Şimdi Ara

Pusuya Yatmış 4K'ların Ucuzlamasını Bekleyenler Grubu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.485
Cevap
211
Favori
792.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne zaman ne zaman, ne zaman ne zaman
    Hangi fırma , Saat kaçta ?
    Asgari ucretin zamlanmasindan sonra ne yazik ki bircok firma zam artisina gitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakara -- 29 Ocak 2016; 3:06:45 >



  • Sevgili arkadaşlar, değerli forum üyeleri ben de yaklaşık 2-3 ay'dır Led Tv araştırmaları yapmakta olan bütçesi çokta geniş olmayan bir bireyim.

    Neredeyse her gün belli saatlerde her türlü markanın belli bütçedeki modellerini inceledim. Bu forumu da misafir olrak çok takip ettim. En sonunda üye olmaya karar verdim.

    Çıkarmış olduğum sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum.

    1- Samsong Elektronik Şirketi 1939 yılında kurulan ve Kore savaşında Amerikanın yanında yer aldığı için birçok imtiyaza, patente ve serbest anlaşmalara sahip bir firma. Bu firma Panel üretimi konusunda uyanık davranıp patent alan Japon firmalarıyla beraber panel üretimi yapıyor.

    2- Lg Life's Good Elektronik Şirketi Sanırım 1946 yılında kurulan ve Avrupalı finansörlere daha yakın olan küresel çok uluslu bir firma. Bunlar Avrupalı dostlarına yakın oldukları için genelde Avrupada Televizyon üretecek değişik şirketlere panel tedariği sağlıyor. Kuruluşunun diğer şirketlere oranla daha erken olması sebebiyle patent bunlara ait diğerleri Panel ürettirecek teknolojye sahip olsa bile anlaşmalar gereği ürettirmezler. Philipsten Vestele; Arçelikten Avrupanın değişik firmalarına kadar geniş bantta bir panel üreticisi.

    3- Sony-Panasonic-Sharp-Toshiba-Mitsubishi; Bunlarda Japon elektronik şirketleri. Birçoğunun kuruluşu yukarıdaki saydığım 2 koreliden bile erken olduğu için Panel üretimi konusunda bu şirketlerin de özgünlüğü vardı. Fakat Korelilerin Amerika ve Avrupalı şirketlerle yakınlığı ve biraz daha ucuza anlaşmalar imzalaması Japon üreticilerin belini büktü. Zarar ettiler ve ciddi şekilde daralmaya gittiler. Japon ekonomisi de zaten son yıllarda daralıyor.

    Şimdi değerli arkadaşlar öncelikle şunu söyleyim; hiçbir firma %100 herşeyi olan bir Tv üretmiyor. Birinde olan diğerinde olmuyor, biri diğerinden habersiz yazılım geliştiremiyor vs. Çünkü anlaşmalar var. Her özellik senin teknolojinde olmasın, örneğin smarta önem verenler şunu alsın, görüntüye önem verenler şunu alsın, 3D'ye önem verenler bunu alsın gibi birbirlerinin eksikliklerini bilerek Tv üretiyorlar.

    Böyle olunca da kararsızlıklar çok olabiliyor. Eğer bir ürünü teknoloji marketlerinde incelemişseniz görüntüsünü beğenmişseniz ve aradığınız şey görüntü kalitesiyse hemen alın.

    Smart Tv'sini beğenmişseniz, önemli olan Smart özelliklerindeki hız, uygulama zenginliği ve yazılımsal destekler diyorsanız hemen alın.

    İsterseniz 5000 liraya kadar Led Tv bütçeniz olsun aradığım özelliklerin hepsi bir televizyonda olsun diye beklerseniz benim gibi çok beklersiniz. Çünkü yapmıyorlar. Her bir elektronik ürünü planlı eskitmeye göre tasarlanıyor.

    Bir de eğer hızlı kanal geçişi istiyorsanız mutlaka farklı bir uydu alıcısı almanız şart. Piyasadaki 50-60 liralık sözde dahili Hd uydu alıcılarıyla Led tv izlenmez.

    Türk Piyasasında en çok tercih edilen ürünlerle ilgili incelemelerim sonucu şu açıklamayı yapmak istiyorum.


