Şimdi Ara

Sagemcom Digiturk Plus IQ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.804
Cevap
31
Favori
240.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Digiturk yeni Plus IQ cihazını test etmeye başladı.

    İlk izlenimlerime göre cihaz gayet başarılı. Cihazın dış tasarımı, menülerin dizaynı, görüntü kalitesi SD ve HD süper. Test amaçlı olduğu için ufak bazı eksiklikler mevcut. Bunlarda zamanla yazılımla düzelecektir.


     Sagemcom Digiturk Plus IQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behicefe -- 4 Ekim 2013; 8:19:55 >
  • IQ platformu gayet güzel bir uygulama.
  • Menü ve Ekran görüntülerini de en yakın zaman da bekliyoruz...

    Takip!
  • Sagemcom ETSI88 HD Özellikler

    Digital TV recorder (embedded or removable 2.5" HDD)
    High Definition
    Transmission standards: DVB-S/S2 / DVB-T/T2 MPEG2 / MPEG4 (H.264)
    Front-end: 2 DVB-S/S2 tuners / 1 DVB-T/T2 tuner (2nd tuner optional) / 1 Ethernet 10/100 BT
    HDD capacity: up tp 500 GB
    Operating System: Linux
    Smart card reader
    Digital audio output (S/PDIF)
    Hi-Fi output (RCA L/R)
    1 USB 2.0 port (2nd port optional)
    1 HDMI output
    2 SCART
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan ~

    Sagemcom ETSI88 HD Özellikler

    Digital TV recorder (embedded or removable 2.5" HDD)
    High Definition
    Transmission standards: DVB-S/S2 / DVB-T/T2 MPEG2 / MPEG4 (H.264)
    Front-end: 2 DVB-S/S2 tuners / 1 DVB-T/T2 tuner (2nd tuner optional) / 1 Ethernet 10/100 BT
    HDD capacity: up tp 500 GB
    Operating System: Linux
    Smart card reader
    Digital audio output (S/PDIF)
    Hi-Fi output (RCA L/R)
    1 USB 2.0 port (2nd port optional)
    1 HDMI output
    2 SCART


    Verdiğiniz cihaz özellikleri farklı yalnız.

    Digitürk cihazı Sagemcom Digiturk Plus IQ DT-HY6100
  •  Sagemcom Digiturk Plus IQ


     Sagemcom Digiturk Plus IQ
  • Fotoğrafın üzerinde görülen parça harici harddisk mi? Cihazla beraber veriliyor sanırım, kapasitesi ne kadar acaba?
  • Evet harddisk. Kapasite 500 GB. 200 VOD 300 kendi kayıtlarınız için.
  • Arkadaşlar yarın da bana kurulum için gelecekler. Herhangi bir aktivasyon yada servis ücreti talep ediyorlar mı?
  • Aktivasyon ve servis ücreti vermeyeceksiniz. Tabi test kullanıcısı olarak bağlayacaklarsa cihazı.
  • Digiturk’ün yeni çıkacak olan Digiturk Plus IQ kutusunu test etme şansına sahip oldum. Deneyimlerimi ve yeni kutu ile ilgili yapmış olduğum gözlemleri paylaşmak istedim.

     Sagemcom Digiturk Plus IQ


    BAZI TEKNİK ÖZELLİKLER (Kullanım Kılavuzundan alıntıdır):
    İşlemci ve Hafıza
    - İşlemci: STi7108 - 2x1000MIPS
    - RAM hafıza 512 Mbyte
    - Flash seri NOR hafıza 2 veya 4 Mbyte
    - Flash NAND hafıza 128 veya 256 Mbyte

    Çıkış Çözünürlüğü:
    HD yayın için
    - 1280x720 @ 50 Hz (progressive)
    - 1920x1080 @ 50 Hz (interlaced)
    - 1080 @ 50 Hz kadar (progressive)
    - Ölçeklenmemiş (orijinal format) veya ölçeklenmiş 576i,576p, 720p, 1080i ve 1080p kurulum menüsüyle
    SD yayın için
    - 720x576 @ 50 Hz interlaced
    - Ölçeklenmemiş (orijinal format) veya ölçeklenmiş 576i,576p, 720p, 1080i ve 1080p kurulum menüsüyle

    TASARIM:
    Benim görüşüme göre yeni Digiturk Plus IQ kutusun dış görünüş olarak oldukça şık olmuş. Ön panel piona black tarzı siyah bir tasarım kapak kullanılmış. Bu tasarımda IQ, 3D logosı fark olarak göze çarpıyor.

