Şimdi Ara

Romoss Sense 9 ve Sofun 9 isimli yüksek kapasiteli taşınabilir akülerini satışa sundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz senede adından sıkça bahsedilen bir marka olan romoss gördüğü ilgiyle beraber hızlı bir yükselişe geçti. Çinli firma sadece taşınabilen pil ve şarj adaptörleri üretmesiyle dikkatleri üzerine çekerken yaza yepyeni modelleriyle giriş yaptı. Tabi çinli firma dediğimizde hepimizin aklında soru işaretleri oluşabilir. Fakat Romoss çin de son yıllarda çok revaşta olan ve araştırmalara göre müşreti memnuniyeti %98 olan bir cihaz olarak karşımıza çıkmakta. Zaten cihazları elinize aldığınızda bizzat uzun süreler kullanmış birisi olarak kaba tabirle "çin malı işte ya" gibi düşünceleri kesinlikle aklınızdan geçirmiyorsunuz. Gerek malzeme kalitesi olsun gerek devasa pil kapasitesi olsun gerek kullanımdaki pratik ve fiyat/performansı olsun sizi hayrete düşürecek bir cihaz üreten firmayla karşı karşıya kalıyorsunuz.

     Romoss Sense 9 ve Sofun 9 isimli yüksek kapasiteli taşınabilir akülerini satışa sundu Romoss Sense 9 ve Sofun 9 isimli yüksek kapasiteli taşınabilir akülerini satışa sundu Romoss Sense 9 ve Sofun 9 isimli yüksek kapasiteli taşınabilir akülerini satışa sundu

    Bundan bir kaç ay önce sense 6 20000 mah taşınabilir akü modeliyle piyasada olan romoss bu ürünün üzerinde ufak değiştirmelerde bulunarak sense 9 20000 mah modelini piyasada sürmüştü. Bu modelde sense 6 dan farklı olarak üzerinde 3 adet usb çıkışının bulunmasıydı. Ayrıca Sense 9'un da sense 6 dan biraz daha uzun olduğunuda belirtmeliyiz. Sense 6 ve 9 serisinde laptopta şarj edilebildiğini hatırlatmakta fayda var fakat ürünü sipariş ettiğinizde içinden microusb şarj kablosundan hariç birşey gelmediği için harici laptop için şarj kablosu sipariş etmeniz gerekmekte. Ayrıca pillerin kullanım ömürleri ise firma tarafından 300 tam şarj döngüsü olarak belirtilmekte.

    Romoss modellerinde firmanın kendi ürettiği ve ürünlerinde kullandığı "akıllı voltaj ayarlama" "voltaj koruma dengesi" "hızlı şarj etme" gibi şarj ettiğiniz cihazı korumaya yönelik güvenlik teknolojileri bulunmakta. Ürünlerin %85 geri dönüşüme uygun malzemeden yapılmasıda doğaya daha az zarar vererek bir çok kullanıcının dikkatini çekeceğini düşünmekteyim.


    Sense 6 serisinde pil 20000 mah ve 2 adet usb bir adet micro usb portu yer almakta. Bu portların akım güçleri ise USB1: DC5V 2.1A , USB2: DC5V 1A , MICROUSB: DC5V 2.1A MAX.

    Firma pillerine çok güvenmekte ve ortalama 2500 mah olan bir telefonunuzu 10 kere şarj edebileceklerini iddaa ediyorlar. Bizzat kullanıp tecrübe etmemle birlikte 8 kere iphone 5 şarj edebilip 2 kere de ipad mini şarj edebildim. Bu konuda ürünleri benden 9.5 puan aldı. Ürünün çinde orjinal site fiyatları ise: sense 6 90 RMB (30 TL) sofun 6 200 RMB (66TL)

    SOFUN 6 20800 mah kapasite 3.7V / 76.9WH MAX. ile gelmekte ve 500 tam şarj döngüsüne sahip uzun ömürlü bir cihaz olmasıyla dikkat çekiyor. Yüksek akım değerlerini daha karaklılıkla ve sense 6 ya göre uzun süre verebilmekte. Üzerinde 2 adet usb port ve 1 adet miniusb port bulunmakta bunlar USB1: DC5V1A , USB2: DC5V 2.4A (MAX 2.4A) olarak sıralanmakta.Ürünün ağırlığı ise 445g ve %90 geri dönüştürülebilir malzemeden üretiliyor. Ayrıca ürünlerde FCC ve CE sertifikası bulunmakta. Firma ürünlerinde 100V-240V pirizden şarj olabilme özelliği sunuyor ki bu da dünyanın neresine giderseniz gidin bu pili direk pirizden şarj edebileceğiniz anlamına geliyor. Sofun 6 da ürünle beraber hızlı şarj adaptörü (iCharger isimli) geliyor ve 13 saatte tam şarj kapasitesine ulaşıp kullanıma uygun hale gelebilmekte.

    Tabiki bu tarz bir ürünün boyut ve ağırlığını unutmamak gerek. Böylesine devasa boyutlardaki akülerin dez avantajı kapladıkları yer ve ağırlıkları. Bu tür cihazlar genellikle sırt çantanıza atıp il dışı ya da özellikle yurt dışı gezilerinizde kullanıcagınız uzun süre sizi prizlerden uzak tutacak türden cihazlardır.


    Firma 2015 senesinde daha ince daha yüksek kapasite daha hafif ve akıllı cihazlarla tam uyumlu modeller çıkartmaya hazırlanıyor bizde heyecanla bekliyoruz.

    Saygılar,
    Mert Karamusaoğlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremert -- 21 Temmuz 2014; 22:53:33 >







  • Romoss sailing 4 var bende iyi cihaz :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.