Şimdi Ara

RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu|

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
7
Favori
20.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu (2016-?)


     RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu|
     RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu|



    9gag, reddit 4chan vb. yabancı paylaşım sitelerinde takılanlar fark etmiştir belki. Yaklaşık 2 aydır bu animenin postlarıyla doldu bütün bölümler. Dh'de ise henüz başlığının açılmamış olmasına şaşırdım. Konuya yeterli ilgi gelirse daha da detaylandırıp karakterleri vb. şeyleri de eklerim.


    Yapım Yılı: 2016

    IMDB Puanı: 8,8

    Myanimelist puanı: 8,8

    Tür: Fantastik, Gerilim, Dram

    Bölüm Sayısı: İlk sezon 25 Bölüm olarak planlandı. Şuan 20. bölümde 2. sezon için onay alma ihtimalleri çok yüksek

    Konusu: Ansızın, lise öğrencisi Subaru Natsuki gittiği mahalle bakkalındaki dönüş yolunda öteki dünyaya çağırılır. Hayatının en büyük dönüm noktası böyle başlıyordu, kimin tarafından çağrıldığını dahi bilmez durumdadır ve saldırıya uğradığında işler çok daha kötü bir hal alır. Ama gümüş saçlı gizemli bir kız ve onun sihirli kedisi onu kurtadığında, Subaru ona olan iyilick borcunu ödemek için işbirliği yapmak zorunda kalır. İkisi beberaber ipuçlarını bir araya getirdiğinde, Subaru ve kız saldırıya uğrayıp öldürülür. Bundan sonra, Subaru ''Ölümden Dönüş'' adlı yeteneği kazanmış halde uyanır ve zamanı ölümden geri alabilen çaresiz biri haline gelir. Umutsuzluğun ötesinde, acaba kızı ölümün kaderinden kurtalabilecek midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriLi -- 15 Ağustos 2016; 12:08:37 >







  • 1. ve 2. Sezonun Zaman Çizelgesini yeterince çevirmeye çalıştım, yazım hataları olabilir ayrıca Anime'nin çevirisinde bazı kelimelerin nasıl çevrildiğini bilmiyorum.


    İkinci Sezonu bitirenlerin okumasını tavsiye ediyorum, anlamadığınız noktaları açıklık getirdim. Anime bunu zaten açık anlatıyor aslında. Eğer bu animeyi Türkçe izlediyseniz büyük ihtimal çeviri hataları görmüşsünüzdür bir sürü. Animeyi ingilizce olarak yayınlayan Crunchyroll bile çeviri hatası yapıyor. JP > EN > TR çevrilirken bazı şeyler kayboluyor, bu serinin hatası değil iş bilmemezlik.


    ~ 400 YIL ÖNCE

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Yapay Ruh olan Beatrice, Echidna tarafından yaratılır.- Oburluk Cadısı Daphne, açlığı ortadan kaldırmak için saf bir girişimde bulunarak Mabeasts olarak bilinen canavarları yaratır. Bunlardan en tehlikelileri Üç Büyük Mabeasts olarak bilinen: Beyaz Balina, Büyük Tavşan ve Kara Yılan'dır.- Flugel adında bir bilge, Lifaus Karayolu üzerinde Flugel Ağacı olarak bilenen ağacı diker. (1. Sezon Kesilen Büyük Ağaç)- Roswaal A Mathers, Hatsumaki (Büyü Serbest Bırakma Dönemi) olarak bilinen güçlü büyü kullanıcılarını etkileyen tehlikeli süreçten Açgözlülük Cadısı Echidna tarafından kurtarılır ve öğrencisi olarak alınır.- Echidna ve Roswaal, Kayıp Clemaldy Ormanı'nda gizli bir topluluk oluşturmak için melezleri toplamaya başlarlar. Melankolinin Cadısı Hector olarak bilinen gizemli bir kişiye karşı korunmak için sığınağı yaratırlar.- Sığınak bariyer tamamlanmadan önce Hector tarafından saldırıya uğrar ve Echidna'yı Ryuzu Meyer'in Od'unu bariyerin çekirdeği olarak kullanmaya zorlar. Ryuzu'nun elf kanı var ve bu nedenle canlılar arasında en büyük Od'lardan birine sahip, bu da onu bariyeri güçlendirmek için ideal bir fedakarlık yapıyor.- Beatrice, Echidna'nın birikmiş bilgilerini içeren yasaklı kütüphaneyi korumakla görevlendirilir ve eğer Echidna geri dönmezse "o kişiyi" beklemesi için talimat verilir. Echidna Bilgelik Kitabı'nın 2 kusurlu kopyasını Beatrice ve Roswaal'a verir.- Echidna, Ryuzu klonları üzerinde ruh transferi deneyleri yapmaya başlar, ancak sonunda ruhunu transfer etmeyi başaramaz. İlk 4 klona diğer klonları ve Sığınağı yönetme bilgeliğini verir. 4 Klonun İsmi: Bilma, Arma, Delma ve Shima.- Kıskançlık Cadısı, diğer 6 Cadı da dahil olmak üzere dünyanın yarısını yutar ve bu tarihte "Büyük Afet" olarak bilinir.- Büyük Bilge, Kılıç Azizi ve Kutsal Ejderha birlikte Kıskançlık Cadısını bir yere mühürler.- Echidna'dan sonra Roswaal A Mathers ruh aktarma tekniğini araştırmaya devam eder ve sonunda başarıya ulaşır. Bunu başarmasının sebebi kendi ruhunu çocuklarına aktarmasıdır.- Cadı Tarikatı sadece Kıskançlık Cadısına tapan bir tarikattır.


    ~100 YIL ÖNCE

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Gizemli Mühürü açmak için Elflerin yaşam yeri olan Elior Ormanına Pandora tarafından bir saldırı düzenlenir.- Petelguese Romanee-Conti, Flugel tarafından ona emanet edilen Tembellik Cadı Faktörünü özümser. Pandora'nın verdiği yetkiye bakılırsa Cadı Tarikatında bir yetkiye sahip olduğu söylenebilir.- Pandora, Emilia'yı mührü açmaya ikna edemez. Emilia'nın anılarını manipüle ettikten sonra geri çekilir, bıraktığı tek anı ise söz vermenin önemi.- Emilia tüm ormanı ve içinde olan herkesi dondurur ve buzun içinde derin bir uykuya dalar.


