Şimdi Ara

sadece sol ile re telinde çalaçacağım şarkı(türk müziği notasına göre)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • var mıdır?



  • Kardeşim kemanda mı çalacaksın? Yıldızların altında parçası 2 telle çalınabiliyor. Belki ince notalarını bulursun internette onu kalına çevirip yine iki telde çalabilirsin. Onun dışında üçüncü tele sıçramayan bir parça şimdi aklıma gelmedi. Enstrümanını net söylersen o tarzda daha iyi tavsiyeler çıkabilir. Örneğin gitardan bahsediyorsan hiç arabesk parçalar vs önerilmesin.
  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    keman hocam.
  • Vallahi kardeşim örneğin aşağıda linkini vereceğim Berivan türküsü normalde 2 telde çalınıyor.Anladığım kadarıyla sen türk usulünde do-sol-re-la tel düzeninde çalıyorsun. Senin sol ve re teline denk geliyor bu türkü. Ben genel olarak batı müziği çaldığım için ben 3 ve 4. telden çalıyorum bu türküyü. Sanırım aradığın tarzda bir nota düzeni bu senin.

    Bu arada senin düzenin tabiki daha doğru bu türküyü çalarken :) Ben solo çalarken batı notasında çalıyorum bu türküyü. Yoksa işin içine diğer sazlar girse benim ton çok yukarıda kalır. Örneğin udu boğar benim kemanın sesi :) Bu arada bu türküyü çalman için Kürdi makam düzenini bilmen gerekir. Yani batı müziğindeki ismiyle sibemol majör gamı. Çalacağın si leri yarım perde daha ince yani parmağın ileride çalacaksın.

    Keman'da seviyen ne bilmiyorum ama,zaten biliyorsan kusura bakma bu teferruatlı bilgiler için :)
    https://notalarim.com/wp-content/uploads/2018/05/berivanim-notalari.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesikparmak -- 4 Ocak 2019; 20:31:47 >
  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam.
  • Keman için ses aralığını bilmiyorum. Parça önerebilirim. Sol anahtarından başlayan sol ile başlayıp yine ince sol diye nitelendirebileceğimiz sol’e kadar diyorsan ( re dahil) parça önerebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DegmesinYagliBoya

    Keman için ses aralığını bilmiyorum. Parça önerebilirim. Sol anahtarından başlayan sol ile başlayıp yine ince sol diye nitelendirebileceğimiz sol’e kadar diyorsan ( re dahil) parça önerebilirim.
    Arkadaşın istediği tam o aralıkta şarkılar kardeşim.Bir telde çok ileri perdelere ilerlemezsen, boş teli de sayarsan 4. sesten sonra diğer tele atlayabilirsin. Yani arkadaşın aradığı aralık sol ile başlayıp ince sol ile tamamlanan aralık.
  • Metris

    Uzun ince bir yoldayım

    Güle yel değdi

    Geceler yarim oldu

    Amenna

    Aldırma gönül aldırma

    Beyaz giyme söz olur

    Eski libas gibi aşıkın gönlü

    Şu dağlarda kar olsaydım

    Bunlara bir bak derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.