Şimdi Ara

[REHBER]Cowon D2' leri Cowon D2+' a dönüştürme: Yeni 3.02 FW'e göre Güncellenmiştir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
2
Favori
33.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aleti öldürdüm galiba bunları denerken... kendi hatam pek tabii, yanlış bi komut girdim veya acele ettim heralde ama şu an alet açılmıyor ve bilgisayar tarafından tanınmıyor. ölü bi d2m oldu.
    çözümü hakkında fikri olan var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jürgen -- 21 Mart 2009; 14:32:24 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jürgen

    aleti öldürdüm galiba bunları denerken... kenid hatam, yanlış bi komut girdim veya acele ettim heralde ama şu an alet açılmıyor ve bilgisayar tarafından tanınmıyor.
    çözümü hakkında fikri olan var mıdır?


    4. adımdaki gibi firmware kurtarma modunda kesinlikle bilgisayar tarafından görülmesi lazım. Öyle dene. Olmazsa yolla ben yaparım.
  • sorun çözülmüştür. kurtarma modundan verim alamamışım ama ms dos'ta tekrar verilen komutları verince görmeye başladı aleti. telaşa mahal yokmuş :)
    sağolasın resident yukarıdaki açıklamalar için.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jürgen

    sorun çözülmüştür. kurtarma modundan verim alamamışım ama ms dos'ta tekrar verilen komutları verince görmeye başladı aleti. telaşa mahal yokmuş :)
    sağolasın resident yukarıdaki açıklamalar için.



    Zaten aleti bozman mümkün değil. Firmware kurtarma modu aletin içinde ayrı bir silinemeyen devre. onu akrtif ettiğinde sadece amacı firmware yazılışını onarmak. Bu özellikler artık anakartlara bile konmaya başladı. Çok faydalı. PSP lerdeki pandora da buna benzer bir olay.
  • Kardeşim büyüksün valla. Artık ben de d2 görünümlü d2+ sahibi oldum. Dosyalarımı yükledikten sonra ses hakkındaki yorumlarımı da eklerim.

    Arkadaşlar yapılması gerekenler biraz uzun gibi duruyor ama 5 dakikada cihazımı d2+'a çevirebildim. Yani uygulanması çok kolay bence yapın
  • Teşekkürler ben de d2mi D2+ yaptım.Herşey süper sesi de güzelleşti arayüzü de.v2.02 ve 3.02 çıkmış bunlardaki yenilikler nelerdir acaba?sitesinden baktığımda güncellemeleri göremedim sadece yazılımın linki var.Pek önemli bi güncelleme değil sanırm bu x.02ler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Powerofmind

    Teşekkürler ben de d2mi D2+ yaptım.Herşey süper sesi de güzelleşti arayüzü de.v2.02 ve 3.02 çıkmış bunlardaki yenilikler nelerdir acaba?sitesinden baktığımda güncellemeleri göremedim sadece yazılımın linki var.Pek önemli bi güncelleme değil sanırm bu x.02ler.


    Tam değişimler açıklanmamış ama ufak tefek hataları kapatmış olabilirler. Ayrıca 3.02 ya da 2.02 ye geçiş çok kolay olduğu gibi herhangi bir içeriğinizin silinmesine neden olmuyor yükledikten sonra. Sadece temel ayarlarınız değişiyor. Saat ve tarih aynen korunuyor.
  • d2 nin orjinal temasını bulup d2+ ya yükleyebilirmiyiz acaba ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Maturax

    d2 nin orjinal temasını bulup d2+ ya yükleyebilirmiyiz acaba ?


