Şimdi Ara

RIO Kulübü (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
36
Favori
195.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.mantartube.com/gkm/video/1722/Kia-Rio-15-CRDI-0-100-test-part2
    linke bakabilirsin deger verdiysek boşa vermedik 8,7 sn 0-100

    hala inanamıyorsan sakaryadayım yakınsan gel bana ugra kendin test edebilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketcap98 -- 19 Kasım 2009; 12:04:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ketcap98

    http://www.mantartube.com/gkm/video/1722/Kia-Rio-15-CRDI-0-100-test-part2
    linke bakabilirsin deger verdiysek boşa vermedik 8,7 sn 0-100

    hala inanamıyorsan sakaryadayım yakınsan gel bana ugra kendin test edebilirsin


    1. Kullandığınız arabadan 3 tane eskittik şirkette, 4. sü yılbasında sıfır olarak geliyor, yeni bir kullanıcı değilim sizin gibi. Arabanın ne olduğunu ne olmadığını çok iyi biliyorum.

    2. Videosunu koyduğunuz araba megachips tarafından chip ve yazılım uygulanmış bir araç. Yani stock 110 bg değil. Tahmin ediyorum 140 bg civarı.

    3. Video'da kesinlikle titreme, oynama vs yok, dyno'da çekilmiş bile olabilir.

    4. Daha fazla bilgi almak istersen, forumda chiptuning uzmanı var, draglara araç hazırlıyorlar kia Rio vs, ondan bu aracın bu kadar sürede 0-100 görmesini sağmaları için ne gibi uygulamalar yaptıklarını görebilirsin.

    5. Ben 3.20 D ile o değerleri zar zor yakalıyorum mantık olarak uygun mu sizin söylediğiniz? Yada Kia salak mı sitesine 11.5 yazıyor bu değerler için...

    6. sı bu araba 0-100'ü 8.7 saniyede görse bile o kadar çabuk durabiliyor mu??? Abs'lisi stock haline zor yetiyor bide abs'siz eski comfortları durdurmak mesele...

    7. Aşağıda linki veriyorum, tartışmaları okuyabilirsin, RİO'nun 0-100 rakipleri, 3.35D, S2000, SUBARU WRX vs hakkında detaylı karşılaştırmalarda var...

    http://forum.donanimhaber.com/m_30242668/mpage_1/key_kia%2Crio%2Cchiptuning//tm.htm#30411716
  • Arkadaşlar ,

    Bu bölümün adı Rio Kulübü, amacımız diğer Rio sahipleri ile bir araya gelmek, sorunlarımızı yaşadığımız benzer sıkıntıları veya keşfettiğimiz kolaylıkları paylaşmak....

    Son mesajlara bakıldığında durum farklı gözüküyor sanki Rio Kulübü değil de Rio'yu tartıştığımız bir kulüp haline dönmüş durumda...

    Bence Rio ile ilgili tartışmaları diğer başlıklar altında yapalım,
    Bir de işin kişisel tarafı var sonuçta ; benim arabam - sahip olduğum araba - benim için en iyi arabadır...


    saygılarla.
  • Bende sportage kullanıcısıyım o zaman benim arabam en iyi suv öyle mi?

    Bence burada çok büyük mantık hatası var, burası forumda eleştiride olur, methiyede olur, sorunlarda konuşulur DOĞRU bilgi verilmesi amaçlanır.

    Bu başlık Kia Rio'yu övme, en iyi araç benim aracım başlığı değil. Kaldı ki biz arkadaşla tartışmıyoruz, doğru bilgi paylaşımı yapmaya çalışıyorum.

    Size göre mantıklı mı söylenenler? Yani bunu sadece burası rio forumu ne söylense yeridir, en iyi araç kendi aracımdır mantığıyla mı hareket edilmeli? Veya muhalefet olmamalı mı insanlar?

    Ayrıca evimde bi tane de rio olduğu için yorum hakkına fazlasıyla sahibim. Bu forumu 13 yaşında çocukta okuyor, 33 yaşında arabalar konusunda hiçbir bilgisi olmayan birisi gelipte okuyabiliyor.Buradan alacağı yanlış bilgileri daha sonra orda burda idda sahibi olarak kullanması sadece forum kirliliğine yol açacaktır.