    ~20 YIL ÖNCE

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Otto Suwen, hayatını sürekli gürültülü hale getiren ilahi bir korumayla doğar. Otto'nun Babası, Beatrice'den yardım almak için yasaklı kütüphaneyi ziyaret eder. Beatrice, onu ve diğer tüm ziyaretçileri çeşitli nedenlerle reddeder.


    ~14 YIL ÖNCE

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - O zamanlar Kılıç Azizi olan Theresia van Astrea, Beyaz Balina'yı boyun eğdirmek için bir grup şövalyeyle bir keşif seferine çıkar. Keşif seferi, feci bir başarısızlıkla sonuçlanır ve yalnızca birkaç kişi geri dönebilir. Theresia dönenlerin arasında değildi.


    ~10 YIL ÖNCE

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Kalan son Oni klanının yaşadığı bir köy, Cadı Tarikatı tarafından katledilir- Çocuk Garfiel, Sığınağın ilk yargılamasını dener. İlk 4 klondan biri olan Shima, onu takip eder ve orijinal Ryuzu Meyer'in geçmişine tanık olur. Bundan sonra Shima, Sığınağın derinliklerinde bir yerde kendini kapatır, yönetim görevlerini terk eder ve Garfiel dışında hiç kimse tarafından görülmez.


    ~7 YIL ÖNCE

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Emilia buzdan uyanır, Puck ile tanışır ve birkaç yıl halkının donmuş heykelleriyle ilgilenerek yaşar.- Eski Büyük Ateş Ruhu Melakuera, yarı elfi aramak için Elior Ormanı'na saldırır ancak Puck tarafından mağlup edilir. Bu, Emilia'nın kendisinin bir yarı elf olduğunu öğrendiği ilk zamandır. (OVA)


    ~2 YIL ÖNCE

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Kraliyet ailesi bilinmeyen bir hastalıktan ölmeye başlar, İlahi Ejderha Volcanica ile yapılan anlaşma bozulur. Lugunica Krallığı'nın yönetimi Yaşlılar Konseyine geçer.


    ~1 YIL ÖNCE

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Roswaal L Mathers, Elior Ormanında Emilia ve Puck'ı bulur, Emilia'nın Kraliyet Seçimine katılması ve kazanması karşılığında donmuş halkını düzeltmeyi vaat eder.


    ~ ARC 1 (Sezon 1 Bölüm 1-3 Arası)

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Marketten çıkan Subaru, aniden bu dünyaya çağrılır.- Subaru'nun Ölümden Dönüş yeteneğini öğrendiği olay gerçekleşir.- Reinhard, Felt'in elinde parlayan nişanı kraliyet adayı olarak kabul edildiğinin bir göstergesi olarak gördüğü için onu kendisiyle birlikte zorla götürür.- Emilia ağır yaralı Subaru'yu Roswaal'ın malikanesine götürür. Subaru'nun yaraları Beatrice tarafından iyileştirilir.


    ~ ARC 2 (Sezon 1 Bölüm 4-11 Arası)

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Subaru, Roswaal'ın malikanesinde Emilia grubuyla tanıştırılır.- Subaru hem mevcut siyasi huzursuzluk hem de bu dünyanın büyüleri hakkında bilgi edinir.- Subaru, Ram ve Rem yardımıyla dilin yazılışı üzerinde çalışmaya başlar.- Roswaal'ın yokluğunda, Subaru ve ikiz kardeşler, Arlam köyünün çocuklarını bir mabeast saldırısından kurtarmayı başarırlar.- Daha sonra Meili olarak bilinen bir kız, kurtarılan çocuk grubundan kaybolur.


    ~ 1 AY ZAMAN ATLAMASI

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Memory Snow OVA'sı gerçekleşir.- Reinhard, Felt'in Şövalyesi olmaya yemin ederek Kraliyet Seçimlerine katılmaya ikna etmeye çalışır.


    ~ ARC 3 (Sezon 1 Bölüm 12-25 Arası + Sezon 2 1. Bölüm)

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Ejderha taşına yazılan 5 aday nihayet bulunduğunda, Emilia grubuna Kraliyet Seçiminin yaklaşan resmi başlangıcını bildiren bir elçi gelir.- Taht için kraliyet adayları, kraliyet başkentinde toplanır ve her biri, Yaşlılar Konseyi'nin önünde hedeflerini ve vaatlerini ilan ederler. Seçimin tam 3 yıl içinde sona ereceği duyurulur.- Julius, Subaru'yu şövalyelere hakaret ettikten sonra hayatını kurtarmak için Subaru'yu bire bir düelloya zorlar.- Emilia, Kraliyet Seçimi sırasındaki davranışları nedeniyle Subaru ile kavga eder. Subaru hasarlı kapısını Felix'in iyileştirebilmesi için Rem ile birlikte başkentte kalır.- Mathers bölgesine Cadı Tarikatı tarafından bir saldırı hazırlanır.- Sığınağa gitmeden önceki son karşılaşmasında Roswaal, Emilia ve Puck arasındaki sözleşmeyi değiştirerek Puck'ın çağrılarına yanıt vermesini engeller. Roswaal sığınağa doğru giderken Emilia malikaneye geri döner.- Emilia grubundan Subaru ve Rem, Anastasia grubundan Demir Dişi içeren Crusch Karsten liderliğindeki bir kuvvet, Beyaz Balinayı alt etmeyi başarır. Lifaus Karayolu üzerindeki büyük Flugel Ağacı yok edilir.- Subaru, henüz karmaşık mesajlar yazma konusunda tecrübeli değildir bu yüzden Rem'e Cadı Tarikatı ile savaşmak için malikaneye giden orduyu bildiren bir mektup yazması için talimat verir.- Yaralılar, Crusch ve Rem zaferlerinin sembolü olarak balinanın leşi ile birlikte başkente geri dönerler.- Geri dönerken 2 Günah Başpiskoposu olan Açgözlülük ve Oburluk tarafından saldırıya uğrarlar. Beyaz Balina'nın Cadı Tarikatı tarafından kontrol edildiği doğrulanır. Rem adını ve anılarını, Crusch ise sadece anılarını kaybeder. Çoğunluğu savaşta yaralanmış askerlerden oluşan sayısız kişi ölür. Hetaro'nun liderliğindeki Demir Diş partisi karşılaşmadan kaçmayı başarır ve takviye güçleri getirir, ancak çok geçti.- Cadı Tarikatı ile çatışmasının ortasında olan Subaru, Emilia'ya gönderdikleri mesajın bir şekilde boş olduğunu öğrenir. Mektubun boş olmasının sebebinin Rem'in adının Oburluk tarafından yenmiş olduğunu bilmediği için Subaru düşmanın kurcaladığını düşünür.- Subaru liderliğindeki bir ordu, Tembelliği Günah Başpiskoposu olan Petelgeuse Romanee-Conti'yi yenmeyi başarır. Bu süreçte Arlam köyünün yarısı kraliyet başkentine tahliye edilirken diğer yarısı Sığınağa Ram tarafından yönlendirilir.