     Sagemcom Digiturk Plus IQ


    Kullanılan kumanda Plus kutununki ile aynı tek farklı yanı kumandanın üzerindeki yazıların Türkçe olarak gelmesi. Olması gereken de buydu zaten :)

    Smart kart girişi kutunun sol tarafında saklı bir şekilde yer alıyor. Smart kartın yan tarafta saklanması iyi bir düşünce:ok:

     Sagemcom Digiturk Plus IQ


    Kutunu sağ tarafında çıkarılabilir takılabilir HDD girişi mevcut. Uydu alıcısı ile birlikte verilen anladığım kadarıyla özel tasarım 2.5”lik 500GB HDD buraya takılıyor. 500GB’ın yaklaşık 200GB’ı VOD ve sistem gereksinimleri için kullanılıyor geriye kalan yaklaşık 300GB ise kullanıcının yapacağı kişisel kayıtlar için ayrılmış. Bu tasarım gerçekten güzel olmuş, muhtemelen ileride 500 GB HDD yeterli olmadığında kolayca uydu alıcınızın hafızası güncelleyebileceksiniz diye tahmin ettim. Ama özel tasarım bir HDD kullanıldığı için bu aksesuarı Digiturk’ten almak gerekebilir.

     Sagemcom Digiturk Plus IQ


    HDD’in olduğu yerde hava kanalları mevcut, buradan elimi koyduğumda bir fan olduğunu fark ettim. Gerçi yakından bakmasam kutuda fan kullanıldığını anlayamazdım. Çünkü çok sessiz ortamda bile herhangi bir fan sesi hiç duymadım. Buda artılardan birisi:ok:

    Ön panelde 3 farklı LED bilgi için diğer LED ise standby (bekleme) için kullanılıyor. Kullanım kılavuzunda yazan bilgiye göre :

    - Bu LEDlerden ilki “IR” (Infrared) olarak adlandırılmış, her uzaktan kumanda tuşuna bastığınızda yanıyor.
    - Diğer LED “REC” (Record) olarak adlandırılmış. Uydu alıcısı kayıt halindeyken bu LED yanıyor.
    - En son LED is “ETH” olarak adlandırılmış. Muhtemelen Ethernet’in kısaltması. Bu LED yandığında internet bağlantınız düzgün bir şekilde çalışıyor anlamına geliyor. Bu LED’in kullanım amacını çok beğendim, internet bağlantısında bir problem varsa bu LED’in yanıp yanmamasına göre kolayca anlayabiliyorum.
    - Standby LED’i kutu açıkken yeşil, standby konumundayken kırmızı, birde kullanım kılavuzunda öğrendiğime göre sinyal yokken turuncu yanıyor. (Bunu sinyal kablosunu çıkararak denedim, gerçektende böyle çalışıyor :)

    BAĞLANTILAR:
     Sagemcom Digiturk Plus IQ


    Sol Panel:
    1 x USB 2.0
    1 x Dijital kart okuyucu

    Sağ Panel:
    1 x 2.5’’ Hard Disk Sürücüsü Yeri

    Arka Panel:
    1 x RF girişi
    1 x Güç jack
    1 x RGB-SCART
    1 x RJ45 (ETH 10/100BT)
    2 x RCA (Stereo L/R)
    1 x OptikS/PDIF
    1 x RCA (CVBS)
    1 x HDMI
    1 x USB 2.0

    Anten sinyal girişinin tek olması beni önce şaşırttı, kutuda tek alıcı olduğunu düşündüm. Ancak daha sonra 2 kanalıda aynı anda kaydedebildiğimi görünce kutunun içinde gömülü ayrıştırıcı kullanıldığını tahmin ediyorum.

    GÖRÜNTÜ KALİTESİ:
    İddia ediyorum şu ana kadar kullandığım en iyi görüntü kalitesine sahip Digiturk kutusu. SD kanallarda bile bazen şaşırıyorum bu kanal ne zaman HD oldu diye:) Gerçekten görüntü kalitesi 10 numara:ok:

    Digiturk Plus IQ kutu 1080p ye kadar çözünürlüğü destekliyor. Bu ayar 1080i olarak geliyor, ancak ben bunu 1080p olarak değiştirdim. Görüntü kalitesi böyle daha da iyi oldu. Bu arada görüntü kalitesinin iyi olduğu konusunda yanılmamışım, Digiturk’e gönderdiğim test yorumlarıma gelen bir mesajı aynen aşağıda aktarıyorum:

    “Şunu belirtmek isteriz ki, Digiturk Plus IQ uydu alıcısında kullanılan yüksek görüntü işleme teknolojisi (Image Quality Improvement) sayesinde, Standard olarak SD kanallarda dahi yüksek video görüntüsü elde etmeniz mümkün olmaktadır. Görüntü kalitesini daha da arttırmak için siz değerli müşterimize tavsiyemiz, eğer televizyonunuz Full HD (yüksek çözünürlüklü içerikleri video oynatabilme) özelliği bulunuyorsa, kumandanızın mavi tuşuna basarak “1080p” çözünürlüğünü seçmeniz olacaktır. Böylece daha net ve keskin bir görüntü kalitesini ulaşabilirsiniz.”

