Şimdi Ara

Samsung Evo 970 Laptop Sıcaklık Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Birkaç gün önce msi cx62 6qd için samsung evo 970 almış bulundum.Fakat ssd'nin sıcaklık değerleri bana biraz fazla geldi.Forumlarda normal başka kişilerin değerleri 40c-50c derece oynarken,benim sistem boşta veya normal yük altındayken 60c dereceden aşağısını görmüyor.Benchmark testi uyguladığımda 80c dereceyi görebiliyor.Bu sıcaklığı touchpad kısmına yansıtması da cabası.Bu meredi kullanan varsa nasıl değerlere sahipler?
    Samsung Evo 970 Laptop Sıcaklık DeğerleriSamsung Evo 970 Laptop Sıcaklık Değerleri

    Not:Laptop bakımlarını yaptım.Forumlarda bazı kişilerin harddisk ile beraber çalışırken sorun çıkardığını okuyup harddiski söktüm.Kayda değer bir değişim olmadı.







  • Kasa içi soğutma yetersiz ise nvme disklerde yüksek sıcaklık görülebiliyor, hele sizinki laptop olduğundan alan daha dar ve kasa içi havalandırmanız iyi değilse sıcaklıklar yüksek olabilir.

    Masaüstü bilgisayarlarda bile sıcaklık yüksek olabiliyor, eğer m2 yuvasının termal ped'li heatsink'i varsa sıcaklıklar oldukça düşüyor.

    nvme diskler yapı itibariyle sıcak çalışan donanımlardır, direk bir soğutma yapısı olmadığı için ekstra bir soğutma yönteminiz yoksa sıcak çalışacaktır fakat nvme diskler yüksek sıcaklıklarda çalışmaya uygundur, 60 derece düşük değil elbet fakat sıkıntı yaratacak seviyedede değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 16 Temmuz 2018; 13:57:48 >
  • SSD yuvasının laptop kasası içindeki konumu doğru demek ki. Çok da yapabileceğin bir şey yok bu durumda. 60 derece böyle bir bileşen için sıkıntılı bir sıcaklık değil zaten. Ancak gün için yoğunlukla 80 derece görürse çok iyi değil.
  • Ssd'nin üzerine termal pad yapıştırıp bir kaç parça metalide termal padin üzerine koyup bastırıp sabitlersen ssd nin sıcaklığı biraz düşecektir ama 60 derecede o kadar yüksek sayılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 37 derece falan oluyor ben de korktum ısınıyor falan denince.anakartta termal padli üzerinde demir var.

    Samsung Evo 970 Laptop Sıcaklık Değerleri
  • 970 evo yu masaüstünde kullanıyorum r9 280x in tam altında çalışıyor..ekran kartı ısınınca haliyle bu da ısınıyor..kasanın egsoz fanını kapatırsam sıcaklık 50 ye çıkıyor ve crystal disk info uyarı veriyor...

    egsoz fanı son devir açınca 46-44 derecede sabitleniyor.(oyun esnasında) kasanın önünde yer alan 2 adet fan yüksek devirde çalışışyor bu arada.

    birde ürünün klavuzuna baktın mı bilmiyorum ama çalışma sıcaklığı için üst sınır 70 derece vermiş samsung..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.