Şimdi Ara

Python ödevi çok kısa yardım ederseniz mutlu oluruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Bir öğrenci kardeşimize ödev olarak 3 soru verildi phyton bilenler yardımcı olabilir mi ?

    1- Kullancıdan aldığınız bir sayının faktöriyelini hesaplayan programın phyton kodlarını yazınız
    2- Fibonacci Serisi yeni bir sayıyı önceki iki sayının toplamı şeklinde oluşturur. Phytonda fibonacci dizisi nasıl yapılır kodlarını yazınız (ilk 10 sayı olsa yeterli)
    3- Kullanıcıdan aldığınız bir sayının mükemmel olup olmadığını bulmaya çalışın.

    Bir sayının kendi hariç bölenlerinin toplamı kendine eşitse bu sayıya " mükemmel sayı" denir.
    Örnek olarak, 6 mükemmel bir sayıdır. (1+2+3=6)

    Not : Ödevlerini çalışan kodlarının çıktısını alarak getirmeniz gerekiyor.

    AYNEN BU ŞEKİLDE ÖDEV.



  • Elime güc verilse ödevini başkasına yaptırmaya calısan tüm öğrencileir meslekten men ederim.
  • Internette 85736463 farklı yerde cözümü olan sorularin cevabini bulamayan ogrenci kardesimize tek tavsiyem vaktini bosa harcamasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ogrenci kardesiniz kendisi denesin, bir kod yazsin, olur da calismazsa, ugrasip anlayamadigi bir sey olursa kodunu buraya koysun, hatalarinda yardimci olalim. Bu odevler kisi ogrensin diye veriliyor, ve zor odevler de degil, asiri klasik, tum yazilimcilarin zamaninda yaptigi odevler.

    Baya baslangic seviyesi odevler bunlar, donem sonunda nasil bu kadar kolay odev veriliyor onu da bilmiyorum, ama bunu kendisi yapamayan insan tum ogrencilik hayati boyunca hicbir soruyu kendisi yapamaz zaten.

    Kendim universitedeyken programlamaya giris dersinin tutorligini yaptim parali, haftada iki gun ikiser saat oturuyordum, o dersi alan ogrenciler gelip soru soruyordu. Ogretmenin ben ve diger yardimcilara ustunu basa basa ilk soyledigi sey, asla kendiniz kod yazmayin, dogrudan cevap vermeyin, kendisi ugrasmamis, bir seyler denememis insanlara yardim etmeyin idi. Ugrasip yapamayan herkese yardimci oldum, kendini kotu hissedenlere psikolojik destek verdim, basitce anlattim, hepsi de anladi, cunku zor seyler degil. Ama utanmadan hicbir sey yapmayip bu nasil yapilir diyen, en ufak ugrasmamis ogrencileri direk gonderdim, cevremdeki diger arkadaslar da ayni sekilde yaptilar. Yabanci bir forumda boyle soru soranlari uyardiktan sonra bolumden bile uzaklastirabiliyorlar, etik degil ve yanlis.

    Faktoriyel ne demek? X sayisina bakiyorsan 1 den x'e kadar olan sayilarin carpimi demek. Kucuk kardesime ortaokuldayken Python'da yaptirdigim, rahat ve yardimsiz yaptigi bir alistirma. Azicik emek ya.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • burada konu açacağına git 2dk internette araştır zaten kodları bulursun. Araştırırkende kopyala yapıştır yapacağına bir şeyler öğrenmeye çalış yoksa bunları bile yapamıyorsan ileride çok sıkıntı çekersin
  • Sorular çok kolay yardımcı olurdum ancak bunları python'da ( phyton değil! ) yazamıyorsan neden o bölümü okuyorsun? for döngüsü ile veya özyinelemeli bir şekilde yazabilirsin. Ödevindeki sorulardan birini başkalarına yaptırmak yerine kendin yapmaya çalışsan zaten olayın mantığını kavrar diğerlerini rahatça yapabilirsin. Zira sorduğun soruların çözüm yöntemleri birbirlerine çok benzer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.