Şimdi Ara

Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
707
Cevap
33
Favori
52.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



    Arkadaşlar merhaba.

    Bugün Samsung'un dünya da bir ilk olarak 3D Nand yongaları kullandığı 850 serisinden 250GB kapasiteli EVO(MZ-75E250) modelini inceliyoruz.


    Özet :

    Bilindiği üzere 840 serisi ile oldukça iyi satış rakamları ve kullanıcı memnuniyeti elde eden Samsung, TLC Nand yongalarından esasında fazlasıyla verim almayı başardı. Sonrasında çalışmalarına ara vermeyen ARGE departmanı, hücrelerin 2 boyut yerine 3.boyuttada dizildiği V-Nand yani 3D Nand ' ı hazır hale getirdiler. Böylece daha az alan kaplayarak maliyeti de düşürmüş oldular. Samsung' un öngördüklerine göre de performansı ve kaliteyi de arttırmış oldular tabii. Özellikle Nand ların ömrü konusunda diğer SSD'lerle yarışan 70TB dolaylarında ömür biçilen 840 serisini 150TB ömür biçilerek 2ye katlamış 850 Serisi ve 3D V-Nand teknolojisi.


    Şuan 850 Evo ve Pro modellerinde 3D Nand teknolojisi yer alıyor . Şimdi bir özellik tablosuyla 850 EVO ' yu daha iyi tanıyalım.


     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



    850 Pro modelinde sunulan 10 Sene garanti , Evo da 5 yılda kalmış fakat 5 yıl garanti de oldukça iddialı bir durum. Onun dışında en çok dikkat çeken özellik okuma yazma hızları ve tabiki yüksek İops değerleri. 250GB kapasiteyi de es geçmeyelim.


     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



    250GB - 500GB ve 1TB lık modellerin genel özellik tablosu ise bu şekilde.



    Kutu ve İçeriği




     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi


    Sade bir kutu tasarımı bulunan 850 Evo ' oldukça kaliteli duruyor. Kutu içeriğinden se SSD , Sürücü CD'si ve kullanma klavuzu çıkıyor.


     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi


    Siyah mat yüzeyi ve ince yapısıyla hem notebook hem de masaüstü sistemler için uyumlu olan 850 Evo , ilk dokunuştan itibaren hafif olmasına rağmen kaliteli bir his bırakıyor.



    3D V-Nand Nedir ?




     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi





    3D NAND'ın Moore Kâidesi'nin fiiliyattaki geçerliliğinin devâmına nasıl yardımcı olduğunu anlayabilmek için evvelâ bu yeni mîmârinin temeline inmemiz gerekir. Lâkin, konunun detaylarına geçmeden önce şunu ifâde edelim ki burada 3D NAND çalışmaları yapan her üretici kendine has farklı temeller üzerinden gittiğinden biz de bugün incelememize misâfir olan Samsung markasının kendi 3D NAND dosyasını ele alacağız. Ki rakiblerinden sıyrılarak bu teknolojiyi tüketiciler ile ilk buluşturan firmanın Samsung olmasının da bu tercihimizde payı vardır.



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi




    Yukarıda görmekte olduğunuz tablo Samsung TCAT ( Terabit Cell Array Transistör ) tabanlı 3D NAND mîmârisinin 5 katmandan müteşekkil görselidir. Toplamda 10 hücre ihtivâ eden bu kordon tıpkı iki boyutlu NAND'larda olduğu gibi SLC, MLC ve TLC şeklinde yer verilen NAND tipine göre hücre başına 1, 2 veyâhut 3 bit saklayabilmektedir. Samsung'un hâlihazırdaki ikinci nesil V-NAND'ları 32 katmandan teşekkül ettiğini göz önünde bulundurursak esâsında bu grafiğin çok daha uzun olması gerekirdi. Fakat hak vereceğiniz üzere tabloyu daha okunabilir hâle getirmek için tabaka saysını beşte sınırlı tuttuk :)


    Samsung V-NAND'ın temel farklılık arz ettiği bir noktadaki husûsiyeti dikkât çekici. O da şu ki, geleneksel 2D NAND'larda bitlere değer atayan gerilimin tutulduğu yer kayar nokta kapısıdır. Lâkin yukarıdaki grafikte de müşâhede ettiğiniz üzere V-NAND'larda böyle bir özellik, yâni floating gate bulunmamakta. Samsung'un kayar nokta kapısına alternatif olarak ele alıp geliştirme yoluna gittiği çözümün ismi Charge Trap Flash'tir. Esâsında bir yalıtkan olan bu madde silikon nitrid tabanlı bir izolâtördür.



