Şimdi Ara

Relex Smile Lazer Göz Ameliyat Tedavisi Bilgi Paylaşım Konusu (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
479
Cevap
24
Favori
123.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 422422werker 4 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sizin kornea kalınlığınız kaçtı acaba? Benim korneam biraz ince bu yöntem uygulanabilir mi bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Defneyucel

    Merhaba, sizin kornea kalınlığınız kaçtı acaba? Benim korneam biraz ince bu yöntem uygulanabilir mi bana

    Bazı doktorlar kendi alanında uzman olduğu tedavi yöntemini uygulamak için korneanız ince diyip kndi yöntemini uygulatmaya çalışabilir ben ilk gittiğim dr tarafından prk yaptırmam gerektiğini diğerleri için ince oldugunu söylemişti başka bir gün yan odadaki volkan beye gidince o smile için uygun oldugunu söylemişti ve yapmıştı şuan çok memnunum ancak gercektende ince olabilir dikkat ediniz bnimki kaçtı tam hatırlamıyorum sizinki kaç
  • 422422werker 4 kullanıcısına yanıt
    Benim biçok hastanede farklı cihazlarda hep farklı sonuçlar verdi. Bana da prk demişlerdi ancak bulundugum sehirde sadece 2 merkezde varmış smile. Onlarda olmadığı için sanırım prk demislerdi ama sonra bir doktor smile lazeri anlattı geçen hafta gözüme damla damlatti ve bir aletle gözümün farklı yerlerine dokundurdu. Cihazda 475 480 aralığında çıktı kornea kalinligim. Yarın tam tetkik için hastaneye gidecegim diğer cihazlarla bakacaklar. Gözüm lazere uygun olmayacak diye çok endişeliyim . Siz hiç hatırlamıyor musunuz kaç oldugunu korneanizin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defneyucel -- 14 Ocak 2018; 19:35:57 >
  • Defneyucel D kullanıcısına yanıt
    Hocam ankaraya gelip dünyagözde ( kızılaydaki) volkan hürmeriçe olun ameliyatı smile yapar size...
  • kopyakalpler K kullanıcısına yanıt
    Ben 6 ay önce bozkurt şenere dünya göz de 8000 tl ye smile lazer oldum. Memnunum. İmkanı olan olsun çok basit bir ameliyat
  • gren kullanıcısına yanıt
    En iyi yöntem diye bi şey yok. Gözünüze hangi yöntem uygun, doktorlar ona bakıyor. Ha gözle uğraşmaya gelince LASİK daha fazla zarar veriyor göze. Çünkü flap kaldırılıyor. İnternetten videolarını izleyebilir ve doktorları dinleyebilirsiniz...
  • Defneyucel D kullanıcısına yanıt
    Gözünüzün kornea kalınlığına doktor karar veriyor. Sizinle paylaşmıyorlar bile. Gerek de yok. Endişe edecek bir durum da yok. Doktorunuz hangi tedaviyi öneriyorsa ya da siz hangi tedaviyi istiyorsanız gözünüzün buna uygunluğunu ölçüyorlar zaten. Ondan sonra da kararınızı verirsiniz. En son teknoloji smile lazer...
  • Hisoka-san kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    İyi ki olmuşum. İmkanınız varsa mutlaka bu tedaviye başvurun. Zaten muayene edilerek gözünüzün uygun olup olmadığı belli olacaktır.

    Şu anda gözlerim iyi. Bilgisayarla uğraştığımda gözlerimde hafif bi yanma hissediyorum. Bazen de özellikle geç saatlere kadar uyumadığımda gözlerimin yorulduğunu hissediyorum. Bunlar tabi normal şeylerdir.

    İmkanınız varsa mutlaka bu tedaviyi olun. Kurtulun şu gözlüklerden...
  • Batur23 kullanıcısına yanıt
    İleride bir sıkıntı oluşacak olaa doktor bizi uyarırdı. Bırakın smile lazeri eski yöntem lasik ameliyatı olanlar bile memnun. Sorun yok dolayısıyla...
  • benden söylemesi gözünüzle fazla oynatmayın smile çok fazla oynuyor görüntusu veriyor
    aslında göz çözülemeiş bir organdır doktorlar kafalarına göre çiziyorlar
    smile tehlikeli görünuyor.doktorlarada fazla guvenmeyin sonuçta
    artık herkes para derdine düşmüş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 27 Ocak 2018; 0:48:34 >
  • SAROFCHER kullanıcısına yanıt
    Herkese merhaba, konuyu okudum, diğer lazer konusunu da son sayfalarını okudum.
    Bir kaç kişinin dışında kimse yaşını yazmamış.
    Bu göz rahatsızlığı erken yaş da başlayınca ,ileri yaşlarda tekrar ediyor mu.

