Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.316
Cevap
70
Favori
515.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar
    bende yeni bir volvo sahibiyim . aslında fiat tipodan direk volvoya geçiş biraz hıxlı oldu ama daha önceden ford alayım bmw alayım derken allah bunu nasip etti ve iyikide öyle olmuş gayet memnunum.aslında bende 2000 model s40 için kullanma kılavuzu iisteyecektim lakin kendi araştırmalarım sonucu her yıl ve modele uygun kitapcıklar buldum. buyrun burdan. http://www.autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=87377

    kimilerinin yakıt şikayetini anlayamadım sanki aynı ayarda ve kalitedeki araçlar daha az yakıyormuş gibi konuşuyorlar ama öyle değil . bende 1.8 otomaik var ve şehir içi 0.37 kuruş civarı yakıyor. buda benzinli bir araç için normal olması lazım . neyseki lpg taktırdım sıralı sitem yüzde 40 civarında düşttü. henüz uzun yol yapma fırsatım olmadı yakında deneyeçeğim. aklımda soraçağım bazı sorular vardı ama kullanma kılavuzunu bulunca bu soruların yanıtını aldım . isteyenler indirebilir . sadece ingilizce ama arabanın elektrik şeması montajı motor bakım yağ değişim ve ne tür yağların kullanışlaçağıyle ilgili çok detyalı ve güzel bilgiler.

    birde arabama aşağıda resimlerini vereçeğim üründen alaçağım volvo severler kendilerinede düşünürlerse fişyar çok cazip yurtdışından alabilirler.209 dolara böyle bir ürün. harika ve arabanızın çehresini epey değiştirecek.bluethoo özelliğiylede arabada daha rahat telefon görüşmeleri yapabilirsiniz 123 ytl ceza dan kurtulma şansı.dokunmatık ekran ,dvd tv divx rsd radyo. mp3 çalar ,hafıza kartı girişi ,usb bağlantısı geri kamera takabilme özelliği.benim arabanın konsoluna tam oturuyor. s40 1.8 2000. ölçü almadan almayın derim. konsolu kesip biçmelerini isemeyiz değilmi.
    herkese kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

     S40 I (1995-2004)
  • Sayın saltiks
    Öncelikle aracınızı kzasız belasız günlerde kullanmanız dileği ile hayırlı olsun diyorum.Üstde resmini eklediğiniz cihazı arabanızda takılı olarak görebilirmiyiz?Aracınızın değişik resimleri ile birlikte, cihazın takılı halinin resmini eklerseniz seviniriz.Zira bende aynı kasa 2004 modelini kullanıyorum.
    Tekrar Hayırlı olsun.
  • siparişini henüz vermedim bayramdan sonra vereçeğim. montajı bitince tabiki fotoğraflarını eklerim . bence gayet güzel olacak . bakalım hep beraber karar verelim.
  • Markası modeli nedir bu cihazın?hangi alış veriş sitesinden bakıyorsunuz? bilgi verirseniz bende araştırmak istiyorum..
  • www.eonon.com
    bu sitede markasıda site ismiyle aynı. orda satıcılar var online onlarlada görüşebilirisniz eğer ingilizceniz varsa . kargo ücreti dahil 330 ytl gibi bir fiyata geliyorki buda burda satılşanların yarısından dahah az.tek sorun bazen gümrüklerde problemli bazı görevliler olabiliyor ve gümrükte akılma riski var. yurtdışından 300 euro ya kdar mal sipariş verebiliyorsun aslında . yada benim bildiğim bu. bazen 1000 dolarlık bir ürün gümrükte problem yaşamadan geçiyor bazen ise 100 dolarlık ürün kalabiliyor. eğer istanbuldaysanız gümrük vergisini ödeyip alabilirsiniz ama ben denizlide olduğum için ist gelmem zor. benim için riskli ama deneyeçeğim. istanbulda olan için sorun olmaz bence.ürünler ups yle geliyor . ilk önce ist. havalanına iniyor sonra orda gümrük kontrolünden sonra gideçeği adrese ups tarafından çıkartılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saltiks -- 3 Ekim 2008; 0:29:57 >
  • merhabalar,

