Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Castle Bravo Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.419
Cevap
218
Favori
959.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/xf9005-series
    SADECE SONY XF90 (BABA KONU)
    SADECE SONY XF90 (BABA KONU)








    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900f



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 17 Mart 2018; 9:21:21 >



  • Yatak odasına 55xf90 aldım. Süper tv, ölü pixeli, banding, ışık sızması vs. hiç bir sorunu yok.

    75xe90'ım da var çok büyük farkı yok, ışık ve harekette bir tık daha iyi gibi.


    Android'e kötü diyen, Tizenle çarpılsın inşallah. Android'de ki mükemmel program desteği varken, Tizende veya Webos'ta 3-5 tane kokuşmuş program arasından seç seç beğen.
    arkadaşım 10 mesajda 1 lede o para verilmez falan filan
    yok ne sony miş
    bir kere belirttin fikrini tamam
    şizofrenmisin nesin sürekli verilmez diosun
    vermem ben o parayı dersin geçersin
    sanane milletin neye nekadar verdiğinden
    verilmez dediğin an herkesi ilgilendirir
    sanırım polemik peşindesin bu yazıları yazarak
    buyur polemik için geldim ...
    1 yılı aşkın süredir bu televizyonu kullanan biri olarak HDR, Netflix Dolby Vision ve altyazı konularında kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim. Oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.

    HDR ve Netflix Dolby Vision izlerken Xtended Dynamic Range kesinlikle "orta" veya "yüksek" olmalı. Görüntü parlaklığını artırıyor, daha doğrusu parlaklık azlığından kaynaklı detay kaybolmasını oldukça azaltıyor. Yükseğe getirip birkaç dk izledikten sonra tekrar kapalı konuma getirince aradaki farkı anlıyorsunuz. Kapatınca görüntüye perde iniyor resmen. Ben bunu mu izlemeye çalışmışım diye hayrete düşmüştüm açıkçası.

    HDR veya Dolby Vision olmayan (SDR) görüntülerde ise bu özellik kapalı olmalı. Açık olunca renkler gereksiz canlı ve parlak oluyor(bence). Bu ayarları bir kez yapmak yeterli. HDR izlerken otomatik açık kalıyor, SDR izlerken otomatik kapalı kalıyor.

    Netflix Dolby Vision ve HDR filmlerde beyaz altyazı oldukça parlak ve insanı rahatsız ediyor. Bir süre netflixteki altyazıyı transparan olarak kullandım. Ancak o zaman da SDR videolarda altyazı çok silik oluyor. SDR videoları izlemek işkenceye dönüşüyor. Her film için altyazı ayarı yapmak da insanı bunaltıyor.

    Bu sebeple bambaşka bir çözümle geleceğim sizlere. Bu yöntem hem Dolby Vision, hem HDR hem de SDR filmlerde beni oldukça memnun bıraktı. Altyazı rengini "SARI" yapın arkadaşlar. Altyazının içi sarı, çerçevesi de siyah olsun. Transparan yapmayın ki SDR filmlerde altyazı silik kalmasın. Her film için ayrı ayrı transparan ayarını açıp kapatmak zorunda da kalmıyorsunuz böylelikle. Başta sarı renk altyazıya çok önyargılıydım ama deneyince ben de eşim de sarı rengin altyazıya daha çok uyduğunu fark ettik. Bu şekilde Netflix Dolby Vision filmlerindeki altyazı esnasında yaşanan blooming %80-90 azaldı diyebilirim. Media playerımda da altyazıyı sarı renk yaptım. HDR filmlerde çok rahatladığımı söyleyebilirim.

    Yukarıda bahsettiğim Xtended Dynamic Range ayarları ve sarı renk altyazı seçiminden aldığım sonuçlardan oldukça memnunum. Televizyon keyfim 2ye 3e katlandı diyebilirim. Sizlere de kesinlikle tavsiye ederim.
    Merhaba arkadaşlar,
    Yakın zamanda öğrendiğim güzel bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.
    Aramızda belki daha önceden paylaşan olmuştur bende yinelemiş olurum.

    Kullandığımız TV'lerde Android 2 türlü versiyonu ile geliyor.
    ilk versiyonu TV ile beraber standart olarak gelen normal versiyonu bir diğeri ise birkaç kombinasyon ile açılan PRO versiyounu.

    PRO versiyonunu birkaç gündür kullanıyorum ve iyiki keşfetmişim dedim.
    Öncelikle TV'yi benim gibi sadece Netflix,Youtube ve PC ile kullanan arkadaşlar için çok iyi avantajlar sağlıyor;

    -PRO modda sadece seçtiğiniz uygulamaları yüklüyorsunuz ne kadar gereksiz uygulama varsa seçmezseniz yüklemiyor.