    Bu forum nice kendisini çok bilgili matah sanan ama okuduğu dergiler harici birşey bilmeyenler, aracın maksımum hızını, aracın kadranında yazan son hız sanan Kia'cı bazı kişiler gördü. Şimdi böyle insanların arasında 0-100 8.7 sn yazarsan o adam onu yarın anlatıcak sağda solda bilmeden.

    B sınıfı, belirli değerlere sahip, kendi resmi sitesinde bu değerler 3 aşağı 5 yukarı ortada olan bir aracın, olduğundan çok daha farklıymış gibi gösterilmesi, ve buraya üzerinde modifikasyonlar yapılarak güçlendirilmiş bir Rio'nun videosunu buraya standart stock bir Rio'nun videosuymuş gibi koyulmasına karşı çıkarım.

    Arabalarımıza put misali tapmayalım. Objektif olalım lütfen.

    (Ayrıca mesajlarımda, hakaret, küfür, kışkırtma, olay çıkarma vs tarzında birşey varsa, köşede şikayet et butonu var, buyrun edin, varsa bir sorun yöneticiler halletsin)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Little F.K -- 20 Kasım 2009; 13:16:49 >
  • Arkadaşlar aracım 90.000 km'yi gördü ve bakıma götümek istiyorum,sizce 90.000 bakımını yetkili sevise mi yaptırmalıyım.Araç şimdiye kadar hep serviste bakım gördü.

    Birde bir arkadaşın da dediği gibi turbodan bir ses benim aracımdan da geliyor.Ama ıslık sesi gibi değil sanki jet uçakları kalkarken çıkardıkları bir ses var ya onun gibi bir ses kafaya takmadım hiç ama burada ki yorumu görünce acaba dedim kendi kendime.

    Saygılarımla
  • arkadaslar benim rio ya dizel yerine benzin kattı istsyon kalıcı bi sorun bırakırmı serviste şu an tüm yakıt sistemi onarılıyor :(
  • @atalay ---> halen araç garantili ise servis öneririm kesinlikle... garanti dışı kalmış olsa da servis çok daha iyi bir seçim olur.. ben olsam ancak ve ancak garanti dışındayken o servistyen ayrılıp kendi yerini açan ustaya giderdim...ki antalyadaki günlas servisinden ayrılan bir usta kendi yerini açtı... diğer türlü güvenemem doğrusu.

    @binbası---> onarımdan sonra muhtemelen bir sorun kalmayacaktır merak etmeyin.. dizel yerine benzin koyan o aptal istasyon da herhalde masrafı karşılıyordur diye düşünüyorum..geçmiş olsun..


    Genel olarak arkadaşlar da belirtmişler ; burası araçlarımız hakkında iyi ve kötü olan yada yaşanan sorunlar hakkında paylaşım yaptığımız biryer.. haydi yapmayalım Allah Aşkına alt tarafı ortamala bir aracımız var çok şükür.. memnunuz Allah kazadan beladan korusun ama mükemmel diyemem.. parasına göre iyi bir araç.. yoksa aklımda ne araçlar var şöyle araca yatıracak 50-60bin TL olsa
  • cevap için teşek.ler içim rahat etmesi için sordum.masrafı istasyon karşılıyor ve yetkili serviste rio'm fakat depoda yalıtımı aşınmış, yeni depo koreden gelecekmiş bu canımı sıkıyor :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: binbasi

    cevap için teşek.ler içim rahat etmesi için sordum.masrafı istasyon karşılıyor ve yetkili serviste rio'm fakat depoda yalıtımı aşınmış, yeni depo koreden gelecekmiş bu canımı sıkıyor :(


    Hocam öncelikle geçmiş olsun.bence yakıt elemanları(mazot pompası,filtre,depo vs) değiştirildikten sonra bir sıkıntı olmaz ama motorda bir arızaya sebebiyet vermiş midir onu forumda ki usta arkadaşların cevaplaması daha doğru olur diye düşünüyorum.İnşallah kalıcı hasarlar bırakmaz.

