Şimdi Ara

Samsung no-frost buzdolabı iyi soğutmuyor, derece düşmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
7.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yaklaşık 10 yıllık Samsung no-frost buzdolabımız var. Bugüne kadar hiç problem yaşamadık. Sadece 1 kere problem oldu, alt taraf soğumuyordu, kapağın arasına birşey sıkışmış, açık kalmış, bloklama olmuş. Fişi çekip 24 saat bekledim, sorun düzeldi.

    Yalnız şuanda buzdolabı üst taraf en düşük - 5 oluyor, alt taraf 15-18 civarı. Normalde üst - 20, alt 3 dereceye ayarlı. Sorun ne olabilir acaba? Elimden gelir biraz bu işler. Kompresörü ölçtüm, sargıları sağlam. Kompresör şoklama da yaptım, belki sıkışma falan vardır diye. Ama buzluk en düşük -8'i görüyor, daha düşmüyor. Dıştan bakıldığında herşey normal görünüyor, dolabın sesi falan normal. Ne olmuş olabilir? Neresine bakmak lazım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor çalışıyor ve altı kısımda azda olsa bir soğukluk varsa dolabın da 10 yıllık olması büyük ihtimalle gövdede gaz kaçağı olduğunu gösteriyor..kondanser arkada motor yanındaysa değiştirilebilir ve gaz verilip tamir edilebilir..ancak kaçak gövdedeyse dolap çöp..tabii bunu servisin kesin olarak tespit etmesi lazım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veysi89

    Motor çalışıyor ve altı kısımda azda olsa bir soğukluk varsa dolabın da 10 yıllık olması büyük ihtimalle gövdede gaz kaçağı olduğunu gösteriyor..kondanser arkada motor yanındaysa değiştirilebilir ve gaz verilip tamir edilebilir..ancak kaçak gövdedeyse dolap çöp..tabii bunu servisin kesin olarak tespit etmesi lazım..
    Buzluğun içini söktüm, belki arkada buzlanma vardır falan diye. Şu manzara vardı. Ama bu neye sebep olur bilmiyorum. Buzluğun kapağını açmazsak -8 derece oluyor, alt kısım ise 17-18 derece. Yani üst bir nebze olsun soğuk ama alt kısım hiç soğumuyor neredeyse. Samsung no-frost buzdolabı iyi soğutmuyor, derece düşmüyor
  • Sorun düzelmiştir. Ne yaptığıma gelirsek, basit : buzluk içini söktüm yukarıdaki gibi. Buz tutmuştu. Sonra 4-5 saat bekledim. Geri taktım. Gayet iyi soğutuyor şuanda. İnşallah bir daha sorun çıkmaz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme.... Bugün farkettim ki, buz dolabının dereceleri normal gösteriyor, yani buzluk -20, aşağısı 3 derece. Ama buzluktaki dondurmanın yumşak olduğunu farkettim. Su koydum, o da donmadı. Ama -20 gösteriyor. Sebebi nedir acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.