    Temalar değişebiliyor , kendiniz oluşturabilirsiniz herşeyi devletten beklememek lazım
  • http://www.esnips.com/doc/7dea13d3-5d3e-4806-b44a-c74e489c5086/D2+-y%C3%BCklemehttp://www.esnips.com/doc/7dea13d3-5d3e-4806-b44a-c74e489c5086/D2+-y%C3%BCkleme

    Şurdaki dosyayı bi türlü indiremedim,downloada basıyorum öylece bekliyor,elinde olan varsa rapide atabilir mi?
  • Tamam tekrar denedim oldu,anlatım için teşekkürler.
  • Evet ses hakkındaki yorumlarım geliyor. Piskolojik olarak mıdır nedir bilemiyorum ama bana daha bi ayrıntılı geldi sesi Özellikler vokal çok iyi olmuş basslı şarkılarda şarkı söyleyen şahsiyetin sesi bass tarafından ezilmiyor. Ayrıca yeni menü de benim hoşuma gitti eski d2 menüsünden daha şık duruyor.
  • D2 mi d2+ yaptım (fm yi de 3.02 yaptım), başlığı açıp, bu bilgileri veren @Resident'e çok teşekkür ederim.
  • Ah cihazı sattıktan sonra mı söylenir bu neyse ki iriver aldım da d2 yi aratmıyor ama ilerde bir cowon ürünü daha alacağım d2 olur yada bir başkası. Bu arada emeğin için teşekkürler
  • Resident;

    Başlığa girerken kendi kendime "Hayır, aleti bozanlardan olmayacağım" gibisinden söylenip duruyordum. Garantisiz olduğu için çekiniyorum bu tür şeylerden fakat öyle bir yazmışsın ki insan denemezse zararlı çıkacağını düşünüyor Birazdan deneyeceğim. Umarım bir sorun olmaz. Emeklerin için çok teşekkür ediyorum. Bu konuda ne kadar yetkin olduğun ortada. Herkes bir şekilde değerlendirmeli bu yazıyı.

    Ekleme: Resident'e sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Çekincelerime rağmen adımları tek tek izledim ve kusursuz şekilde D2+'ya sahip oldum. Ne desem az gelir. Güncel firmware de sorun çıkarmazsa tamamdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 23 Mart 2009; 5:22:46 >




  • ahmetcan44 kardeş son firmware sorunsuz yükleniyor. Ben de Resident'in anlattığı üzere d2 yi ilk olarak d2+ yapanlardanım inan ses bambaşka oldu. Tekrar teşekkürler Resident.
  • Ses kalitesi tam olarak nasıl değişiyor cowon'nun o yapay sesinin yazılımla düzeleceğini hiç sanmıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: helsloot

    Ses kalitesi tam olarak nasıl değişiyor cowon'nun o yapay sesinin yazılımla düzeleceğini hiç sanmıyorum

    Yapay? Ses üreteci olmayan bir cihaza "yapay" ses veriyor demek pek teknik değil. Kalitesiz denebilir ama "yapay" başka bir şey. Samplerlar için yapay diyebilirsiniz. Biraz teknik bilgi de verirseniz daha net anlayabilirim dediğinizi.

    Bir de "yazılımla düzeleceğini..." diye birşey kullanmışsınız. DSP programlayan herkes bilir ki yazılımla ses kalitesi artıp azalabilir (yukarıda [RMAA testleri] bir arkadaştan rica ettiğim ölçüm sonuçları da zaten net olarak kalitenin arttığını göstermektedir. Stereo Crosstalk daki ufak düşüş dışında tüm değerlerde gözle görülebilir artış olmuştur). Bu programcının yeteneğine bağlıdır. Bu tür cihazların sesini bozabilecek yazılım dışı sadece DAC/opamp kısmı vardır ki herhangi bir ortalama üstü dijital ses çalar aleti yüksek başarımda bir DAC/opamp entegresi içermektedir. TCC78XX serisi çipler zaten custom olarak ses seviyesinden, opamp ofset ayarı ve giriş sinyali gerliminin genliğine kadar yazılımla değiştirilebiliyor.


