Şimdi Ara

Renault Çift Kavramalı Otomatik Vitesi ' EDC ' Kullanıcı Yorumları.. (Genel Konu) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
10
Favori
160.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün test etme imkanı olan birinin internette yorumlarını okudum, Megane HB kullanmış ve beğenmiş. Ne zaman 6. vitese geldiğini anlamıyorsunuz demiş. Hızlanmaları beğenmiş. Sessiz olduğunu söylemiş. İnşallah iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 7 Aralık 2010; 21:48:42 >
  • meganlardaki gibi sanzımanda sorunlar cıkmaz zaman gosterecek hayırlısı kullananlar test edip bilgiler gelsin iyi veya kotu
  •  Renault Çift Kavramalı Otomatik Vitesi ' EDC ' Kullanıcı Yorumları.. (Genel Konu)



    RENAULT FLUENCE

     Renault Çift Kavramalı Otomatik Vitesi ' EDC ' Kullanıcı Yorumları.. (Genel Konu)



    RENAULT MEGANE

     Renault Çift Kavramalı Otomatik Vitesi ' EDC ' Kullanıcı Yorumları.. (Genel Konu)



    Gidip test edebilme şansı bulabilen olursa yorumlarını yazarsa memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 9 Aralık 2010; 0:08:27 >




  • yeni bir şanzıman değil..getrag üretiyor..yaklaşık 2 yıldır volvo kullanıyor ve kronik bir sıkıntısını internetten bulamadım..isimler değişik..ford da kugada kullanıyor..powershift adı altında..artık trend tamamen çift kavramalı sistemlere kaymış durumda..artık geri dönüş olmayacak gibi...cvt?? tork konverktörü?? tek kavramalı fantaziler bitiyor gibi...yakında peugeot da bu sisteme geçerse şaşırmam...
  • Bu şanzımanı reno kendi geliştirdi diye bir sürü relamını yaptı,caka sattı,siz bu bilgiye nasıl eriştiniz?

    Eğer yeni bir şanzıman değilse çok iyi,denenmiş ,test edilmiş demektir.
  • bursada kendi üretiyor denilmiş lansmanında, getragdan alınsa bu bilgi verilmezdi... aynı teknoloji sonuçta hepsi LCD tv ama işte markalar farklı, paneller aynı işlemciler yazılımlar fark ediyor. ve kendi ürünü gibi oluyor.
  • EDC de DSG nin sürüş özelliklerini sergiler mi?Mesela DSG ara devirde gazı kökleyince vites küçültüp devir de 4500 lerde falan vites değiştiriyor ya.Malum DSG de S modu var.EDC de ise sadece otomatik ve tiptronik mevcut.S modu gibi spor sürüş modu falan yok.
  • Merhaba arkadaşlar. Ben EDC'nin lansmanında bulundum. Test sürüşü imkanım oldu. Yukarıda yazılan 6.vitese kadar ne olup bittiğini anlamıyorsunuz yazısını ben yazmıştım. Ben şu şanzıman konusuna değineyim. Bu konuyu Renault yetkililerine de sordum.

    EDC:
    - Bildiğiniz çift kavramalı otomatik şanzıman. Bunu Getrag firması üretiyor. Firmalar alıp kendi donanımları ve motorlarına göre optimize edip kullanıyorlar. Mesela VW ismini DSG koyuyor. Vites değişimlerini elektrohidrolik iticilerle sağlıyorlar. Ford (Getrag'ın ortağı) Powershift ismini veriyor. Renault EDC ismini veriyor. DSGden farkı iticileri elektirkli olmasıymış. 2012den itibaren de Hyundai kullanacak çift kavramalaı şanzımanları ismide PSG olacakmış. Renault EDC şanzımanı Getrag'ın İtalyadaki fabrikasından temin ediyormuş ve araçlarına uygun şekilde düzenliyormuş.

