Şimdi Ara

Silinebilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Silinebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorzop -- 6 Haziran 2021; 2:35:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Evet. Bu aracın meraklisi bizzat ben oluyorum. :) gerci yalniz bu araca degil, tüm elektrikli araçlara ilginin artmasi gerekiyor bence malum doviz ve surekli artan akaryakıt fiyatlarından dolayı. Benimde dikkatimi cekti, Reno'nun sitesine girdigimde Zoe'nin sifirinin olmadigini gordum. Sanirim insanimiz henuz bu elektrikli araclara karsi onyargilarini yikamadi. Önyargi bir tarafa fiyatlandirma politikasinin da buna etkisi buyuk bence. Buna bagli talep de cok az olunca adamlar Turkiyeye getirmiyor artik sanirim. Dediginiz gibi 170 lira ikinci ele isteniyorsa sifiri nekadardir bilemiyorum bile. Ayrica BMW i3 sifiri 370 bin gibi bir fiyatti. Ki bunlar ÖTV %3 dahil fiyatlari.. Oteki arabalar gibi oyle vergi yüküde yok bunlarda. Devlet teşvik ediyor. Buna ragmen bu fahiş fiyatlara bu arabalari satmaya devam ederlerse, boyle satamazlar, Turkiyede alan cok cok zor cikar. Daha ulaşilabilir makul fiyatlara cekseler zaten insanlar alacaktir. şahsen buna bagli olarak ikinci eli 170 degilde 110 larda falan olsaydi zoe ler, kesin alirdim bende bitane. Ayrica fiyatlandirmanin disinda elektrikli araca olan önyargilari da bir kenara birakmak gerekiyor. Yukardaki arkadasin dediigi gibi insanimiz dusunuyor, yedek parcasi varmi, bakimi, sarji, vs vs. Oysa bu elektrikli arabalar okadar avantajli ki. Bikere bakim diye bir olay yok. vergi cok az. elektrikle benzin fiyat farki zaten muazzam. Sarj istasyonlari da baya bi acildi Turkiyede. Artik araba endustrisi elektrikliye dogru hizla evriliyor. Umarim fiyatlar da baya bi düşer de bizde alip deneme sansini elde edebiliriz.
  • kardeş merhaba, daha önce duymadığın bir şeyle tanıştırayım seni
    google girip "renault pil kirası" diye yazdığında hafif bir heyecanla başlayıp hüsranla biten bir maceraya gireceksin.
    kolay gelsin.
  • İlle elektrikli araç almak istiyorsan bu işin ağa babası Tesla'dır. Anca bütçe yetmez diyorsan BMW i3 ve Renault Zoe Türkiye'deki çarelerdir, Nissan LEAF vs. satılmıyor malum bizde. BMW i3'ün de menzili henüz az. Bu açıdan Renault Zoe Türkiye'de en kullanılabilir elektrikli araçtır bence.
    Öncelikle ZE40 modelini tavsiye ederim tek, hani maks. 400 KM menzili olanı. O menzile düşük hızlar hariç ulaşmak pek mümkün değil ama 22'lik modelle 150 KM yapma işkencesine de hiç girilmez bence. Bulduğunuz modellerin menzili ne kadar, 200 KM olanlardansa dediğim gibi tavsiye etmiyorum. Bir de genelde o fiyat bandında olanlar pil kirası ödenen araçlar oluyor. Yeniler kirasız ve fiyatları 100 bin üzeri.
  • Yorumunuzu yeni görüyorum kusura bakmayın fazla giremediğimden. Güzel açıklamanız için teşekkür ederim. Artan mazot fiyatlarıyla baş etmek ve kullandığımız aracın deliler gibi yakmasından dolayı bizim için güç olmaya başladı açıkçası. Elektrikli araca yönelmem de ondan almışken de iyi kötü bi zoe gibi araçla açılışı yapalım diye düşünmüştüm. 200 kmlik modelleri de en fazla 150 km gidiyormuş sanırsam. 400 Km lik modelide şuan 180bin bandın da şimdi o fiyata zoe alınmaz diyenler de çok bayabi kafam karıştı. Yine de iyice düşünüp karar vermek istiyorum. Tekrardan teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • angelizer kullanıcısına yanıt
    Yok hayır duydum ve baya bi araştırdım. Direk arabayla birlikte pil pirasız alınabiliyor fakat bu sefer fiyat 90 bin küsürün üstüne çıkıyor. Hal böyleyken almak mantıklı mı bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • angelizer kullanıcısına yanıt
    Yok hayır duydum ve baya bi araştırdım. Direk arabayla birlikte pil pirasız alınabiliyor fakat bu sefer fiyat 90 bin küsürün üstüne çıkıyor. Hal böyleyken almak mantıklı mı bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gorzop kullanıcısına yanıt
    hocam bi pil fiyatlarına bakın o zaman.
    en başından beri kiralanmasının sebebi pil değişim maliyetinin fazla olması. sanırım en büyük sıkıntı bu araçlardaki mesafe problemi. bundan önce çıkardıkları Fluence Z.E.nin mensili 200 km civarındaydı diye anımsıyorum.