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi




    Samsung'un V-NAND çalışmalarını başından beri tâkib eden okuyucularımız mizâhi öğeler de taşıyan yukarıdaki şu resmi hatırlayacaklardır. Mezkûr tabloda geleneksel 2D ile kendi 3D NAND'larını kıyaslayan firma V-NAND görselinin orta kısmına bir peynir ( bildiğimiz kahvaltılık kaşar peynir ) yerleştirmişti. Samsung'un o grafikteki peynir ile neyi kasteddiğini bugün daha iyi anlayabiliyoruz. Şöyle ki, geleneksel kayar nokta kapısının çalışma mantığı içi su dolu bir kovaya benzemektedir. Kovada herhangi bir delik olmadıkça su da sâbit kalacaktır. Fakat, kova üzerinde küçük dâhi olsa bir delik açıldığında içerideki su er ya da geç sızmaya başlayacaktır. Çevresindeki izolâtör maddede ( IPD - Inter Poly Dielektric ) bir delik teşekkül etmeye başladığı vakit floating gate'in su dolu kovadan bir farkı kalmamaktadır. Çünkü elektronlar serbest kaldıkları an hareketlenir ve kendileri de iletken bir yapı arz ettiklerinden böyle bir vaziyet altında kaçmaya başlarlar. İşte bu da evvelki sayfada bahsettiğimiz üzere yazma ve silme işlemleri ertesinde hâsıl olan stresin hücre izolâtörlerine yalıtkanlık özelliklerini zamanla kaybettirmeyle netîcelenmesidir ki bunun varacağı nokta NAND'ın evvelâ yıpranması, ardından da tamâmıyla tükenmesidir.



    Samsung'un kullandığı Charge Trap Flash'de ise elektronlar husûsî bir yalıtkanın içerisinde ikâmet ettiğinden kaçma hâdisesi vâkî olmaz. Firmanın su dolu kova ile peyniri mukâyese etmesinni sebebi de burada yatmaktadır. Zamanla üzerinde delik açılsa dâhi peynir, hiçbir zaman su gibi alabildiğince akıp gitmeyecektir.


    Charge Trap Flash'in fiiliyatta getirisi şüphesiz ki daha uzun NAND ömrüdür. Samsung'un belirttiğine göre programlama işlemleri için geleneksel floating gate'deki kadar ( takrîben 20V ) yüksek voltaja da ihtiyaç duyulmadığından izolâtörlerin üzerindeki stres azaltılabilmiştir. Peki V-NAND'lara bu rahatlığı sağlayan asıl unsur nedir dersek ? Cevab şöyle olacaktır ki, Charge Trap, kayar nokta kapısını çevreleyen izolâtörler gibi müstakil bir yapıya hâiz olmadığından tünel oksid ( âzamî 7mm ) ve ONO ( âzamî 12nm ) kadar küçülmesine de lüzum kalmamıştır. 2D NAND'larda programlama yapabilmek için 20V gibi yüksek voltaj kullanılmasının sebebi tünel oksid'in inceliğinden başkası değildir, ki aksi hâlde elektronların arzu edilen istikâmete hareketi mümkün olmamaktadır.


    V-NAND'lardaki bir başka hoş husus ise high-K yalıtkanların kullanılmasıdır. Bildiğimiz kadarıyla diğer üreticilerin hepsi IPD üzerinde devâm ederken içlerinden birtek IMFT ( Intel Micron müşterek üretim ) 20nm ile birlikte bu materyâle geçiş yapmıştı. Kısaca değinecek olursak high-K, ismindeki K harfinden ( fizikte Bağıl Yalıtkanlık Sâbiti ) hareketle yüksek yalıtkanlık ifâde eden terime verilen isimdir. Sunduğu husûsiyet ise oxide-nitride-oxide gibi geleneksel yalıtkanlara kıyasla word ve bitline'lar arasında daha fazla sığa sağlayabilmesidir. Control gate ve floating gate ( V-NAND'daki şekli ile Charge Trap ) arasındaki sığa, tıpkı 2D NAND'larda olduğu gibi programlama için burada da kilit rol oynamaktadır. High-K yalıtkan kullanımı, dikey ölçeklendirmede katmanların birbirine istiflenmesi noktasında Samsung'a biraz daha boşluk payı bırakmakla kalmamış, high-K'nın temel karekteristiği olan normal yalıtkanlara nazâran daha az sızıntı sâyesinde de uzun NAND ömrüne imkân tanımıştır.