    -Arka planda android'in birçok zırvalığını blokluyor ve buda size hız anlamında ciddi avantaj ve saçma stabilite sorunlarından arınmış temiz bir işletim sistemi sağlıyor.Fakat..
    **PRO moda alınca ayarlarlarınıza erişemiyorsunuz o yüzden kullandığınız HDMI giriş çıkış ayarlarınızı ve kişisel diğer ayarlamalarınızı iyi yapmanız gerekiyor.Resim ayarlarınıza(sinema pro,standart vs)dokunmuyor yani yine istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.
    **PRO modda google hesabınıza da erişemiyorsunuz onuda blokluyor,youtube çok sık kullanıyorsanız malesef aboneliklerinizi kendiniz bulmanız gerekiyor.Netflix,Spotify gibi aboneliklerinizde sıkıntı yok hesabınıza giriş yapıp kullanabilirsiniz.

    -Dilerseniz sizin belirlediğiniz zaman aralıklarıyla sisteminizi fabrika ayarlarına sıfırlıyor.Yani ayda bir sistem ilk günkü gibi olsun derseniz o seçeneğide sunuyor.

    -Gelelim benim için en önemli özelliği ''PC Optimizasyon'' moduna.
    Normalde her TV'nin RGB çıkış modu TV modunda olur yani buda(16-235) aralığıdır.
    PC Optimizasyon modu,bu aralığı PC seviyesine (0-255) full kapasitesine çıkartıyor.
    Buda size siyahlarda ve beyazlarda daha geniş bir yelpaze sunuyor ve tabi RGB aralığınıda genişlettiğimiz için renklerede derinlik geliyor.
    Teoride bu şekilde ve kendim kullanıp pratikte gözlemlediğim ise;
    -Gölgedeki siyah tonlamalarında artış,
    -Beyazlarda ise daha parlak ve temiz bir beyaz,
    -Renklerde ise geçiş tonlamalarını daha net gördüğümü söyleyebilirim.Hatta bu tonlamayı turkuaz gibi renk skalasında oluşturulması zor bir renkte de görünce bu özelliğin görüntü performansını iyileştirdiğine emin oldum diyebilirim.

    PRO mod TV'nin android'ini çok kısıtlayan bir mod bunu Windows'daki güvenli mod gibi düşünebilirsiniz o yüzden herkese hitap eden bir özellik değil.

    PRO Modu aşşağıdaki sıralamayı seri bir şekilde yaparak açıyorsunuz ve yine aynı kombinasyonla sistemi tekrar normal moda geçiriyorsunuz.

    ''Ekran bilgisi tuşu''
    ''Sesi tamamen kapatma tuşu''
    ''Ses açma(+) tuşu''
    ''Home Tuşu''



    Pro moddaki özelliklerin detaylı anlatımı için aşşağıdaki videoyu paylaşıyorum;


    Bugün itibarıyla Sony 55 xf 9005 alarak televizyon arayışına son verdim:) Üzerimden büyük bir yük kalktı:)
    Darısı tüm televizyon takibinde olan alıcılara...Çok da beklemenin bir anlamı yok. Çünkü ne alırsanız alın acaba diğer markayı mı almalıydım diyorsanız hep içinizde bir şeyler kalır...

    Nereden aldın diyecek olursanız MedyaMarkt İzmir Agora Mağazasından 7300 TL"ye aldım. Bu fiyata 3 taksit de yaptılar...Ayrıca 400 TL"ye de 3 yıl ek garanti uzatması yaptık. Sanırım fiyat şu an için çok kötü sayılmaz.

    Yarın getirip kurulum yapacaklar...
    Artık bundan sonra bu başlıkta yazılanları baştan okumam gerekecek:)
    Allah hepinizin gönlüne göre versin:)
  • Yeni konu hayırlı olsun ilk cevap mesajınıda ben atayım fiyat olarak ne kadar olabilir acaba türkiyede

    ..amerika fiyatı 49xf90 1100 dolar 55xf90 1500 dolar yazıyor sony.us da hatta amerikada bu ay sonuna dogru satışa cıkacakmış deniyor...avrupayada martın ikinci haftası..
  • Oled varken bu tv lere para verilmez ucuz olsa neyse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    Oled varken bu tv lere para verilmez ucuz olsa neyse.

