Şimdi Ara

Rusya'nın tek uçak gemisi Admiral Kuznetsov'da kaza!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Rus uçak gemisi Admiral Kuznetsov'un bakımının yapıldığı yüzer kuru havuzun batması sonucu istenmeyen olaylar yaşandı. Rus medyasına göre ülkenin tek uçak gemisinin hasar görmesine neden olan kazada 1 personel kayboldu, 4 işçi ise ağır yaralandı.

     

    Ayrıca Bkz.Savaş uçaklarımız artık dostu düşmanı yerli sistemle tespit edecek
    Kaza, Admiral Kuznetsov'un kuru havuzdan alınacağı sırada gerçekleşti. Konuyla ilgili açıklama yapan bir basın sözcüsü olaya elektrik kesintisinin neden olduğunu açıkladı. Rusya'nın tek uçak gemisi, güvertesindeki 70 tonluk vincin çökmesi sonucu zarar görürken ön raporlar geminin uğradığı hasarın önemli olmadığını gösteriyor.

     


    Bakım-onarım çalışmaları uzayabilir


    330 metre uzunluğunda ve 76 metre genişliğindeki yüzer kuru havuz 1980'de Sovyet Donanması için İsveç'te inşa edildi. Ayırca 80.000 ton kapasiteye sahip. Eski Sovyetler Birliği'nin büyük gemileri ve denizaltılarının onarımı için özel olarak tasarlanmıştı.

     

    Yapılacak bakım-onarım çalışmaları ile Admiral Kuznetsov'un hizmet ömrünün 25 yıl uzatılması planlanıyordu. Kazanın ardından bakım süresinin bir kaç yıl daha uzayabileceği belirtiliyor.







  • Gemi çok dandik duruyor. Normal de ömrünü tamamlamış olması gereken bir gemi

  • Ülkede sadece 1 uçak gemisinin olmasınınmantığı nedir acaba? Bilmediğimden soruyorum herhangi bir kıtalararası savaş durumunda uçaklarını neyle taşımayı planlıyorlar sadece bir gemiyle mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O Rly Dude O kullanıcısına yanıt
    Adamların sınırları Avrupa ve Asya'ya hakim. Kuzey Amerika'ya da komşular. İhtiyaçları olsa bir şekilde üretirlerdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uçak gemisine yapacakları yatırımları benim gördüğüm kadarıyla 1 denizaltılarına 2 orta ve uzun menzilli füzelere yapıyorlar.genel olarak amerika gibi dünya jandarmalığı yapmadıkları için yatırımlarına bu şekilde yön vermiş olabilirler.

  • O Rly Dude O kullanıcısına yanıt
    Aynen savaş olmadı mı sınırları etrafında hüküm sürüyor. Gerekirse yapar zaten. Ayrıca kuzey buz denizi üstünden yani kutupun oralardan Amerika’ya bombardıman uçağı gönderebiliyorlar.

    Kısaca uçak gemisi olacağına uzun menzilli yada menzil arttıran tanker uçaklarla çoğu işinizi yapabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Aynen savaş olmadı mı sınırları etrafında hüküm sürüyor. Gerekirse yapar zaten. Ayrıca kuzey buz denizi üstünden yani kutupun oralardan Amerika’ya bombardıman uçağı gönderebiliyorlar.

    Kısaca uçak gemisi olacağına uzun menzilli yada menzil arttıran tanker uçaklarla çoğu işinizi yapabilirsiniz.
    Ruslar 2030'lara doğru project 23000e Storm adında uçak gemisini hayata geçirmek istiyorlar ancak her şey ekonomilerine bağlı, uçak gemileri sağladıkları avantajların misliyle ekonomik yükü beraberinde getiriyorlar. ABD gibi süper güç kriterlerine uyup, sürekli kıtalar arası operasyonlar düzenlemiyorsanız bu gemiler bir sizin için ciddi bir yüktür. Diyeceksiniz söyleyeyim savunma amaçlı da kullanılabilir, tabi ABD gibi okyanusun oratasında kısmen izole bir ülkeyseniz amacınız savaş toprağınıza sıçramadan düşman unsurlarını karşılamak, toprağınızın ötesinde bertaraf etmekse yine iyi bir tercih ancak bütçeniz kısıtlı ise bu gemilere ayıracağınız çok büyük kaynaklar yerine bir çok alternatif savunma taktiği geliştirebilirsiniz, üstelik idame masrafları uçak gemisi kadar olmaz. Ruslar uçak gemisi üretmek ve yıllık giderlerini karşılamak yerine, amerika'nın kariyer bazlı deniz hakimiyeti doktrinini karşılayacak bir doktrin geliştirdiler. denizaltılar, yüksek hızlı ve sofistike anti-ship füzeler ve bunları taşıyabilen sayıca çok fiyat-etkin platformlar vs.. yani daha savunmaya yönelik ve fiyat etkin bir çözüm. peki neden? toprak olarak ABD'ye kıyasla devasa olan SSCB'nin, ekonomik büyüklüğünün ABD'nin ekonomik büyüklüğüne yaklaşamadığı için. Yani donanmaya yatırılan parayı en etkin şekilde kullanmak zorunda olduklarından. Dediğim gibi şu aralar ruslar, uçak gemisi sayısını arttırmayı düşünüyorlar. yani paran varsa, teknolojin varsa, emperyal hırsların varsa, uçak gemisi istiyorsun.