     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



    Tüm bunların hâricinde V-NAND'daki temel operasyonlar 2D NAND'dakiler ile pek benzerdir. Bir hücreyi programlamak için bitline 0V'de tutulurken wordline'a yüksek akım verilir. Bu da o sırada bitline içinde kaymakta olan elektronların silikon dioksid üzerinden Charge Trap, buradaki diğer ismi ile silikon nitrid'e gitmesini sağlar. Hemen yukarıdaki tabloda programlanın V-NAND'da nasıl gerçekleştiğini görebilirsiniz. Mor noktalar elektronları ifâde etmektedir.


    V-NAND'da okuma işlemi ise 2D NAND'lardaki ile birebir aynıdır. Hedef hücrenin üzerinde bulunduğu wordline 0V'de tutulur ve ardından bitline'a farklı bir voltaj uygulanır. Doğru akım bulunduğu vakit hücre de gelen voltaja göre sense amplifier'ı ( sinyâl kuvvetlendirici ) harekete geçirerek aranan verîyi okur.




    Test Sonuçları



    Test Sistemi
    Msi FM2-A75IA-E53
    AMD A5700
    Corsair VS450
    Corsair Verngeance 4GB 1600Mhz
    Thermaltake Core V1


     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi



     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi




    Son Söz :


    Amd Apu sistemde kullanılan ve sonuç alınan Samsung 850 EVO , beklediğimden çok daha güzel ve stabil bir performans sunmayı başardı. İntel sistemlerde mutlaka üzerinde yazan değeri verecektir ki o değerlere AMD sistemle oldukça yaklaşmayı başardık. İşin en önemli kısımlarından olan fiyat bölümüyse aslında işin en tatlı taraflarından bir tanesi. İnceleme tarihinde 400TL sınırında temin edilebiliyor Samsung 850 EVO 250GB.

    250GB bir SSD almayı düşünüyorsanız, tercihleriniz arasında ilk sıralarda olmasında fayda var.

    Teşekkürler.



    Satış Linki İçin Tıklayın !




    ---------------------------------



    3D V-Nand açıklamasıhttp://www.ssdlabs.net/ sitesinden alınmıştır. Özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkürü borç bilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 13 Şubat 2015; 2:17:06 >



  • Eline sağlık üstat, gayet güzel bir inceleme olmuş her zaman ki gibi.

    Revaçta olan bir ürünü test etmekte ayrı bir keyif olsa gerek. Kullananı çok olacaktır bu ürünün, aynı zamanda kulübünü de kurmuş olursun.
    __________

    Senin gibi birisinden özellikle bu ürünün incelemesinin gelmesine sevindim. Konu içerisinde de görüldüğü gibi "çekemeyen, kıskanç karakterli" insanlar inceleyeceğine (aslında inceleme yaptığını zannediyor desek daha doğru olur) senin gibi "adam gibi adamlar" incelesin böyle ürünleri.

    Mesajı polemiğe dönüştürmek istemiyorum ama şu üstteki konuyla alakasız yorumdan sonra kendimi tutamadım affola !
    __________

    Mesaja bir düzenleme yapayım:

    Benden önceki yorum sahibi artık böyle bir şeyi kendisine yakıştıramadı mı (ki zannetmiyorum) yoksa şikayet ile mi mesajı silindi bilemiyorum, bir şekilde mesajı yok olmuş. Bu tarz mesajların direkt SS'sini almak gerekli demek ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 13 Şubat 2015; 15:25:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme de ürün de güzel. Eline Emeğine sağlık.

    Kısmetse yazın bu arkadaşın da bulunduğu bir sistem toplayacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıl garanti konusu tam bir muamma. Samsung Türkiye'nin web sitesinde 5 yıl garanti yazıyor buna rağmen müşteri hizmetleri ısrarla 3 yıl garanti var diyor. Ayrıca satış linkindeki firma paralel ithalat yapıyormuş, bu sebeple garanti 2 yılda sınırlı kalıyor. Yoksa fiyatı çok uygun...
  • Son zamanlarda okuduğum en güzel inceleme, eline, emeğine, bilgine, ar-ge ne sağlık.

