Şimdi Ara

Python Python Python

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi bayramlar herkese,
    Şu anda her yerde python dilini görür oldum biran da ne olduda bu dil bu kadar popüler oldu bilen birisi cevaplayabilirmi?
    ikinci olarak ben şimdiye kadar C# ve Java çalıştım sadece sizce pythona da başlamalımıyım yani gereklimi? C# ve java da bilgim orta düzey



  • Bu sektörde neredeyse 30. yılıma giricem, ilk defa bu forumda görüyorum. Şuyum bu kadar şuna gireyimmi...

    Programcının işi sorun çözmektir, programlama dilide alet edevat.

    Farz edelim machine learning işin var, python burada almış yürümüş, buradan çözümu daha kolay ve hızlı geliştirebilirsin.

    Veya zamanın birinde Erricson mühendisler, telefon işlerinde kullanmak için Erlang ı geliştirmişler, niye çünkü mevcut diller ihtiyaçlarını karşılamıyormuş.

    Kitaptan programcı olunmaz, proje yapmanız, yani insanların sorunlarını çözmeniz lazım. Gereklilik buradan doğar.

    Androide program yazıcam, seve seve java öğreniceksin. Ha acayip bir c++ birikimin vardır gider qt üstünden dönersin.

    Web tabanlı bir işim var. Al sana hazır tonla PHP scripti, 2.5 günde derler toplar çalıştırırsın. Ha siz 40 senelik Microsoft dükkanısınızdır, web işleri için .net kullanırsın niye ? çünkü php linux dükkanının işidir, windows ta çalışır, da nasıl çalışır belli değil. Yani hepsinin var olmasının temel bir nedeni var.

    Programcı konsept öğrenir. hiç beceremesse stackoveflowda nasıl arayacağını öğrenir.

    Array ın karşlığı PHP nedir pythonda nedir Google GO da nedir nasil loop döner bunu öğrenir. Yarın R veya Ruby de dönmesi gerekiyorsa gider manualine bakar söker zaten.


    Makina kodları hariç, (bana göre birde Perl hariç, çünkü kendisi write only bir dildir) iyi bir programcı a dilini de okur kastımı b dilinide söker.

    Diller arasın en temel fark aslında bootstrap etmektir. Yani nasıl çalıştıracağını bulmaktır. Kalanı zamanla gelir


    Python, yeni perldir, system glue dili yani her yere yapışan dil, her herde hemen her şeyi yapabilirsin. Yani web de çalışır orada çalışır burada çalışır, performansı hiç fena değildir, tonla kütüphane vardır, Sistem adminiliği falan yapacaksan simdi ye kadar öğrenmediğin kabahat.




  • Python her işe gelebilen dil olduğu için gittikçe yaygınlaşıyor. Önceden de öyleydi fakat yorumlanan / interpreted dil olduğu için yavaş kaçıyordu o yüzden tercih edilmiyordu. fakat son ~10 senede yorumlayıcı/interpreter hızları ve çeşitlilikleri artınca durum değişti. örneğin py2exe ile Python kodunu Windows'ta gayet tatminkar hızda exe olarak çalıştırabiliosun veya QPython ile Android'te app olarak çalıştırabiliyorsun. Python büyük veri / big data alanında kullanıldığı için de adı daha cok duyuluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi ki ilk programlama dilim python :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, elinde mustafa başer python pdfsi olan var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.