Şimdi Ara

PSU arızalanmış mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarımı açtığım zaman ekrana görüntü gelmiyor fakat diğer parçalar çalışıyor (aynı zamanda ekran kartı fanları da dönüyor) fakat PCI-E enerji almayan eski bir ekran kartı taktığımda görüntü alabiliyorum. Aynı zamanda ekran kartı başka bilgisayarlarda da çalışıyor. Sorun PSU'nun PCI-E enerji çıkışında mıdır? Yani yalnızca PCI-E kısmının arızalanması mümkün müdür?



  • PSU'nun PCI kablosunun arızalanması tabi ki mümkündür. Kablolardan biri temas etmiyor olabilir, ucunda oksitlenme ya da pislik birikmesi olabilir. Soket uçlarını kontrol edip temizleyin, yine çalışmazsa molex ya da sata çıkışlarından PCI çıkışı elde etmeye yarayan aparatlardan alıp kullanabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil

    PSU'nun PCI kablosunun arızalanması tabi ki mümkündür. Kablolardan biri temas etmiyor olabilir, ucunda oksitlenme ya da pislik birikmesi olabilir. Soket uçlarını kontrol edip temizleyin, yine çalışmazsa molex ya da sata çıkışlarından PCI çıkışı elde etmeye yarayan aparatlardan alıp kullanabilirsiniz.
    Cevap için teşekkürler. Doğrusu bu sorunu fırtına sırasında elektrik kesintisi olmuştu o zamandan beri yaşıyorum acaba ani voltaj sadece PCI-E kısmına zarar vermiş olabilir mi bunu yazmamışım kusura bakmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.