    - EDC'li Fluence ve Megane HB araçlar sunuldu bize test sürüşünde. Fluence modelleri haberciler kaptığı için biz Siyah Megane HB modelini aldık. Sıfır araçtı ve içerisi mis gibi deri kokuyordu. :) Bursa - Yalova hattında toplam 67 km süren bir test gerçekleştirdik. 6 polis kontrol noktası olduğu söylendi bize. biz tam 8 nokta gördük güzergahta. Bu adresten EDC ile ilgili yazımı okuyabilirsiniz. Vites değişimleri hızlı olduğu için siz bir şey anlayamıyorsunuz zaten. Manuel moda geçtiğinizde 6 viteste olduğunuzu görüyorsunuz. Düz yolda benim ulaşabildiğim son hız 155km. Yokuş aşağı yolsa ise 170km/h ibrede görebildik. Hızlanma değerlerine bakarsanız manuel vitesliye göre 0.3sn yavaş kalıyor zaten onu farketmeniz imkansız. Konforlu sürüşler için ideal, cruise controlüde açtınız mı mükemmel sürüşler sizi bekliyor.

    - Umarım elime ileriki zamanlarda daha uzun test imkanı geçerse daha net ve iyi bilgiler sunabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heytbecom -- 15 Aralık 2010; 21:53:14 >




  • Merhabalar arkadaşlar bende EDC 'yi dün Renault Tepretoğullarında Fluence da test etme imkanı buldum .Daha öncede 2 sene Dsg caddy kullandım.ikisini karşılaştıracak olursak.Gerçekten birbirlerine çok benziyorlar ancak DSG gibi rampada kaymıyor ,EDC şanzımanda satış danışmanının söylediğine göre hill holder standartmış.Ayrıca vites geçişleri birazcık daha yumuşak geldı bana performans bakımından da gerçekten çok tatmin edici.Ani hızlanmalara karşıda çok hassas.Eski DSG kullanıcısı olarak 5 yıldız veriyorum bu şanzımana bakalım ne kadar sağlam ve zaman ne gösterecek...
  • sizdeki dsg 6 ileri ıslak tip, ondan bile vites geçişleri yumşak ise, ve ani gazlarda tepkili ise, iyi bir şanzımana benziyor. en yakın tarihte test etmem gerek, bütün abyilere test araçları gelmişmidir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desoto

    Merhabalar arkadaşlar bende EDC 'yi dün Renault Tepretoğullarında Fluence da test etme imkanı buldum .Daha öncede 2 sene Dsg caddy kullandım.ikisini karşılaştıracak olursak.Gerçekten birbirlerine çok benziyorlar ancak DSG gibi rampada kaymıyor ,EDC şanzımanda satış danışmanının söylediğine göre hill holder standartmış.Ayrıca vites geçişleri birazcık daha yumuşak geldı bana performans bakımından da gerçekten çok tatmin edici.Ani hızlanmalara karşıda çok hassas.Eski DSG kullanıcısı olarak 5 yıldız veriyorum bu şanzımana bakalım ne kadar sağlam ve zaman ne gösterecek...



    Teşekkürler.Bir daha Renault almamaya karar vermiş bir Renault kullanıcı olarak Fluence EDC'ye giderek ısınmaya başladım.
  • bu forumda getrag tarafından üretildiğini ilk ben söylemiştim..getrag gerçekten dayanıklı şanzımanlar üretmekle ünlü bir firmadır.hatta 50 km hızla giderken geri vitese takınca şanzımanın dağılmaması efsanesi vardır..bugüne kadarki tek fiyaskosu ford dizellerde kullanılan cvt enilir buluyolar...lu ve güvmutdirki getrag bu konuda fordu suçlamaktadır.kimileri dsg ye rakip olurmu demiş.aslında bence soru tersten sorulmalı dsg getrag ın yerini tutarmı diye sorulmalıdır..2 yıldır volvoda ve ford kuga da 1 yıldır mondeo da kullanılan şu an triptonicler içinde en sorunsuz çalışan sistemdir..arıza varmı diye çok aradım ama bulamadım.ricam eğer duyan bilen arkadaşlar varsa bu forumda paylaşsın..yakında iki firmanında getrag la anlaşacağından söz ediliyor...dileğimiz bu şanzımanların daha uzun yollar denenmesidir saygılar...
  • Ford dun arızalı olan 1.6 rdci lerde kullanılan cvt şanzımanı getrag degilde farklı bir firma üretiyordu diye hatırlıyorum. Hatta bu konuda Otosanın şanzıman fabrikası kaandı şeklinde açıklaması dahi vardı.