    Hocam şimdi iki sorum olacak.

    1-) Bazı arkadaşlar 840 EVO da 3 çekirdek olduğu için daha hızlı ve iyi olduğunu söylüyorlar. Malum 850 EVO da 2 çekirdek var. Hocam gerçekten, 3 çekirdekli 840 EVO SSD yeni teknoloji olan 2 çekirdekli 850 EVO dan daha mı hızlı?


    2-) incehesap.com sitesi, 850 EVO yu en ucuza satan site, peki bu siteden alınan 850 EVO lar, 5 yıl garantiye sahip mi? Ürünün açıklamasında 24 ay garanti yazıyor ama Samsung Türkiye sitesinde 5 yıl garanti yazıyor. İncehesap.com dan alırsak, 5 yıllık garanti kapsamında olduğundan emin misiniz? Paralel ithalat falansa, 5 yıl garantiye almazlar yada ne bileyim, sadece Samsung'un dağıtım yaptığı yerlerden alınan SSD ler 5 yıl garantiye tabi olmasın. Siz nereden aldınız? Samsung'u arayıp SSD nizin seri numarasını verip, 5 yıllık garantisi olup olmadığını, sistemden kontrol ettirdiniz mi?
  • Şu amd sistemi değiştir usta artık , ssdlerin gerçek hızını görelim. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 13 Şubat 2015; 13:31:58 >
  • İsmail hocam eline sağlık, çok güzel bir inceleme olmuş, paylaşım için teşekkür ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Son zamanlarda okuduğum en güzel inceleme, eline, emeğine, bilgine, ar-ge ne sağlık.

    Hocam şimdi iki sorum olacak.

    1-) Bazı arkadaşlar 840 EVO da 3 çekirdek olduğu için daha hızlı ve iyi olduğunu söylüyorlar. Malum 850 EVO da 2 çekirdek var. Hocam gerçekten, 3 çekirdekli 840 EVO SSD yeni teknoloji olan 2 çekirdekli 850 EVO dan daha mı hızlı?


    2-) incehesap.com sitesi, 850 EVO yu en ucuza satan site, peki bu siteden alınan 850 EVO lar, 5 yıl garantiye sahip mi? Ürünün açıklamasında 24 ay garanti yazıyor ama Samsung Türkiye sitesinde 5 yıl garanti yazıyor. İncehesap.com dan alırsak, 5 yıllık garanti kapsamında olduğundan emin misiniz? Paralel ithalat falansa, 5 yıl garantiye almazlar yada ne bileyim, sadece Samsung'un dağıtım yaptığı yerlerden alınan SSD ler 5 yıl garantiye tabi olmasın. Siz nereden aldınız? Samsung'u arayıp SSD nizin seri numarasını verip, 5 yıllık garantisi olup olmadığını, sistemden kontrol ettirdiniz mi?

    Sizin yazdığınız mesajın bir üstünde 2. sorunuzun cevabını vermiştim.
    Kaldı ki samsungdaki müşteri hizmetleri kendi web sitelerini yalanlıyor, o da ayrı bir durum, isteyen telefon açıp sorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Austin powers -- 13 Şubat 2015; 13:39:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Austin powers

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Son zamanlarda okuduğum en güzel inceleme, eline, emeğine, bilgine, ar-ge ne sağlık.

    Hocam şimdi iki sorum olacak.

    1-) Bazı arkadaşlar 840 EVO da 3 çekirdek olduğu için daha hızlı ve iyi olduğunu söylüyorlar. Malum 850 EVO da 2 çekirdek var. Hocam gerçekten, 3 çekirdekli 840 EVO SSD yeni teknoloji olan 2 çekirdekli 850 EVO dan daha mı hızlı?


    2-) incehesap.com sitesi, 850 EVO yu en ucuza satan site, peki bu siteden alınan 850 EVO lar, 5 yıl garantiye sahip mi? Ürünün açıklamasında 24 ay garanti yazıyor ama Samsung Türkiye sitesinde 5 yıl garanti yazıyor. İncehesap.com dan alırsak, 5 yıllık garanti kapsamında olduğundan emin misiniz? Paralel ithalat falansa, 5 yıl garantiye almazlar yada ne bileyim, sadece Samsung'un dağıtım yaptığı yerlerden alınan SSD ler 5 yıl garantiye tabi olmasın. Siz nereden aldınız? Samsung'u arayıp SSD nizin seri numarasını verip, 5 yıllık garantisi olup olmadığını, sistemden kontrol ettirdiniz mi?

