Şimdi Ara

PS4 VR alınır mı? Neden alınmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
7.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • en başa özeti geçim: eğer 2. el ürün satarken 2000liraya aldığınız ürünü 1500 lira değilde 1200 liraya ürünü satmak sizin için zor geliyorsa yani 200-300 lirayı arayan kişiler hiç vr almasın. 2000 lira harcayacak başka şeylere odaklansınlar. vaktiniz varsa nedeni aşağıda.

    ps4 vr almayı düşünenler için deneyimlerimi ve düşüncelerimi paylaşayim:

    1- bu gün mediamarkt ta denedim ps4 vr. driveclub vr olarak ancak makine pro mu normal ps4 mü dikkat etmedim. (güncelleme: makine slim)

    2- daha önce proda ve normal makinada dirt ve vr worlds denedim. başka bir ps4 vr da.

    3- daha önce mediamarktta ayakta 2 silahlı oyun denedim ps4 vr değildi başka bir vr idi.

    4- ps3 move kamera tüfek killzone 3 oynadım


    OLUMSUZ YÖNLERİ

    1- ps4 vr grafikleri ps2 gibi geldi bana. özellikle drive club berbattı. dirt biraz daha iyiydi ama kötüydü. basit oyunların grafikleri ps3 gibi duruyor. hiç full hd gibi değil daha çok 800*600 yada 1024*768 gibi ama bir 1280*960 yani hd ready gibi bile gelmedi bana.
    2- lens kısımları terden buğu yapıyor ve bu oda sıcaklığında yani 25 derece. ancak gözünüzü çevreleyen silikon kısımı çıkarırsanız buğu yapmıyor. bu durumdada sağdan soldan ışık geliyor çok rahatsız ediyormu beni etmedi ama hani kendinizi kaptırmanızı engelliyor. ha karanlık odada akşam ışıkları söndürüp oynanabilir hiç buğu yapmaz. lensler biraz buğu yapsın yada kaskı takarken saçınız lense değsin o kısım puslu görünüyor ve rahatsız ediyor.
    3- görüş açısı dar gibi geldi. ekran daha büyük olabilirdi.
    4- biraz alışınca pikselleri sayabiliyorsunuz eski gameboy lardaki gibi oluyor.
    5- yazılar bazen neredeyse hiç okunmuyor. çok enteresan. drive clubda hiç okuyamadığım yer oldu ama dirt yada vr worldste okuyabildim. kimisinde yazılar iyi kimisinde hiç okunmuyor ha bişekilde göründüğü yerlerden tahmin ediyorsunuz ama adamı zorluyor. yazılar ekranın kenarlarında kötü görünürken, kafayı çevirip yazıyı ekranın ortaya aldığınızda düzgün görünüyor
    6- ekranın kenarlarına denk gelen yerler puslu görünüyor. sanki eski model bir foto makinesinden baktığınızda lensinin kenarlarında puslu görünmesi gibi. 2 ayrı ps4 vr da da böyle gördüm. ancak bu temizlikle ilgili olabilir belki lensin kenarlarına kadar düzgün silmek gerekiyordur. hani gözlük camı gibi silerken tam kenarda 1-2 milimetre düzgün silinemez ya. bunun lenslerini her takmadan önce, daha önce hiç kullanılmamış kalitesi bir mikrofiber bezle silmek gerekiyor. ve bu mikrofiber bezi 3-5 kullanımdan sonra yıkamak gerekiyor. yani scotch mu alınır bimden mi alınır gider otoyıkamacıdan prof birşeymi alırsınız bilmem ama 3-4 tane bez vr setin yanında durmalı. birini 3-5 kere sildinizmi diğerine geçmelisiniz.
    7- youtube daki vr oyun videoları hep tv deki grafiği gösteriyor vr dakini değil. o yüzden güzel görünüyor bu çok yanıltıcı oluyor adamı yanıltmak negatif bir özellik.
    8- full hd grafik deniyor hayır. hd ready yani fhd ekranın yarı kalitesinde iki ekranı üst üste koyarak x2 şeklinde hesap ediliyor yani 1920*1080 çözünürlükte ekran değil, 960*540 çözünürlükte iki ekranı üst üste koyarak bir teknoloji ile 960x2= 1920 şeklinde bir matematiksel kandırma yapıyorlar. ha 960*540 çözünürlük denmez çünkü 960dan iyi. ancak 1920de denmez. yukarıda yazdığım gibi 1024*768 denilebilir. belki ps4 pro olursa + vr için yazılmış oyun olursa 1280*960 gibi görünebilir grafikler. ps4 vr x1x e takabilseydik o zaman işte 1920*1080 derdim. eğer 2019 da ps5 te kullanılabilecekse ps4 vr iyi iş görür eksiksiz olur o zaman.
    9- mide bulandırıyormu? evet. daha doğrusu mide değil beyin bulandırıyor genelde bu tabiri yanlış kullanıyorlar bulanan miğdeden çok beyin. ancak bu çok kaptırdığınızda birde hızlı oynadığınızda oluyor yani sağa sola hızlı döndüğünüzde değil, araba ile bir viraja hızlı girip takla atarsanız beyin bulanıyor. bende mesela dirt oyununda bulandı, drive club da bulanmadı. diğer oyunlardada hiç bulanmadı. bilmiyorum belki dirtte araba süreksi yaylanıyordu ondan olabilir.