    Bende 2000 model 2.0T manuel vites var. 1999 Ekim ayında almıştım, yıllar boyu çok keyifli kullandım, şu anda yurtdışında yaşadığım için 2 yıldan beri bakımları yapılarak, arada kullanılarak kapalı garajda duruyor, Türkiye'ye geldiğimde kullanıyorum. O zamanların heyecanı ile yaptığım modifikasyonları anlatayım. İlk olarak volvo road holding kit aldım, suspansiyonlar ve viraj demiri değişti, sonda 17' BBS RX jantlar aldım, 215/40/17 Toyo lastik ile. (Gerçi şimdi üzerinde 205/45/17 takılı), daha sonra da cpu'yu İsveç'e gönderip MTE miydi öyle bir firmaya modifiye ettirdim. (Şu anda yine orijinal yazılımda).
    Bir ara satmaya niyetlendim ama ikinci el fiyat o kadar düşükki, elimde kalsın ara sıra Türkiye'ye gittiğimde kullanırım diye karar verdim. Gerçekten çok atak bir araba, ben sık sık kadranda düz yolda 245 gördüm, (kadran hatası ölçümde % 3 olarak ölçülmüştü, o zamanlar GPS pek yaygın değildi). Özellikle BBS jantlarla görüntüsü çok güzel bir araba, kış aylarında da orijinal jantları ve orijinal lastik ebadı ile kar lastikleri ile kullanıyorum. (205/55/15)...
    Bir de araba hiç eskimiyor, ikinci elde şiddetle tavsiye ederim.
  • Petrole bu kadar yakın olup dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkemizde gaza gönlünce basabilmen için bir de benzinciye sahip olman gerekiyor. son benzin aldığımda depo nerdeyse 200 milyona doldu. Ayda 2 depo harcayınca yaklaşık bi asgari ücret sadece benzine gidiyor. Bu da lpg'yi cazip kılıyor tabi. Keşke hesheit'in söz ettiği orjinal lpg'li araçlar gelseydi Türkiye'ye. En azından usta düzgün ayar yaptı yapmadı sıkıntıları ve bir çok lpg dönüşümlü volvo'da karşılaşılan lambda(oksijen) sensörü problemleri yaşamazdı kullanıcılar.
    Geçen gün polen filtrsini değiştirmek için fiyat sordum Orjinali 70 ytl civarındaymış..Şok oldum ya.. Orj. hava filtrsi o kadar değil. Paspası bile orjinal olsun dedim ama dandik bi filtreye o kadar para vermek zoruma gitti. BosH'unkini aldım kendim değiştirdim. Çok da memenunum.
    Bu arada Saltiks sözünü ettiğin cihazın montajın yaptırdın mı? Benim aracımdaki teyp en düz model( buna rağmen harika bir ses kalitesi varmış). cd'den yada başka kaynaklardan dinlemek istiyorum....bu cihaz iyi bir alternatif olabilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    LPG göstergesi Türkiye'deki araçlarda yok. Fabrika çıkışlı LPGli Volvo Türkiye'ye hiç gelmedi.
  • İkinci eli ucuz olan S40 I ile ilgili sıkça rastladığımız bir diğer tepki de "e peki araç ucuz ama bakımları ve yedek parçası ne kadar" sorusu. Aşağıda son üç yılda ödediğim yıllık bakım/servis ve yedek parça tutarlarını sıraladım.

    2008 bakımını (Eylül) Maslak Gençler Volvo'da yaptırdım.
    Yapılan işlemler:
    1. Yağ değişti (6lt Castrol Magnatec)
    2. Yağ filtresi değişti (Volvo marka)
    3. Hava filtresi değişti (Volvo marka)
    4. Benzin filtresi değişti (Bosch marka)
    5. Bujiler değişti, 4 adet, 3 tırnak (Volvo marka)
    6. Bir-iki ek şeyler yapıldı
    İşçilik dahil toplam 250ytl ödedim

    Arada geçen sürede klima basınç sensörü (orijinal Volvo marka) değişti, 150 ytl ödedim.
    Far sileceğim süpürgesi çalındı, 20 ytl vererek değiştim.

    2007 yılı bakımını Ankara'da Yiğit Volvo'da yaptırmıştım:
    Yağ değişti (6lt Castrol Magantec)
    Yağ filtresi değişti
    Hava filtresi değişti
    Polen filtresi değişti
    Arka fren balataları değişti
    İşçilik dahil 245 ytl ödedim.

    Arada ateşleme bobinini (orijinal Volvo marka) değişti, 120 ytl ödedim.

