Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.709
Cevap
26
Favori
247.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • titanyus T kullanıcısına yanıt
    Hocam herkes 16GB olmasından şikayetçi olmuş.Telefona hafıza kartı takarak bunu arttıramıyormuyuz?
  • Arttirabilirsin kardesim yontemleri var bnce sorun degil hafizasi hafiza kartinin bir kismini dahili hafizaya katabiliyorsun bir kismi derken istedigin kadarini :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung J7 Pro (2017) ile Ilgili Incelemem

    Telefonu 20 Ağustos 'ta 1700 tl + 210 tl 1 yıl kasko ile 1910 tl civarında bir ücretle Gümüş Mavi modelini Media Markt'tan aldım. Eski telefonum Asus Zenfone 6 ydı. Bu telefonu onunla ve iphone 6 (kardeşimin telefonuyla) kıyaslamam gerekirse size iyi ve kötü yönlerini daha kolay anlatabilirim.



    Şimdi örnek aldığım telefonların ikisi de dengi değil ama yer yer bu telefondan iyi oldukları yönleri var.



    Kendi haliyle özelliklerini iyi ya da kötü yazıyım sonra kıyaslama yapacağım.



    Öncelikle donanım özelliklerinden bahsedeyim.



    16 gb dahili hafıza çok yetersiz, ben fazla oyun şarkı video uygulama barindirmadigim halde kendim için bile yetersiz görüyorum. Iphone 6 32 gb iken ve özel optimize ayarıyla 64 gb miş gibi iş görüyor ama ne yazıkki bu telefonda sistemden kalan 10 gb ile fazla bir mesafe kat etmeniz mümkün değil. Hafıza kartı şimdilik kullanmıyorum. 256 gb a kadar desteği olduğu söyleniyor.



    8 çekirdek 1.6 ghz lı işlemcisinden bahsedeyim, ilk aldığım günlerde belli sebeplerden dolayı Subway Surfers yukledim. Iyiki yüklemişim çünkü karmalar, donmalar ve gecikmeler gördüm sonrasında bir güncelleme ile bu sorun giderildi ama nadiren yaşadığımı söyleyebilirim. Yine de fena değil telefon hızınıza yetişebiliyor. Büyük oyun indirmedim denemedim fazla ama antutu skorlarında 45 000 civarı puan almıştı sanırım bu iphone 6 nin 10 sora gerisindeydi iphone 6 26. Sıradaydı. Test sonucunda skorlarınız çok güzel gidip oyun kaydedin demişti. Kendi uygulaması sayesinde game tools ile subway Surfers kaydettim.



    Ram bellek 3 gb ama sistemden kalan 1,5 gb yeterli değil 2 gb ram bellekli asus bile 1 gb a yakın bir boyut bırakıyordu. Bu j7 pro için kötü zaten 2 3 5 uygulama arka planda olsun sistemi iyileştir diye bildirim geliyor ve 900 e kadar düşüyor ram bellek yani oyun oynamak isteseniz 1 gb çok sıkıntı oluşturur. Tabi ben fazla oyun denemedim. Ilerleyen zamanda denersem bunu incelemeye eklerim.



    Ekran 1080p full id always display şu özellikler fiyatına oranla çok iyi en güzel yanı always display de saat türü saat rengi takvim ve bildirimleri gösteriyor olması ayrıca ekran yarı parlaklık ile 2 gün uyanık kalabiliyor ve ışıksız bir ortam mesela cebinizden çıkarınca otomatik parlaklık ayarlıyor bunlar çok güzel özellikler. Ekran gövde oranı da hoş ve ekran konusunda bir problem yok ben aldiğimda çok yeni olduğu için ekran koruyucu bulamadım ve anahtar gibi cisimlerden ekran kolayca çizildi köşelerde olmasına rağmen kolay oluşan bu çizikler keyfinizi kaçırabilir bu yüzden biraz titiz kullanmaya özen gösterin.



    Pil 3600 ve oyun oynayıp müzik dinlememe rağmen 2 gün rahatlıkla gidiyor. Internet kapalı olursa tabi ki internet kullandığımda 16 saate yakın gidiyor oyun+internet ile 10 12 saat falan. Uçak moduna alırsanız orjinal şarj aletiyle 1 saatte doluyor uçak moduna alırsanız telefon aramalarını duyamıyorsunuz. Bu yüzden normal modda 1,5 saatte şarj edebilirsiniz. Quick change yok. Baya iyi dayanıyor en güzel yanı bu.



