Şimdi Ara

Putty ile kurdugum Sanal makineye bağlanma ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba .bu konularda çok yeniyim ve yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum.Windows 7 kullanıyorum ve virtual box ile Suse kurdum .putty programı ile bu sanal makineye bağlanmam gerekiyor .Sanal makine ip adresini nasıl bulabilirim yada kurdugum sanal makineye sabit bir ip mi vermem gerekiyor. ?



  • suleyman11 kullanıcısına yanıt
    putty ile ssh (veya telnet) bağlanabilmen için sanal makinaya sabit IP vermen gerekmiyor ama sabit ip verirsen daha iyi olur. Hep aynı IP'ye bağlanırsın.

    sanal makinenin IP'sini ogrenmek icin sanal makinede bir terminal açıp ifconfig -a yazmalısın.
  • meraba aynı sorunla bende karşılaştım uzun bir süre geçmiş ama bundan sonra karşılaşacak arkadaşlar için çözüm olabilir.

    Eğer virtual box ile kurduysanız,VirtualBox'ta Machine Settings => Network sekmesinde bulunan sanal ethernet kartını Bridged mod'a çekmelisiniz. Suse üzerinde büyük ihtimalle ip adresi dhcp üzerinden alınıyordur.

    komut satırından "ifconfig" komutu ile görebilirsiniz.Sonra bu komutun çıktısındaki ip ile bağlanabilirsiniz. Tabi Suse üzerine openssh-server kurulumunu da yapmanız gerekiyor.

    # zypper install openssh-server

    # /etc/init.d/ssh start

    Ancak ethernet kartınız bridged değilde NAT olarak ayarlıysa ssh il bağlanmak için VirtualBox üzerinden port forwarding yapmanız gerekmekte. Bunun içinhttp://darklaunch.com/2012/02/29/virtualbox-ssh-port-22-forwarding linkini inceleyebilirsiniz.
  • Ayrica sadece bsd de mi var bilmiyorum ama sshd config uzerinden root girisini acik hale getirmeniz ve ardindan ssh servisini resetlemeniz gerekiyor diye hatirliyorum hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.