    fakat diğer bir yandan da eklemeden geçemeyeceğim: şu an aldığımız bilgisayar ve bilgisayar ürünlerinin her daim daha gelişmişinin bulunduğunu, fakat önce düşük performanslı olanlarının satıldığı daha sonra da bir üst modelinin çıkarılarak, parça parça satıldığı hemen hemen herkesin aklına geldiğini düşündüğüm bir pazarlama stratejisi (şerefsizlik olabileceği ihtimali de düşünülmeli). yani ilk olarak i2 işlemci sonra i5 ve sonrasında i7 ve şimdilerde i9 işlemci çıkarıldı. tek hamlede i9 çıkaracağına alt ürünleri de piyasaya sürüp her birinden bir hasılat yaptılar. bir yandan da teknolojimin geldiği noktayı düşünürsek, gelişimden etkilenmeyen elektronik hiç bir şey yok sanırım.

    bu bahsettiğim gelişimden etkilenmeyen tek şey nedendi içten yanmalı motorlar. yani Diesel neyi yaptıysa, temel prensiplerine bağlı kalındı ve aynı fosil yakıtlar kasti olarak ****ı. şimdi bir anda elektrikli motora mı geçşek modunda yeni bir akım çıktı.

    elektrikli motorun, bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde birden tutulmasını istemeyen birçok para babası var diye de düşünüyorum. petrol sektörü zaten ben e çok karanlık bir kartel, o yüzden elektrikli motora ne kadar karşı koyacaklar bilemiyorum. hatta Elon Musk'un Türkiye'ye gelip Cumhurbaşkanı ile konuştuğu sürede buraya bir fabrika açmayı planladığına dair bazı söylentiler çıkmıştı, e malum iş gücü ucuz.

    kendin tercihim tabiki elektrikli motor, bir sürü sebep var bunun için. fakat Türkiye'de revaçta olabilmesi için çok süreler geçmesi ve yaygınlaşması lazım. insanımız zengin olamadığından hala yedek parça, bakım vesaire ne öderim alırsam elimde kalır mı diye düşünecek 😁

    o yüzden biraz ön yargı kaynaklı riskli gibi geldi bana. lakin teknolojiye de direnmenin bir faydası yok tabi. öyle de böyle de elektrikli motorlara geçilecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Mais le görüştüm 7 aydır ithalatı yapılmıyormuş
    Babalar sayfalarında göstermelerine rağmen araç yok
    İkinci elde de malum sitede 170bin isteyen bir ilan var.güldüm.
    Bu konu aktifmi bu aracın takipçisi sevdalısı varmı meraktayım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Esk-3008 E kullanıcısına yanıt
    Evet. Bu aracın meraklisi bizzat ben oluyorum. :) gerci yalniz bu araca degil, tüm elektrikli araçlara ilginin artmasi gerekiyor bence malum doviz ve surekli artan akaryakıt fiyatlarından dolayı. Benimde dikkatimi cekti, Reno'nun sitesine girdigimde Zoe'nin sifirinin olmadigini gordum. Sanirim insanimiz henuz bu elektrikli araclara karsi onyargilarini yikamadi. Önyargi bir tarafa fiyatlandirma politikasinin da buna etkisi buyuk bence. Buna bagli talep de cok az olunca adamlar Turkiyeye getirmiyor artik sanirim. Dediginiz gibi 170 lira ikinci ele isteniyorsa sifiri nekadardir bilemiyorum bile. Ayrica BMW i3 sifiri 370 bin gibi bir fiyatti. Ki bunlar ÖTV %3 dahil fiyatlari.. Oteki arabalar gibi oyle vergi yüküde yok bunlarda. Devlet teşvik ediyor. Buna ragmen bu fahiş fiyatlara bu arabalari satmaya devam ederlerse, boyle satamazlar, Turkiyede alan cok cok zor cikar. Daha ulaşilabilir makul fiyatlara cekseler zaten insanlar alacaktir. şahsen buna bagli olarak ikinci eli 170 degilde 110 larda falan olsaydi zoe ler, kesin alirdim bende bitane. Ayrica fiyatlandirmanin disinda elektrikli araca olan önyargilari da bir kenara birakmak gerekiyor. Yukardaki arkadasin dediigi gibi insanimiz dusunuyor, yedek parcasi varmi, bakimi, sarji, vs vs. Oysa bu elektrikli arabalar okadar avantajli ki. Bikere bakim diye bir olay yok. vergi cok az. elektrikle benzin fiyat farki zaten muazzam. Sarj istasyonlari da baya bi acildi Turkiyede. Artik araba endustrisi elektrikliye dogru hizla evriliyor. Umarim fiyatlar da baya bi düşer de bizde alip deneme sansini elde edebiliriz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.