Şimdi Ara

Samsung son reklam filmiyle iPhone'u tiye almaya devam ediyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Millette gram yabancı dil olmayınca iPhone 6 ile S9+'ı karşılaştırdığını sanmışlar. Kıyamam. Milyar dolarlık şirket köşedeki mahalle bakalı gibi mi yönetiliyor sizce :) ?

    Not: Lenovo P2 kullanıcısı.

  • b*klu s*dikliye bahane bulmuş.

  • İkiside gereksiz pahalı telefonlar üreten iki marka. Galaxy s9 da tek kamera s9 plusta çift kamera koyan Samsung, güncellemeleri en geç veren Samsung, bataryası eskiyen telefonları yavaşlatan Apple, hızlı şarj özelliği koyup adaptör koymayan Apple.


    Bazıları demiş i6 ile s9 karşılaştırılmıyor diye. Peki o zaman niye telefonumuzu samsunga upgrade edelim? S6 yı koyarsın bizim telefon yavaşlamaz dersin tamam. İ6 kullanıcısı telefonu yavaşladıysa i8 e geçer :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 19 Mayıs 2018; 7:45:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mene kullanıcısına yanıt
    Yillarin SAmsung telefon kullanicisi olarak suna hep sahit oldum : Samsung guncelleme ile batarya performansini batirmakta ozellikle Exynos lu modellerde ama asil mesele zamanlamada : Yeni bir amiral model cikacaksa bataryasi cabuk tukenme kesin vardir bazen de isinma bazen de performans dusmesi en iyimseri performansi artmamasi.

    Samsung yenilikleri saedce yeni modellerine saklar ki satin alalim diye.

    S9 ve S9 Plus taki cakma animoji kullandigi donanimlar GAlaxy S8 S8 Plus ve Note8 dekiler ile ayni olmasina ragmen Android 8.0 ile ne hikmets yazilimsal olan bu ozelligi vermediler. Gerci Iphone X deki ozel sensorler vardi Samsung ta yoktu ozellikle sonra cikmis Galaxy S9 Plus ve S9 larda ....

    Apple 4K on kamera da kayit yapiyorken Samsung bu konuda cok geride ...

    Apple Samsung tan aldigi AMOLED panelleri aldigi gibi kullanmiyor tekrardan elden geciriyor donanimsal modifiye ediyor beyazlari tam beyaz yapmayi basariyor hem de ilk AMOLED li Iphone X ile bunu cozuyor ama Samsung inatla tam beyazi sunamiyor .


    Note4 te cikartilabilir ve uzerinde NFC cipli bataryasi sorunlu A1 serileri yazilim guncellemesi ile bootloader guncellemesi ile eski versiyona dusurulse bile bootloader downgrade olmasi imkansiz olmasi sebebiyle adamlar yazilimla batarya A1 oldugu NFC ile transfer iletisimi yapilarak Note4 surekli kendini kapatip acmasi gibi sorunlar gostermektedir amac cihaz garantili ise servise getirilmesi boylece sorunlu batarya A1 serilerinin yeni uretimlileri ile degisitirilmesidir. Bir arkadasim rica etmisti servise yolum ustu birakmistim ne ilginctir baska Note4 kullanicisini de benzer sikayetler ile cihazini teslim ediyordu sok oldum ...

    Samsung A1 serisi olan bataryalarin toplatilmasini ilanini yazilim guncellemesi ile kullanicilarina farkinda olmadan servise yollatirarak cozmektedir ama burada bir baska cakallik var cihaziniz root gormusse yani KNOX 0 degilse bu sefer mesele aslinda batarya yenisi ile degismesi gerekiyorken bir de en az 1000 bin TL kusur anakart degisimi istenmektedir tabi bu sefer bataryasi da garantisiz! oluyor ve bataryasi icin de ayrica odemeniz gerekiyor!

    Tum bunlar Yetkili Samsung Teknik Servis onrim merkezinin adi da yillardir var olan Rebel Elektronik Istanbul da basima gelmisti gecen yildi sanirim . Meseleyi ciddiye aldim baska yetkili servis yolumun ustune olana gittim MTA Elektronik oradaki cihaz tamiri yapan bir teknikere denk geldim durumu izah etim bana hemen sunlari soyledi : Note4 te A1 serisi olan bataryalar sorunlu toplatilip degistiriliyor dedi. Ben de o zaman parcalari yerine getirdim Samsung yazilim guncellemesi ile batarya seri numarasi A1 oldugunu biliyor ona gore tuketiciyi servise yollatiriyor kendi ic bultenlerinde teknikerler cok iyi biliyor ama bazi servis noktalari yetkili olsalarda sirf KNOX 0 degil diye sadece batarya degismesi gerektigini biz tuketicilere paylasmiyorlar ...


