Şimdi Ara

Sahte senet e imza itirazı. Acil yardım son gün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elim ayağım titriyor hemen konuya giricem. Ben izmirde oturuyorum. Bursa dan bana icra mahkemesinden kağıt geldi haciz için. Senet fotokopisinde sadece ismim ve tc no doğru soyisim adres ve imza bana ait değil. Senet ilede bi alakam yok. Sahısları tanımıyorum ve normal hayatımda bile kimseye hatta bankaya bile 1 kuruş borcum yok.
    İmza itiraz için itirazda bulunduk mahkemeye bugün. Ama merak ettiğim şeyler var.
    Mahkeme ve vekalet masraflarını karşı tarafın ödemesi
    %20 kötü niyet tazminatı felan yazıldı.
    Bana hiç birşekilde ihtarname felan yapılmadı.
    Karşı tarafla görüştüm imza sana ait değil ise itiraz et dedi şahıs.
    Bu mahkeme ne kadar sürer ne kadar zamana sonuç çıkar. Cebimden mahkeme için 750 tl çıktı birden. Ailem ile kavga ettim karımla kavga ettim huzurum bozuldu. Bi an önce sonuçlanıp kendimi savunmak istitorum aileme karşı.
    Mahkemeyi itirazı kazanırım değil mi.
    Ve mahkemeden sonra 40 bin tl lik bu senet için ne kadarlık maddi manevi tazminat davası açabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • vekalet ücreti talep ettiysen avukatın var demektir. avukatın varsa bu soruların cevabı onda. avukatın yoksa mahkemeye ödemiş olduğun dava açılış masrafları ve sonradan ortaya çıkacak masrafları davayı kazanman halinde karşı taraftan talep edebileceksin. tazminat davasından bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. %20 kötü niyeti alırsan ne âlâ. İhtar gönderilmesi de şart değil bu arada
  • Evet avukatım var. Ama şöyle söylemek istiyorum.

    Eşim ameliyat olcak para biriktirdim bi miktar. Ama şimdi avukat bey avukatlık ücreti olarak 5000 tl istedi. Bide vekalet ve imza beyannemesi felan derken 6 bin i buldu.

    Asıl sorum ne zaman bir sonuç alırım bi an önce parayı alıp eşimi ameliyat ettirmek istiyorum.

    %20 tazminatı avukatın avukatlık bedelini ödemek için sordum. Umarım kendimi anlatabilmişimdir. Cevabınızı bekliyorum teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Kötü niyet tazminatını alabilmeniz için karşı tarafın kötü niyetini ispat etmeniz gerekiyor, o da ortada bir kambiyo senedi varken pek de kokay değil. O yüzden %20 inkar tazminatı konusunda çok büyük ümitleriniz olmasın. Kendi avukatınıza ödediğiniz miktarı karşı taraftan da almanız o kadar kolay değil, davada talep edilmiş olması ve hakimce kabul görmesi lazım. Özetle o 6.000 liranın geri dönüşü hemen ve kolayca olabilecek bir şey değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama o zaman burada bir adaletsizlik söz konusu. Adam taa bursa dan benim adıma senet düzenliyor ki daha önce bursada hiç bulunmadım. Ve bana durduk yere 6 bin tl zarar açıyor. Sahte senet düzenlemeden felan bu işin hiç cezası olmıycaksa karşı taraf hiç birşey ödemeyecekse. Bende kafamdan sürekli tc numara sallayıp senetler yazayım nasılsa birine itiraz süresi geçen bi senet yazmış olurum suçta cezasıda yok nasılsa. Düz mantık böyle oluyor.

    Bu adam adıma sahte senet düzenleyip benim adıma imza atıp suçsuz olursa bende bu işe gireyim bari :-D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suç başka şey alacak başka şey. Senedi kimin düzenlediğini tespit edebiliyorsanız şikayet edersiniz ve evrakta sahtecilikten işlem yapılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ülkede biraz adalet varsa bu durumda yaptıpım masrafları adalet bana geri verilmesini sağlar. Yoksa neden ben cebimden durduk yere suçsuz yere 6000 tl ödiyeyim ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.