    ~ ARC 4 (2. Sezon)

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Frederica, Ram'ın tüm işi TEK başına halledememesi nedeniyle malikanede ki işine geri döner. Petra, hizmetçi olarak işe alınır.- Roswaal, Sığınağın yargılamalarıyla köylülerin önünde yüzleşmeye çalışır, ancak reddedilir ve ağır şekilde yaralanır. Bunu yalnızca Emilia veya Subaru'nun yargılamaları geçmesi için olan sahneyi kurmak için yapıyor, sürekli olarak onlara kasıtlı olarak itibar vermek için çabalıyor.- Petelgeuse'un yenilgisinden sonra kalan birliklere ne olduğunu öğrenen Subaru ve Emilia, Frederica'nın kendisinden aldığı mesajda belirtildiği gibi Roswaal ile yeniden bir araya gelmek için sığınağa giderler. Emilia, Puck'ın aramalarına yanıt vermediğini belirtir.- Subaru, mezarlıkta Açgözlülük Cadısı Echidna ile tanışır ve ölmüş olan cadılar hakkında bilgi edinir. Echidna kendi ruhunu kurtarmayı başardığını ve böylece mezarlıkta yarattığı hayali bir dünyada yaşayabildiğini açıklıyor. Subaru'nun artık Tembelliğın Cadı Faktörüne sahip olduğundan bahseder.- Garfiel ve Sığınak halkınının Roswaal, Emilia ve köylüleri rehin olarak tuttuğunu Subaru öğrenir. İstedikleri şey yargılamaların tamamlanıp sığınağın serbest bırakılması.- Konağa dönen Subaru, aniden 2 suikastçı Elsa ve Meili tarafından saldırıya uğrar. Suikastçılar Subaru'nun dönüşünde saldırması için bekliyorlardı.- Birkaç başarısız döngü boyunca Subaru, Beatrice'i onunla kaçmaya ikna etmeye çalışır, ancak başarısız olmaya devam eder.- Echidna'nın mezarlığında Ölümden Döndüğünü itiraf edip çıktıktan sonra Subaru, Kıskançlık Cadısı Satella gibi görünen biriyle karşılaşır. Subaru, boğazını bıçakladıktan sonraki son anlarında, Satella'nın Emilia'nın gerçek vücudunu kontrol ettiğini fark eder. Son sözleri, "yemin ederim seni kurtaracağım" olur.- Subaru, Garfiel'in cadı kokusunu gerçekten koklayamadığını fark eder ve bununla ilgili sahne arkasından başka biri tarafından talimat verildiğini anlar. Bunun nedeni, mezarlıktan çıktıktan sonraki ilk etkileşiminin, birkaç Ölümden Dönüşten sonra bile her zaman Garfiel'in dostça olmasıydı, ancak bundan sonra duruşlarını aniden rastgele bir şekilde değiştirdi.- Sığınağı geride bıraktıktan sonra ki olan döngüde Emilia limitlerine kadar zorlanır. Subaru ona bir mektup bırakır ama mektup Roswaal dışında biri tarafından alınır. Mektuptan haberi olmayan Emilia artık Subaru'nun nihayet ondan vazgeçtiğini düşünür. Yargılamaları defalarca kaybettikten sonra ve Puck'ı artık göremediği için ve kar yağdığını düşünerek, Roswaal'ın planladığı gibi nihayet kafayı yer. Subaru delirmiş Emilia'yı mezarlıkta bulur ve birinin Emilia'yı buna zorladığını fark eder. Subaru Roswaal'ın bir şekilde bunun arkasında olduğu teorisini oluşturur.- Tüm cadılarla olan çay partisinde Kıskançlık Cadısının beklenmedik bir yanını gördükten sonra Subaru, Ölümden Dönüş gücüne güvenmeden kendi değerini bulmaya karar verir.- Birkaç başarısızlıktan sonra, Sığınak ve ilgili insanların niyetleri hakkında yeterince bilgi edindikten ve Echidna'nın sözleşmesini reddettikten sonra Subaru sonunda Roswaal'ın doğrudan konağa yapılan saldırının arkasında olduğunu öğrenir, hepsi de Subaru'yu zorlamak ve onu Roswaal'ın istediği dilekleri gerçekleştirebilecek biri haline getirilmesi içindir.- Otto ile konuşmasında Subaru, Ölümden Dönüş'den bahsetmeden olayları elinden geldiğince açıklıyor ve ilk kez yardımını istiyor. Daha sonra riskli bir plan yaparlar, ancak nihai hedefi Roswaal'ın şimdiki ve gelecekteki kötü niyetlerini doğrudan ona karşı düşman olmak zorunda kalmadan ortadan kaldırmaktır. Böylece Bahis fikri doğar.- Subaru ve Roswaal, ölümden sonra bile geçerli olacak kontrat üzerinden bahis yaparlar. (Roswaal, Subaru'nun geri sarması için ölmesi gerektiğini bilmediği için sözleşmenin sadece geri sarmadan sonra bile etkili olacağını bilir). Subaru bu döngüde başarısız olursa ve geri sararsa, Roswaal'a teslim olması gerekir. Subaru kimseyi kaybetmeden döngüden kurtulursa, Roswaal'ın Subaru'nun şartlarını kabul etmesi gerekecek. Roswaal, Subaru'ya hem konak saldırısının hem de karın 3 gün içinde başlayacağını hatırlatır.- Subaru, Puck ve Emilia arasında olan sözleşmenin feshedilmesinin ardından Emilia'yı teselli eder. Ona verdiği bir sözü daha bozarak, onun yanından ayrılır ve sahip olduğu kusurlu dil becerisini kullanarak mezarlığın duvarlarına basit bir teşvik edici aşk mektubu bırakır. Bu, Emilia'nın yargılamaya yüzünde bir gülümsemeyle başladığı ilk sefer olur.- Subaru, kişiliğe sahip başka bir klon olan Ryuzu Arma ile tanışır ve Shima dışındaki 3 klonun Sığınağı özgürleştirdiğini fark eder. Shima, orijinal Ryuzu'nun geçmişini görmesi nedeniyle sığınağı özgürleştirmeye karşı çıkar ve Garfiel'i da Subaru'ya karşı gelmesi için birkaç kez manipüle eder.- Garfiel ile kavgasında Subaru'nun zaten hasarlı olan büyü kapısı bu sefer nihayet kırılır.- Garfiel Subaru'ya katıldıktan sonra, Shima da pes eder ve yardım etmeye karar verir. Subaru'ya Ryuzu'nun geçmişinde görülenler anlatılır.- Garfiel gruba katılır. Elsa'yı öldürmeyi ve Meili'yi zapt etmeyi başarırlar.- Ram, Puck'ın yardımıyla Roswaal'ın Bilgelik Kıtabını çalmayı başarır ve kitabı yakar. Roswaal zaten dövüşten önce zaten büyüsünü tamamladığı için bu karın gelişini durdurmaz.- Puck, Emilia ile yapılan kontrattan önceki anılarını geri kazanıyor, şu anki Roswaal'a çok benzeyen birini tanıdığını belirtiyor ve Roswaal'ın kendisini kasten taklit ettiğini ima ediyor (Puck'ın 400 yıl önceki olaylara bir şekilde karıştığını öne sürülüyor). Puck ona asla o "Şeytan/Cadı" (Hector) gibi olamayacağını hatırlatıyor.- Roswaal ölümün eşiğinde olan Ram'a yüksek düzeyde doğrudan mana transferi ile yardım eder.- Karı geciktirmek ve köylüleri korumak için kalan son enerjisini aşırı kullanan Puck, sonunda enerjisi kalmadan kristale geri dönmek zorunda kalır. Bu kristal, Puck gibi büyük bir ruh için yeterli değil, bu yüzden konuşamayacak veya fiziksel form alamayacak (Eski Kristal Emilia ile olan kontrat bozulduktan sonra kırılmıştı).- Emilia son yargılamayı geçtikten sonra mezarlıkta Echidna'ya benzeyen ama tam olarak Echidna olmayan birinin olduğu gizli bir oda bulur. Emilia, bariyerin formülü gibi görünen şeyi yok eder.- Shima bariyeri tamamen kaldırmak için kristalin de görevlerinin bir parçası olarak ele alınması gerektiğini ortaya koyar. Daha fazla bir şey açığa vurmadan Shima kristalle birlikte kaybolur ve diğer klonları geride bırakır.- Subaru, Beatrice'i kurtarır. Beatrice'in Bilgelik Kitabı yanan kütüphanede geride bırakılır. 400 yıllık sözleşmenin üzerine tekrar yazarak, yeni bir sözleşme oluştururlar. Subaru bir ruh sanatları kullanıcısı olur.- Subaru ve Beatrice, Büyük Tavşanı var olan en güçlü Gölge büyülerinden biri olan "Al Shamak" kullanarak başka bir boyuta göndererek ortadan kaldırmayı başarırlar. "Al Shamak", 400 yıllık depolanmış manayı kullanır.- Roswaal, Beatrice'e kendisinin 400 yıl önceki Roswaal A Mathers ile aynı kişi olduğunu söyler. Ruhunu bugün yaşayan Roswaal L Mathers'a kadar çocuklarına aktardığını açıklar.- Subaru resmi olarak Emilia'nın şövalyesi olur.


