Şimdi Ara

Renault Koleos (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
3
Favori
42.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, bakım fiyatları, yakıt tüketimi hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ikinci el aldım aracı 75.000kmde. yetkili serfis bakımlıydı ve en son neler yapıldığına baktım. 15.000 de bir bakım yapılıyor. 30-60 ve 90 bin bakımları ağır bakım diye geçiyor. normal bakım fiyatları yetkili serviste 400 ila 500 tl arası. ağır bakımları ise 850 ile 1100 civarında değişiyor.

    bu araçlarda triger kayışı yok. zincir kullanılıyor. değişimi bozulmadıkça olmuyor. yetkili servis 300.000 kmden önce bişy olmaz zaten gelen görmedik dedi kayış için. baskı balatada yok. malum tork konvektörlü olduğu için 200.000 km de şanzıman yağı değişmesi gerekiyormuş.

    diceksinizki ee ozaman bakımların neresi ağır. bakımları ağır yapan şey mazot filtresi oluyor. 380tl fiyat koymuş renault. 2 bakımda bir değiştiriyorsunuz. bide 60.000 bakımında balatalar, 90.000 bakımında fren hidrolikleri değişiyor. bi rivayete göre kullanılan mazot filtresi renault master 2.0 dci ile aynı diyorlar. o yaklaşık 80 tl civarı. ama yetkili serviste malesef bu işlemi yapamassınız. belki sanayide bi filtreci halledebilir.

    yakıt tüketimi olarak şehir içi sakin kullanırsanız 8.0 agrasif kullanırsanız 8.8 gibi bi ortalama tutturuyor osb. ankaraya gittim geldim boştu yollar. 110 kmye sabitledim aracı 6.0 oldu ortalama 60 lt deposu var 980 km gittim. şehir içi bi depo ile 800 km'nin altına düşmüyor.

    performans olarak çok yeterli banamısın demiyor. şehir performansına diyecek laf yok. arazi olarak bu yaz kısmetse deniycem. yaşta yağmurda çamurda gayet güvenle gidiyorsunuz.




  • oytun66 O kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler bu aracı almakta tereddütlerimi kaldırdı. 2011 model düsük kmli 60.000 tlye kadar privilege donanım bakınıyorum, artık denk geldiği gibi alıcam. 2.0 dci motor benim de bildiğim kadar xtrail qashqai megane laguna gibi modellerde kullanıldı, masterda da kullanılmış olabilir, çünkü sahibinden.comda 2.0 dci motoru master koleos motoru olarak satılıyordu.iyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende clio grandtour vardı koleosdan önce. 2010 modeldi.full+ cam tavan vardı. ilk triger bakımı gelmek üzereydi. kartalda bi asf otomotiv var. ordan almıştım clio yu. ara ara bakıyodum öyle. o sırada gördüm koleosu. ilk görüşte aşk diyebiliriz:) bi test sürüşü istedim. çıktık biraz dolaştık. dedimki bu zamana kadar arabaya binmemişim ben. en iyi audi a6 2.0 tdi kullanmıştım 2009 model lüks segmentte. mezar gibiydi içi. koleos ferah, oturaklı, onun kadar olmasada performanslı. dedimki bunu alıyorum. verdim clioyu aldım bunu.

    3 yaş üzeri yıllık vergisi yaklaşık 1800tl. bilginiz olsun.

    dynamiqler 17 jant privillage ler 18 jant. lastik fiyatları çin malları 250tl den başlıyor, hankook ve muadilleri 350tl, brigstone lassa 450-500 tl arası. michelin ise 650 tl idi 17 jant olanları. lazım olabilir diye düşünüyorum.

    ben renaultun ikinci elinden aldığım için aracın tüm bakım geçmişi vardı. genelde bu tarz araçlar apaçilerin eline düşmediği için temiz kullanılıyor zaten. çoğu bayan aracı. arazi görmemiş oluyorlar. en fazla tampon bölgelerinde sürtmeler oluyor.

    açık konuşmak gerekirse tam mantık aracı. bu işin ticaretini yapmıyorsanız, binici iseniz bu fiyata böyle araç yok. dizel otomatik dedinmi 2010 model altınada düşmicem derseniz 40.000 in altında araç yok. jetta almaktı niyetim 60.000 tlden aşşa temiz bulamadım. şimdi diyorumki iyiki almamışım jettaya 60.bin verene kadar tank gibi arabaya biniyorum.alt tarafı 100km.de 2.5 lt fazla mazot yakarım paşa paşa binerim. yıllık 900tlde fazla vergisi var ama hiçbirşey can güvenliğimizden önemli değil.
    acemi bi bayanın sürdüğü range in altında kalıp ölmek istemem açıkcası:)

    bulursanız privillage cam tavanlı navigasyonlu tercih edin. ikinci elde fazla fark etmiyor donanım. ama muhakkak aracı renault servisine gösterip alın. renault ikncielleri 6 ay motor mekanik garantisi veriyor aklınızda bulunsun. hakkınızda hayırlısı olur inşallah