    Saygılarımla
  • Orijinalden alıntı: TatanQa




    @atalay ---> halen araç garantili ise servis öneririm kesinlikle... garanti dışı kalmış olsa da servis çok daha iyi bir seçim olur.. ben olsam ancak ve ancak garanti dışındayken o servistyen ayrılıp kendi yerini açan ustaya giderdim...ki antalyadaki günlas servisinden ayrılan bir usta kendi yerini açtı... diğer türlü güvenemem doğrusu.

    Arabamın garantisi bitti ,bir de malumunuz kia servislerinde 31 aralık 2009 tarihine kadar indirim var bundan da faydalamak istiyorum.
  • binbaşı arkadaşım geçmiş olsun. benzaer bir olay da banim başıma geldi.
    sene 2006.arabayı daha yeni almıştım. çeşmeye denize gidiyoruz. üçkuyular shell'e yanaştım. inmeden doldur dedim. arabada arkadaşlar da var. bi ara kaç para oldu diye bir bakayım dedim 120 130 gidiyor. o aralar benim araba da 90 a falan doluyor. anladım pompacının karıştırdığını.başımdan kaynar sular dökülmüş gibi oldum.bi indim arabadan benzin pompası takılı hala dolduruyor.o anda benim bakışımdan pompacı da anladı ne olduğunu . ama durdurmaya fırsat kalmadan depo doldu pompa kendi attı. çocuğun eli ayağına dolaştı. hemen gitti müdürüne haber verdi. müdürü tamamen kendi hataları olduğunu tüm masrafları karşılayacaklarını söylediler.servisi aradık. bir saat kadar sonra servis geldi. arabayı hiç çalıştırmadık. iktirerek benzinliğin içindeli lifte kadar götürdük. yakıt deposunu söktüler. tamamen boşaltıp kuruttular.motora giden boruları söküp komrasörle kuruttular. sonra aynı benzinlikte dizel fullediler. oradan ayrılırken hala içim rahat etmediği için benzinlikten ileride bu sebepten dolayı çıkabilecek sorunlarda ilgili sorumlu olduklarına dair bir yazı aldım. bastık gittik çeşmeye. aradan 3 sene geçti. hiçbir problem çıkmadı. olan bizim tatilimizin orda rezil olması ile kaldı. o gün bu gündür benzinliğe gittiğimde mutlaka arabadan inip pompacıya "dizel" diyorum.bazıları biraz bozuluyor."görmüyormuyuz" edasıyla bakıyorlar ama olsun.sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.
  • ----agozen--------Kia Rio 2008ad-----------------Dizel-----------------Buz Mavi

    eklerseniz sevinirim. Bu arada çok geçmiş olsun, ben de yakıt alacağım zaman eurodiesel istiyorum, pompacı hangi pompayı alıyo ona bile bakıorum. pompacı bozulursa bozulsun napiyim yani benim arabam mı bozulsun dimi yaw

    Bu arada yeni riolar için web sitesinde yan aynalarda sinyal gördüm, ama TR ye gelen modellerde yok galiba, aynı şey Ceed için de geçerli sanırsam.. uyuz bi durum yaw, makyaj olmuşken tam olsun... içindeki direksiyon yeni ceratodakiyle aynı galiba, bence eskisi daha güzeldi, keşke ceed dekiyle aynı olsa.....
  • Orijinalden alıntı: atalay83


    Orijinalden alıntı: TatanQa




    @atalay ---> halen araç garantili ise servis öneririm kesinlikle... garanti dışı kalmış olsa da servis çok daha iyi bir seçim olur.. ben olsam ancak ve ancak garanti dışındayken o servistyen ayrılıp kendi yerini açan ustaya giderdim...ki antalyadaki günlas servisinden ayrılan bir usta kendi yerini açtı... diğer türlü güvenemem doğrusu.

    Arabamın garantisi bitti ,bir de malumunuz kia servislerinde 31 aralık 2009 tarihine kadar indirim var bundan da faydalamak istiyorum.