    Samsung firması Dünya geneli Led Tv pazarında lider ve oranı %21.2 falan. Her yerde Samsung. Ama nasıl derler öncelikli kaliteli ürünlerini Amerikaya ardından Avrupaya ve en son gelişmekte olan ülkelere yapıyorlar. Türkiyedeki Samsung ürünleri görece daha kalitesiz. İnsanımız teknik detaya fazla önem vermediğinden fazla itiraz etmiyor ama Samsung televizyonlarda Türkiye bazında kronikleşmiş sorunlar var. Işık süzmesi, ölü piksel vs. Yine de 4 çekirdekli Tv üretmeleri daha az kasıntıya sebep oluyor. Sabırsız ve aceleci bir insansanız Samsung Tv tercih edn.

    Lg firması %14 pazar payıyla Dünyada ikinci sırada. Aynı zamanda panel üreticisi. Avrupalılarla sıkı ilişkileri var. Lg ürünlerindeki sorun Smart Tv'lerdeki dahili depolama sorunu. Panellerinin gerçek hz değerini yazan modelleri var. Şeffaflık açısından teknik konularda daha şeffaflar. Ama galiba taşımacılık olarak ucuz firmalarla anlaştıkları için Türkiyeye getirdikleri Tv'lerde hasarlılık oranı yüksek çıkıyor. Ama sağlam bir Lg ürünü şansınıza çıktıysa gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

    Philips Tv lerde Amblight ve Smart Tv'Lerde bazı modellerde bulunan 8 Gb'lık dahili depolama alanı ve de aydınlatma teknolojisindeki yüksek kandela desteği dışında pek bir kullanışlılık yok. Özellikle bazı büyük ekran televizyonlarında çok yüksek kandelalara çıkıp iyi bir görüntü ve aydınlatma kalitesi sunuyorlar. Ama bunu sağlamak için mikro işlemci 4-5 saniye hafızasından ayar yapıyor. Bu yüzden geçişler yavaş oluyor. Yani siz beklerken aslında televizyonun çipi o aydınlatma teknolojisini ayarlamak için uğraşıyor. Biraz bekleyim ne olacak ki görüntü iyi olsun diyorsanız Philipsi tercih edebilirsiniz. Ama servis ağı sanırım sınırlı.



    Sharp kaliteli bir panel üreticisi. Şeffaf ve neyse onu yazan bir firma. Popüler kültür değil de önce kalite ve özü sözü bir ürün istiyorsanız Sharpı tercih edin. Gerçi fiyat segment olarak yukarıdaki saydıklarımdan bir tık pahalılar. Sharp çok büyük oranda televizyon üretimini azalttı. Zannederim artık pek rağbet görmez bizim piyasada.

    Sony popüler kültüre uyayım derken taklitler aslını yaşatamaz ın kurbanı olup 2008'de %14 pazar payına sahipken bugün %7' ye düşen bir firma. Aynen Lg ve Samsung gibi yazılım geliştirmeye çok kafa yorup iyi oldukları şeyi unuttular. Yine de bu firmalar ve yine japonlardan aldıkları kaliteli panelle biraz daha elit kesime hitap ediyorlar. Az sorun çıkaran bir Tv istiyorsanız Sony tercih edin.

    Ülkemize gelse de pek tanınmayan Vizio, Tcl,Hisense,Skyworth gibi markalarda mevcut. Onlar buralarda pek ürün satamadıkları için açıkçası Türkiyede tanıtım faaliyeti yapmıyorlar.

    Yerel olarak Arçelik,Beko,Grundig, Vestel,Regal,Seg firmalarımız var. Görüntü kalitesi olarak Samsung ve Lg'nin benzer fiyatlardaki modellerinin altına düşmeyen fazla yol katetmediği için sağlam çıkma şansları o firmalara göre daha yüksek olan yerli ürünlerden Arçelik az enerji sarfiyatıyla, Vestel çifte ekran teknolojisiyle öne çıkıyor. Arçeliğin teknik detaylarını biraz daha fazla bilen biri olarak 3d all in one modellerinin bazılarında 400-450 kandela aydınlatma teknolojisine çıkabiliyorlar. Çift çekirdek işlemci kullanıyorlar. Smart İnteractive 3.0 var.

    Vestelde de pixellence var. Onlar da 350-400 kandela aydınlatma olan modellerinde keskinlik düzeltmeyle bulanıklığı azaltabiliyor. Yerliden şaşmam olursa 3 yıl garantisi olsun azıcık para veriyim 5 yıl olsun zaten 5 yıla yeni bir Tv alırım diyorsanız iki yerli ürünü de alabilirsiniz.