    Sizin yazdığınız mesajın bir üstünde 2. sorunuzun cevabını vermiştim.
    Kaldı ki samsungdaki müşteri hizmetleri kendi web sitelerini yalanlıyor, o da ayrı bir durum, isteyen telefon açıp sorsun.

    Şimdi okudum hocam, eyvallah. Okumadan sormak huyum değildir ama gözümden kaçmış.

    Demek incehesap paralel ithalat satıyor. O zaman oradaki 24 ay garanti hikaye, mediamarkt da en son 435TL ye satılıyordu. Sanki, en yakın mediamarkta gidip elden almak daha mantıklı gibi duruyor. Samsung müşteri hizmetleri, mediamarkt'a da bunlar paralel diyemez her halde. Yani, neresi 5 yıl garantili satıyorsa, adresini versinler oradan alalım.

    Hocam. 1. sorumu da cevaplamanız mümkün mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    quote:

    Orijinalden alıntı: Austin powers

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Son zamanlarda okuduğum en güzel inceleme, eline, emeğine, bilgine, ar-ge ne sağlık.

    Hocam şimdi iki sorum olacak.

    1-) Bazı arkadaşlar 840 EVO da 3 çekirdek olduğu için daha hızlı ve iyi olduğunu söylüyorlar. Malum 850 EVO da 2 çekirdek var. Hocam gerçekten, 3 çekirdekli 840 EVO SSD yeni teknoloji olan 2 çekirdekli 850 EVO dan daha mı hızlı?


    2-) incehesap.com sitesi, 850 EVO yu en ucuza satan site, peki bu siteden alınan 850 EVO lar, 5 yıl garantiye sahip mi? Ürünün açıklamasında 24 ay garanti yazıyor ama Samsung Türkiye sitesinde 5 yıl garanti yazıyor. İncehesap.com dan alırsak, 5 yıllık garanti kapsamında olduğundan emin misiniz? Paralel ithalat falansa, 5 yıl garantiye almazlar yada ne bileyim, sadece Samsung'un dağıtım yaptığı yerlerden alınan SSD ler 5 yıl garantiye tabi olmasın. Siz nereden aldınız? Samsung'u arayıp SSD nizin seri numarasını verip, 5 yıllık garantisi olup olmadığını, sistemden kontrol ettirdiniz mi?

    Sizin yazdığınız mesajın bir üstünde 2. sorunuzun cevabını vermiştim.
    Kaldı ki samsungdaki müşteri hizmetleri kendi web sitelerini yalanlıyor, o da ayrı bir durum, isteyen telefon açıp sorsun.

    Şimdi okudum hocam, eyvallah. Okumadan sormak huyum değildir ama gözümden kaçmış.

    Demek incehesap paralel ithalat satıyor. O zaman oradaki 24 ay garanti hikaye, mediamarkt da en son 435TL ye satılıyordu. Sanki, en yakın mediamarkta gidip elden almak daha mantıklı gibi duruyor. Samsung müşteri hizmetleri, mediamarkt'a da bunlar paralel diyemez her halde. Yani, neresi 5 yıl garantili satıyorsa, adresini versinler oradan alalım.

    Hocam. 1. sorumu da cevaplamanız mümkün mü?

    Vatan da 128GB olan 850 EVO 408TL görünüyor. Haftasonu için bir indirim yaparlar diye bekledim ama yapmadılar, yarını da bekleyeceğim, yarında yapmazlarsa herhangi bir indirim artık kararımı vereceğim.
    Daha kendileri bile 5 yıl garantiyi teyit etmedikleri için nereden alırsam 5 yıl garantisi olur diye soramadım bile.
    Bu arada tekrar aradım samsung türkiyeyi ve gözlerine soktum kendi web sitesindeki 5 yıl garantiyi, hala bana 3 yıl diye deklare edilmiş diyor, kontrol edip sizi arayacağım dedi. Şimdilik ses yok.
    İlk sorunuz teknik bir konu olduğu için yardımcı olamıyorum, konuya hakim birisi paylaşım yaparsa iyi olur, herkes faydalanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Austin powers -- 13 Şubat 2015; 14:45:56 >
  • mükemmel bir yazı teşekkürler
  • Tamam hocam. Çok teşekkür ederim. Samsung dan ararlarsa, beni cevap listenize ekleyip, son durumu paylaşabilir misiniz?

