Şimdi Ara

Sagemcom Digiturk Plus IQ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.805
Cevap
31
Favori
240.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende test kullanıcısıyım :) Belirtim.
  • Şimdi telefon ile görüştüm. Malesef bu kutular benim teknik servise gelmemiş:(
  • Bu test kutusuna sahibim;
    Bir çok sıkıntı mevcut yazılımlarla düzelebilecek sıkıntılardır umuyorum.
    Tema ve menü navigasyonu alışılabilecek bir durumda.
    Fakat henüz sağlıklı ve durmadan her hangi bir portal içeriği izleyemedim.
    youtube da video arattım bulunan videolar açılmadı
    portalda belgesellerin bazılarını tıkladım gri arka plan çıkıp http server hatası verdi mutemelen ya belgeselin thumbnaili var kendi silinmiş yada path değişmiş yada farklı bir sorunu var.
    Bir belgesele daha tıkladım ses yoktu, defalarca tekrar stop edip yeniden seçtim bazen ses oturmayabiliyor fakat o belgeselde ses malesef yoktu.
    Bir başka belgesel de ses vardı ve sorunsuz çalıştı fakat portal üzerinden yayınlar 10-15 dakika sonra Oynatma Bitti tipinde sol altta uyarı veriyor stop edip tekrar aynı programa girip kaldığınızı tahmin ettiğiniz dakikayı tuşluyorsunuz kaldığı yerden devam ediyor fakat ileride belli olmayan bir zamanda tekrar oynatma sonu uyarısı ile durabiliyor.
    Internet hızımdan değil çünkü 50 mbit fiber kullanıyorum.
    buffer sorunu olabilir buffer anında kararsız kalırsa devam edemiyor
    Gözlemime göre kutuda genel olarak sorun çözme köprülerinde atlamalarında sorun var bu mantık kopmalarıda kutuyu unstabil hale getiriyor.
    Köklü değişimler yapılmaz mantık incelenmezse kutu piyasaya çıkmamalı.
    Gün içinde bir çok hata ile karşılaştık en büyük hatalardan biri bir programa 60 dakika kaydet emri verdim (disney junior) yanında farklı kanallardan da kayıda başlıyordu ve o kayıdı durduramıyordum.
    2 tunerli olduğu için aynı anda iki kayıtta farklı kanala atlamayınca anlayabiliyordum birini kapatıyordum kaydın. Fakat yinede kayda başlıyordu bir şekilde deneme yanılma ile ondan kurtuldum tek kanal ve 60 dakikalık yayında tek kayıt haline geldim
    Fakat 3 saat sonra halen disney junior kayıt yapıyordu.

    Kayıtı bitir diyince bitirirse iyi olur.
    Donmalar yaşıyoruz 22 nolu kanalda kalıp kumanda tepki vermeyebiliyor huyunu kavradık ve ard arda tuşlara tıklamıyoruz çünkü iyice kararsız hale geliyor kendi haline bırakılırsa bi şekilde belli olmayan bir süre sonra normale dönüyor

    reboot süresi 130 saniye yani 2 dk da açılıyor yada yeniden başlıyor. Tam 1 dk 45 saniye sonra ilk görüntü (Boot resmi) ekrana geliyor o süreye kadar sinyal yok yazıyor tv de.

    Cihaz yeniden başladıktan sonra makinenin kodları ekrana gelebiliyor mesela Core CPU up ve benzeri kernel uyarıları ekranda beliriyor ve dakikalarca gitmiyor, zaten linuxa ait kodları digiturk software ekrandan geri tuşu ile silemez. İlk başlarda rebootdan sonra kayıt yapılamaz diye ekrana uyarı geliyordu hd yi formatlattım kurtuldum uyarıdan.

    Bunlar tabiiki test aşamasının sıkıntılarıdır ve makinenin feedback yollaması sonucu uyarılardır.

    Bir şey izliyorduk donduk kaldık makineyi kapamak açmak zorunda kaldım ardından update e başladı anladımki izlerken yeni yazılım için muhtemel bağlı olduğu server (kutumuz tahminen client) reboot etmiş olabilir neyse bunlar sadece tahmin fakat önemli olan bu update in tam 90 dakika sürmesi ve update çubuğunun bu sürede yavaş ilerleyerek devam etmesi benimde uyuyakalmam ve uyandığımda bıraktığım yerden kanalın devam ettiği fakat hazırladığım tüm favori listelerimin silinmiş olduğuydu. Eğer ileridede olursa favori listelerimizi updatelerde kaybedebiliriz görünüyor.
    Favor 1 Favori 2 yazan listeleri sanırım adlandıramıyoruz.

