Şimdi Ara

Pupa Apple Premium Servis Deneyimlerimizi Aktarıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
318
Cevap
4
Favori
34.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın Premium Servisi Pupa ile ilgili servis deneyimlerinizi konuda bildirebilirsiniz, buraya cihazını teslim etmek isteyenler için bilgilendirici olur.

    Edit : konu ilk olarak benim pupa ile ilgili bir sorum üzerine açıldı,daha sonra soru cevap konusu olarak değiştirildi..alttaki mesajlar ne alaka diye düşünürseniz eğer :)

    son sayfadan başlayın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 1 Mart 2018; 17:21:56 >



  • Pupa'yı iyi bilirim. Keşke Apple Store'a verseydiniz. Lydia'ya felan da vermeyin sakın parça çalıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke bende apple store'a götürseydim diyorum şimdi,acele olsun dedik daha beter bekliyoruz :)
  • Hocam o kaybettigin 1 hafta ile mutlaka Akasyadan randevu düşürürdün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pro-black kullanıcısına yanıt
    hiç sorma ya akılsız kafa işte,mecbur bekleyeceğiz şimdi. bari değişim kararı çıksa da değse beklediğime :)

    soruna gelince. ekranda birden boylu boyuna ince bir siyah çizgi belirdi,piksel hatası olabilir dedi eleman..bakalım netice ne olacak..
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Bir daha asla pupa 20 gün önce iphone 6 ekranı kırıldı ücretli değişim(swap) istedim ve parayı ödedim.(1300 tl)ardından bana pupa teknik servis takip uygulamasından cihazın durumunu görebileceğimi söylediler.Ben uygulamayı indirdiğimden beri işleme alınmıştır durumu vardı. Telefon ediyorum şu arkadaş bakıyor 10 dk sonra size geri döneceğiz bu arkadaş şu an yok biz sizi arayacağız diye 20 gün geçiştirildim. En son 21. Gün yani bugün aradım ve biraz yüksek sesle sizin 1 hafta içinde geleceğini söylediğiniz cihazı 20 gündür bekliyorum ve şehir dışına çıkacağım için acil lazım şeklinde konuştum sonra yine biz sizi bilgilendireceğiz diyip kapattılar. Aradan 1 saat geçti yine servis sorgulamaya baktım durum "cihaz bekleniyor" olmuş . Kısacası siz dürtmeden iş yapmıyorlar. Aynı şekilde başka bir teknik servis daha düşük fiyata ve 4 gün içinde teslim ediyordu. Bende apple lın kendi servisi olsun diye seçtim ve çok pişmanım. Bunu okuduktan sonra tercih sizin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • storm170 S kullanıcısına yanıt
    valla ben de yetkili servistir işlerinin ehlidir madem reseller oldular o zaman Apple kalitesini aratmazlar diyerekten bıraktım cihazı ama senin bu yazdıklarından sonra da bi ürperdim ne yalan söyleyeyim. zaten azami tamir süresi 20 iş günü. biz de bunu bilerek ve kabul ederek servise teslim ediyoruz. keşke apple store'a götürseydim, bi randevu düşürürdüm illa ki..neyse herşey tecrübe bu hayatta. Umarım cihaz değişim olur da bir nebze olsun rahatlarım kaybolan vakit için :)
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Benim cihazada tamir vs olmuyacak sadece eskiyi al yeniyi ver ama onda bile bekletiyorlar. Umarım beklediğimize değer.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • storm170 S kullanıcısına yanıt
    inşallah, senin cihazın problemi ne idi? iphone mu ipad mi bir de?
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    İphone 6 ekran kırıldı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • storm170 S kullanıcısına yanıt
    cumartesi servise verdim..istanbul içi 3 günde merkez'e ulaşıyormuş sanırım..çarşamba servis'e ulaşmış olsa bugün baktığımda hala işleme alınmamış olarak görünüyor..sadece 1 hafta servise ulaşması gibi birşey oldu yani. saçmalık ötesi..
  • ekranı güncellemişler, cihaz değişiyor sanırım ''garanti dahilinde değişime uygundur'' diyor
  • Arkadaşlar bi sorum olacak da ben Adana'da yaşıyorum burada Loom premium resellar var, ben buraya vatan bilgisayardan aldığım telefonumu garantiye verebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceden araştırmanı tavsiye ederim,servis kaliteleri nasıl,hızlı çözüm üretip fazla bekletmeden teslim ediyorlar mı. Adana'da Pupa mağazası yok sanırım. Sadece Loom mu mevcut reseller olarak?
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sanıyorum bu bölgede sadece Loom var. Çünkü Gaziantep Maraş'ta filan da Loom var hep. Eniştem Konya'da yaşıyor ve burada gürgeçler varmış, inanılmaz hızlı çalışıyorlar dedi kendi telefonu 6 günde değişip gelmiş bende ona güvenerek resellera vereyim diye düşündüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Loom u bilemiyorum ama ben Pupa'ya verdim tableti, geçen cumartesi, bugün değişim olduğunu öğrendim,haftaya da teslim alırım büyük ihtimal.

    Mersin'de Pupa mazağası var Forum AVM'de. İstiyorsan oraya da danışabilirsin 1 trenlik mesafe var adana ile, etrafı da gezmiş olursun,benden naçizane bir tavsiye
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam bilmiyordum orada olduğunu fena fikir değil aslında gitmeye değer bi düşüneyim ben bunu. O arada Loom'u bi araştırayım da hangisi mantıklı gelirse artık, çok teşekkürler bilgiler için Sağolun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merenkisa kullanıcısına yanıt
    tabi. 1 günlük kafa tatili olur ben severim böyle günübirlik seyahatleri :)

    birşey değil iyice araştır neticeyi de bana bildir.
  • qhabane Q kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bir sorum var, Pupa'ya verdiğimiz iPhone 6 sıfır ile değişim olduğunda, Apple dan gelen sıfır cihaz ile mi değiştiriyorlar yoksa, refurbished cihaz mı veriyorlar ?
  • çeşitli söylentiler var,kimisi kutulu cihazlarla aynı sıfır cihaz veriyorlar,kimisi de refurbished cihaz veriyor diyor,benim ipad şansıma sıfır geldi,iphone için durum ne olur bilmem.Değişimden gelen cihazı iyice incelemeden imza atmayın ama teslim kağıdına,aklınızda olsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.