    Vatan da ki 128GB 850 EVO fiyatı PRO olanının fiyatıdır, Çünkü, 128GB lık düz EVO o fiyattan satılmıyor. 250GB düz EVO o fiyatlarda.
  • Güzel bir inceleme olmuş alacak olan arkadaşlar fikir sahibi olabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Tamam hocam. Çok teşekkür ederim. Samsung dan ararlarsa, beni cevap listenize ekleyip, son durumu paylaşabilir misiniz?

    Vatan da ki 128GB 850 EVO fiyatı PRO olanının fiyatıdır, Çünkü, 128GB lık düz EVO o fiyattan satılmıyor. 250GB düz EVO o fiyatlarda.

    Kusura bakma, yazım hatası yapmışım dediğin gibi. 407TL PRO fiyatı, 307 ise EVO fiyatı.
    Samsungdan biri ararsa burada konuşmamızın özetini paylaşırım, sizi de haberdar ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Austin powers -- 13 Şubat 2015; 20:03:46 >
  • Amazon'dan getirirseniz 134 dolar oluyor. Yaklaşık 330 lira.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buck Fuddy

    Amazon'dan getirirseniz 134 dolar oluyor. Yaklaşık 330 lira.

    99 Dolar ve Kargo ücretsiz diyor,35 dolar nerden geliyor?Gümrük vergisine takılıyor sanırsam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreandes -- 13 Şubat 2015; 21:19:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @R£DSTON£

    Teşekkürler hocam. Möhendis çocuk önce daha çirkin bir mesaj yazdı, sonra değiştirdi , sonra da sildi. SS ' filan almaya gerek yok kimin ne olduğunu herkes biliyor. Ben cevap dahi vermedim zira önemsemedim, samsung markasını benden kıskanan birisinin psikolojik seviyesi inmek benim yapımda birisi için ölümcül olabilir bünyem kaldırmaz

    Kulüp vs. benim işim değil biliyorsun son dönemlerde epeyi meşgul oluyorum işle güçle, o sebeple ilgilenemem ama illa kulübe gerek yok kullananlar konu altında paylaşımda bulunabilirler tabiki.


    @cimbomlusinan

    Teşekkürler ama incelemeye güzel dediğin için eksilemiş birisi


    @Austin powers

    Konuyla ilgili kesin bilgi bekliyorum hocam gelince yazacağım.


    @ilker_xxx

    Hocam teşekkürler, sizide eksilemiş bir arkadaş

    1- 840 kullanmadım ama hangisi ucuzsa onun alınması taraftarıyım. 400TL 850 serisi için güzel fiyat diye düşünüyorum.
    2- Bu konuda kesin bilgi gelince haberdar edeceğim hocam.


    @Humboldt

    Doğru diyorsun, 15-20 SSD incelemesi yayınladım hepsi amd sistem. Ozaman hazırlandığım konunun ismini vereyim ; X99 Sistem Toplama Rehberi ''


    @LEON-X @techno nerd @Lazeran

    Teşekkürler hocam
  • Arkadaşlar ürünün garantisi 24 Ay'mış. 5 yıla uluslar arası garantiyle tamamlanıyor mu bilmiyorum ama bu garanti süresini zaten Samsung Türkiye ' nin sunması gerekiyor öyle bir durum da var mı bilemiyorum.

    Ama kesinlikle üzerinde durmaya değecek bir durum değil ben inceleme de de üzerinde durmadım farkındaysanız zira 2 yıl önce kullandığımız SSD ' leri ve verilen fiyatları hatırlayınca, üstüne üstlük SSD'lerin o sürede ne kadar sağlamlaştığına gözlerimle şahit olduğumdan 2 Yıl standart garanti de herhangi bir sıkıntı yok. İhtiyacı olan 400TL ye kaçırmasın.
  • Amerika içinde kargo ücretsiz hocam.
    Detaylar da resimde.
     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buck Fuddy

    Amerika içinde kargo ücretsiz hocam.
    Detaylar da resimde.
     Samsung 850 EVO 250GB İncelemesi

    Türkiye fiyatıyla arasında 70-80TL fiyat farkı var. 70-80TL için 5 yıl garantiyi gözardı etmeye değer mi? Bence değmez. Ciddi fiyat farkı olsa, emin olun bende amazondan alırdım. Çünkü daha önce amazondan mekanik harddisk almışlığım var.

    İyi düşünün.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.