    Hiçbir markayı birbirine göre kötülemem. Neden kötülemem çünkü bu işlerin rajonunu çözdüm. Mutlaka ve mutlaka birinde olan diğerinde olmuyor. Ya da az oluyor vs. Anlaşmaları büyük patronlar çoktan yapmış. Planlı eskitme olmazsa 1980'lerde olduğu gibi bir üretilen ürünü 20-25 sene kullanırsak bu kadar kolaylık içinde hayat anlamsızlaşır. İşte bakın Led Tv almak için düşünüyoruz vakit geçiyor. Hayatımıza bir heyecan geliyor. Onu mu alsam bunu mu alsam diye düşünmekten 2-3 ayımız gidiyor.

    Bu adamlar her sene led tv ürettiğine göre ve satmak için ürettiklerine göre mutlaka hepsi de bozulacak. Kimi 3 sene gider su koyuverir, kimi 5 sene gider ama 8-10 seneyi hangisi çıkartacak orası muamma. Dolar falan yükselmeden yabancı ürün alıyım derseniz Samsungla,Lg başta olmak üzere alın.

    Yok ikna oldum derseniz Arçelik ve Vestele yurt içi piyasasında yüklenin.Ben Vestel aldım da Arçelik-Beko aldım da pişman oldum demeyin. Neden demeyin? çünkü insan hep daha iyisini daha mükemmelini ister. Samsung alırsınız neden Lg'nin şu modelini almadım dersiniz, onu alırsınız başkası bir şey yazar neden onu almadım ki dersiniz. En iyisi eldekiyle yetinmek.

    Dileyen dilediğini alsın. Ama beklentileri bir noktada sınırlandırmak en iyisi. Ben çok düşündüm çok taşındım halen sipariş vermememe rağmen yerli üründe karar kıldım. Mesela Avrupa Menşeili ürünlerde İndesit firması beyaz eşyalarda 3 yıl garanti sağlıyor. Lg ve Samsung bunu sağlasa inanın alırım ama hem ürünler o kadar yol katediyor, hasar payı yükseliyor hem de 2 sene garanti. Ee 2 sene sonra şak diye bozulduğu zaman ne yapacaksınız 2 senede at çöpe.

    Tamam ömürlük olmasında en azından 5-6 sene bir ürünü kullanayım. Yeni teknolojiler gelişiyor onu ne yapacaksın? diye soran olursa da zaten yeni bir teknolojinin oturması Dünya genelinde en az 4-5 sene alır. 2015 teknolojili ürün en azından bir 2019-2020'ye kadar götürür. O yüzden çok fazla da takılmamak lazım.
    Led tv lere yüksek meblağ lar ödemeyin arkadaşlar hepsinde ufak tefek sorunlar mevcut 4200 tl ye tv alan arkadaş banding var arka ışığı kıstım biraz düzeldi idare edicez artık diyor düşünün tv ye verilen bu kadar yüksek meblağlar ancak yine sorun. ben samsung ve lg nin en üst düzey en pahalı modellerini aldım
    daha üstü yok ancak hepsini iade ettim hepsinde sorun vardı servis ler bile bıkmış artık işi yüzsüzlük derecesine getirmişler günümüz tv lerinde inanın 2500 tl üzeri edecek tv yok sanmayın dünya para vericez sorunsuz güzel tv alıcaz mümkün değil şimdiki aklım 6 ay önce olsaydı inanın sunny yada muadili ürün alırdım benden size tavsiye led tv lere avuç dolusu para vermeyin...
  • Düşmek mi, fiyatlar çıkışta 3 gün önce 1593 liraya almış olduğum LEDTV nin fiyatı bugün 1623 lira.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaddir_ank -- 4 Mart 2011; 17:09:40 >
  • yeni seri tv ler 15-20 güne türkiye piyasasına giriyor. O zaman görücez fiyat düşmelerini hayırlısıyla
  • Kur harici cihazların fiyatlarında artma olmadı. Tüm markalar yeni modellerinin lansmanını yapıyor. Böyle bir zamanda fiyat arttırmak stratejik bir hata olur. Kur artışına rağmen
  • ya istanbul bılısım kur o kadar da artmadı 2-3 aydır. yıne de bır ındırım yok. paso yenı tv ler gelıyor turkıyeye ama hıç ındırım olmuyor eskılerde. pusuda beklemeye devam edıyoruz.
  • ülen böyle bir Grupmu var memlekette