  • İyi dilekleriniz teşekkür ederim. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Yazdığınız gibi privilege camtavanlı xenonIu navigasyonlu inci beyazı araç bakıyorum artık ne zaman denk gelirse alıcam. 2011 model inci beyazı Grand Vitara 3K kullanıyorum. Koleosun yakıtının şu anki aracımdan çok daha makuI olacağı kesin. Lastik fiyatları aynı aralıkta sayılır. Bakım masrafı GV'de 350 TL'den fazla vermemiştim ama koleosta da problem olmaz yakıttan yaptığım karı bakıma vergiye veririm, ne yapayım. İyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazot filtresi qashqai 2.0 ile aynı ama qashqai 110 tl satıyor... nette 60 tl civarı bulunuyor..
    Araç reno olunca fiyatı katlayıveriyorlar..

    Bu arada ben sattım aracımı.. Çok memnundum ama artık binmiyordum..Evin önünde yatıyordu. Bisiklet ve motora devam birde eski model bi mercedes aldım idare ediyoz.
    Gerçekten arabaydı koleos.. 2011 32 binde idi yeni dynamik 65 e sattım..
    Elimde kala kala kış lastikleri kaldı..:))

    Falken 5000km civarı kullandım.. İsteyen olursa PM atsın Balıkesirdeyim
  • Arkadaşlar merhaba

    Araç gerçekten çok iyi. Başarılı bir tasarıma sahip. İnşallah SUV segmentinde Renault tarafında değeri olması gerektiği yere ulaşır. Bende kendime 4-5 gün süre verdim ciddi bir arayış içindeyim Bu süre içinde denk gelicek temiz bir Privilage i hemen alıcam.

    Değerli yorumlarınız hepimiz için önemli.
  • araç almak isteyen arkadaşlara naçize bir tavsiyede bulunmak isterim. ama öncelikle privillage donanım ve dynamiq donanım arasındaki bariz farkları belirteyim.

    dış trim neredeyse aynı. jantlar privillage 18 inç, dynamiq 17 inç. deri döşeme ve elektrikli ayarlarlanır koltuklar, ısıtmalı şoför koltuğu, xenon, bose müzik sistemi (stepne içine yerleştrilmiş subwoofer) ani frenlerde yanan 4lü flaşörler, tüm camları tek tuşla açıp kapama ek olarak privillagede bulunmakta.

    bunun yanında navigasyon ve cam tavan, opsiyon özellikler. dynamiq yada privillage fark etmiyor. ikisindede olabilir.

    araçlar motor ve yürür olarak aynı. ben aracımı renault bayisinden aldım. sahibinden.com da aynı fiyata privillage vardı. lakin cesaret edemedim. kapalı kutuydu başta benim için. kime sorsam bilmiyordu. 6 ay motor ve şanzıman garantisi ile aracımı alınca açıkcası donanıma bakmadım pek.

    benim boya takıntım yok. fakat değişen parça olmayacak. yada yetkili serviste kapı, kaput, bagaj kapağı dışında yani çamurluk tampon vs. değişmesinde problem görmüyorum. çünkü hareketli aksamlar ayar tutmayabiliyor. gacır gucur ses ile araca binmekten hoşlanmam. benim aracımda arka tamponda boya vardı sadece. servis kayıtları falanda mevcuttu. zaten yan sanayi parçası olmadığı için genelde yetkili servis bakımlı oluyor araçlar.

    gerçekten bir koleos alıcaksanız kesinleştirdiğiniz aracı yetkili serviste sorgulatıp öyle alın. ustaya göstermenizi tavsiye kesinlikle etmiyorum. ufo gören masum köylü gibi oluyorlar:) özellikle privillage araçlar çok elektronik olduğundan servis kaydı olmayan araçlardan kesinlikle uzak durun. şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım. araç çok güzel eyvallah. ama elektrikli koltuğu bozulursa yetkili servis kaça yapar bilmiyorum. nikah kıyarlar heralde. sanayide bulma imkanınız zaten yok. yan sanayi çıkma vs. o yüzden dikkatli olmak lazım. mal alırken kazanılır. kıla tüye dikkat etmeniz lazım. özellikle privillage için. dynamiq de ise motor mekanik şanzıman. daha az riskli. ama şuda var. bu klasman bi araçta donanım önemli. yani ya kafanız nisbeten rahat olacak, yada oturduğunuz koltuk...