    KANAL DEĞİŞTİRME HIZI:
    Bugüne kadar kullanmakta olduğum yazılımda kanal değiştirme hızı daha önce kullandığım Plus kutu ile hemen hemen aynı idi. Ancak bugün güncellenen yazılım ile kanal geçiş hızı muazzam şekilde arttı:ok: Görüntü kalitesi için vermiş olduğum olumlu değerlendirme aynı şekilde kanal geçiş hızı içinde geçerli. Daha önceden 9503 ve Plus kutu kullandım her 2 kutu ile kıyaslama yapınca kanal geçişi oldukça hızlı olduğunu söylebilirim. Bazı kanallarda nerdeyse yarı yarıya bu hızı hissedebilmek mümkün.

    MENU VE KULLANICI ARAYÜZÜ:
    Digiturk Plus IQ kutu ile birlikte gelen en önemli yeniliklerden biri kullanıcı arayüzünün ve mantığının tamamen değişmiş olması. Menüde kullanılan renkler çok hoşuma gitti açıkçası. Ancak menü şeffaflık seviyesi, biraz şeffaf olarak seçilmiş. Bu yüzden görünüm ayarlarından direk bu ayarı koyu olarak değiştirdim. Böylece yazılar daha okunaklı renkler daha can alıcı hale geldi.

    Şunu belirtmek isterimki yeni menü yapısına alışmak başta biraz zaman aldı. Ancak kullanmaya başlayınca menünün oldukça kolay olduğunu fark ettim. Sadece yön tuşlarını kullanarak her işleminizi yapabiliyor olmanız çok güzel. Özellikle Plus kutu kullananlar standart menu kullanımına alışkın olduğu için başta biraz zorluk çekebilir. Ancak alıştıktan sonra pek kolay kolay vazgeçebileceklerini zannetmiyorum.

    GÖZE ÇARPAN ÖZELLİKLER:

    IQ Portal (VOD):
    Bu menüde posterler yatay olarak dizilmiş. İlk başta bu menüyü açtığınızda içi boş oluyor. Ancak kutu sinyale bağlı kaldığı sürece kutunuza havadan VOD içerikler yüklenmeye başlıyor. Bende şu an itibariyle 6 film var. Bu VODların yüklenmesi için kutunuzun her zaman elektriğe ve uydu sinyaline bağlı olması gerekiyor.

     Sagemcom Digiturk Plus IQ


    Eğer internet bağlantınız varsa aynı IQ kutuda olduğu gibi “Seç İzle” ve “Tekra İzle” menüsü çıkıyor. Bu menüleri seçince faklı kategoriler altında izleyebileceğiniz birçok film, dizi, belgesel mevcut. Aynı şekilde Tekrar izle altında da birçok kanalda oynayan dizilerin eski bölümleri mevcut. Görüntü kalitesini Seç İzle altında yer alan filmler için çok beğendim. Filmler oldukça hızlı bir şekilde yükleniyor. Tek bulduğum eksik, filmlerin altyazılı orijinal dil seçeneği yok. Gerçi Digiturk’ten yapmış olduğumu yoruma aşağıdaki şekilde cevap geldi. Umarım dedikleri gibi olur, aşağıda aynen aktarıyorum:

    “Orijinal dil ve altyazı ekleme geliştirmeleri halen devam etmekte. Geliştirmelerimiz tamamlandıktan sonra bir sonraki yazılımda bu özellik desteği gelecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”


    Önerilenler:
    Testlerim sırasında bu menü çoğu zaman boş oluyor. Ancak birkaç kez posteriyle birlikte bazı filmler belirdi. Bu önerilen filmlerden birini oynatmak istediğimde sadece etiketle seçeneği vardı. Anladığım kadarıyla canlı yayın akışından bazı filmleri önermişler. Güzel bir özellik ancak içinin boş olması pek iyi durmuyor. Herhalde test süreci olduğu için bu şekilde

     Sagemcom Digiturk Plus IQ



    Rehber:
    Rehberde farklı seçenekler mevcut. Ancak program rehberini pek beğenmedim. Alışana kadar çok karışık geldi. Yorum olarakta Digiturk’e bildirdim bunu, Digiturk’ten geri dönüş olarak test kullanıcılardan gelen geri dönüş ve önerilere göre program rehberinin tasarımının geliştirileceği bilgisi geldi. Bu oldukça iyi bir haber, çünkü bu kutuda en beğenmedim yer burası.

