Şimdi Ara

RIO Kulübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
36
Favori
195.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benimki dizel, zamanla yakıt düşüyor hikayelerine inanmayın. 3 sene bitti ve hala yakıt sarfiyatı düşmediDüşmesini de beklemiyorum zaten. Çünkü araba fabrika çıkışı 110 beygir ve common rail . Bu tip motor crysler ve ford da da aynı . Güç var ama yakıt fazla. Şu an kilometrede 170 tl yakıyor. Gerçi ben araba sağır olmasın diye genelde devirli kullanıyorum. Bu bayramda bir golfle otobanda dalaştık ve 220 yi gördüm. Arabada bir ses,sarsıntı yada sağa sola çekme yok. Yinede insanı heyecanlandırıyor. sedan modelini kullanmadım ama hb modelin arkası hafif kalıyor. Virajlarda arkaya dikkat. Ben stepnenin üzerine 80 lik kurşun plaka koydum. Arkayı baya bir toparladı. Yumuşak lastik tavsiye eden arkadaşa katılıyorum. Çünkü süspansiyon sert.
  • 2009 crdi gümüş gri sedan, herkese merhaba. dizel yağ değişimini ne sıkılıkta yapıyorsunuz? kullanıcı kitabında normal koşullarda 10.000 km de bir diyor, garanti kitabında rio ve benzeri modeller için 7.500 km'de bir demişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhlisbey -- 26 Eylül 2009; 18:57:50 >
  • Merhaba;
    Benide ekyebilrsiniz

    Rio 2006 CRDİ HB-Füme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalay83 -- 30 Eylül 2009; 14:53:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: necolay

    benimki dizel, zamanla yakıt düşüyor hikayelerine inanmayın. 3 sene bitti ve hala yakıt sarfiyatı düşmediDüşmesini de beklemiyorum zaten. Çünkü araba fabrika çıkışı 110 beygir ve common rail . Bu tip motor crysler ve ford da da aynı . Güç var ama yakıt fazla. Şu an kilometrede 170 tl yakıyor. Gerçi ben araba sağır olmasın diye genelde devirli kullanıyorum. Bu bayramda bir golfle otobanda dalaştık ve 220 yi gördüm. Arabada bir ses,sarsıntı yada sağa sola çekme yok. Yinede insanı heyecanlandırıyor. sedan modelini kullanmadım ama hb modelin arkası hafif kalıyor. Virajlarda arkaya dikkat. Ben stepnenin üzerine 80 lik kurşun plaka koydum. Arkayı baya bir toparladı. Yumuşak lastik tavsiye eden arkadaşa katılıyorum. Çünkü süspansiyon sert.


    Hocam bence yol tutuşu ağırlık kullanmayı gerektirecek kadar kötü değil,standartların üstünde bile.Tabi siz nasıl bir viraja kaç km hız ile giriyorsunuz orası ayrı bir konu
    Saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhlisbey

    2009 crdi gümüş gri sedan, herkese merhaba. dizel yağ değişimini ne sıkılıkta yapıyorsunuz? kullanıcı kitabında normal koşullarda 10.000 km de bir diyor, garanti kitabında rio ve benzeri modeller için 7.500 km'de bir demişler.

    hocam ben aracı 2.el aldım ve aldığım kişi bana şöyle söyledi; her 7500 km'de bir kontrole git ancak değişimi 10000'de bir yaptır dedi.
    Saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalay83


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhlisbey

    2009 crdi gümüş gri sedan, herkese merhaba. dizel yağ değişimini ne sıkılıkta yapıyorsunuz? kullanıcı kitabında normal koşullarda 10.000 km de bir diyor, garanti kitabında rio ve benzeri modeller için 7.500 km'de bir demişler.

    hocam ben aracı 2.el aldım ve aldığım kişi bana şöyle söyledi; her 7500 km'de bir kontrole git ancak değişimi 10000'de bir yaptır dedi.
    Saygılarımla


    Teşekkür ederim, ben de öyle düşünüyorum - garanti kitabında daha sık servise çekmek için bi numara yapmışlar gibi geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhlisbey

    2009 crdi gümüş gri sedan, herkese merhaba. dizel yağ değişimini ne sıkılıkta yapıyorsunuz? kullanıcı kitabında normal koşullarda 10.000 km de bir diyor, garanti kitabında rio ve benzeri modeller için 7.500 km'de bir demişler.


    şahsen 7500km de bir yaptırıyorum ve her seferinde yağ filitresini de mutlaka değiştirtin. 20tl lik parça için risk almaya değmez diye düşünüyorum.
  • Tatanqa araç özelliklerimi imzama ekledim... değiştirirsen sevinirim...

    Bir de Kia servis Oğuşlar ile telefonla görüştüm, yakıt konusunda biraz fazla yaktığını düşündüğümü belirttim, Servis Müdürü Cemil Bey aracımı bilgisayara bağlayabileceklerini söyledi. Bazı durumlarda eğer filtreler tıkalı ve değişmemişse bu durumun yakıt tüketimini kilometrede 25-30 kuruş arasında etkileyebileceğini söyledi. Baktırıp buraya bilgi ekleyeceğim...