    Mesela ben 52 yaşındayım, benim gözlerim 44 yaşından sonra giderek sorunlar arttı.
    Bu sorunlar devam ediyor , yani uzak ve yakını her geçen gün daha da görmem azalıyor.
    Şimdi genç yaşta mesela yirmi li yaşlardan sonra yaptıranlar, kırk lı yaşlardan sonra
    tekrar yaşlanma gereği gözlerde sorunlar başlıyormu.
    Bir doktor bana senin yaşlarında bir çok insan görme bozukluğuna başlar demişti,
    sonra sordum doktora peki ben gözlerime lazer yaptırsam bu gözlükler den kurtulur muyum.
    Bana cevabı, üç sene sonra tekrar başlar görmeden kayıplar dedi. Yaşım o zaman 48 di.
    Neden dedim, bana normal insan gözü bozulmaya başlayınca 60 lı yaşlara kadar devam eder
    sen şimdi yaptırsan göz bozulması devam edecek dedi, mecbur yine gözlük kullanacak sın demişti.
    Size tavsiyem 60 lı yaşlarda yaptırın dedi. Göz bozulması bittiği dönemler dedi.

    Şimdi arkadaşlar ben bu yaşta yaptırsam 2-3 sene sonra yaşlanma sebebi ile gözler yine bozulacakmı.
    Bu tedaviyi yaptıran arkadaşlar bu konuda bilginiz oldu mu.
    Herkese sağlıklı ve gözlüksüz günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 9 Şubat 2018; 1:57:44 >
  • Ben 11 gün önce smile lazer yöntemiyle ameliyat oldum 2,5 astigmat ve 0,50 miyoplarım vardı. Ameliyat sonrası bugün yani 11 gün sonra astigmatlarım 1.5 e miyoplarım ise 0,5 hipermetropa dönüşmüş. Kesinlikle tavsiye etmiyorum özellikle astigmat için. Bu yöntem sadece miyoplarda kesin çözüm sunuyor (5 prof doktor ile görüştüm keşke olmadan önce görüşseydim) şu an bu yazıyı yazarken bile yazdıklarımı net göremiyorum. Bu işin en iyi yolu ilasik yöntem yani kişiye özel wave front yöntemi. Ertesi gün görüş %110 a kadar bile olabiliyormuş. Daha detaylı bilgi almak isterseniz özelden ulaşın.
  • SAROFCHER kullanıcısına yanıt
    Siz de oldunuz mu? Ayrıca sonrasında göz kaslarında yorulma oluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smile Lazer

    Ben 11 gün önce smile lazer yöntemiyle ameliyat oldum 2,5 astigmat ve 0,50 miyoplarım vardı. Ameliyat sonrası bugün yani 11 gün sonra astigmatlarım 1.5 e miyoplarım ise 0,5 hipermetropa dönüşmüş. Kesinlikle tavsiye etmiyorum özellikle astigmat için. Bu yöntem sadece miyoplarda kesin çözüm sunuyor (5 prof doktor ile görüştüm keşke olmadan önce görüşseydim) şu an bu yazıyı yazarken bile yazdıklarımı net göremiyorum. Bu işin en iyi yolu ilasik yöntem yani kişiye özel wave front yöntemi. Ertesi gün görüş %110 a kadar bile olabiliyormuş. Daha detaylı bilgi almak isterseniz özelden ulaşın.

    Geçmiş olsun. Bende araştırma içersindeyim şuan. Sizin yazdıklarınızı okuyunca smile den vazgeçtim resmen. Ama şöyle bi durum var daha on gün olmuş ameliyat olalı bence biraz beklemelisin. Geçici hipermetrop olabilir seninki. Smile lazerde İyileşme süresi uzun oldugunu herkes söylüyo olanlar bile. Bir ay sonunda daha net belli olur. Hatta doktorlar altı ay diye söylüyorlar.