    ~ İLGİNÇ ŞEYLER VE YANLIŞ KANILAR

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Bir yanlış anlaşılma, Günah Başpiskoposlarının kendi günahının cadısına taptığını düşünmenizdir. Cadı Tarikatı sadece Kıskançlığın Cadısına tapar ve diğer cadıları hor görür. - Bir diğer yanlış anlaşılma, Roswaal'ın Ram'ın köyünü yok ettiği sanılmasıdır, hayır Roswaal, Ram'ın köyünü yakmadı bu saldırı Cadi Tarikatı tarafından gerçekleştirildi ama Roswaal bunu bildiği halde engellemeye çalışmadı yani bu da onu kısmen sorumlu yapar.- 2. Sezon 24. Bölüm'de Shima'nın iç sesi Echidna tarafından seslendirilmiştir. Bu Echidna'nın Shima ile bir bağlantısı olduğunu vurguluyor.- Yargılamalarda ki Echidna kendine atıfta bulunmak için "boku" yu kullanırken, Ryuzu'nun geçmişin ilgili anılarında olan Echidna "watashi" kullanıyor.- Emilia buzdan çıktığından beri aynada kendi yansımasına hiç bakmadı. Puck ile olan kontratının bir kısmı Puck'ın kıyafetlerini, saçlarını gibi işlerini yapması ve Emilia'nın aynaların etrafında olmadığından emin olmasıdır. 2. Yargılamada Emilia nihayet cesaretini topladı, yansımasını ilk kez görmek için suya atladı ve düşündüğü kadar Fortuna'ya benzemediğini fark etti.- Dünya, her yönden Büyük Şelale ile çevrili dört büyük ülkeye bölünmüş tek bir anakara olarak tanımlanmaktadır. Doğuda Lugunica, Batıda Kararagi, Kuzeyde Gusteko ve Güneyde Vollachia ulusları mevcuttur.