    bütün bunlar bir yana, bir dönemin deniz hakimiyetinde belirleyici güç olan, zırhlı savaş gemilerinin devrinin geçtiği gibi.. gelişen ufuk ötesi anti-ship füzeleri yüzünden.. uçak gemisinin de devrinin geçtiğini savunanlar var.. uçak gemilerinin, yüzen devasa hedef tahtaları haline geldiğini söylüyorlar. yani gün itibari ile, emperyal amaçlar doğrultusunda, hava savunması olmayan 3. dünya ülkelerini hırpalamak için kullanılacak bir sopa olmaktan öte bir şey olmayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 31 Ekim 2018; 21:30:36 >




  • bunlarda bir türlü bi sıcak denizlere inemediler gitti ! :)

  • vay be koskoca rusyada 1 uçak gemisi varmış, elbet bir sebebi vardır bu ruskiler kendi helikopterlerini jetlerini ve daha manyakça bir sürü araç üretiyorlar lazım olsa onuda üretirlerdi zor değil onlar için

  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    adamlarin cevresindeki tum okyanuslar buzullarla kapli.Bence yeterli bi sebep

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberden çok 1 uçak gemisi olmasına şaşırdım. Ayrıca değişik bir tasarımmış. Amerikan uçak gemileri gibi pisti düz değil.
  • Çin’de de 1 uçak gemisi var ve “Lianoning” adlı tek uçak gemisinin savaşma kabiliyeti de yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    Çin’de de 1 uçak gemisi var ve “Lianoning” adlı tek uçak gemisinin savaşma kabiliyeti de yok.
    Lianoning, admiral kuznetsov'un kardeşidir. Eski ismi varyag olan geminin yapımı rejimin karışıklık dönemine denk geldi ve inşası yarıda kaldı. Sovyetler dağıldıktan sonra gemi Ukrayna'daki tersaneler yapıldığı için Ukrayna'ya bırakıldı ve yanılmıyorsam 1998 çinlilere satıldı, hatta boğazlarımızdan geçsin mi geçmesin mi, ne karşılığı ne olacak hikayesi vardır araştırabilirsin. Çinliler bu gemiyi laboratuvar proje olarak kullandılar, şimdi bu sınıf üzerine ekleyerek kendi gemi tasarımlarını üretecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 31 Ekim 2018; 13:46:51 >
  • Güzel bir teknoloji haberi... Haberin konusu: kaza... Tamamen teknoloji kokuyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

    Haberden çok 1 uçak gemisi olmasına şaşırdım. Ayrıca değişik bir tasarımmış. Amerikan uçak gemileri gibi pisti düz değil.
    ABD'nin gemilerinde uçaklar, reaktör sayesinde elde edilen buhar gücünün bir ray sistemine aktarılıp, bu raya bağlı hızlanmaları sayesinde fırlatılırlar, veya şimdi elektromanyetik rayla yapılıyor bu işlem. Rus gemilerinde ve dünyada yaygın olarak bu sistemler kullanılmaz çünkü çok maliyetli ve bakımı eksik olmayan bir mekanizma, onun yerine bu gemilerde uçak kalkış pistine gelir arkasında bir kapak açılır uçağın motorlarına güç verilir ve bu şekilde uçak bir anda bırakılınca önündeki rampa sayesinde yukarı doğru ivme alarak kalkış yapar. Bu sistemin dezavantajı ise uçakların kalkış ağırlığının daha az olmasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 31 Ekim 2018; 13:50:11 >




  • Geminin ismine bak be... KUZNETSOV

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.