    Astigmat için aynı şeyleri duydum doktorlardan ilasik daha iyi sonuşlar verecegini. Gözlerimiz aynı derecelerde hemen hemen 2.75 3.00 astigmat, her ikiside 0.50 miyop.

    Ameliuatı hangi hastanede ve doktora oldunuz ? Tekrar geçmiş olsun inşallah en kısa sürede gözleriniz gözlükten daha iyi görecek konuma gelir, biraz zamana ihtiyacınız var.
  • Teşekkür ederim öncelikle. Hipermetrop geçici de olsa hayatımı çok zorlaştırıyor iş hayatım zorlaştı mail okumak yazmak ve araba kullanmak zorlaştı birde gözlük takamıyorsunuz istesenizde çünkü her hafta göz numaranız değişiyor.

    Hastane ve şehir ismi verirsem doktor için kötü bir reklam olabilir çünkü benim 2 hafta oldu ve gittiğim diğer doktorlarda en az 2 hafta daha beklemem gerektiğini hatta kendi doktorum sürecin 3 ayı bulabileceğini söyledi.

    Ben yinede keşke wave front ilasik olsaydım diyorum halen.

    Siz araştırma ve karar verme aşamasındasınız galiba. En azından söyleyeceğim tek şey acı sızı yok sonrasında 8 saat yanma batma sulanma yaşanıyor çok şiddetli ama bu ağrıyla karıştırılmamalı sadece gözüne kirpik kaçmış sürekli sulanıyor ve kirpiği çıkartamıyorsun hissi bu sonrasında kendi kendine geçiyor.

    2 hafta sonra tekrar yazarım:))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 422422werker

    Merhaba arkdaşlar bugun sabah 9 da smile tekniği ile ameliyat oldum gözlerim şuanda sisli ve bulanık görüyorum buda muhtemelen smile tekniğinde boşluk içinden lentükül çıkarılıyor vede bıçakla içinde gezdirim yapılıyor bunların izleri böyle görmeme neden oluyor sanırım ama doktor böyle olacağını baştan söylemişti. Onun dışında bu ameliyat için şunları söyleyebilirim ;

    -ilk başta ödeme yapıp üzerinizi ameliyat bölgesinde steril giydirip sizi makinenin oldugu odaya alıyorlar baya gelişmiş bir alet var. yatıyorsunuz kendi lazere yaklaşıyor falan siz rahat olmaya bakın daha sonra doktor size herşeyi anlatıyor neler yapmanız gerektiğini falan.

    - ameliyat esnasında Çok kasmayın kendizi acı veya yanma kesinlikle olmuyor gözlerinizi kırmaya veya cokda hareket ettirmenizede fazlaa gerek kalmıyor uyuşmuş oluyor. ama malesef hiçbişey hissetmiyorsunuz diyemem ilk esnada bişiler damlatıolar rahatsız edici oluyor ama rahat olunki doktor kolay iş yapsın zaten hoca her an konuşuyor anlatıyor herşeyi gözünüze makineye yaklaşıyor derken basınç olabiliyor biraz zamanla alışsanızda tüm işlemlerde 10 dk lık ameliyatta rahatsız olucaksınız özellikle gıcık bir şekilde gözünüze dokunuyorlar bunlar kolay şeyler deil elbet içinizden burdan çıkarın beni diceksiniz ama emin olun sonrası çok memnun olcaksınız. makinede 30 sn durunca gözünüz çok bulanık görüyor hatta birşey görmüyorsunuz DR oynuyor ediyor düzelmeye başlıyor bu arada makinedeyken gözünüz önce bembeyaz sonra karanlık olabılıyor buralarda panik etmeyin

    - ameliyat bittikten sonra ( 10 dk da bitiyor ) bulanık ve sisli görüntü hakim oluyor fakat yinede yüryebiliyorsunuz ve görebiliyorsunuz ancak 10 dk sonra yaklaşık 2-3 saat sürücek sancılı bir döneme hazır olun öyle smilede acı yok diyenlere itibar etmeyin gözünüz fena halde yanıyor ve acıyor tabikide çokça sulanıyor bu sürekli oluyor ve cidden keşke olmasaydım diyebilirsiniz güneş veya ışık çok fazla rahatsız etmesede yinede rahatsız ediyor 🙂 bu yanma ve acı 2-3 saat sürüyor ben eve gidip yatmıştım zamanla geçmeye başladı hafif uyumuşum kalkınca düzelmişti ( saat 13:00 )