    ~ BÜYÜ SİSTEMİ

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    - Altı büyü elementi vardır: Ateş, Su, Rüzgar, Toprak, Gölge (陰: Yin), Işık (陽: Yang).- Her bir büyü bu unsurlardan birinde kök salmaktadır. Örneğin, şifa bir tür su büyüsüdür. Gölge ve Işık genellikle nadir bulunan elementlerdir.- Bazı kişiler bazı elementlere belirli yakınlıklarla doğabilirler. Subaru, Shamak'ın en zayıf biçimini kullanmasına izin veren Gölge büyüsüne yakınlık gösteriyor.- Bir büyü kullanıcısı, manayı vücudunun içinde (daha sonra açıklanacak) Od'unda depolar ve bu da zamanla yenilenir. Kapı, manayı gerçek büyüye dönüştürür. Daha yüksek seviyeli büyü kullanmaya çalışırsanız, kapınıza zarar verebilirsiniz (Shamak'ın en düşük şekli bile Subaru'nun seviyesinin üzerindedir, bu da kapısını kırar). Ortalama bir insan genellikle en düşük büyü seviyelerini bile kullanamaz, bu yüzden çoğu insan büyü kullanıcısı değildir.- Bir büyü kullanıcısı olmasanız bile, ruh sanatları Od'unuzda depolanan mana yerine atmosferde olan manayı kullanarak büyü yapmanıza izin verir. Çekebileceğiniz mana miktarı doğrudan kontrat yaptığınız ruha bağlıdır.- Od, bir varlığın yaşam enerjisidir ve aynı zamanda mananın depolandığı kap görevi görür. Acil bir durumda, Od'unuzu doğrudan büyü yapmak için (depolanan mana yerine) kullanabilirsiniz, ancak bu ömrünüzün kısalmasına neden olur.- Od Laguna, dünyada olan mana ve ilahi korumaların kaynağıdır. - Büyüler: Huma, Dona, Goa, Clarista, Shamak vs. altı elementten birine etki eder. Ek güç seviyelerini kontrol etmek için büyünün önüne bir kelime eklenebilir. Güç sırasına göre: EL, UL, AL. - Büyülü sözler genellikle önemlidir, ancak güçlü büyü kullanıcıları bazen tek kelime etmeden büyü yapabilirler.- Ekstra: Roswaal'ın uçması da Ateş, Toprak ve Rüzgar gibi çeşitli elementlerin birleşimidir. Yani, yalnızca bu elementlerin hepsinde gerçekten usta olan biri uçabilir. Birden fazla elementte yüksek bir seviyeye ulaşmak kendi başına aşırı nadirdir.

    Bu konuya ilk kez mesaj yazıyorum daha önce farklı bir konuda Re:Zero çerez ve fan service demiştim, yeni sezon finali yapmışken burada biraz açayım onu.


    Seri başta fantasy rpg ve zaman yolculuğu gibi çok ilgi gören temaları ve waifularıyla dikkat çekiyor.

    Yedi ölümcül günah temasını işliyormuş gibi yaparak ilk bakışta derinmiş gibi duruyor ama değil bu temayı görmek isteyen se7en izlesin.


    Keyifle izlediğim bir anime, McDonalds'dan bir menü alsam onu da keyifle yerim ama hayvanların yenmeyen yerlerinin hamur haline getirilerek üretilmiş köfteleriyle gıda değeri olmayan bir yiyecek olduğunu biliyorum, Re:Zero'da öyle keyifli ama ne olduğunu biliyorum.


    Mükemmel waifularımız var Rem ve Emilia, lolita modasına uygun giyinen loli Beatrice, ergenliğe yeni girmiş tatlı kızlarımız var Felt ve sonradan maid kıyafetini giyerek hizmetçiliğe başlayan Petra ve fujoshi denen kitleye de yaranmak için tasarlanmış Reinhard gibi bir karakter ve yine bu kitle için erkek karakterlerin banyoda çıplak gezdiği bir sahneyi de araya sıkıştırmışlar, kız gibi giyinen kedi kulaklı erkek Felix.


    Yani her türlü fetişiste uygun bir karakter var al sana fan service işte tabi çoğunluğu waifular sırtlanıyor, fan servis demek için illa ecchi olmasına gerek yok o fan servisin sadece bir kolu mesela super-power animelerindeki sevilen karakterlerin sürekli güçlenip heyacanlı fightlara girmesi de fan servisdir Re:zero'da onu sevenleri de ihmal etmeyip güzel fight da koymuşlar araya neyse tabi bu animede en çok waifular dikkat çekiyor hangi erkek istemezki Rem gibi veya Emilia gibi bir eşi-sevgilisi olmasın.

    Neyse Efe Aydal'ın waifuları anlattığı videoyu da paylaşıp devam ediyorum.





    Anime klişeleriyle dolu bir seri mesela petelgeus gibi kafayı iyice kırmış kaotik kötü, aslında sanıldığı kadar kötü olmayan iyi tarafları da olan başka kötü karakterler ve waifu bait gibi klişeler.


    Psikoloji işleniyor biraz da ondan bahsedelim, Subaru'nun travma geçirip sonra Rem’in konuşmasıyla travmayı atlatması insan psikolojisiyle dalga geçmek resmen, travma o kadar çabuk atlatılmaz.

    İnsan psikolojisi ve akıl sağlığının bozulması nasıl ustaca anlatılır Satoshi Kon’un Perfect Blue anime filmini izleyerek görebilirsiniz.


    Bazı mantık hataları da var mesela beyaz sise maruz kalan tüccarların varlığını bile unutmuştu otto ama beyaz balinayla savaşırken beyaz sise maruz kalan askerlerin sadece isimleri unutuldu onların var olduğu unutulmadı.


    Bazı şeyleri yeri geldiğinde mesaj var mesaj var diye de bağırarak bazen de görseller ile destekleyerek fazlaca vurgulayarak anlatıyor ama ondan bu mesajda bahsetmeyeceğim fazla uzun olmasın.