    kesinlikle led'e ,oled parası vermek akıl karı değil kronik sorunlardan bahsetmiyoruz bile
  • bilmeyende OLED TV LED tv den daha ucuz sanacak.Bırakın şu OLED fanatikliğini
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Parası olan için oled alınır ama bütçe sorunu olan maalesef oled alamıyor 4k oled en az 8 binden başlıyor tabiki oled iyi olabilir..arada 300 500 lira olsa tabiki oled tercih sebebi olabilir ama mesela 5500 lira bütçesi olan nasıl alıcak 8000 bine oled birde o yönden de düşünmesi gerekir yazan arkadaşların..herkez oled alabilir seviyede degil maalesef..
  • Merhaba arkadaşlar sony 49xf90 tv türkiyeye gelmeye bilir deniyor forumdaki marigomez adlı arkadaşımızdan ögrendim gelip gelmeyeceğini foruma yazacagını söyledi..
  • meekmentos M kullanıcısına yanıt
    Boyle bir gerizekalilik olursa kime nereye yazacagimizi(kufredecegimizi) bilelim. Musteri hizmetlerini ariyorum dunyadan haberleri yok. Iletisime mail adreslerine her yere yazilar yazdim. otomatik cevaplardan baska birsey yok... Arkadas panasonoc turkiyeden cekilmis ona msj atiorum. adamlar ilginiz icin tesekkur ederiz diye geri donus bile yapiyorlar.
  • Sony ne planlamak istiyor anlaşılcak gibi degi herkez 55 inc alamıyor maalesef yerleri müsait olmadıgı için ve bütçesi olmadıgı için .panasonic zaten ayrı bir dert adamlar sadece belirli modelleri getiriyor onlarda 50 hz cihazlar ve heryerdende bulunamıyor hatta ona ragmen fiyatlarda bile çok yüksek örnek 50ex703 50 hz 5200 5300 liradan satılıyor..
  • meekmentos M kullanıcısına yanıt
    yani 2 metre mesafeden 55inc ekran kullanamam sacma. Evde pioneer 428xd var. (kendileri bilir)

    panasonic fiyatlari anlamak zor. Getirilen urunlerde 2.3 tane giris seviyesi tv.

    Yurt disina cikacagim bu yaz olmadi oradan alir getiririm.
  • Ben 49 inç in geleceğini düşünüyorum çünkü Sony sitesinde gösteriyor.
  • Ay sonu belli olur heralde mart ayının 2.haftası avrupada satışa çıkacak deniyordu..hatta hepsisony ye de sormuştum ay sonu belli olur demişlerdi..ön satışa filan sunulur heralde gelmeden takip etmek lazım sony resmi satıcı sitelerini..hepsisony,mysonyshop ve btsony gibi ..
  • meekmentos M kullanıcısına yanıt
    iki kere sordum gelmeyeceklerini söylediler, dün tekrar sordum yurdışındalar, geldiklerinde hangi ürünler hangi ay gelecek paylaşacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarioGomez

    iki kere sordum gelmeyeceklerini söylediler, dün tekrar sordum yurdışındalar, geldiklerinde hangi ürünler hangi ay gelecek paylaşacağım.

    merhaba hocam peki 43XF8505 gelecek mi? XF85 modelinin 43 modeli gelir mi? gecen sene muadili gelmemisti?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 20 Şubat 2018; 10:23:41 >
  • Gecensene xe85 de 43 49 yurtdışındada yoktu zaten bu sene xf85 serisi ile beraber cıkıyor...49xf90 gelmezse bende o modele yönelecegim..
  • meekmentos M kullanıcısına yanıt
    evet hocam 2016 XD modeliyle karistirmisim.
  • Almanya fiyatları belli olmuş

    SADECE SONY XF90 (BABA KONU)
  • Ülkelere göre fiyatlar farklı olabilir deniyor ama genellikle ingiltere fiyatları türkiyede geçerli oluyormuş açılış fiyatları gecen seneye göre daha düşükmüş diye okumuştum yabanci forumlarda ..almanya daki fiyatlar olursa xf85 serisinin 43 inci bile çok pahalı gelir bizim burada euro 4.66 yani 43xf85 5150 liraya filan gelir inşallah o fiyatlar doğru degildir..
  • meekmentos M kullanıcısına yanıt
    Sony resmi olarak fiyatları verdi ama satıcılar daha düşük fiyata satıyorlar genelde. İngiltere henüz açıklanmadı Hollanda da açıkladı şuan.



    https://www.sony.nl/electronics/televisies/xf9005-series?showModelPrices=true



    https://www.sony.nl/electronics/televisies/xf8500-series
  • Valla zaten öle olmasa bizim burda çok çok pahalı olur..hollanda sony fiyatları kaldırmış ..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.