  • Arkadaşlar

    Geçen hafta aracı bayiden 1 yıl ek garanti ile aldım Koleos 2011 Privilage. Araç gerçekten ses izolasyonu, Konfor, Güven, yakıt tüketimi ve çekiş yönünden son derece başarılı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vkarahasan

    Arkadaşlar

    Geçen hafta aracı bayiden 1 yıl ek garanti ile aldım Koleos 2011 Privilage. Araç gerçekten ses izolasyonu, Konfor, Güven, yakıt tüketimi ve çekiş yönünden son derece başarılı.

    iyi günlerde kullanın.. Kaç km de ve Fiyatı ne oldu?
  • Teşekkürler, 80000km de 60000TL. Ben şimdiye kadar çok farklı segment te araç kullandım kendimce bu araçlar 80000TL civarında olmayı hak ediyor.
  • Hayırlı olsun. Biz de çok uzun süredir privelege Koleos arıyoruz. Yılı önemli değil ama km si 100.000'in altında olursa iyi olur. Siz hangi bayiden aldınız acaba?
  • Arkadaşlar güneş gözlük yeri için şöför tarafının sol tarafında, açıp kapamak için kutunun tutma yeri yok, sizdekiler nasıl fotoğraf yükleme şansınız varmı ?

    Son sorumda bagaj için verilen fileyi bağlayan var mı varsa onunda fotoğrafını yüklerse sevinirim,
  • Navigasyon güncellemesi hakkında bilgisi olan var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkke

    koleos değil kalas desek daha doğru olur ona vericeğin parayla 2.el porsche cayenne al


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ters Adam


    quote:

    Orijinalden alıntı: berkke

    koleos değil kalas desek daha doğru olur ona vericeğin parayla 2.el porsche cayenne al



    ?
  • Lökosit tam 3 yıl oldu Koleos muhabbetimiz. Benim araç 87 bin km ye geldi. Keyifle kullanıyorum ve daha kullanmaya devam edeceğim Şimdiye kadar hemen her açıdan beni bu kadar memnun eden bir araç olmadı. Akü ve lastikler hariç hiçbir parçası değişmedi. Ancak bozuk yollarda tıkırtılar başladı. Bunun dışında problem yok. 30 bin km oldu sadece yağını ve filtrelerini değiştiriyorum. İnşallah ciddi bir problem olmaz diye böyle kullanmaya devam. Trigeri zincir olduğu için fazlada endişe etmiyorum. Sen aracı hiç kullanmadan satmışsın. Hayırlısı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buarbu

    Lökosit tam 3 yıl oldu Koleos muhabbetimiz. Benim araç 87 bin km ye geldi. Keyifle kullanıyorum ve daha kullanmaya devam edeceğim Şimdiye kadar hemen her açıdan beni bu kadar memnun eden bir araç olmadı. Akü ve lastikler hariç hiçbir parçası değişmedi. Ancak bozuk yollarda tıkırtılar başladı. Bunun dışında problem yok. 30 bin km oldu sadece yağını ve filtrelerini değiştiriyorum. İnşallah ciddi bir problem olmaz diye böyle kullanmaya devam. Trigeri zincir olduğu için fazlada endişe etmiyorum. Sen aracı hiç kullanmadan satmışsın. Hayırlısı olsun.

    Bende çok memnundum ama kullanmıyordum pek. Bisikletle daha fazla km yapmaya başladım. Kapının önünde gereksiz yatıyordu.
    Şu an 18 yaşında bir mercedes e200 aldım artan parayıda borsaya koyduydum borsanında kıyağıyla mercedes beleşe geldi.
    Şimdi mersonun yanına bi Koleos alayımmı diye düşünüyorum.:)) Gerçekten keyifle kullanılacak bir araç..




  • 7.5 aylık babayım ve artık büyük bagajlı, otomatik bir araç almaya karar verdim. 3008, C4 Picasso falan diye bakınırken bi ara Duster a kaydı gönlüm. Sonra koleos diye bir araba olduğunu farkettim. Megane II hb dynamique 2006 model 1.5dci Manuel Aracımı satıp/takaslayıp bu araçtan alabilirim gibi geliyor. 50 000 bütçemiz var. Arabayı satıp üstüne 25000 koyarak koleos almak istiyorum, ama Ankara da satılık 4 araba var sadece... Keyfim kaçtı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault Koleos modelini X-Trail ile Talisman arasında bir benzerlik kurmuş ortayada bu çıkımış :)https://store.donanimhaber.com/45/7e/d7/457ed784a0e3598ec7263dd95fecc6ba.jpg

    Renault Koleos Yenilenmiş
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Renault Koleos




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.