    Bir sezon finali daha ne kadar kötü yapılabilirdi bilmiyorum açıkçası. Bir serinin seviyesi daha ne kadar düşebilirdi onuda bilmiyorum.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bir erkekle kız öpüşürse çocuk olur !!? Kaç yaşında bir karakter bunu söylüyor 3 yaşında mı ? Böyle saçmasapan bir diyoloğu gördükten sonra oturup bu animenin nesini ciddiye alacağız ? Tamam Emilia saf temiz bir karakter ama seyircinin aklıyla da dalga geçmeyin. Saf temiz karakterle zihnen geri kalmış bir karakter aynı anlama gelmez. Keza şu Roswall özür dilemedi muhabbetinde de bu kadar sığ, bu kadar basit diyaloglar hiç yakışmıyor animeye. Keza bir önceki bölümün sonunda küçük kızın Otto'ya tokat atması da aynı şekilde eğreti ve çirkin durmuştu. Çoğu şey eğreti duruyor zaten bu sezonda...
    Beyaz tavşanlarla olan savaş ne diyeceğimi bilemiyorum açıkçası. Hiç birşey olmamış gibi etraflarından dolaş hepsini çit içine koy sonra shamac de bitsin. Bu muydu yani ? İlk sezonda beyaz balinayı temizlemek için kaç bölüm herkesin canı çıkmıştı. Roswaal'ın Ram'in dizinde saçmasapan bir biçimde poz vermesi. Emilia'nın yine aşırı derecede saçma diyaloğu. Herkesin müsamere gibi dizilmesi.


    Bu sezon kesinlikle kötüydü. Animeye düşük puan verenleri değil 10 puan verenleri garipsiyorum açıkçası...

    Yaw dostum anime izleme zevkine göre IQ belirleyen ilk defa seni gördüm. Bu bastırılamaz eziklik duygun nerden geliyor bilmiyorum ama bir psikoloğa gitmeni öneririm. Bir daha sana cevap vermemeye karar verdim. Hadi iyi forumlar. ( arkadaş ikide bir mesaj değiştiriyor jujutsu, Hxh gibi shounen animeler izlemekten zevk alanları gerizekalı IQsuz yerine koymuştu.)

    Hak ettiği puan 9+ bu kadar iyi bir hikayeye ve karakterlere sahip serilerin hak ettiği puan yani. Objektif olarak 10/10 hatta, senaryosunda kusur olmayan bir sezondan bahsediyoruz.


    Noveli okuyan 10K kişi bile yok MAL'da novel istatistiklerine bakarsan görürsün, gidip iyi puan veren herkese fanboy demek?


    Re:Zero o kadar iyi bir seri ki bu tarz farklı bir hikaye anlatımıyla bile bu kadar popüler bir seri, çünkü aşırı iyi. Son yılların Top10 popülerliğine baktığında Shounen olmayan tek popüler seri Re:Zero. Çekemeyen haterların saldırısına uğramasa çok daha yüksek puanları rahat alacak bir seri.


    Alıntı

    metni:
    Çoğu bölümde çizimler yerlerdeydi.

    Aynen çünkü insanlar bir animeyi çizimleri için izliyor bunu diyenin de profil fotoğrafında Ainz var Overlord CGI shitshow. Hadi onu geçtim 1. sırada Fullmetal Alchemist var eski seri ve çizimleri eskidi. 2. sırada Attack on Titan Final Sezonu var yine çizimlerine laf edilen CGI sezonu.


    Alıntı

    metni:
    Hele o final(shamac ve çocuk vakası) yok mu tamamen çöp.

    Al Shamak ve Çocuk olayını 100 kere açıkladım.


    Alıntı

    metni:
    Zaten ilerde bu puanı koruyacağını düşünmüyorum fanboy olmayan normal insanlar izlemeye başladıkça 8 e doğru düşer puanı.

    İmkansız. Maksimum 8.55 kadar geriler o da maksimum, 3. sezon geldiğinde skoru tekrar artacaktır. Attack on Titan'da arttığı gibi.


    Anituberlar, Podcastler, Reddit, Youtube, Forumlar gibi her yerde Re:Zero'nun nasıl bir şaheser olduğundan bahsediliyorken bu seriye bu forumda ki 2-3 tane troll veya haterin fikri yönetmiyor. Re:Zero bir şaheserdir.

    Bağırarak, fazlaca vurgulayarak anlatıyor demiştim ya ekşide birisi hayat hikayesini anlatır gibi upuzun yazarak genel bir inceleme ile anlatmış dediğim durumu (https://eksisozluk.com/entry/69598574) ama bu kadar uzun bir yazıyı çoğu kişi okumak istemez, ben okudum ve dikkatimi çeken bazı yerleri kopyala yapıştır yaparak bu mesaja ekleyeceğim.


    Miyazaki 2014'de bir Japon kanalına verdiği röportaj'da günümüz anime sektörünü eleştiren bazı şeyler söylemişti hatta anime was a mistake diye ingilizceye yanlış çeviriden dolayı çok geyik dönmüştü ondan da bahsetmiş ekşideki arkadaş.



    İnsanların hayatları boyunca kendilerinden başka kimseyi düşünmediğini, gerçek hayatta gerçek insanları gözlemlemediği içinde yarattıkları karakterlerin içinin boşluğundan şikayet ediyordu sensei. yani insanlar başka insana bakmaya bile tahammül edemiyecek duruma gelmişler artık şu modern çağda, özellikle anime endüstrisinde çalışan kişiler. gerçek manada karşındaki insan ile göz göze iletişime girmediğin zaman ortaya çıkardığın yapıtında sadece beyinlerde mastürbasyon amacıyla üretilmiş içi boş, sığ yapımlardan ileriye gidemeyeceğini çarpıcı sözlerle dile getiriyordu hayao miyazaki ve işte bu yüzden endüstri sırf otaku kültürüyle dolu olduğu için artık yeni fikirler üretemez duruma gelmişti.



    Hayatta her şeyin kendi istediği doğrultusunda gitmediğini anlayınca yaşadığı aydınlanmayı eğer anime sürekli olarak gözünüze, animenin her bir köşesinde gözüne sokarsa bunun manası kalmaz.

    hikayenin bir bölümünde anime bize the red ogre who cried adlı masalı anlatarak rem ile ram'ın içinde bulunduğu metafora atıfta bulunuyordu. hikayede anlatılmak istenen ve masalda çocuklara da öğretilmek istenilen mesaj insanların toplum içinde asimile olduklarında ödedikleri bedeli ve geride bıraktıkları sevgiyi tekrar geri kazanmak için verdikleri mücadeleyi anlatıyordu.