    Arkadaşlar salı günü arabamı servise götürdüm ve bakımını yaptırdım,bayağıda para ödedim 657 tl'cik(6 taksit)

    657 tl'ye ne mi yaptılar:

    1-Kışlık bakım+90.000 bakım(yağ-filtre vs)
    2-Ön fren balataları
    3-V kayışı ve rulmanı

    Birde bu fiyatta işçilik %40 ve yedek parça %25'e varan indirimli(sadece 5 tl yedek parça indirimi uygulandı)

    Sizlere referans olur düşüncesiyle paylaşmak istedim.

    saygılarımla
  • arkadaşlar selam,
    ben de 2006 model 1.5 dizel gümüş gri RIO sahibiyim. aracı alalı yaklaşık 10 ay oldu.
    araçtan çok memnunum ,başka dizel arabalar da kullandım, en memnun kaldığım araç bu , hatta şu saydığım problemler olmadanki hali süperdi diyebilirim :) bu problemler geçmedikçe içime sinmeyecek.
    öncelikle araç en ufak tümsekten bile geçerken haddinden fazla sarsılıyor , arabaya alışınca rahatsız olmam diye düşündüm ama malesef çok rahatsız edici.

    bir ikincisi de arka frenlerin ses yapıyor olması. önceleri sadece araba ilk çalıştığında 1-2 fren yapma sonunda ses kesiliyordu, sonra servise gidip balataları değiştirdim, şimdi her frene basışımda ince ve rahatsız edici bir ses geliyor, balatalar yeni olduğu için diye düşündüm ama 2 ayı geçti değiştireli.

    son olarak da, araba durur vaziyette ,frene basılıyken direksiyonu çevirince arabanın arkasından (frenlerden veya arabanın kasasından) , gıcırdama sesi geliyor.
    benzer problemleri olan veya bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.


    bu arada kia yetkili servisleri olması gerekenden çok daha pahalı , forumda yazılan fiyatları okudum da , ben 300-400 den aşağı çıkamadım daha servisten her 7500 de bir götürüorum her seferinde 300 den fazla para veriyorum bu yüzden artık yetkili servise değil KIA araçlara da bakan özel servislere gitmeyi düşünüyorum, bildiğiniz önerdiğiniz servisleri söylerseniz sevinirim .
  • Merhaba,

    aramıza hoş geldin, fren konusunda yardımcı olabilirim diye düşündüm, benzer bir problem ben de de vardı.... arka tekerlekte bildiğimiz anlamda disk fren olmasına rağmen , el freni nin balatası ayrı ve o gördüğün yuvarlak kampananın içerisinde yer alıyor. benimkilerden de giderken bir sürtme sesi geliyordu ayarlattırdım ve kesildi ses ... bir de disk eğrilmişse gelebilirses ama o zor disk çok sıcakken (yani kırmızılaşmışken sudan falan geçmek gerekir - ki o bile zor...) umarım işine yarar... güle güle kullanın...
  • http://www.sahibinden.com/sahibinden_tertemiz_28_000_km_de_rio-93WQQaXQQ19284706WQQpXQQdisplayitem

    arkadaşlar sanırım yukarıdaki rio da karar kıldım.ne dersiniz?

    uzun zamandır araştırıyordum rioları. genelde olumlu şeyler okudum, kullanıcı yorumları, testler falan.

    ancak yukarıdaki araba 1.5 crdi Comfort EX 2006 model. ABS var yazılmış bu doğru olabilir mi. Comfortlarda ABS var mı. Sahibi ikinci sahibiymiş. ilk sahibi sanırım opsiyonel yaptırmış ama alacağım kişi tam bilmiyor. Bunun yanında yol bilgisayarı ve dijital klima hariç advanceden eksikleri neler olur bilgilendirirseniz sevnirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: angosbi

    arkadaşlar selam,
    ben de 2006 model 1.5 dizel gümüş gri RIO sahibiyim. aracı alalı yaklaşık 10 ay oldu.
    araçtan çok memnunum ,başka dizel arabalar da kullandım, en memnun kaldığım araç bu , hatta şu saydığım problemler olmadanki hali süperdi diyebilirim :) bu problemler geçmedikçe içime sinmeyecek.
    öncelikle araç en ufak tümsekten bile geçerken haddinden fazla sarsılıyor , arabaya alışınca rahatsız olmam diye düşündüm ama malesef çok rahatsız edici.

