Şimdi Ara

PSU arızalı mı değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, kısaca özet geçeyim;

    daha önceden xeon skylake sistem kullanıyordum. bir zaman sonra sistem kendi kendine kapanmaya başlamıştı(oyun oynarken kapanıp pc tekrar açılıyor, ekrana hiç bir şekilde görüntü gelmiyor sadece fanlar dönüyordu). ilk başta işlemci mi diye düşünüp core i7 serisiyle deneme yaptım ancak onda da durum aynı oldu. hatta zaman içinde artık pc hiç açmamaya başladı. o ara multimetre cihazımla psu nun atx voltaj kanallarını tek tek test ettiğimde enerjide bir sorun olmadığını gördüm. anakart arızalı diye düşünerek sistem değişikliğine gittim.

    dün ryzen 5 2600 + gigabyte aorus b450 pro ikilisini taktım. ilk bağladığımda pc sorunsuz açıldı bir problem olmadı. velhasıl bir kaç kurulum yaptıktan sonra wifi kartımı takmak için pc yi kapattım. elektriği çekip kartı takıp tekrar bağladım ancak pc açılmadı bios dahi gelmedi. anakarttaki cpu arıza ışığı yanıyordu ve ne yaptıysam olmadı. aradan 15 dakka geçtikten sonra tekrar açmayı denedim ve pc sorunsuz açıldı hatta oyun açtım oyun oynadım bir problem olmadı. oyun oynarken arka planda program kurulumları vs yaptım. velhasıl deneme amaçlı pc yi kapattım ve tekrar açma düğmesine bastığımda yine açılmayıp cpu arıza ışığı yaktı anakart.

    artık iyice psu dan kuşkulanmaya başladım ama emin olamadım. yani 2 sistemde de benzer sorunu yaşamam psu gibi geliyor sizce?

    NOT: PSU High Power Astro Lite 750W 80Plus Gold



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 17 Eylül 2018; 9:1:26 >







  • psu kaliteli ve yeterli. arıza veya uyumsuzluk muhtemelen wifi kartında. eğer kart eskiyse veya kalitesizse anakarta zarar veriyor olabilir, neticede pci portları kuzey köprüsüyle bağlantılı. tavsiyem o kartı çöpe atıp çok tercih edilen bir kart bulman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: start_system

    psu kaliteli ve yeterli. arıza veya uyumsuzluk muhtemelen wifi kartında. eğer kart eskiyse veya kalitesizse anakarta zarar veriyor olabilir, neticede pci portları kuzey köprüsüyle bağlantılı. tavsiyem o kartı çöpe atıp çok tercih edilen bir kart bulman.
    Konu eski ancak benzer sorun yaşayan arkadaşlara bilgi olması açısından yazmak istedim

    Sorun psu kaynaklı. Psu değiştirince hiç bir problem kalmadı. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım ben de. Zira çalışan ya da oyuna girilebilen bilgisayarda bu problemin psu dan kaynaklı olabileceği kolay kolay insanın aklına gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.