    Bir diğer rehber seçeneğide yayınların kanala göre listelenmesi. Kırmızı tuşa basarak Kanal Listesini açtığınızda kanalların yanında yayın akışları beliriyor. (Kanal Logosu başlığından görsele bakabilirsiniz)

    Rehber menüsünde “Digiturk’te Şimdi” diye tanımlanan yeni bir rehberde var. Başta ne olduğunu anlamadım, daha sonradan detaylı incelediğimde bazı seçili kanallarda henüz başlamış ve yeni başlayacak olan yayınlar mevcut. Farklı bir rehber olmuş, başta pek kullanmadım ancak uydu alıcısını açınca direk buraya bakıyorum öncelikle, böylece yeni başlayan güzel bir film, dizi varsa direk haberdar oluroyurum.:ok:

     Sagemcom Digiturk Plus IQ



    Kayıtlar:
    Kayı özelliği diğer PVR kutuya benzer ancak yeni menü bu özellik içinde geçerli. Bu menüye dikkatlice bakıldığında kayıtlarınızı düzenlemeniz için birçok farklı menü seçeneği olduğunu görebilirsiniz


    Arama:
    Bu menü en favorilerimden, aramak istediğiniz yayını tüm içeriklerde, isterseniz sadece rehberde isterseniz de sadece IQ Portal’de yapabiliyorsunuz. Aramayı ister anahtar kelime ile isterseniz birçok seçeneğin olduğu kritere göre yapabiliyorsunuz. Anahtar kelime ile aramak istediğiniz bir yayın için sadece 2 harfini girmeniz yeterli, sağ tarafta kutu otomatik olarak olası arama seçeneklerini ekrana getiriyor, yani aynı google gibi. Süper bir özellik olmuş :ok:. Böylece aramak istediğiniz şeyi hızlıca bulabiliyorsunuz.

     Sagemcom Digiturk Plus IQ



    Yardım:
    Genelde pek kullanılmayan bir özellik ancak bir kerede olsa bu özelliği kullanmanızı tavsiye ediyorum. Kutu ile her türlü bilgiyi bu menüden bulabilirsiniz. Resmen kullanım kılavuzunu farklı başlıklarla kutunun içine yerleştirilmiş. Bu arada yeni fark ettiğim bir nokta ise herhangi bir menüde iken kumandada yer alan yardım tuşuna basarsanız, yardım menüsü direk olarak o anda kullanmakta olduğunuz menü/fonksiyon ile ilgili yardım kısmını açıyor. Bence bu özellik süper olmuş, kutuda anlamadığınız bir menü varsa tek yapmanız gereken kumandanızdaki yardım tuşuna basmanız


    IQ Uygulamalar:
    En sevdiğim menülerden biri daha, bu menüde Twitter, Youtube, Wikipedia gibi uygulamalar mevcut. İlk yazılımda Youtube videoları çalışmıyordu. Ancak yeni yazılım sonrası şu anda problemsiz çalışıyor. En çok Youtube’u kullanıyorum.

     Sagemcom Digiturk Plus IQ


     Sagemcom Digiturk Plus IQ



    Tekrarını Bul:
    Bunu özelliği yeni keşfettim. İyikide keşfetmişim, çok güzel bir özellik. Herhangi bir yayını izlerken i tuşuna 2 kere basarak detaylı bilgi ekranından bu özelliğe ulaşılabiliyor. Bu özelliğin amacı ise, izlemekte olduğunuz yayının bir daha hangi gün ve saatte tekrarının olduğunu gösteriyor. Örneğin bir filmin yarısında açtınız ancak bu filmi seyretmek istiyorsunuz, bu durumda bu özelliği kullanarak izlemekte olduğunuz filmin eğer varsa tabiki tekrarını bulabilirsiniz. Bu özelliğin tek kötü yanı benim gördüğüm kadarıyla sadece film ve dizi kanallarında çalışıyor. Örneğin ulusal kanallarda çalışmadı. Gerçi çalışsada birçok yayın içn tutacağını sanmıyorum.