    OLUMLU YÖNLERİ

    1- kendinizi kaptırdınızmı gerçekten adamı yere yıkar. vr hissini veriyormu veriyor.
    2- vr world cd si grafik yönünden daha iyyidi. yani sonradan değilde önceden vr için yazılan oyunlar daha iyi olur nitekim bu seneki çıkan/çıkacak vr özellikli oyunlar grafik yönünden ps3 seviyesinde olur diye tahin ediyorum. ama önceden çıkan oyunların vr uyarlaması ps2 seviyesinde.
    3- nişan alıp ateş etmek ps3 move dan çok çok daha iyi. hatta fareden bile çok çok daha iyi. ps3 move da gecikme oluyordu. ekrandaki cursor, nişan aldıktan sonra hedefe gidiyordu. bunda anında nereye tutuyorsanız oraya gidiyor. sanki fare ile cs go oynamaktan bile daha kolaydı. online oynayanlar için fareden bile daha avantajlı bakın bunu bir kenara yazın. ki ilk duke oynayan quake oynayan şimdiki cs go cular daha vitrinde baklavayken cs de 4ün 6lısı favorisi olan biri olarak diyorum bunu.
    4- oculus rift 4-5000tl, htc vive 5-6000tl yurtdışı fiyatı. bu ps vr yarısı. ki onları kaldıracak makine için en az 4000tl lik ekran kartı lazım. güç kaynağı ramler vs 7-8000tllik masaüstü gerekir. ekranıda klavye fare falan say 10,000tl lik masaüstü bilgisayar. yani ps4 vr ucuza bunu yaşatıyor. ha 10,000 masaüstü + 5000 oculus yada htc desen 15,000tl. ps4 vr ise 2000tl ps4 pro yada 1500tl ps4 + 2000tl vr set diyelim 3-4000tl ye yaşatıyor. ama 15000tllik masaüstü bilgisayara göre vr, yarıdan iyi grafik kalitesinde diyelim ve 90-120hz hızında. yani parasının 2 katı iş yapıyor. yani 3-4000 liraya sanki 8-9000 liralık iş yapıyor. ps4 pro plus çıkaydıda 2500 vereydik, ps vr plus oslaydıda 2500 o olsaydı şunu az daha düzgün oynasaydık düşünmeden alırdım. ama ah işte şu ps2-ps3 arası grafikler beni düşündürüyor hadi 1900 lirayı bir kenara bırak.
    5- tv ye gerek olmadan ps4 ü al kolunun altına götür yatağa koy bunuda ps4 e bağla tv olmadan tv yerine ps4 oynanıyor. yani gittiğin yerde priz varsa orada ps4 oynayabilrisin. bu süper bir özellik çünkü çoğumuz tv nerede ise oturma odasında salonda tvnin altına kuruyoruz makineyi. böylelikle evin istediğin köşesine götür makineyi orada oyna.

    ALINIR MI?
    1- eğer ps5 tede destekleyecekse alınır. ps5 2019 da çıkıyor uzak değil. ben eminim oyun yapımcıları artık vr teknolojisine göre de oyun çıkaracaklardır. ki sony şu anda ps4 vr ın yeni versiyonunu çıkarıyor. japonada 3 ekimde çıkmış PS VR CUH-ZVR2 diye. ps v sahipleri bunu saklıyorlar ellerindeki mal 200-300 değer kaybetmesin diye ama gerek yok. yani gelecek vr da olduğu kesin.
    2- grafiğine takılmayıp deneyimlenmesi gereken bir cihaz. ama 7/24 kullanılmaz. hani guitar hero daki gitar gibi düşünün, ancak biraz daha sık kullandığınızı düşünün. gitar ile 10 oyundan 1 ini oynuyorsanız mesela vr ilede 10 oyundan 3-4 tanesini oynarsınız. ama ps4ü tamamen vr üzerine düşünmek yanlış.

    yazının ertesi günü devamı....