    şimdilik bu kadar bu geri dönüşleri test merkezine de ileteceğim

    paylaşımlara devam

    sürüm bilgilerim

    1.6.81c
    vsw v1.81b
    2.1.33
    03.0b.01
    06/12/2012



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalpha -- 29 Aralık 2012; 1:59:47 >
  • @djalpha
    Peki sizin yayın kalitesi ile ilgili tespitiniz nedir? Mesela zaten şimdiki mevcut cihazlarda menü yazıları ve altyazılar falan 8 bit sanki keskinlik hakgetire. Kumandadan işlem yapma hızı berbat. Bu tip şeylerde yeni cihaz nasıl sizce?
  • Hocam BU IQ kullanıcılarınada mı veriliyor yoksa sadece Plus mı? (Daha Doğrusu Plus IQ Nedir?)
  • Yayın kalitesi konusunda aslında bunda en önemli etkenin Digiturk firmasının yayını eutelsat a ne çözünürlükte gönderdiği eutelsat ile olan anlaşmasındaki bant genişliğine göre uydudan yayının ne çözünürlükte dağıtılacağına bağlı olsa gerek. Eğer bu tahminlerim doğruysa eutelsat atıyorum kafadan 400x300 olarak o kanalı dağıtıyorsa bunu hiç bir şekilde 500 küsur çözünürlüğe getirip güzel izleme olanağı yok. Tahminimce aynı bizim internet hızlarımızdaki kotalar gibi digiturkun de kendi uydusu olmadığı sürece kota sorunu olacaktır bu açıdan da eğer tüm yayınları HD dağıtırsa kota aşar ve ekstra para öder gibime geliyor.

    Yayın kalitesi bence aynı kanal geçiş hızları bana göre aynı.
    Bu gün güncelleme yaptılar ve artık HD yayın varsa öne aldılar yani atv hd varsa ve eskiden 23 de atv sd varken artık 23 de atv hd yayın olacak bu iyi bir güncelleme oldu.
    Heyecanlanacak bir şey henüz yok ve standart pvr larınız bu cihazın pvr stabilitesine göre şu anda bana göre daha iyi. Nerden biliyorsun derseniz eğer tüm gün kumanda hanımdaysa ve o giden pvr daha iyiydi diyorsa doğru diyordur :)

    IQ ya gelirsek biraz APPLE TV deki trailler filmlerin bandının takliti gibi olmuş biraz da menü sistemi windowsun medya center ağaçlandırmasını andırmış halde. Tahminim köklü bir değişim daha yapabilirler eğer teknik sorunlardan bunalmazlarsa.
    Çünkü IQ dan film seçmek gezinmek o kadar kolay değil afişleri ortada tutmak yerine ya tepeye ya tabana alıp kalan bölgeyi filmin adı ve açıklaması ile doldurmalılar. 3 Sütuna bölünmüşlük negatif bir unsuz. 3 satır kullanılabilir ama dar 3 sütun kullanılamaz çünkü dünyada cümleler satırlar içinde sola yada sağa doğru akarlar biz JAPON değilizki dar sütunlarda uzun tanıtımlar okuyalım.


    Cihazın ne olduğunu merak eden arkadaşa da bu cihaz digiturkun dağıttığı kayıt eden plus kutuları ile (PVR) Sadece internete bağlanıp (IQ) geçmiş programları da indirmeden izlemeye olanak sağlayan iki cihazın birleştirilmiş hali. En gelişmiş cihazı şu an alamazsınız müşteri merkezini arasanız da sadece ocak şubat gibi satılacak derler hiç bilgileri yok. Piyasaya çıkınca duymamanız imkansız olacaktır
  • djalpha açıklama yaptığın için teşekkür ederim Müşteri hizm. ile görüştüğümde bana test için gönderilmesi için kayıt açtıklarını söyledi pazartesi günü heralde test etme şansım olur. djalpha sana da açıklama yaptığın için tekrar teşekkür ederim.
  • deneyimlerini merakla bekleriz.
  • Elime geçtiği anda forumda olacağına güvenebilirsin
  • bu kadar detaylı bilgiler için teşekkürler @djalpha, şu anda evde değilim ancak son sürümü yüklediğimi hatırlıyorum(21 aralık tarihli)
    cihazın kararsızlığı, iq portaldan yayın izleyememe gibi sıkıntıları bende yaşıyorum ancak youtube(oğlumdan dolayı sıkça kullanıyorum) konusu bende biraz daha farklı; 21 aralık yazılımından önce oynatmadığı video çok çok azdı, son yazılımdan sonra %50 %50 diyebilirim ancak halen pocoyo ,pepee videolarını açabiliyorum uzaktan kayıt ile 3 sefer kayıt başlattım ve bitirdim, sadece başına ve sonuna +5 dakika kayıt kısmı hariç istediğim sürelerde kayıtları yaptı.
    reboot süresinede şimdi sen yazınca dikkat ettim eve gidince ilk işim bunuda denemek olacak...

