Şimdi Ara

Radyatörde hava sıkışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda ilk konum. Son zamanlarda sıvı soğutmaya kafayı taktım ve okumadığım konu kalmadı neredeyse. Lakin kafama bir şey takıldı. Cevaplarsanız sevinirim. Acaba kasamın en tepesine radyatör taksam radyatör en üstte olduğundan kaynaklı içindeki sıvı dışarı çıkamayabilir mi? Ve bu da soğutma sorunu oluşturur mu? Bildiğiniz üzere hava sıvıların içinden aşağıya hareket etmez Ekleyebilirsem anlatmak istediğim şeyi resimle de anlatmaya çalışırım. Şimdiden teşekkür ederim.



  • Radyatörde hava sıkışması Sıvı radyatörün içinde dolaşır ama radyatörün içindeki sıvının girişi ve çıkışı aynı seviyede olduğundan basınç ile havayı dışarı atamaz, masanın üstüne yayılan su gibi radyatör borularının içinde en alt seviyede kalır. Yani benim tahminim bu. (Resimde yazan yazı aynısıdır.) Ve mavi olanlar havayı sarı olanlar soğutma sıvısını temsil ediyor. Paint'ten anca bu kadar oldu.




  • Invicta_4ever I kullanıcısına yanıt
    radyatör sandıgın gibi bişey değil. içinde incecik kanallar var. bu kanalların etrafında yapraklar var. resimdeki gibi içi boş su tankı değil. su, bu incecik kanalların içinde pompa yardımıyla dolaşıyor. doğal olarak hava kesecikleri de dolaşıyor. ancak devir daim yapıp rezervuara gelince su aşağıda kalır, hava üste çıkar. rezervuarın üstündeki kapağı açarsan sistemdeki kabarcıklar dışarı çıkar, sadece su sistemde dolaşır.
  • CRhackSH kullanıcısına yanıt
    Geç oldu ama çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.