    Peki ya beni rahatsız eden bu genel nedenlerin dışında, bu seriyi gerçekten olduğu gibi seven insanlar için ne demeli? yani re:zero'nun ortaya koymak istedi şeyden, derine inmeden gerçekten büyülenen kişilerden bahsediyorum. yani anime çoğu noktasını izleyiciye açık bir şekilde verirken bazı izleyiciler bunu tercih etmesinin nedenini iyi anlıyorum. bu konuda da haksız değiller. sonuçta böyle yapımların asıl gayesi izleyici eğlendirmek ve bu genel casual izleyici kitlesinin sayısı bir hayli fazla olduğunundan bu animeye biçilen değer haddinden fazla oluyor ki bir de milletin ağzından düşmemeye başladı mı bu yapım amaçladığı gayeye rahat bir şekilde ulaşmış oluyor.


    Böyle animeler gelecekte de şu anki endüstrideki talep doğrultusunda yayınlanmaya devam edecek o yüzden banane ben ekranda beni eğlendiren bir şey olsun diyorsanız bu tarz çıtır çerezlik seriler size göre. yani arkanıza yaslanıp ekranda meyadana gelen absürt olayları izleyerek keyfinize bakın derim.

    Hadi çerez havada bir kavram ama fan servis ögeleri ve klişeler gayet belli bence.


    İkinci sezonun ikinci partını izliyorum şuan birkaç güne bitiririm, Re:zero da kitapdan uyarlanınca kayıp yaşamıştır illaki kitabı hakkında bilgim yok, Akirayı da bir tane filme sığdırmaya çalıştılar ama pek bir şey anlaşılmıyor filmden, kitabı ile aynı performansta olan bir LOTR vardır heralde diyecem ama Tolkien'in oğlu filmi beğenmediğini söylemişti :) her neyse bence söylediğin gibi 10 puanlık bir anime değil ben 7 derim.


    Hocam diğer dediklerin tartışılabilir ama yaptığın bildiğin fan botluk, tarikat müridi gibi savunuyorsun resmen, takım kötü oynasa da savunan fanatik taraftarlar gibi zaten o da bir nevi tarikatçılığa benziyor.

    Fikirlerinize saygı duyuyorum ve neden böyle düşündüğünüzü anlayabiliyorum ama dediğim gibi Re:Zero senin demek istediğin noktalara odaklanan bir seri değil. Emilia mesela Re:Zero evreninin en güzel kızı olarak tasvir ediliyor yani birinin Waifu olarak görmemesi imkansız. Hatta her animede ki her karakteri waifu görüp erkekleri bile shipleyebilirsin, sen izleyenlerin bakış açısına ne takıyorsun sen buna takmıyorsan benim gibi niye Re:Zero'nun çok iyi hikayesine odaklanmıyorsun ki.


    Dediğim gibi 50 bölüm boyunca tek fan servis öğesi herhalde Roswaal'ın banyosunda olan sahnedir o da Roswaal ile etkileşim katmak için yani göze batmıyor düzgün yedirilmiş bir sahne. Re:Zero romandan uyarlanma olduğu için anime %100 adapte edemiyor o yüzden bazı olayları izleyiciye bırakıp alt metine çeviriyor. Romanda dış ses olduğu için karakterlerin anlık ne düşündüklerini vs. anlatıyor ama animede dış ses olmadığı için bunu senin düşünmen gerekiyor ve bence Re:Zero bunu en iyi başaran serilerden. Animesi ve Romanı farklı ama Romanı şaheser ken aynı şekilde Anime'de diğer animelere kıyasla bir şaheser. O karakterlerin düşüncelerini yüzlerinden okuyabiliyorsun ve yaşananların nasıl herkesi etkilediğini ince işliyor. Birini 2-3 seferde ikna etmiyor 6-7 seferde falan ikna ediyor. Part 2 bitir demek istediğimi daha rahat anlarsın.


    Dediğim gibi 200+ Anime izledim bunların çoğu 9+ puana sahip olan seriler ve Re:Zero çok rahat bir üst seviyesinde o serilerin çok rahat. FMA'dır AoT'dur Steins;Gate'dır HxH'dır bu seriler bence Re:Zero'nun yanına bile yaklaşamaz yazarlık olarak.


    Benim savunma argümanlarım gayet serinin çok net açıkladığı şeyler bence sen gereksiz sallamak için kasıyorsun, çünkü aynı mantıkla bütün animelerin içinden geçebilirsin o zaman izleyecek ne anime ne seri bulabilirsin aynı saçma bakış açısıyla.


    Re:Zero'da bir plot hole yok, bir tutarsızlık yok, karakterleri derin, karakterleri ilginç, hikayesi derin, plot derin, plot iyi yazılmış, güç sistemi düzgün, psikolojiler ve karakter değişimleri hikayeye çok güzel yedirilmiş, gizemi mükemmel, gerilimi mükemmel, fantastik dünyası ileri de daha gelişecek ama 2 sezonluk bir seri için world building harika, lore çok güzel daha öveceğim yüzlerce şey bulurum o kadar iyi bir seri.


    Re:Zero tartışmasız 10/10 bir seridir hadi puan kır 9/10 olsun ama bu seriye 9/10 altını vermek komik geliyor bana acaba aynı seriyi mi izliyoruz diye düşünmüyo değilim.


    LOTR bence kitabıyla aynı değil çünkü filmden farklı ve tutarsız sahneler var Tolkien sevmemesinin sebebi o.

  • Yılın en iyi animesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shuskhun -- 15 Ağustos 2016; 13:26:11 >
  • Fazla söze gerek yok. Kesinlikle izleyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shuskhun S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum henüz berserke bakmadım steins gate 0 da çıkmadı daha. Ama şu an benim için 2014teki fate stay nightla birlikte 3 yıl içindeki animelerde başı çekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda konusu açıldı. Episode 15 sanırım anime tarihinin en iyi bölümlerinden biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Great.Wave

    Sonunda konusu açıldı. Episode 15 sanırım anime tarihinin en iyi bölümlerinden biri.