    Bir de şöyle birşey var bu tür taşınabilir cihazlardan çok yüksek oranda kalite beklememek lazım. Kayıpsız formatta dijital ses dosyası çalmalarına rağmen hala red book standartlarında kayıtları çalıyorlar. Ben RME Fireface 400 ve EMU 1212M ile spec dışı 64 bit 192 KHZ de kayıt alıp dinlerken bu tür çalarlardaki veri kaybını düşünmek lazım. Bir de düşük gerilimde çalışan cihazlar oldukları için Digidesign ve Motu kartlarındaki gibi 124 dB SNR değerine sahip yüksek çözünürlükteki DAC ları bu cihazlarda kullanmak şu aşamada zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 24 Mart 2009; 0:45:27 >




  • cowonun çoğu modelini kullandım d2 f2 u3 .... ses hepsinde dijitalize idi yapay mekanik bir ses . sonra sony nwz-816 kullandım çok daha temiz ve doğal ses elde ettim hydrogenaudio forumlarında cowonun yapay ses verdiğini çoğu kişi yazıyor zaten... ki kendimde kullandım biliyorum ne olduğunu . ne kadarda yazılımla oynansa sony gibi temiz ses vereceğini kesinlikle düşünmüyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: helsloot

    cowonun çoğu modelini kullandım d2 f2 u3 .... ses hepsinde dijitalize idi yapay mekanik bir ses . sonra sony nwz-816 kullandım çok daha temiz ve doğal ses elde ettim hydrogenaudio forumlarında cowonun yapay ses verdiğini çoğu kişi yazıyor zaten... ki kendimde kullandım biliyorum ne olduğunu . ne kadarda yazılımla oynansa sony gibi temiz ses vereceğini kesinlikle düşünmüyorum


    Yapaydan kasıt temiz ve doğal olmayan ses olarak dediniz sanırım. Yalnız temiz ve doğal ses olarak teknik verilere başvurmak lazım, forumlardan elde edilecek bilgi kısıtlı olduğu gibi bir de subjektif olacaktır. Forumdaki bilinen kullanıcıların da diğerlerini etkilediğini düşünürsek belli bir kalıp olarak kalabilecektir. Bu da bizi placebo etkisi yüzünden beğenizimizi etkileyecektir.
    Eğer kendiniz deneyip Sony' yi beğendiyseniz o sizin için en iyi seçim olacaktır. Ben zaten belli bir ortalamanın üstündeki herhangi bir markanın ayrımını pek yapmam. Hepsi benim için RME den aldığım sesle alakası olmayan bir ses üretecektir. Kaldı ki bir de bu cihazları kulaklıklarla kullanıyorken studio monitörlerden aldığım sesi beklemem.
    Bir de yazılım konusunda daha önceden de dediğim gibi eğer ben bir cihaza yazılım ile örneğin bir tube preamp parametrelerini ve giriş çıkış karakteristiği - impuls yanıtı girersem onun ses kalitesi kesinlikle artacaktır.


    Ekleme : Bir örnek yazılım müdahalesi ile ses karakteristiğini değiştirdim.

    IP = (EG+EP /µ) üzeri 3/2/kG1 EG+EP /µ >= 0 Plate akımı

    IP = (2/kG1p)(EG+EG2 /µ)üzeri 3/2 arctan(EP /kVB ) yine arctan lı pentod tüp Plate akımı distorsiyon parametresi

    IG2 = (EG+EG2 /µ)3/2/kG2 EG+EG2 /µ >= 0 grid akımı triyod için


    Bu denklemlere sırasıyla 12AX7 [ 100 1.4 1060 600 300 2.3P 2.4P 0.9P 2k ] matrisinde MU EX KG1 KG2 KP KVB CCG CPG CCP RGI parametreleri için girdim .

    Birkaç da direnç ve kapasite verilerini filtre için girince aşağıdaki şarkı parçasına uyguladım. Uygulanmış ve uygulanmamış olanı aşağıda link olarak koyuyorum.

    Şarkı 24 bit 96KHZ de örneklenip daha sonra 44.1 16 bit formatında 256 kbit /s mp3 yapılmıştır. Yazılımsız ve yazılım müdahaleli diye 2 dosya vardır.

    LINK:
    http://www.esnips.com/doc/3f623047-4694-41b8-89ab-f17951fa4dff/Yaz%C4%B1l%C4%B1m-testi

    Böyle bir müdahalenin çok daha üzerinde çalışılmışını bir dijital medya oynatıcısına atmak mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 24 Mart 2009; 13:32:28 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.