    Ben de Note4 Ana konusunda bahsettim belki bilinc artar diye ...


    Aciklamamda kronolojik mantik bilgi siralamasi ile anlatmadim yani servise ilk gittigimde sezgilerime gore teknik servis rapor sonucunda tuhafliklari gormustum ve daha oncesinde yazilim downgrade yapmama ragmen sorun gitmemesi ve tesaduftur orjinal OTA ile gelmis guncellemesinden sonra birden cihaz kendini aradabir anlamsiz duzenlerle kapatip acmakta oldugunu arkaasim ifade etmisti.

    Yillarin Samsung kullanisi olarak ozellikle Samsung Turkiye ekibi sistemi altyapisi vs pratiksel olarak son yillarda genel olarak yozlasmaktadir bunun yaninda kendi ic denetlemeleri de var ama ok yaydan cikmis olanlr olduktna sonra magduriyetler sark kurnazligi filan artincaya kadar. Eskiden anakart gibi maliyetli seylere yonilmezdi cunku gercek kurumsal bir sistem bilinc vardi taki ne zaman Franchise sistemi gecildi yerel teknik servisler resmi de olsa insiyatif maliyet kaygisi vs olusmaktadir. HAtta bu kanatimi su soru ile ifade etmisligim de var kendime ait Note5 eski cihazim icindi : Anakart cok pahali olmasini dert etmeyin sonucta donanimsal bir ariza varsa anakartinda bu zaten Samsung Kore merkezinin derdidir sizin cebinizden Anakart degisim bedeli alinmayacaktir dedim Rebel Elektronik Samsung Yetkili Servisteki kadin sustu :) Yillardir Rebel Elektronik e gitmis biri olarak eylemlerinde dusunce yapilarindan bir tuhaflik oldugunu sezmis baska yetkili Samsung servis noktasina gitmeye karar vermistim. Ayrica Emaar Samsung calisani donanimhaber forum uyesi bir arkadasta Note8 Anakonusunda servis ve magazalardaki sorunlar hakkinda sok edici herseyi yerli yerine oturtan bilgilendirmeyi yapmisti yani Franchise sisteminde olduklari ve bundan kaynakli satis ve serviste sorunlar oldugunu apacik anlasilmakta idi .


    Samsung eskiden daha iyi hizmet veriyordu hatta TELPA ( eskiden Samsung resmi teknik servisi idi simdi General Mobile icin calisiyorlar General Mobile in sahibidirler yillardir ... ) ...


    Note7 patlayan bataryalar konusunda altiustu toplatilacak paralar iade edilecek bircok sorun yasandi Tansu Yegen bizzat kendisi de tuketiciler ile tek tek ilgilendigi de olmustur sanal ortamlardan vs ... Franchise sistemi sorun yokken servislik degilseniz iyi! Ama sorun varsa servislik iseniz yuksek ihtimalle kullanici hatalari ile karsi kalacaksiniz.


    30 gun iade sartlari cok kati Franchise sagolsun ...

    Baska ulkelerde sorunsuz olmasi zaten en basta kisiyi dusundurtuyor sorgulatiyor ...






    Samsung u tercih ediyorum fonksiyonel S-Pen den oturu yoksa Samsung un benim icin Resmi Turkiye garantili olmasinin hic albenisi anlami yoktur. Note8 ve S9 Plus S9 larda gordum ki Snapdragon batarya verimliligi yani performans isteyen uygulamalar kamera oyun uygulamalar da Exynos modeller pili daha cabuk bitmekte cunku Exynos Snapdragon modeline yaklasmak icin cok calismakta bu da batarya tuketimini artirmaktadir.


    Bircok kullanici donanimhaber olsun gerek yabanci forumdakiler olsun Exynos modelindeki batarya performansi sikayet edilmektedir ozellikle son guncellemeleri gormelerine ragmen ki Turkiye ye gec gelen guncellemelerden sonra bile bircok sorun tam olarak cozulmemektedir Note S8 ler S9 lar hepsinde boyle ....


    Uzun bir yazi oldu ...


    Yazim ortayadir .
  • Haklisin.


    Ekleme Samsung amiral telefonu hala Quick Charge 2.0 seviyesinde sarj etmektedir kendilerine gore isimlendirme yapmislar kayilari dava vs olsa gerek adaptif sarj !


    Samsung batarya kapasitelerini bir turlu artirmamakta cunku Quick Caharge 2.0 seviyesindeki eskimis yillar oncesine ait bir sarj teknolojisi yuksek kapaasiteli bataryalarda sarj etme suresi daha da artacagi icin tuketiciyi rahatsiz edecek tepki gorecekler cihaz satisi etkilenecektir.