    görüntü kalitesine gelince, evde diğer odada kullandığım atlanta hdbox ve bir önceki digi kutu ile kıyasladığımda ben gerçekten memnun kaldım... özellikle sd yayınlarda.

    ve son olarak aynen dediğin gibi sistemin kararsızlaştığını anladığınız anda kumandadaki tuşlara basmayı bırakmak lazım yoksa tek yol reboot...
  • Yukarıda anlattığım benim kontrolüm olmadan farklı kanalların da kayıda girmesi nedenini çözdüm.
    Bazen P+ ve P- tuşları ile kanal geçerken hemen altındaki Record a yanlışlıkla tıklanabiliyor ve bir kayıt seçenek ekranı geliyor işte tam o anda kayıt başlamış oluyor bir şey seçsek te seçmesek te refleks olarak çıkışa basıp kaçtığımızı düşünsekte kayda başlamış oluyor ve stop tuşu ile kaydı durdurmak zorundasınız

    Kayıt tuşu direk kayıt yapmayıp kaç dakika yapalım, 1 saatmi 2 saat mi sizin belirleyeceğiniz sürece mi yoksa izlenilen program bitene kadarmı diye yeni bir komut bekleyip kayıta başlada çok daha iyi olabilir.

    Bende bir de Vu duo plus var, bir çok uydu kutusunda yukarıda yazdığım gibidir.
  • Bu kutu hakkında gelişme var mı? Bıktım çağdışı Pace cihazından, gözüm yollarda bunu bekliyorum...
  • Bu kutu için aylık ücret ödemek gerekiyor değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gri

    Bu kutu hakkında gelişme var mı? Bıktım çağdışı Pace cihazından, gözüm yollarda bunu bekliyorum...

    Müşteri hizmetlerini aradım son aşamaya gelldiğini söyledi projenin. Ocak ayı içerisinde duyurulacak çok büyük ihtimalle dedi...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zucchero


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gri

    Bu kutu hakkında gelişme var mı? Bıktım çağdışı Pace cihazından, gözüm yollarda bunu bekliyorum...

    Müşteri hizmetlerini aradım son aşamaya gelldiğini söyledi projenin. Ocak ayı içerisinde duyurulacak çok büyük ihtimalle dedi...

    Sağolasın hocam, çıkınca da cihazı bulmak için savaş veririz artık. Sağlam stokla çıksalar bari piyasaya...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gri

    quote:

    Orijinalden alıntı: zucchero


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gri

    Bu kutu hakkında gelişme var mı? Bıktım çağdışı Pace cihazından, gözüm yollarda bunu bekliyorum...

    Müşteri hizmetlerini aradım son aşamaya gelldiğini söyledi projenin. Ocak ayı içerisinde duyurulacak çok büyük ihtimalle dedi...

    Sağolasın hocam, çıkınca da cihazı bulmak için savaş veririz artık. Sağlam stokla çıksalar bari piyasaya...

    Rica ederim, inşallah cihaz gerçekten güzel görünüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gün sürüm güncellendi. Güncelleme 2 saat sürebiliyor Uydu üzerinden makineye transfer yavaş bir süreç. Bu gün her gece 04:00 de makinenin güncelleme sunucusuna cron yardımı ile sürüm kontrolü yapmasını önerdim bakalım gelişmeler ne gösterecek cihaz gittikçe stabil hale geliyor.

    Ver. 1.6.81e+ yazılımı ile eklenen/düzeltilen özellikler:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    - Kanal değiştirme sırasında çıkan bilgi ekranında artık yukarı ve aşağı yön tuşu ile istenilen kanalda oynayan içerik bilgisine erişim özelliği eklendi
    - Facebook uygulaması çalışır hale getirildi
    - Youtube uygulamasında video oynamama problemi giderildi
    - Yeni rehber menüsü eklendi
    - Kullanıcı arüyüz menülerinde bazı güncellemeler yapıldı
    - IQ portalde yaşanan bazı problemler düzeltildi
    - Bazı stabilite ve performans iyileştirmeleri yapıldı
    - 10’a yakın bazı ufak problemler çözüldü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalpha -- 10 Ocak 2013; 19:57:09 >
  • Bu kutunun Humax 3 ten kayıt dışında üstünlükleri nelerdir?
  • kutuda wifi alıcı var mı, yoksa eternet girişinden kablo ile mi bağlanmak zorunda?
  • wifi yok kutuda ethernet den bağlıyız
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.