    Kamera on ve arka 13 mp arka kamera 1.7 diyafram on kamera 1.9 diyaframı var ve asus ile arasında pek bir fark yok. Ben iphone 6 ile kıyasladım kardeşimle aynı anda aynı kareleri çektik insan yüzündeki ayrıntıları ve gerçek ışığı birebir yansıtması acısından iphone 6 on kamerasıyla açık ara farkla öndeydi. Ne var ki j7 pro 2017 sahte bir ışık ile gerçekçi detayları gizledi ve porselen gibi gösterdi yüzü detaydan uzak sahte ışık ile çekilmiş resimler de kaliteli değil bence. Şimdi bu porselen etkiyi seven olur sevmeyen olur o sizin bileceğiniz iş ama diyafram ve mp oranına rağmen lensleri iphone 6 kadar kaliteli değil. Yalnız şunu eklemeden geçemeyeceğim. On kamera flash açılınca iphone 6 kadar kaliteli fotoğraf çekiyor. Arka kamera ise şöyle denedik elimizdeki eklem yerlerinde kırışıklık ve detayları yansıtması acısından denedik yine iphone 6 daha detaycı daha gerçekçi ışık ile öne geçti ve j7 pro sahte ışık ve daha az detayla iphone 6 nin gerisinde kaldı. Flash ile yine kaliteli oluyor ama önemli olan flash olmadan olması ve otomatik odaklama konusuna gelelim. El ile bir yere dokununca bulanık kalıyor kamerayı hafif oynatıp odaklanmasını kendisine bırakırsanız daha net fotoğraf çekme imkanı sunuyor. On arka flash olması ve böyle fotoğraf çekmek gerçekten güzel. Kalite performans olarak da fiyatına göre kamerası iyi. Zaten ben fotoğraf çeken biri değil fotoğraflarla fazla isim olmaz. Denemek icon ve kıyaslamak için çekmiştim. Şunu da belirtiyim, ev içinde lambalar kapalıyken normal ışık ile denedim sokakta dışarıda hiç denemedim.



    Dokunmatik sensoru çok başarılı parlayınız terli değilse yağlı veya yapışkan bir şekilde dokunmatik sensore dokunmazsaniz parmaginiz okunabilir olduğu sürece fire vermeden her dokunuşta başarılı bir şekilde algılıyor. Sağ baş parmağımı tanıtmıştım sol parmağım ile açmayı denediğimde algılamadı ikisi farklıymış o yüzden parmak izi sensorune diğerini de kaydetmenizde fayda var telefon guncellenince ve sarji bitip, kapandığında açılırken parmak izi sensoru kapalı oluyor desen ya da şifre ile açmanız gerekiyor bu da aklınızda bulunsun. Telefon kendine gelince sensor tekrar çalışır duruma geliyor. Ayrıca google playden satın alacağınız siparişlerde sensor parmağınızı koyup, alabiliyorsunuz.



    Klavyenin otomatik tahmini asustan 1000 kat daha iyi ben sadece harflere basıyorum o ı ö ü ç ğ kelimeyi en doğru şekilde tahmin ediyor. %99 istediğiniz gibi yazıyor. Yukarıdaki metinde olduğu gibi tahmini iyi olmadığında düzelmediği de oluyor.



    Samsung health ya da s health bu uygulama da sağlık koçu olarak oldukça başarılı hatta arabayla seyahat ederken ya da tramway ile olsun sensor çalışmıyor ama arkadaşlarınızla bir yürüyüşe çıkın hızınızı ve konumunuzu o kadar başarılı tespit ediyor ki yurudugunuzu ve koştuğunuzu farkediyor ve yaktığınız kalori ve adımları sayıyor. Bu uygulama ile forma girmek mümkün benim en çok sevdiğim özelliği bu öldü.



    Sonuç olarak donanımda en başarılı özelliği sensörleri;

    Ortam ışık sensörü

    Kamera yüz tanıma ve odaklanma sensörü.

    Parmak izi sensörü

    Adım mesafe konum sensörü





    Tema ve duvar kağıtları ücretsiz ve ücretli olmak üzere çeşidi çok istediğiniz gibi özellestirin.



    Hoparlör konusunda da soru soran çok kişi olmuştu o merakınızı da giderim. Asus a göre daha yüksek ses kalitesi var ama yine de çok yüksek değil tatmin edici miktar (benim için) biraz altında. Kulaklık takarsanız daha yüksek sesle dinlemeniz mümkün ayrıca radyo da var kulaklık takıp, radyoyu da dinleyebilirsiniz hem kulaklık taktıktan sonra radyoyu hoparlör ile de dinleyebilirsiniz. Hoparlörü idare eder en azından verdiğim miktara 3000 4000 tl lik telefondaki kaliteyi beklemem mantıksız. Fiyatına göre gayet iyi.