    Riocular kendinize iyi bakın, arabanıza güvenin....
  • Benimkinin aynısı .... bu da advance ve beyaz

     RIO Kulübü


     RIO Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plazmatech -- 3 Ekim 2009; 16:21:45 >
  • Benide ekleyin Arkadaşlar,

    Yumuşak lastik takınca normale dönüyormu_?
    2006 Kia Rio CRDI Sedan Advance Gri
  • bakım konusunda şunu söyleyebilirim, dizel kullanan arkadaşlar ilk üç sene 7500 de bir mutlaka bakımını yaptırın. yağını ve filtresini mutlaka değiştirin.söyediklerimi yapmayan ve aynı zamanlarda aldığımız arkadaşların arabaları şu an daha sesli ve titreşimli çalışıyor. polen filtresi falan gibi ıvır zıvır şeyleri boşverin. iyi para tutuyor. yoğun kullanıyorsanız biraz geciktirebilirsiniz ama eğer yıllık ortalama kilometreniz 7500 civarıysa 10.000 i hiç beklemeyin bence.
    yumuşak lastik önerisi isteyen arkadaşlara bir tavsiye , ben arabayı aldığımda üzerinde hankook lastikler vardı. aslında çok kötü bir lastik sayılmaz. ama arabanın tüm hünerlerini kullanamıyorsunuz. bir arkadaşın tavsiyesi üzerine michelin pilot exalto taktırdım. araba kendine geldi takınca. vantuz gibi yapışıyor yere. biraz tuzlu ama verdiğiniz paraya değiyor.
  • beyler yeni rio anadolu kia ankaraya gelmiş sordum dış görünüş ve direksiyondan başka değişiklik yokmuş
    en azından elektrik destekli hıza duyarlı direksiyon olsaymış iyi olurmuş çünkü dizel olanlarda tork yüklenmesinden direksiyon kabiliyeti zorlaşıyor.
    bunu ben accent eramızda yaşıyorum...riodada böle bir olay vardır kesin kullananlar ne düşünüyor bilgi verirlerse sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilter88 -- 12 Ekim 2009; 2:55:03 >
  • Ben çok seri kalkışlarda da herhangi bir sorun yaşamadım. Sonuçta beygir gücü yüksek ama aracın kendi ağırlığı da neredeyse 1200 kilo beni sadece abs deki yüzme hissi rahatsız etti....
  • 2010 kia rio yu inceleme fırsatı bulduk . ön tamponu değişmiş . gözümüz alışık omadığı içinmidir nedir bizim pek hoşumuza gitmedi. dreksiyon simidi değişmiş ve şık olmuş. aux ve usb port eklemişler. cd çalar değişmiş , o da güzel olmuş. arka koltukların arasına kol dayama yeri yapmışlar . yan çıtaların araba ile aynı renkte olması güzel olmamış.eğreti durmuş.

     RIO Kulübü
  • Malesef ön tarafı berbat etmişler bu resme göre.. o tampon sanki zorla oraya yapıştırılmış gibi. Oysa Rio nun kendi orjinal tamponu bundan binkat daha estetik.. bence hiç olmamış. Tamponlar uraşacaklarına farları xenon falan yapsalarmış diğer iç değişimlerinin yanında. Ozaman çok tatlı bir değişiklik olurdu.
  • yeni cd çalar, usb port gibi özellikler 2009 mayısta aldığım rio'da da var. yumuşak geçiş oldu herhalde
  • 2006 RİO SEDAN ADVANCE GÜMÜŞ RİOMUZU İKİNCİ EL ALDIK 55.000 DEYDİ O ZAMAN ŞİMDİ 3-4 BİN DAHA EKLENDİ.KULLANMASI GERÇEKTEN ÇOK ZEVKLİ BİR ARAÇ İYİKİ ALMIŞIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.DÜŞÜK HIZLARDA KABİN İÇİNE SIZAN HAFİFTEN BİR TURBO SESİ VAR BU NORMALMİDİR?HERKESE KAZASIZ,HAYIRLI SÜRÜŞLER.
  • mayıs 2009 da aldım. Kia Rio HB 1.5 CRDI EX ADVANCE 2007 MODEL BUZ MAVI

    cok memnunum dizel sınıfında ve kendi sınıfında ilk 3 e girer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnkrkmzl

    2006 RİO SEDAN ADVANCE GÜMÜŞ RİOMUZU İKİNCİ EL ALDIK 55.000 DEYDİ O ZAMAN ŞİMDİ 3-4 BİN DAHA EKLENDİ.KULLANMASI GERÇEKTEN ÇOK ZEVKLİ BİR ARAÇ İYİKİ ALMIŞIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.DÜŞÜK HIZLARDA KABİN İÇİNE SIZAN HAFİFTEN BİR TURBO SESİ VAR BU NORMALMİDİR?HERKESE KAZASIZ,HAYIRLI SÜRÜŞLER.


    turbo sesi ıslık şeklindeyse emme monifoltunu tutan jontasında problem vardır. hava kacırıyo olabilir. yada emme monfoltu arızalı olabilir. emme monifoltu komple 250 - 300 lira civarı
  • Arkadaşlar ,

    Dün Kia Oğuşlar'a gittim... hava, mazot, polen, yağ filtreleri değişimi + yağ değişimi, silecek değişimi ve far ayarı yaptırdım 292 Tl tuttu, bilginize . yakıtı arttıranın hava filtresi olduğu ve çok tıkalı olduğu söylendi, şimdi ölçüp hava filtresinin yakıtı bu kadar çok aetkileyip etkilemediğini göreceğim...
    (Yalnız bu işlemleri dışarıda yapsaydım en fazla 150 ytl tutardı )
    Pioneer mp3 player sordum 380 tl dediler ki 2150 ub modeliydi işçilik hariç.
    4 Lastik sordum cooper marka vardı ellerinde 530 tl dediler...
    Anlayacağınız servis biraz - bayağı kazık...

    Ama ilgiden, saygıdan ve davranıştan, hizmetten memnun kaldım


    Kış bakımı yaptırmayı unutmayın. Saygılarla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plazmatech -- 4 Kasım 2009; 16:58:38 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.