    O bölümün son sahnesini izleyip hiçbir şey olmamış gibi yerinden kalkana helal olsun derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/m_113440539/tm.htm

    bu animeyi de insanların izlemesini tavsiye ediyorum..

    ben de şimdi bu esere başlayacağım bakalım..

    bu yıl 2015'e göre animeler açısından çok daha iyi geçti valla.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Seinen ve psikoloji birlikte olunca ilgi çekici oluyor hep. Bunu seven onu da sever kesinlikle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm yirmideyim. çok kaliteli ama fked up bir anime, yarısından sonra artık izlerken keyif alamıyorum, sürekli down hill bir dram var, bergen şarkılarından bin beter hallere düşülüyor.

    20. bölümün son olduğunu sanmıştım ama hala ongoing bir seriymiş. Anime dediğin keyif vermeli, bunun tadı tuzu kalmadı. İzleyecekler dikkatli olmalı, insanın psikolojisini zorluyor..
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Aynen şu an ongoing yani daha sonunu kimse bilmiyor. Ama fked up olmasına çok katılamıyorum. Biraz fazla psikolojik olarak yorduğu gerçek tabii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21. bölüm


    Sonunda öldürdüler şu beyaz balinayı. Wilhelm'in balinayı katledip seni seviyorum diye bağırması da bayağı iyiydi. SubaruxRem sahneleri klasikleşti artık. Ayrıca "Subaru'yu benden başka kimse koklayamaz!" nedir ya. Sırada Emilia'yı ve bölgesini kurtarmak var, bakalım neler olacak. Bir de ölümden bahsedince Satella Subaru'nun kalbini sıktı, o an bir şeyler oldu ama tam olarak neler olduğunu anlayamadım.


    22'yi merakla bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom. -- 22 Ağustos 2016; 0:51:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doom. D kullanıcısına yanıt

    kalbini sıktığı anda öldü de geri döndü sandım bir an tırstım. Tek amacı cadının kokusunu üstüne sindirip bakinayı çekmek aslında. Subaru ile remin en son kafa kafaya verdikleri sahne wallpaperlık. Şu emilia subarunun kendisi için yaptıklarını bilsin yeter.


    21. Bölüm itibariyle iyice kaliteyi yükselttiler yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 bölüm izledim Boku Dake ga Inai Machi ye benzettim, gayet güzel gizemli bir şekilde devam ediyor paylaşım için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaneki Ken

    3 bölüm izledim Boku Dake ga Inai Machi ye benzettim, gayet güzel gizemli bir şekilde devam ediyor paylaşım için teşekkürler.

    Rica ederim ne demek. Anime esas olaylarına 3.-4. Bölümden sonra başlıyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TriLi T kullanıcısına yanıt
    11 bölüm izledim biraz abarttım kalanı haftasonu falan tamamlarım soru ișaretleriyle bitmez umarım seri 11 bölüm oldu ama dünya kadar soru birikti kafamda kesinlikle izlemeye değer bir yapım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaneki Ken

    11 bölüm izledim biraz abarttım kalanı haftasonu falan tamamlarım soru ișaretleriyle bitmez umarım seri 11 bölüm oldu ama dünya kadar soru birikti kafamda kesinlikle izlemeye değer bir yapım

    Maalesef soru isaretleriyle bitecek.Sanirim su anda 3.Arc'in sonlarindalar.LN'si 6.Arc'taydi.İkinci sezonu tam gaz gelecektir bakarsiniz 2017 spring icin duyrulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Markus Schulz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaneki Ken

    11 bölüm izledim biraz abarttım kalanı haftasonu falan tamamlarım soru ișaretleriyle bitmez umarım seri 11 bölüm oldu ama dünya kadar soru birikti kafamda kesinlikle izlemeye değer bir yapım

    Maalesef soru isaretleriyle bitecek.Sanirim su anda 3.Arc'in sonlarindalar.LN'si 6.Arc'taydi.İkinci sezonu tam gaz gelecektir bakarsiniz 2017 spring icin duyrulur.

    21 deyim 25 bölüm olucakmış bariz soru işaretleriyle bitecek, merak ediyorum sonunu nasıl bağlayacaklar. Bir kaç bölümde sıkılmadım değil, depresyondan bu kadar kolay çıkıcaktın madem bizi neden gerdin değil mi :) genel olarak güzel ama. Mecbur bekliycez artık bir sonra ki sezonu.




  • Yüksek ihtimalle ikinci bir sezon olacak ama bir yıl ara verebilirler diye düşünüyorum ben novel ilerlesin iyice diye. Tv tokyo tek sezonluk animeler yapmaz genelde. Japonyada da ortalamanın üzerinde reytingleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriLi -- 25 Ağustos 2016; 13:37:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok hızlı güncele geldim, feci sarıyor. Belki konusu çok tanıdık geliyor diye düşünebilirsiniz fakat bence konu gerçekten orjinal geldi bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaneki Ken

    quote:

    Orijinalden alıntı: Markus Schulz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaneki Ken

    11 bölüm izledim biraz abarttım kalanı haftasonu falan tamamlarım soru ișaretleriyle bitmez umarım seri 11 bölüm oldu ama dünya kadar soru birikti kafamda kesinlikle izlemeye değer bir yapım

    Maalesef soru isaretleriyle bitecek.Sanirim su anda 3.Arc'in sonlarindalar.LN'si 6.Arc'taydi.İkinci sezonu tam gaz gelecektir bakarsiniz 2017 spring icin duyrulur.

    21 deyim 25 bölüm olucakmış bariz soru işaretleriyle bitecek, merak ediyorum sonunu nasıl bağlayacaklar. Bir kaç bölümde sıkılmadım değil, depresyondan bu kadar kolay çıkıcaktın madem bizi neden gerdin değil mi :) genel olarak güzel ama. Mecbur bekliycez artık bir sonra ki sezonu.

    İlerisi cok daha eglenceli ve keyifli olacak guvenebilirsin.LN'de olanlari biliyorum sanirim bu 25.bolum fena olacak eger orada noktalarlarsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.