Şimdi Ara

Ryzen 1600x Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Ryzen 1600x işlemcinin Oc yapmaya uygun bir işlemci olduğunu özellikle X serilerinde daha OC'ye müsait olduğunu öğrendim. İşlemcimden memnun olsam da oyun yayını açtığım da yüksek yayın kalitesi ayarlarında oyunda kasmalar yapıyor. Testlerde daha iyi gözüken işlemci yayın yaparken daha düşük puanlı işlemcilerden geri kalıyor. Oysaki bildiğim kadarıyla Ryzen serisinin en önemli özelliği çoklu çekirdek desteği ile yayın ve render işlerini çok daha iyi yapabilmesi.

    Standart olarak 3.6 ghz'de kullandığım işlemciyi Ryzen Master uygulamasıyla 4.0 ghz'ye çıkarttım. Normalde turbo boost ile kendisinin 4.ghz 'ye ulaşması gerekirken benchmark testlerini yaparken anlık takip ettiğim kadarıyla 3.7'yi geçmedi. Ryzen Master uygulamasıyla 4.0 ghz çıkarttım çıkartmasına da voltaj kısmını tamamen random olarak verdim. Cinebench testinde Ghz artışından sonra önceden ortalama 1150 aldığım puan 1300'e çıktı. 150 puanlık bir artış fena değil. Bir kaç kere test yaptım ancak sistem internetten izlediğim kadarıyla kendini kapatmadı. Ayrıca passmark'ın performans testinde de CPU puanım yaklaşık 100 kadar arttı.

    Gelelim asıl soruma. Şimdi ben bu volt ayarını kafama göre verdiğim halde sistemin test yaparken tam yük altında kendi kapatmaması stabil çalıştığını mı gösteriyor. Ayrıca sıcaklık değerleri bakımından sistem 3.6 ghz ve 4.0ghz olarak ikisi de stabil durumdayken eskiye göre 8-10 derece arası bir artış oldu. 3.6 iken aldığım değer 34-36 derece iken şu an stabil durumda 43-45 arasında değer alıyorum. Sizce bu değerler normal mi?

    Ve verdiğim volt değeri 4.0 ghz için 1.385v . Yani asıl bir diğer sormak istediğim konu da bu eğer fazla voltaj verdiysem bir zararı olur mu? Veya az olsaydı ne olurdu? Herhangi bir sıkıntı olup olmayacağını nereden anlayabilirim. Cpu-Z programında volt kısmı 1.4 civarında geziyor performans testi yaparken. Yani eksik volt mu verdiğim anlamına geliyor bu? Bir de eski değerler otomatikteyken yani sistem 3.6 ghz'de çalışırken volt değerlerini kontrol ettiğimde 1.250v civarlarındaydı. Bu değer benim şu an ki verdiğim değerle baya farklı. 0,4 ghz farkı 1.25'ten 1.38'e yükselen volt değeri bana biraz tuhaf geldi. Ama işin garibi de Amd'nin kendisi programda 1.35volt değerini standart olarak belirtmiş.

    Sizin fikirleriniz neler? Yardımcı olursanız sevinirim işlemciyi bozmadan :). Malum öğrenciyiz ve bin lira gibi bir parayı çöp etmekten korkuyorum biraz.







  • GTX 1050 ile yüksek ayar oyun oynarsanız ekran kartı darboğaz yapar. İşlemci değil. Sıcaklık meselesini cinebench yada prime95 testlerinde maksimum kaç dereceye çıkıyor ona göre karar vermek lazım.
    Oyunlarda hiç bir zaman benchmark testlerindeki kadar ısınmayacaktır.
    Bende fx var hariçten gazel okumayayım daha fazla en iyisini ryzen ciler bilir.
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Yok oyunu özellikle orta ayara aldım fps kaybı olmasın diye hatta 60fps'ye sabitledim. Ancak yayın yaparken ki OBS programından işlemci x264 aralığı kısmını mediuma getirdiğimde hafif kasmalar başlıyor. Neyse asıl sormak istediğim o değil zaten asıl sorum volt konusu üstte yazdım detaylı. Yok mu başka yardım edecek bu işlerden anlayan.
  • Forum bitmiş nerede o eski günler..
  • ben 1600x i 3.8 ghz yaptım voltaj auto da ama kendisinin 4 ghz e çıktığını görmedim şöle bi sıkıntı oldu bios update yapınca bidaha 4.1 ghz i görmedim nedenleri farklı olabilir de.gigabyte ın 1600x için f6 biosunda sıkıntılar yaşandı özellikle boost hızlarına çıkmadı yada biz rakamsal olarak yansımadı.f5 biosta 4.1 i gördüm çok ilginçtir :) söleyebilceklerim bunlar. 3.8 ghz de 60 dereceleri görüyor tam yükteyken. birde 4.1 ghz i tek çekirdekte gördüğü söyleniyor.anakartım ab350 gaming 3
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.