    Kimse pusuya filan yatmasın,"bilmem ne örgütü" deyip sizleride içeri alabilirler

    ++
    Bu arada İB ve diğer tüm Paralelcileride geçin bir kalem! adamlar her ne kadar DH de tezgahı açsalarda(İB),işleri bitiyor bunların gari!
    Dist.lerde artık rakamlar oldukça iyi seviyelere geldi! bu sene dahada iyi olacaktır! seneye zaten diğerlerinin işi büyük ölçüde bitecektir,
    kimse macera aramasın++
  • Takip ettiğiniz TV yi kafanızdaki fiyata bulduğunuz an alınız,Kurun,Faizin ne olacağını kestirmek mümkün değil.Ucuz aldım diye sevinmeyin,pahalı aldım diyede üzülmeyin,Akşamdan sabaha kadar ne olacağını bilmediğimiz bir ülkede yaşıyoruz.
  • Yaza doğru alacağım için kampanyaları takipdeyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    ülen böyle bir Grupmu var memlekette

    Kimse pusuya filan yatmasın,"bilmem ne örgütü" deyip sizleride içeri alabilirler

    ++
    Bu arada İB ve diğer tüm Paralelcileride geçin bir kalem! adamlar her ne kadar DH de tezgahı açsalarda(İB),işleri bitiyor bunların gari!
    Dist.lerde artık rakamlar oldukça iyi seviyelere geldi! bu sene dahada iyi olacaktır! seneye zaten diğerlerinin işi büyük ölçüde bitecektir,
    kimse macera aramasın++


    Niye işleri bitsin ki adamlar ucuza veriyorsa ne ala. Devam koçlarım benim.

    Ama dediğin gibi fiyatlar eşitlenmeye başladı .Ama bunda bence paralelcilerinde payı var.




  • samsung 40c6000 almak istiyorum. şu indirimler bir başlasada call of duty yi tv den oynasam. yada aslanlar gibi lock on jet simülasyonu.
    müslümana gavur eziyeti yapıyorlar. inecek bu belli ama neden cilve yaparlarki?
  • Arkadaşlar teknolojimagazasi com ledlerde ve bazı beyaz esyalarda % 40 ındırıme baslamış. az once raslantı olarak gordum. onlıne olarak sorulan sorulara cevapta verıyorlar. 46c6000 2.599 tl 40c6000 da 1.950 ye ınmiş. hadı hayırlı olsun. insallah dıger fırmalardan da devamı gelır. gerçek samsung turkıye garantılı bır fırma hemde. Ben bunu başlık olarak acarım arkadaş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wakara

    Arkadaşlar teknolojimagazasi com ledlerde ve bazı beyaz esyalarda % 40 ındırıme baslamış. az once raslantı olarak gordum. onlıne olarak sorulan sorulara cevapta verıyorlar. 46c6000 2.599 tl 40c6000 da 1.950 ye ınmiş. hadı hayırlı olsun. insallah dıger fırmalardan da devamı gelır. gerçek samsung turkıye garantılı bır fırma hemde. Ben bunu başlık olarak acarım arkadaş...



    ama vatan da kdv dahil neredeyse tüm kartlara 10taksitli fiyatı 2.390 olan 40c6000 için 3.199tl nin üstünü çizip peşin 1.950ye veriyoruz %40 indirimli dersen insanları kendine çekemezsin üstelik 5taksit yapmaya kalkarsan vatanın 6teksitli fiyatını (2.015tl) bile geçiyor... allahtan nerdeyse yarıya indirmişlerde kazığın boyu kısalmış..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wakara

    Arkadaşlar teknolojimagazasi com ledlerde ve bazı beyaz esyalarda % 40 ındırıme baslamış. az once raslantı olarak gordum. onlıne olarak sorulan sorulara cevapta verıyorlar. 46c6000 2.599 tl 40c6000 da 1.950 ye ınmiş. hadı hayırlı olsun. insallah dıger fırmalardan da devamı gelır. gerçek samsung turkıye garantılı bır fırma hemde. Ben bunu başlık olarak acarım arkadaş...

