan pri yapıyor. Pri hak sahibini düşünmeden ve onun hakkına saygı duymadan bu hareketi yaparak kendisinin ne kadar ahlaksız olduğunun kanıtlıyor. Bu gibi kişileri forumda ifşa edip bloklayın.
  • PSN Kardeşlik sisteminde Secondary hesap, Primary hesapla aynı oyunu ayni anda oynayabilir mi? + Ana hesabın cloud ve save game olayına etki eder mi ? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skyangel2 S kullanıcısına yanıt
    Aynı anda oynayabilirler. Sec oyunun olduğu hesaptan oyuna girecek primary de herhangi başka hesaptan oyuna girecek. Save dosyaları hesaplara bağlı oluyor. Yani her hesabın save dosyası ayrı, oyuna bağlı değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @the mühendis

    Soruldumu bilmiyorum tam bakamadım atıyorum sec hesap aldım kendi hesabımda Plus var diğer hesapta online oyun oynayabilir miyim nasıl oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karafaca kullanıcısına yanıt
    plus olan hesap pri değilse sec hesaptaki oyunu online oynayamazsınız pri ise oynarsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Mühendis

    plus olan hesap pri değilse sec hesaptaki oyunu online oynayamazsınız pri ise oynarsınız
    Doğrumu anladım

    Pri hesap kimdeyse ve onda Plus varsa bende faydalanıyorum sec hesapda Plus dan faydalanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.