    bir ikincisi de arka frenlerin ses yapıyor olması. önceleri sadece araba ilk çalıştığında 1-2 fren yapma sonunda ses kesiliyordu, sonra servise gidip balataları değiştirdim, şimdi her frene basışımda ince ve rahatsız edici bir ses geliyor, balatalar yeni olduğu için diye düşündüm ama 2 ayı geçti değiştireli.

    son olarak da, araba durur vaziyette ,frene basılıyken direksiyonu çevirince arabanın arkasından (frenlerden veya arabanın kasasından) , gıcırdama sesi geliyor.
    benzer problemleri olan veya bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.


    bu arada kia yetkili servisleri olması gerekenden çok daha pahalı , forumda yazılan fiyatları okudum da , ben 300-400 den aşağı çıkamadım daha servisten her 7500 de bir götürüorum her seferinde 300 den fazla para veriyorum bu yüzden artık yetkili servise değil KIA araçlara da bakan özel servislere gitmeyi düşünüyorum, bildiğiniz önerdiğiniz servisleri söylerseniz sevinirim .






    Ankarada iseniz büyük sanayide Arkadaş Kia Servisi var.. tavsiye ederim ben oraya gidiyorum.. Kia yetkili servisliğinden özel servisliğe geçmişler vakti zamanında.. Kia ve mazdaya bakıyorlar genel olarak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue night


    quote:

    Orijinalden alıntı: angosbi

    arkadaşlar selam,
    ben de 2006 model 1.5 dizel gümüş gri RIO sahibiyim. aracı alalı yaklaşık 10 ay oldu.
    araçtan çok memnunum ,başka dizel arabalar da kullandım, en memnun kaldığım araç bu , hatta şu saydığım problemler olmadanki hali süperdi diyebilirim :) bu problemler geçmedikçe içime sinmeyecek.
    öncelikle araç en ufak tümsekten bile geçerken haddinden fazla sarsılıyor , arabaya alışınca rahatsız olmam diye düşündüm ama malesef çok rahatsız edici.

    bir ikincisi de arka frenlerin ses yapıyor olması. önceleri sadece araba ilk çalıştığında 1-2 fren yapma sonunda ses kesiliyordu, sonra servise gidip balataları değiştirdim, şimdi her frene basışımda ince ve rahatsız edici bir ses geliyor, balatalar yeni olduğu için diye düşündüm ama 2 ayı geçti değiştireli.

    son olarak da, araba durur vaziyette ,frene basılıyken direksiyonu çevirince arabanın arkasından (frenlerden veya arabanın kasasından) , gıcırdama sesi geliyor.
    benzer problemleri olan veya bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.


    bu arada kia yetkili servisleri olması gerekenden çok daha pahalı , forumda yazılan fiyatları okudum da , ben 300-400 den aşağı çıkamadım daha servisten her 7500 de bir götürüorum her seferinde 300 den fazla para veriyorum bu yüzden artık yetkili servise değil KIA araçlara da bakan özel servislere gitmeyi düşünüyorum, bildiğiniz önerdiğiniz servisleri söylerseniz sevinirim .






    Ankarada iseniz büyük sanayide Arkadaş Kia Servisi var.. tavsiye ederim ben oraya gidiyorum.. Kia yetkili servisliğinden özel servisliğe geçmişler vakti zamanında.. Kia ve mazdaya bakıyorlar genel olarak..

    Lazım olacak not alayım,zira servise tekrar çarpılmak istemiyorum.
  • Şaşmazda Meb Başayara çok yakın yerde.. Mustafa abi var sahibi.. görüştüğünüzde efendi birisi olduğunu göreceksin.. fakat yinede fiyat alarak git istersen.. için rahat olsun çünkü madem daha önce dilin yandı.. işçilik olarak iyiler.. karadüzen iş yapılmıyor yani..
  • asoyer--------------2005 comfort 1.5---------------benzin/lpg-----------altınsarısı

    eklenmek isterim

    arkadaşlar ben şunu merak ettin yorumları okuyorumda sanki passat kalitesinde ama ucuz mükemmel bi arabadan bahsediliyor gibi , dilerseniz dost acı söyler hesabı bide kötü yönlerini sıralayalım arabanın nasıl olur ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.