    Telefonun en kötü özellikleri;

    Öncelikle bu eleştiriyi yaparken sorunun benim telefondan mı yoksa samsung j7 pro (2017) ye mi has ozellik oldugundan emin değilim.



    Telefonla konuşurken takiben 1. Ile 3. Dakika civarlarında ve ilerleyen zamanlarda telefonu aynı şekilde kulağımın dibinde tutmama rağmen sesimin uzaktan geldiğini ve boğuk olduğunu ya da arkadan ses geldiğini ya da cızırtı olduğunu ki bunlar sessiz odada konuşurken olan sorunlar ve belli bir süre sonra karşı tarafın sesimi alamadığını belirttiği çok olsu hatta her konuşmamda bu sorun var. Evet her konuşmada ben karşı tarafı duyuyorum ama karşı taraf beni ya zor duyuyor ya hiç duymuyor.



    Bu sorundan dolayı telefonu garantiye vereceğim yakın bir zamanda. Diğer bir sorun.



    Ilk aldığım gün interneti şu gibi harcadığı için 6 saatte 1.4 gb internetim bitmişti ve internetsiz kalmıştım Subway Surfers ı da internet bitmeden indireyim diye indirdim. Şu gibi internet harcıyor hatta 2 güncelleme olmasına rağmen bu sorun düzeltilmedi ve 2 günde 2 gb internet harcıyor. Youtube'dan video izlemiyorum ya da internette video izleyen biri değilim. Dh facebook ile geçiyor vaktim. Interneti paylaşıma açınca 2 günde 1 gb internetim gitti. Şuan 8 gb 50 tl pakedi kullanıyorum 3 gün evvel 2 gb pakedimi bitirmişti. Asus zenfone 6 da 3g ile 12 günde 5 gb bitirmiştim. Burada 5 günde 5 gb 3g ile 6 saatte 1.4 gb 4g ile bitirdim. Bu yüzden daha doğrusu bu internet ve sesin karşı tarafa kaliteli gitmemesi yüzünden garantiye vermeyi düşünüyorum. Bilmiyorum belki benim telefona has bir sorun belki j7 pro ya has bir sorun. Bu sorunları giderirsem size tekrar dönüş yapacağım.



    Sormak istediğiniz bir soru veya söylememi istediğiniz bir özellik olursa alıntı cevap yaparak sorabilirsiniz. Telefondan pek anlayan biri değilim bildiğim kadarıyla ve tespit ettiğim kadarıyla telefonun artısı eksisi böyle. Sorularınıza göre - varsa - unuttuğum özelliklerini de paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasin_1903 -- 4 Eylül 2017; 11:19:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yasin_1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu telefonu almaya düşünüyorum ancak Huawei P10/Lite ile arasında kaldım.Sizin fikriniz nedir?
  • Sturmbannführer kullanıcısına yanıt
    http://gsmversus.com/huawei-p10-lite/samsung-galaxy-j7-pro/



    Bu site ve başka sitelerde karşılaştırma sonuçlarına bakmanızı tavsiye ederim. J7 Pro kullanıcısı olarak sana tavsiye ederim de etmem de durum ortada yazıdan tatmin olduysan deneyebilirsin.



    Fakat ben senin üzülmeni istemem iki telefonunda daha kapsamlı incelemelerine ve kiyaslamalarina bak araştır ve içine en çok hangisi sindiyse onu al. Hangsiiyle rahat edeceksen onu al. Ben bu telefonu uzun süre kullanmak için almadım geçici olarak aldım. Fiyat performansından memnunum. Kiyasladigima bakma 1700 tl lik telefonu 2100 tl lik iphone 6 kadar net kalite fotoğraf çekmesini beklemiyorum yine de flash ile onun kadar net çektiğini de belirtiyim. Her şey kamera değil arada bir kasmalar oluyor ve bunları söylüyorum ki aldığınızda beklentinizin altında kalmasın. Ben hiç inceleme izlemeden kıyaslama yapıp aldım gerek max gerek prime gerek normaliyle pro almak istedim. Memnunum parasına göre kalitesi iyi hafıza 32 gb olabilirdi ram 4 gb olabilirdi bunlar beklentinin altında kalan noktalar işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yasin_1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam hafıza konusunda kart takamıyormuyuz? Kolay bir işlem değilmi yani bu? Ben Iphone 5S kullanıyorum çok memnunum yaklaşık 3.5 yıldırda kullanıyorum ancak artık hafızası ve bataryası dayanmıyor.Birazda büyük ekrana geçmek istiyorum,orta halli bu telefonu gördüm 2 sene götürse yeter bana.
  • Sturmbannführer kullanıcısına yanıt
    Hafıza kartı takabilirsin üstteki yorumda da arkadaşlar bahsetmiş zaten sistemi karta taşımak bile mümkün. Neyse benim bildiğim kadarıyla 128 gb garanti takabilirsin hatta bazı söylentilere göre 256 gb bile desteklediği söylentisi var. 128 gb garanti takarsın ama telefon parasına göre idare eder. Tavsiye ederim de etmem de yazıda yazdığım özellikler sizin beklentinizi karşılıyor mu öyleyse denemeniz gerekir.