    2006 yılında 40bin bakımını Bosch Car Service'de yaptırmıştım:
    Motor yağı değişti (5lt Castrol Magnatec)
    Yağ filtresi değişti (Bosch marka)
    Hava filtresi değişti (Bosch marka)
    Bujiler değişti (4 tırnak Bosch iridium)
    Yakıt filtresi değişti (Bosch marka)
    Motor soğutma sıvısı değişti
    Başkaca birkaç ıvır zıvır şeyler yapıldı, işçilik dahil toplam 240 ytl ödedim. Volvo servisi 350 ytl fiyat vermişti.
  • bence bu araç tasarım harikası
  • Hesheit, yazdığınız sevis rakamları aslında çok makul rakamlar. diğer araçlarında servisleri aşağı yukarı aynı fiyat. Zaten Volvo farkını başka bir araçla yolculuk ettiğinizde fark ettiriyor. Bu da bu rahatlığa değer. Sormak istediğim S40 I kasa araçlarımıza yeni tip muz silecekler takılıyor mu? takılıyorsa nerden ve kaça temin edebiliriz.
    Ayrıca Hesheit, Maslakta aracınızın bakımını yaptırdığınız servisin iletişim bilgilerini paylaşır mısınız?
    Saygılar..
  • avsar1,
    hesheite sormuşsunuz ama ben de cevaplayabilirim. bende de önceden s40 I vardı.
    Maslak daki servisin adı Gençler Volvo. Sahibi Bülent usta.
    Adresi Atatürk Otosanayi Sitesi 1.Kısım No:255 Maslak Telefonu da 212-2761888
    ben herkese tavsiye ederdim hala da ediyorum.
    evet yeni tip muz silecekler takabiliyorsunuz. ben eski aracımın resimlerini ''bizim volvolarımız'' konusu altında birinci sayfada bulabilirsin.
    sanırım orada silecekler görünüyor. ben Bauhaus dan Bosch marka almıştım. paketin üzerinde uyumlu araçlar arasında volvo s40 - 2003 yazıyor. orijinal ve çok kaliteli bir silecek. zaten sadece sağ-sol silecek uzunlukları bire-bir uyan başka da marka yok. montajı da son derece kolay.
    umarım yardımcı olmuştur. sevgiler.
    Hesheit üstada selamlar.
  • Silecekler hakkındaki paylaşımınız için çok teşekkürler. Gerçekten faydalı oldu. Yamlzı geçen gün başka birşey başıma geldi. Motor ikaz lambası yanmaya başladı. Daha önce de yanmıştı. Serviste bilgisayara bağladılar. Enjeksyon sistemiyle ilgili bir arıza kodu verdi.(malesef hata kodunu hatırlamıyorum) Söktüler baktılar; bir problem olmadığını söylediler. Kapattıklarında ise lamba sönmüştü. Şimdi tekrar başladı yanmaya. Sorunun ne olacağı hakkında fikriniz var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Vol-vo-cu

    burada aklın ermeyeceği birşey yok arkadaşlar. zaten hesheit'ın verdiği resimde de dikkatlice bakılırsa hoparlörün yanında havayastığının çıkış yerinin izi gösterilmiş. bu da şuan bir serviste bulunan kazalı bir araçtan fotoğraf. konsolun o bölgesinde havayastığının rahat çıkabilmesine uygun şekilde üstü daha zayıf şekilde kapatılmıştır. ama malesef yolcu havayastığı açıldığı zaman komple ön konsol sökülüp konsolun tekrar kaplatılıp yerine takılması gerekiyor. bu da oldukça yüklü bir işçilik masrafı ve zaman kaybına yol açıyor.

     S40 I (1995-2004)


    ben yaklaşık 1 ay önce, çift hava yastığı +konsol toplattım özel serviste, 5.5milyar ön konsol +yolcu hava yastığı, 1.5milyarda sürücü hava yastrığı, +direksiyon kaplaması
  • arkadaşlar bende 2001 S40 1.8 var ve problemmi değilmi aracın huyumudur anlamadım. aracı 3 hafta önce aldım. klima kendiliğinden devreye girip kapanıyor.

    bu olay çok kısa yani 5 saniye içinde 3-5 kere açılıp kapanarak veya açılıp birkaç dakika içinde kapanarak devam ediyor. ayarlarını değiştiriyorum olmuyor. çoğu zaman devam kapalı

    zaten kapalı tutyorum, malumunuz kış günleri... söylentiler cam ısıtma ayarını kapatırsanız düzelir yönünde ama cam ısıtma tuşu kapalı durumundayken de bu olaylar tekrarlandı. Sorun nedir anlayamadım.

    kolay bir çözüm varsa veya başından geçen varsa benimle paylaşırmısınız. Olmadı Servise başvuracağım. Karamandayım ve Volvo servisi mevcut deil. Bu yüzden sizlerden yardım istiyorum.
  • valla bende 2003 s40 var klimayı ne kadar kapatıyorum ama olmuyo çalışmaya devam edıyo 1 haftadır fln boyle bi numaraası var ama bende bilmyorum
  • Klima off konumunda olmasına rağmen kendiliğinden çalışıyorsa ayar düğmesinde veya klima panelinde sorun var demektir. Bu da elektrikçi işi ama o paneli daha önceden bilen bir elektrikçinin işi.
  • üfleme pozisyonunu camlara getirirseniz klima buğu ve nemi gidermek için otomatik olarak devreye giriyor. Sorun diğer üfleme pozisyonlarında mı?
  • Ben tam olarak pozisyon değiştirip denediğimi söyleyemem ama bunu en kısa zamanda deneyip sizlere yazarım arkadaşlar. Yinede çok teşekkür ederimm sizlere...
  • şunu da belirtmek isterim. Klima gerçekten devreye giriyor. gösterge veya lambasından ibaret değil! resmen motor kasılıyor. yani kompresör faaliyet gösteriyor. ayrıca fanlarım da kapalı durumda yani içeriye hava vermeden çalışmaya çalışıyor
  • Sizlerden öğrenmek istediğim bir konu daha var! Yeşil 2001 S40 1.8 arkadaşlar bu modellerde ESP veya buna benzer programlar mevcutmu?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.