    neyse, renodaki EDC şuan fordda ve volvoda kullanılan pershift ile aynı şanzıman mı? bildiğim kadarıyla powershift ıslak tip bir şanzıman. edc ise kuru.

    edc li megane veya fluence test edenlerin yorumlarını bekliyoruz...
  • EDC yi test eden yok mu...vay arkadaş.
  • renault çok akıllı bir iş yaptı yeni otomatik vitesle satışı 2ye katlar
  • Flaş:Reno baharda 130 beygir 1.6Dci yeni dizel motoruyla geliyor 320Nm torkla.Yeni motorun 1.9 motorun downsizing ile türetilmesinden oluşuyor.
    başlangıçta megane ve fluencede EDC ile birlikte kullanılacak.Al burdan yak şimdi.bekle bekle bekle..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eczsenol

    EDC de DSG nin sürüş özelliklerini sergiler mi?Mesela DSG ara devirde gazı kökleyince vites küçültüp devir de 4500 lerde falan vites değiştiriyor ya.Malum DSG de S modu var.EDC de ise sadece otomatik ve tiptronik mevcut.S modu gibi spor sürüş modu falan yok.

    edc de S modu var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etnaxy

    Flaş:Reno baharda 130 beygir 1.6Dci yeni dizel motoruyla geliyor 320Nm torkla.Yeni motorun 1.9 motorun downsizing ile türetilmesinden oluşuyor.
    başlangıçta megane ve fluencede EDC ile birlikte kullanılacak.Al burdan yak şimdi.bekle bekle bekle..


    Eğer o moturu getirirse piyasanın altını üstüne getirir tabi uygun bi fiyatla satarsa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etnaxy

    Flaş:Reno baharda 130 beygir 1.6Dci yeni dizel motoruyla geliyor 320Nm torkla.Yeni motorun 1.9 motorun downsizing ile türetilmesinden oluşuyor.
    başlangıçta megane ve fluencede EDC ile birlikte kullanılacak.Al burdan yak şimdi.bekle bekle bekle..



    Merhaba etnaxy kardeş onu bırak da Sport Tourer EDC ne zaman gelecek bilgin varmı?
  • Ben dün teslim aldım aracımı, fluence 1.5 dci privilige edc...

    Daha önce audinin multitronic ve stronic şanzımanlarını kullanmıştım... Her bakımdan beklentilerimin çok üzerinde olduğunu söyleyebilirim... Bilmiyorum belki araba renault diye baştan beklentilerimi çok düşürdüğüm için öyle de olabilir :D Çok ortada bir araç; yani ne uçuyor ne yığılıyor, ne çok sessiz ne çok gürültülü, şanzıman ise beklentimi daha da aştı.. ben değişimlerin toyota'nın m/m astra'nın easytronic şanzımanlarından biraz daha hızlı olacağını düşünmüştüm ama bu resmen öteye geçmiş. Tamam, belki vites geçişleri hissediliyor ama kesintili diyemez kimse, sadece 2-3-4 geçişlerinde yani alt viteslerde yüksek oran farkları nedeniyle ivmenin azalışından doğan bir silkelenme var, yoksa araç son derece devamlılığı yüksek şekilde hızlanıyor.. Üst viteslerde ise dişli oranları birbirine yakın olduğu için devir saatine bakmazsanız değişimleri anlamıyorsunuz...

    Ben mutlu oldum, özellikle alırken olup olmadığını kurcalamadığım aksesuarları görünce daha da mutlu oldum.. Bir de 15 - 20 binden sonra orasından burasından çatırtılar patırtılar gelmezse daha da mutlu olacağım...





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.