    Ben antutu özelliklerini ss alıp, buraya ekleyeceğim.



    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]

    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]

    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]

    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]

    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]

    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]

    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]

    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]

    SAMSUNG GALAXY J7 PRO [ANA KONU]

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yasin_1903 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam detaylı paylaşımlarınız için.Bu telefonu almaktan vazgeçtim ancak.
  • Sturmbannführer kullanıcısına yanıt
    Size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Dediğim gibi amacım rehber olmak distribütör olup, zorla sattırmak değil. Şu ses ve internet sorununu çözersem bu yazıyı düzelteceğim. Onun dışında fiyatına göre idare eder. Zaten biz inceleme vs araştırma imkanımız yoktu ben kıyaslama sitesinden araştırdım ertesi gün aldım, inceleme yazan bir konumdayım ve bu duyguyu yaşamak da güzel.



    Neyse fazla uzatmaya gerek yok, yardımcı olabildiysem ne mutlu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yasin_1903

    Size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Dediğim gibi amacım rehber olmak distribütör olup, zorla sattırmak değil. Şu ses ve internet sorununu çözersem bu yazıyı düzelteceğim. Onun dışında fiyatına göre idare eder. Zaten biz inceleme vs araştırma imkanımız yoktu ben kıyaslama sitesinden araştırdım ertesi gün aldım, inceleme yazan bir konumdayım ve bu duyguyu yaşamak da güzel.



    Neyse fazla uzatmaya gerek yok, yardımcı olabildiysem ne mutlu.

    senkronizasyon ayarlarınızı kontrol ettiniz mi?

    bende A7 2017 var google drive yedekleme gibi ayarlarım kapalı
  • Arkadaşlar fiyat performans olarak j5 mi yoksa j7 mi?

    yorumlarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android 7.1 ne zaman gelicek yoksa manuel olarak mı yuklemek gerek ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayalci

    Gözünüzü sevim 1600 e bu cihaz alınmaz yapmayın etmeyin, j7 prime ile işlemci ve donanımı aynı nerdeyse, sadece ekran ve kamera farklı. Birde utanmadan 16gb yapmışlar, çoğu sitede çıkış olarak 32gb yazıyor, yine bu ülkede olabildiğince üçkağıtçılığa gidilmiş.telin onlarca alternatifi var,
    c7 64gb
    c9 pro
    mi6
    mi5s



    C serilerini hiçbir yerde görmedim xiaomi nin kendi seevisi bile yok aklıma bir tek j7 pro yatıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar selam,

    Cihazınızdanhttps://www.mydevice.io/ sitesine girip "Sizes" kısmında yazan bilgileri paylaşabilir misiniz? J5 ile J7 arasındayım ikisi arasında kullandığı ekran alanları arasındaki farkı görmeye çalışıyorum.
  • Telefon yeni ciktigi icin hicbiyerde kilif ve ekran karti yok. Olanlar da cihazin ekranini tamamen kaplamiyor. Ekranin sagi ve solu egimli oldugu icin acik kaldi. internetten de guvenemiyorum. Uygun ekran koruyucu bulan varsa nerden aldigini yazabilir mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar kullanan arkadaşlar memnun mu acaba bende alma arefesindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webliner

    Arkadaslar kullanan arkadaşlar memnun mu acaba bende alma arefesindeyim.

    Alalı 1 hafta oldu çok memnum hiç orta sınıf gibi durmuyor parmak izi ve always on display olayı çok iyi ayrıca kutudan android 7 yeni arayüzle çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • webliner kullanıcısına yanıt
    Alali 1 ay oldu canavar gibi telefon donma kasma takilma vs yok cok memnunum ekrani gayet yeterli bence dusunmeden al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün j7 pro siyah aldım - telefonda phone info ile baktığımda sony imx 258 sensör var .+ volte + 3600 mah batarya + fm radyo + gyroskop + ışık sensörü + 4.5 g var 1450 ye aldım batarya bitmek bilmiyor daha ne olsun şık ve metal kasa tavsiyemdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şebeke çekimi süper , görüşme kalitesi çok iyi bu fiyata çok iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.