Şimdi Ara

Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümü eşit ağırlık alanından tercih yapabileceğiniz birçok üniversitede bulunan bir bölümdür. Genellikle eğitim fakülteleri içerisinde öğretmen yetiştirme amacıyla eğitim verilir. Eşit ağırlık alanında Hukuk ve PDR bölümü birbiriyle her zaman yarış halindedir. Günümüzde öğretmen alımlarının azalması ve sözlü mülakat sistemine geçilmesi ile öğretmenlik bölümlerine ilgi azalmış olsa da PDR bölümü mezunlarının iş imkanları oldukça geniş olduğundan bu alana ilgi azalmamıştır.

    PDR bölümü mezunları okullarda rehberlik öğretmeni ve aile bakanlığında psikolojik danışman olarak çalışabilir. Yapılan çalışmalar genel olarak öğrencilere, velilere ve kurum personeline yönelik, bireylerin kişisel-sosyal, eğitsel ve mesleki alanlarda kendilerini geliştirmesine katkı sağlamak amacıyla verilen hizmetler olarak özetlenebilir.

    Üniversiteden mezun olduktan sonra birinci seçeneğiniz Rehber Öğretmen olmak. Önceden mezunlar sadece KPSS puanı ile okullarda veya Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde Rehber Öğretmen olarak çalışabiliyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’ nın düzenlemeleri sonrasında KPSS’ ye ek olarak alan bilgisi sınavı ve sözlü mülakatlar ardından sözleşmeli olarak atanmaktalar. Öğretmenlik mesleğine yapılan atamaların da azalması ile PDR mezunlarına alternatif iş kolları ile ilgili bilgilendirme yapılması gereği doğdu.

    MEB devlet okullarında veya özel kurumlarda Rehberlik Öğretmeni olarak çalışabilirler.
    Rehberlik Araştırma Merkezleri'nin PDR bölümlerinde çalışabilirler.
    PDR bölümü mezunları kendilerini geliştirerek danışmanlık merkezlerinde terapist veya test uygulayıcısı olarak çalışabilirler. Kendi danışmanlık merkezlerini açabilirler.
    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı alımlarını takip ederek bakanlıkta psikolojik danışman olarak çalışabilirler.
    Yüksek lisans eğitimi ile birlikte üniversitelerin akademik kadrolarına başvurabilirler.

    PDR bölümünde ilk iki yıl psikoloji, rehberlik ve öğretmenlik ile ilgili giriş dersleri, son iki yılda ise uygulama ve etkinliğe yönelik dersler bulunmaktadır. Son yarıyılda okullarda staj uygulaması ile psikolojik danışma uygulaması vardır. Genel olarak dört yılın nasıl geçtiğinizi anlamayacağınız sıkılmadan okuyacağınız ve kendinizi geliştirebileceğiniz bir bölümdür.

    ayrıca;
    PDR Nedir? PDR Bölümü Okuyanlara ve PDR Bölümü Kazananlara Tavsiyeler
    PDR Bölümü Dersleri ve İçerikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusunc -- 9 Ocak 2019; 14:39:4 >







  • 2021 Ocak itibariyle PDR 4600 maaş ve 10 ay boyunca 1400 TL ek ders ücreti ile 10 ayda 6 bin TL 4 ayda 4600 TL maaş almaktadır.


    Bölümde mezun sayısına oranla kamuda istihdam oranı Tıp'tan sonra en fazla olan bölümdür.


    Güzel bölümdür okuması ve girmesi zor değildir..


    Rahat meslektir, klimalı, bilgisayarlı, yeni mobilyalı odaları vardır, çoğu Doğu'ya gitmez Batı'daki ilçelerde Doğu görevini yapar.


    PDR'ci olup hakim-savcı-avukattan çok kazananlar gördüm. Kafasını çalıştıran kazanıyor.

  • Merhaba çok acil bana yazabilir misin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.