    - ilerleyen Saatlerde gözünüz sisli ve bulanık şekilde kalıyor hafif kurama oluyor gibi ama tam çözemedim sisli görüntüden dolayı kuruymuş gibi geliyor. ama gözlüksüz halinizden daha net görüyorsunuz. damlalarınızı ihmal etmeyin düzenli kullanın şuan saat 21:00 bunları yazarken net göremiyorum sanki gözlük camınıza biri hunharca parmaklamışda o izlerle bakıyor gibisiniz yada gözünüzdeki lens kuruluktan buğulanmış gibi görüyorsunuz heryeri. ama zerre gram acıma yanma yok ilk 3 saati atlatırsanız hiçbirşey hissetmeyeceksiniz...

    --- ilerleyen günlerde editleyeceğim şimdilik yazacaklarım bu kadar --- ( ameliyat 7000 TL tuttu )

    Sonrası ile ilgili birşey yazmamışsınız. Bilgi verebilir misiniz geçen süreçle ilgili.
  • 422422werker 4 kullanıcısına yanıt
    Merhaba ameliyatınız üzerinden 1 yıla yakın zaman geçmiş Bursa Osmangazi göz hastanesi ilk muayene ücretsiz kornea testi 50 tl olmak üzere ameliyat için 3200 tl fiyat söyledi. Bu zaman süresince memnun musunuz? tavsiye eder misiniz? değerlendirmelerinizi bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarn26

    Merhaba ameliyatınız üzerinden 1 yıla yakın zaman geçmiş Bursa Osmangazi göz hastanesi ilk muayene ücretsiz kornea testi 50 tl olmak üzere ameliyat için 3200 tl fiyat söyledi. Bu zaman süresince memnun musunuz? tavsiye eder misiniz? değerlendirmelerinizi bekliyorum

    Hocam Relex Smile icin mi verdiler o fiyati ?
  • erdote kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Ben 23 yaşımda oldum. Şimdi buradaki mesele şu. Görme bozukluğundaki artışın durmuş olması gerekli. Mesela 18 yaşından küçüklere bu ameliyatlardan hiçbiri yapılmıyor. Çünkü gelişme çağı devam ettikçe göz numarası da yükseliyor. 18 yaşından sonra bu ilerleme duruyor, en kötü ihtimalle çok yavaşlıyor(3 yılda 0.50 lik bi artış gibi). Şimdi sizin yaşınız itibariyle numara devamlı yükseldiği için doktorunuz ameliyatı tavsiye etmemiştir. Burada 1 yılda numaranız ne kadar yükseliyor? Mesela yukarıdaki gibi 3-4 yılda bir gözlük değiştiriyorsanız doktorunuz da diğer tetkiklerden sizi geçirdikten sonra bu ameliyatı olabilirsiniz. Maddi imkanınız varsa numara yükseldiğinde 2. bi operasyona girebilirsiniz. Smile lazer yönteminin bir özelliği de budur zaten.

    40 yaşından sonra çoğu kişide yakını görememe sorunu başlar. Eğer sorun sadece yakını görememekse bence ameliyata gerek yok. Çünkü yakın gözlükleri devamlı kullanılan gözlüklerden değil. Ancak uzağı da göremiyorsanız dediğim şartlar altında ancak doktora danışmalısınız. Buradaki önemli mesele de şu ki; danıştığınız doktorun lazer ameliyat yapan bir doktor olması önemli bence.

    Sağlıcakla kalın...
  • gren kullanıcısına yanıt
    Smile lazeri daha iyi araştırmalısınız. Eski LASİK ve yeni kişiye özel LASİK teknolojilerinde daha fazla gözle oynama mevcut. Zira gözdeki tabakanın büyük kısmı defter yaprağı gibi ayrılıyor işlem yapılıp geri kapatılıyor. Buna da flap kaldırma deniyor. Ancak smile lazer bir tür kapalı ameliyat gibi sadece küçük bir kesiğin içinden müdahale ediliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.