Şimdi Ara

Pythondan Sonra Java ogrenmek kolaylasirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Pythondan Sonra Java ogrenmek kolaylasirmi?
    Yoksa Java öğrenmek gerçekten zormu?



  • Python öğrenmenin ötesinde Python kullanarak örneğin ElasticSearch, Lucene ve Kafka gibi Java Framework'lerle gerçek bir proje geliştirirsen o zaman Java'yı öğrenmek kolaylaşır özellikle projede bol nesne oluşturup nesnelerin metodlarını kullanırsan, Python'un nesnel özellikleri Java'ya oldukça benzediği için Java'ya geçiş oldukça kolaylaşabilir. Fakat Python ve Java'nın veri yapıları ve verilere erişimi biraz farklıdır örneğin Python'da bir dizinin elemanlarına erişim Java'ya göre daha sade ve kısadır. Ayrıca Java'da program derlemek ve çalıştırma işlemi de biraz ayrıntılıdır örneğin Python'da bir Lucene uygulaması yapmak için sadece "from lucene import QueryParser" ifadesi yeterliyken Java'da import lucene.QueryParser ifadesine ek olarak kodu derlemek için Java derleyiciye lucene.jar 'ı içeren bir --classpath yönergesi eklemen ve kodu çalıştırırken de yine onu eklemen gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tesekkur ederim. Baska onerisi olan varmi?
  • Ben katılmıyorum. Herşey syntax değildir. Javada herşey nesnedir. O yüzden diyoruz oop=java. Ama yinede bir kolaylık olacaktır fakat bu python’a özel birşey değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javacıı -- 5 Kasım 2018; 16:10:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Java bakımı kolay yapılan, yazılımlar içindir, öğrenmesi alışması uzun sürer. Java da debug log okumak bile iştir yani.

    Derdin böyle en azından 10 sene kullanılacak, 20 sene 30 hayatı sürecek yazılımlar üretmekse, harcadığın vakte değer. Yoksa o külfete değmez, daha kolay yazılım üretecek platformlar var.

    Python yeri çok sağlam bir dildir. Python öğrenerek zarar etmezsin. Ancak java kullanabilmek için doğru yer ve işte olman gerekir.
  • Python genel olarak nesne tabanlı programlamaya girmeden öğretilir. Bu yüzden python öğrendiğinde programlamanın temelini almış olursun ve diğer programlama dilleri için işin kolaylaşır. Ancak Java gibi nesne tabanlı programlama üzerine kurulu bir dil için python öğrendiğin kadar efor sarfetmen gerekir.

    Şuanda okuduğum okulda eğitim müfredatı olarak yeni öğrencilere öne python sonra Java gösteriliyor. Python ile programlamaya giriş, Java ile nesne tabanlı programlama.
  • Hepinize cok tesekkur ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.