    öncelikle 3 farklı versiyon ps4 tede denedim. fat slim pro... medimarktta denediğim slim kasa ps4 müş. tekrar gidince baktım.

    arada fark gördümmü hayır. çok dikkat etmedim ama farkına varmaya çalıştım pek grafik farkına varamadım. 90-120hz farkınada varamadım.

    bir diğer aklıma takılan lenslerin kenarlarında sürekli puslu görüntü olması. ilk yaptığım 1500 bebenin yağlarını 5 dakika boyunca tişörtümle silmeye çalışmak oldu. tükürük yardımıyla en dip 1mm ye kadar yağlardan kurtulup lensleri parlattıktan sonra baktımki lenslerin kenarlarındaki puslanma lens kirli olduğundan değil lensin yapısından kaynaklanıyor. yani bir arkadaşınızın numaralı gözlüğüne baktığınızda nasıl kenarlar ile ortası arasında fark var onun gibi. kaskın ekranını kaskın kenarından ayarlayarak gözlerinize doğru yaklaştırınca lens kenarları görüş alanının uzağında kaldığından puslu kısım pek görünmüyor ancak çok yaklaştırıncada benim kirpiklerim lenslere değmeye başladı ve pikselleri daha çok görür oldum yakından tvye bakar gibi.

    grafik kalitesi, kaskın ekranını gözlerinizden uzaklaştırdıkça daha düzgün görünüyor. heralde ayar dedikleri bu olsa gerek. yani bu eski bir tvye uzaktan bakınca grafik hatalarını daha az görmek gibi birşey. ama bu seferde görüş alanı daha daralmış oluyor.

    drive club 10-15 dakika kadar oynadım + playroom vs derken 20-25 dakika kadar kask kafamda takılı kaldı. bir kere kaskı çıkardınızmı bir 5 dakika soluklanmakta fayda var. çünkü biraz afalladım açıkçası. drive club grafikleri arabanın içi menüler falan ps3 kalitesinde ancak uzaklara bakim dedinizmi grafik berbat diyeceğim çünkü daha kötü bir kelime yok. yani ileride sağa mı döneceğim sola mı döneceğim göremiyorum 250-300 le giderken ilerideki viraj sağa sola bırak keskinmi değilmi oda belli değil yani keskin viraj ise önceden frene basacağım onu göremiyorum. yani biraz prof araba kullanan birisi önceden plan yapar ps4 vr ile drive club oyununda ben bunu mümkün bulamadım. ha ama bir viraja girerken sonraki virajın planını yapmıyorsanız dert değil. ancak uzaktaki grafikler drivecluda ps1 deki gibiydi. benim anladığım açık dünya oyunlarında vr = ps1 grafi kalitesi demek. gta yı mordoru vr da oynamayı unutun.

    gitar hero 300 lira vr da olsun 900tl işte benim gözümdeki değeri budur. ki gitar hero oynarken grafikler berbat değil. tamam çokfazla görsellikte yok ama göz zevki yerine kulak zevki veren bir oyun. ki atmosfer olarak kendinizi bir sanatçı havasına sokuyor özellikle ps4 te çıkanı. yani en üst vr etsin 3 x gitar hero. bu kadar. şimdi sen bana 1700 lira ver 200-300 kameraya ver 200-300 move için ver falan dersen bende sana sen bana ne verecen derim. vr öyle 2000 lira falan hak etmiyor kısaca.

    bence ps5 için yeni versiyon vr da çıkarırlar ha bu eldekiler iş görürmü ps5te görür ama bence sony bir hata yapmış vr erken çıkarmakla. bekleycekti ps5 çıkınca vr çıkaracaktı ne oyun yazarları buna hazır ne ps4 buna hazır şu anda. yarım yamalak bir deneyim için 2000 lira fazla bu alet için. 2. kez mediamarkta gidip vr ı deneyince bu gün anladım neden masaüstü+vr için 15.000 tl harcıyorlar. çünkü kurtarırı oymuş.

    ha dersenizki hiçmi alınmaz alınır. istanbulda bir villa, bodrumda bir yazlık ankarada bir suit daire, yalovada bir yazlık daha var ama memleket trabzon iş güç orada, ha birde romanyada fabrika rusyada gemi falan. böyle bir hayat varsa alın vr oynayın 15 dakika, sonra bir kenarda yatsın dert değil. zaten bodrumdaki 2 milyonluk yazlığada çok çok 2 hafta belki gidiyorsunuzdur. alın koyun kenara ömür kısa 2-3 yıl daha beklemenize değmez. ama devlette 3-4bin liraya çalışıyorsanız yada özel şirkette çalışıp fazla mesai ile 5000liranın üstüne çıkıyorsanız bence vr sizin için lüks. 2000 lira harcayacak daha öncelikli şeyler bulabilirsiniz. çünkü bakıyorum sahibindene vr 1900 lira kamera 300 harcadım 2. el için 1600 lira istiyorum falan yazan var. bir kere az önce mediamarketteydim internette 1900tl diyor ama medimarkette 1700tl idi 6 adet vardı. vatanda kamerayla beraber 1900tl idi. yeni versiyonda çıkmış. öyle 200-300 lirayı çok gören adam gitmiş 2000-2500 lira harcamış bu ps2 grafiğine sonra tutmuş sahibindende 1600lira istiyor. böyle yapacaksanız hiç almayın boşuna sahibindendeki ilan sayısını artırmayın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 22 Ekim 2017; 17:48:2 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.