     Sagemcom Digiturk Plus IQ



    Kayıt ve internet içeriklerini oynatma:
    Kayıt ve internet içeriklerini oynatma oldukça dengeli ve hızlı bir şekilde çalışıyor. Özellikle tüm içeriklerde ileri, geri sarma ve dakika ile içeriğin istenilen süreye gitme özelliği oldukça kullanışlı. Diğer IQ kutularda ileri ve geri sarma özelliği dakika dakika şeklindeydi, ancak bu kutuda normal kayıt gibi ileri ve geri sarabiliyorsunuz, buda kutunun artı özelliklerinden biri:ok:.

    Bir diğer keşfettiğim özellik ise, bir kaydı oynatırken sağ yön tuşa bastığınızda +30sn hızlıca ileri atlanması, aynı durum -15 olarak sol tuş için geçerli.

    Sonuç olarak kayıt ve IQ portal oynatımını(ileri, geri, oynatma, durdurma, dakika ile istenilen süreye gitme) oldukça beğendim. Bu arada yavaş geri sarım desteği yok.


    Kanal Logoları:
    Kutuda kanal isimleri yerine kanal logoları kullanılmış. Resimde görüldüğü gibide oldukça şık durmuş:ok:

     Sagemcom Digiturk Plus IQ



    YAZILIM VE PERFORMANS:
    Yaklaşık 2-3 haftadır kullandığım yazılımda kilitlenme performanssal sıkıntılar ile karşılaştım. Bu durumda uydu alıcısının fişi çıkartıp takmak zorunda kaldım. Ancak bu son yazılım güncellemesi ile yazılımda iyileşme var gibi duruyor, kısa bir süredir kullanıyorum, henüz kitlemeyi başaramadım kutuyu. Kutu test aşamasında olduğu için düzelecek şeyler vardır diye düşünüyorum.


    SONUÇ:
    Sonuç olarak ben Digiturk Plus IQ kutusunu her ne kadar bazı hataları olsa da beğendim. Özellikle sadece görüntü kalitesi ve kanal değiştirme hızı benim için yeterli bir özellik bu kutuyu beğenmek için. Aynı şekilde yeni menü ve kullanılan tasarımı da beğendim. Ama yinede yeni menü yapısını kullandıkça alışıyorsunuz, bu yüzden kutuya alışmak ve menüleri kullanabilmek için biraz zaman vermek lazım.
    Negatif olarak gördüğüm noktalar ise test sırasında karşılaştığım kitlenmeler, gerçi bu kitlenmelere yeni yazılım güncellemesi sonrası bir daha rastlamadım. Umarım bu şekilde devam eder. Program rehberi bir diğer negatif nokta, umarım Digiturk bu konuda test kullanıcılarının yorumlarını dikkate alır. Bunların dışında benim gördüğüm negatif bir nokta yok.

    Not: Test ile ilgili yorumlar Digiturk'e aşağıdaki mail adresi aracılığıyla paylaşılıyor.

    DIGITURKPLUSIQ@digiturk.com.tr
  • Bu kutuyu nasıl alabiliriz bir de cihazın üzerindeki 3d ne manaya geliyor zaten 3d yayıni tv işlemiyor mu yada bu kutuda 3d özelliği olmayan tvler için 3d özelliği gibi bir durum mu var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen son kutulara 3D logosu da ekliyorlar ama zaten HD yayını alan 3D yi de alıyor
  • Bu kutuyu almak için ne yapmamız gerekiyor?
  • Kutu şu anda test amaçlı belli kullanıcılara veriliyor.Aralık sonuna doğru genel kullanıma açılması bekleniyormuş.
  • Mevcut digiturk plus aboneleri bu kutuya geçmek için ekstra para ödeyecek mi? Ya da geçiş ücretsiz mi olacak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engin_eer

    Mevcut digiturk plus aboneleri bu kutuya geçmek için ekstra para ödeyecek mi? Ya da geçiş ücretsiz mi olacak ?

    Mevcut digiturkplus aboneleri ekstra ücret ödemeyecek.
  • Bu kutu normal dolaşıma çıktı mı acaba? Servisten Plus kutumuzu bununla değiştirmemeizi isteyebilir miyiz? Bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: behicefe

    quote:

    Orijinalden alıntı: engin_eer

    Mevcut digiturk plus aboneleri bu kutuya geçmek için ekstra para ödeyecek mi? Ya da geçiş ücretsiz mi olacak ?

    Mevcut digiturkplus aboneleri ekstra ücret ödemeyecek.

    ben sordum müşteri hizmetlerine 20 tl teknik servis bedeli alınır dedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alp9eren

    ben sordum müşteri hizmetlerine 20 tl teknik servis bedeli alınır dedi.


    Eğer bu cihazı size test kullanıcısı olarak veriyorlarsa ücret almazlar. Alınmadı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.