Şimdi Ara

Rusya'da Üniversite Okumak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
26.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba hocam ben de seneye kazan'a gelmeyi planlıyorum psikoloji bölümü istiyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • FUCKKARA F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, eğer aklınızdaki kesin bir şekilde Kazan şehri ise yine KFU okulunu tavsiye edebilirim. Aklınıza takılan herhangi bir soru varsa sorabilirsiniz detaylı cevaplamaya çalışırım elimden geldiğince.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Carl Elfman

    İmza gerektiren tüm ünvan bölümlerinde DENKLİK için sınava giriyorsunuz.Bunun dışındaki bölümlerden kolayca denklik alırsınız.

    Eğitimde özellikle bilgisayarda Voronej'i tek geçerim.Ben olsam orayı tercih ederim.

    En son denklik olayı için ilk 500 1000 üniversite falan deniyordu yine mi değişti o yasa ? Lan 6 ayda bir değişiyor birşeyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meraba adım Mustafa öncelikle Allah utandırmasın kardeş bende 4 aydır araştırıyorum rusyada eğitimi en son kazan federalde yoğunlaştım senin gibi sen işi nihayete erdirmissin öncelikle hangi firmayla gittin ve şuan hesaplarına göre maddi acıdan ne kadarlık oldun .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chani2

    Meraba adım Mustafa öncelikle Allah utandırmasın kardeş bende 4 aydır araştırıyorum rusyada eğitimi en son kazan federalde yoğunlaştım senin gibi sen işi nihayete erdirmissin öncelikle hangi firmayla gittin ve şuan hesaplarına göre maddi acıdan ne kadarlık oldun .

    ben de bunları merak ediyorum instagram üzerinden oraya gidenlerle konuşuyorum hepsi yüzde ikiyüz tavsiye ediyor ama oraya gitmeyenlerle konuştuğumda ne işin var bir işe yaramaz gibi yapıcılıktan uzak yargılayıcı konuşmalar yapıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sellim81

    Merhaba, eğer aklınızdaki kesin bir şekilde Kazan şehri ise yine KFU okulunu tavsiye edebilirim. Aklınıza takılan herhangi bir soru varsa sorabilirsiniz detaylı cevaplamaya çalışırım elimden geldiğince.

    hayırlı olsun hocam konuya rastgele girdim ve yorumlarımı gördüm :D
  • Sağolun hocam, inşallah hayırlısı artık. :D
  • Kardeş dersler nasıl hayat pahalılığı nasıl biraz anlat 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlat hocam kulağım sende yurt nasıl kaliteli mi okula yakın mı ne gibi sıkıntılar çektin ne gibi rahat her gün bu sayfaya giriyorum :)
  • chani2 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tekrardan merhaba, bir süredir cevap veremiyordum, kusura bakmayın. :)

    Dersler şu an için güzel. Bugün itibari ile Noel tatili sanırım tatile girdik, 11 günlük bir tatil bizim için, okuldan okula vs. değişmekte. Hayat ise pahalılık olarak benim görüşüm İstanbul düzeyinde, belki bir nebze daha pahalı. Çünkü yemekler bize oranla az daha pahalı ve bu doğal olarak en büyük etken.
  • FUCKKARA F kullanıcısına yanıt
    Kaldığım yurt ortalama diyebilirim. Yani ne artısı var ne eksisi o şekilde belirteyim. Gece 12 ile sabah 6 arası giriş çıkış kapatılıyor mesela. Bu bazı yurtlarda var, bazılarında yok. Artı olarak ise okul ile yan yana. Dersten 10 dk. önce yurttan çıkıyoruz ve yetişiyoruz bu benim gözümde önemli bir artı. Karışık zaten bildiğim kadarıyla karışık olmayanı yok. Yurdun kendi spor salonu vs. bulunmakta. Öğrenciler bunu belirli bir ücret karşılığında kullanabiliyor. Aynı zamanda yurttan merkeze yürüme mesafesi 15 dakika. İster otobüsle ister yürüyerek gidebiliyorsunuz, otobüs 25 ruble yani 1.65 TL şu anki kur ile. Yurdun yakınlarında marketler, KFC ve yemek yerleri bulunmakta. Bunun için pek sorun yaşamadım yerleştikten sonra açıkçası.

    Bir süredir girmiyordum foruma, istediğiniz gibi sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. :)
  • sellim81 S kullanıcısına yanıt
    Peki genel olarak rusça öğrenmek imkansız mı sence? ve yıllık ortalama kaç para çıkacak cebinden
  • furkanmcaglar F kullanıcısına yanıt
    Bence kesinlikle imkansız değil. Çok zor olduğu doğru, ama bunu severek ve isteyerek yapıp çalışırsan gayette öğrenebilirsin.