    darısı 40c7000 in başına. Şöyle 2300-2500 li seviyeleri gelsinde kapayım




  • ama hakkatten adamın dedıgı dogru. orjınal fırmalarla parallel ıthalat yapan fırmaların fıyatları esıtlendı. Ne anladık o zaman bu ısten. orjınal fırmadan alırız daha garantılı olur. bosuna parallelle ugrasmasınlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wakara

    ama hakkatten adamın dedıgı dogru. orjınal fırmalarla parallel ıthalat yapan fırmaların fıyatları esıtlendı. Ne anladık o zaman bu ısten. orjınal fırmadan alırız daha garantılı olur. bosuna parallelle ugrasmasınlar.

    vallahi paralel ithalat yapan firmalar cozuttu iyice. Fiyatları düşürmüyorlar yüksek kar yapmak için. Bu kadar paragöz olmanın manası yok. 100 lira fazla verip samsung garantili alırım. paralel ithalata değmesi için ancak ve ancak. 2500 liralık tv nin paralel ithalatta 2000 lira olması gerekir. Bi aralar öyleydi samsung fiyatları düşürdükçe paralelciler yükseltiyor
  • 2500den 2000 tl olmasızaten az bişey. paralel ıthal yapılıyorsa yarı yarıya ınmesı lazım 1.700 olması lazım. ne ıkıbını.
    bu arada sende c7000 degıl 7700 al. dahılı hd uydu alıcısı var. ugrasmazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wakara

    2500den 2000 tl olmasızaten az bişey. paralel ıthal yapılıyorsa yarı yarıya ınmesı lazım 1.700 olması lazım. ne ıkıbını.
    bu arada sende c7000 degıl 7700 al. dahılı hd uydu alıcısı var. ugrasmazsın.


    şu anda samsung garantili c650 ile paralel ithalatçılarınki arasında 100 tl lik bir fark var... Yarı yarıya sadece ilk zamanlar olabilir samsung fiyatları şişirirse tabi. Yoksa samsung 5000 liradan 3000 liraya inince paralelcilerde 3000 liradan 1000 liraya gelmesi diye bişey söz konusu olamaz. Paralelcilerin bu durumda mümkün olan en az karla stok bitirmesi gerekir
  • ya şimdi fiyat karsılastırması yapıyorum

    SAMSUNG 40C6000 İB de fiyatı 2.101 TL Teknolojı Magazasında 1.950 tl
    " 46C6000 İB de 2.733 tl TM de 2.599 tl

    BIRISI PARALEL ITHALAT YAPAN FIRMA DİGERİ ORJINAL SAMSUNG FIRMASI

    ISTANBUL BILISIM PARALEL YAPTIGI HALDE FAZLA PARA ALIYOR. NE İŞ YA ANLAMADIM. BIZI MI KANDIRIYOR.
    DİGERİ SANMSUNGUN 2-3 YETKILISINDEN BIRI ZATEN. BIZ ŞIMDI ORJINAL SAGLAM MAL DAHA UCUZ MAL ALMAK VARKEN NIYE PARALEL DAHA PAHALI ALALIM KI.

    BU IB yı anlamadım ben. ne yapmaya calısıyor. paralel yapıyorsun barı yarı yarıya ucuz yapman lazım. niye orjınalınden bıle fazla para satıyorsun. çok reklamın var dıye mı. herkes gelır dıye mı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wakara

    ya şimdi fiyat karsılastırması yapıyorum

    SAMSUNG 40C6000 İB de fiyatı 2.101 TL Teknolojı Magazasında 1.950 tl
    " 46C6000 İB de 2.733 tl TM de 2.599 tl

    BIRISI PARALEL ITHALAT YAPAN FIRMA DİGERİ ORJINAL SAMSUNG FIRMASI

    ISTANBUL BILISIM PARALEL YAPTIGI HALDE FAZLA PARA ALIYOR. NE İŞ YA ANLAMADIM. BIZI MI KANDIRIYOR.
    DİGERİ SANMSUNGUN 2-3 YETKILISINDEN BIRI ZATEN. BIZ ŞIMDI ORJINAL SAGLAM MAL DAHA UCUZ MAL ALMAK VARKEN NIYE PARALEL DAHA PAHALI ALALIM KI.

    BU IB yı anlamadım ben. ne yapmaya calısıyor. paralel yapıyorsun barı yarı yarıya ucuz yapman lazım. niye orjınalınden bıle fazla para satıyorsun. çok reklamın var dıye mı. herkes gelır dıye mı.


    Arkadaş haklı.Herşey ortada.




  • 40nx800 fiyatı uygun onu ınceleyın bence arakdaslar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.