    Yıllık senin harcamana bağlı tamamen. Okul ile ilgili tüm bilgileri yukarıda vermiştim. Ben aylık maksimum 600 TL harcadım şu an o da çok fazla odaya ihtiyaçları aldık okul kitap istedi onları aldık o şekilde oldu.
  • merhaba dün internet üzerinden belgeleri siteye yükleyip kayıt yaptırdım. 3 ay sonra kabul veya red verecekler bakalım bekliyorum.
  • FUCKKARA F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hangi şehir ya da hangi okul? Herhangi bir geri dönüş aldınız mı?
  • sellim81 S kullanıcısına yanıt
    evet iki ay önce kazan federal üniversitesinin sitesine mail atmıştım onlar da bana

    "Dear Sir/Madam,

    We appreciate your interest in Kazan Federal University!

    We will be glad to accept your application from February 1st till July 1st, 2018 (if you need to take preparatory course) and till June 1st, 2018 (if you know Russian). Documents and applications sent later will not be considered.

    Online applications are accepted here:http://kpfu.ru/eng/faq/application-for-admission/application-for-admission



    Necessary documents to apply for Pre-university training:

    1. copy of passport and its notarized translation into Russian

    2. copies of education certificates (diploma and transcript) and their notarized translations into Russian

    3. financial guarantees (a document which proves that applicant has sufficient financial means to pay tuition and other required fees as well as to cover his/her personal expenses. E.g., statement of bank account, sponsorship letter etc.)"

    diye devam eden bir mail attı belgeleri tamamladım çeviriler noter onayı vesaire. verdikleri linkteki siteye yükledim online kayıt işlemini tamamladım. bir üyelik aldım. otomatik mail attılar.

    "At the moment your application is being processed. If we have any questions regarding your application, we will send them to your email address specified in your application.
    Your personal account:https://kpfu.ru/eng/faq/enter-to-personal-account " diye. mailin devamında da üyelik bilgim ve şifrem var.

    okulun sitesinde sonuçlar 3 ay sonra açıklanacak yazıyordu. bu arada size özelden mesaj yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FUCKKARA -- 10 Şubat 2018; 17:58:37 >




  • FUCKKARA F kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, umarım istediğiniz gibi sonuçlanır o halde, şu anki durumda herhangi bir problem gözükmüyor, kanımca. Bunun yanında özel mesaj kutumda herhangi bir yeni mesaj bulunmamakta.
  • Öncelikle amcanın oğluyla konuşmuyorsun, biraz üslup öğren, sonra sözde önerini yap.

    Bahsettiğin ülkeleri bire bir araştırmamış olsam da öyle canım sıkıldı az bi şurda üniversite okuyayım demeyle gidilmediği aşikar. Basite indirgemezsek sevinirim. Rusya iyidir buraya gelin diyen var mı? Tam aksine Avrupa şansınız varsa oraya gidin diye insanları yönlendiriyorum. Konuyu okumadığınız buradan belli. :)
  • tekrardan merhaba.

    "Sevgili ..........
    Kazan Federal Üniversitesi, 2018/2019 öğretim yılında Rusya'nın yüksek öğrenim kurumlarındaki yabancı vatandaşların okullulaşması ve eğitimi ile ilgili devlet düzenlemelerine uygun olarak gerekli tüm belgelerin sunulması üzerine Üniversite öncesi eğitim programına kaydolacağınızı teyit eder. Federasyon. Sınıflar 1 Eylül 2018'de başlıyor.

            Giriş sınavlarını başarılı bir şekilde geçirdiyseniz ve yasal olarak meşrulaştırılmış eğitim belgelerini gönderdiyseniz, KFU tarafından 2019/2020 akademik yıl için belirlenen bir kabul kotası kapsamında 37.03.01 "Psikoloji" lisans programına kayıt olacaksınız.

             Öğrenci vizesi almak için davetiye hazırlama sürecine başladık. İşlem yaklaşık 30 gün sürer. YGS ve LYS sınavlarının sonuçlarını aldıktan sonra davetiye e-posta ile gönderilecektir.

    Kazan Federal Üniversitesi öğrenci vizesini edinerek, akademik belgelerinizin yasallaştırılmasına ilişkin kurallara uymaya hazır olduğunuzu teyit ettiğinizi lütfen unutmayın."

    az önce böyle bir mail aldım. ygs sınavını geçmem yeterli olur mu? yoksa ygs lys sınavını geçip buradaki bir okula kayıt olmam lazım mı? ya da buradaki psikoloji bölümünün en taban puanınını mı almam lazım? özel mesaj
    üç tane yolladım ama gitmedi sanırım yeni üye olduğumdan çözemedim. sormak istediğim bir kaç şey vardı onun için mahsuru yoksa sosyal medya hesabınızı isteyecektim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FUCKKARA -- 15 Şubat 2018; 12:26:10 >




  • FUCKKARA F kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, hazırlık senesine kayıt olmak için barajı geçmiş olmak yeterlidir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.