    Samsung islemci ekran iyilestirmeleri ile batarya tuketimini azaltma cabalamaktadir.


    S9 Plus ve S9 da ekranda gri tonlari gostermemesi direk siyah olarak gostermesinin tek aciklamasi siyah gosterek AMOLED teknolojisinin bir avantaji olan siyah olan yerlede piksel kullanilmiyor bu da enerji harcanmiyor tasarruf saglamaktadir. Samsung gri tonlamanin fark edilmeyecegini sandi rakipleri LCD renk derinligi gercek HDR ekran 120 Hz vs Android aleminde Ipad Pro modellerindeki ekran yenilikleri tuketiciler kiyaslama ile farkina varmaktadir.


    Samsung da farkinda QLED e gecti AMOLED TV ler arz talep geregi bir sure var sanirim AMOLED TV ler ilerde tamamen iptal edilecek ya da ellerindeki paneler tunenere kadar yeni urun vs diye satarlar AMOLED TV lere yeni yatirim sanirim olmayacak.


    Samsung umarim Sony gibi 10 bit ekrana 10 bit fotograf cekimi 10 bit 4K HDR 60 FPS video kayit ve sure sinirlamasi olmadan yapar...
  • ne appel ne samsung en iyisi xiaomi..

  • Ya bırak allasen bu birbirine dalaşma numarasini bayatladı.Çoluk çocuk inanır buna.Samsung apple bir sürü iş anlaşmaniz var.O da ayni halt sende.



    Apple kadar şişirilmiş bir şirket daha yok bu dünya üzerinde bu bir.



    Apple-Samsung sizin babaniz Xiaomi dir be.Adamlar sadece işlerini yapiyor müşterilerine önem veriyor sizin gibi milleti soyma peşinde değil.

    Birde şunu söyleyeyim Ben zamaninda sosyal medyada ve çevfemde o kadar Xiaomi Huawei dedim tavsiye ettim.İsmiyle dalga geçtiler Çin işi dedi cahiller zamaninda pok atanlar şimdi Xiaomi huawei diye bir yerlerini yırtıyor.Xiaomi her eve girecek arkadaş başka yolu yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trader12 -- 19 Mayıs 2018; 10:38:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş işler. Bu tür şeyler Apple'ın büyüklüğünü kanıtlıyor.
  • Bu rekabet fiyatlara yansısa mesela. (:

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en azından "pil" dolayısıyla bir throttling var. sebebi belli. android cihazların bir çoğunda ısınma kaynaklı throttling zaten mevcut ki Samsung'un yazılım kaynaklı inanılmaz bir yavaşlaması mevcut, ama bunun sebebi "belli" değil. şu ana kadar Huawei dışında bunu çözebilen bir marka göremedim. belki Xiaomi falan da iyidir bilemiyorum çoğu modelini kullanmadım ama Samsung'u adım gibi biliyorum. Note 1'de 8'e kadar bütün modelleri de kullandım. S serisinin yarısını kullandım ama sonuç değişmiyor. şimdi boşuna hiç inkar etmeyin bütün cümle alem bunun farkında. gün geçtikçe makine çöküyor.
  • valla bir ara üç telefonu birden kullandım, iPhone 8 Plus - Huawei P20 Pro - Samsung Note 8 ... gerçi dediğim gibi Huawei daha yeni. Samsung sürekli ağır, menü geçişleri zırt pırt takılıyor. programlar sürekli hata veriyor ve yeniden başlatılıyor. bir işlem yaparken bi arama falan gelse mazallah, öyle bir kasıyor ki 4-5 saniye telefon kilit. oturup da bunun videosunu çekmekle uğraşmadım zaten sattım gitti Note 8'i. şu an iphone ve huawei ile yola devam ediyorum. bi daha da Samsung'a bulaşmam valla yeter artık.

    edit: tabii Note 8'i değiştirme nedenlerimden biri de berbat pil performansıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mene -- 19 Mayıs 2018; 14:56:26 >
  • Sürekli telefon alalımda teknoloji bağımlılığımız devam etsin markanın önemi yok. Hepsi amerikan yazılımlı yahudi yapımı çin üretimli
    Telefonlar hangi marka olursa olsun yeteri kadar güzel ve hızlı biz sanki biraz bağımlı ve açgözlüyüz. Ufak farkları çok büyütüyoruz.
  • Samsung iyi de çok pahalı oldu artık bu yüzden asusa geçtim inşallah oda uçmaz iki gün sonra

  • Apple iPhone 6 ve Samsung Galaxy S5 2014 yılında piyasaya çıktı .

    Apple yazılım ile hızını düşürdü , Samsung sorunlu yazılımı yüzünden hızı düştü .

    İphone 6 kullanıcıları pili değiştirdikleri zaman işlemci hızı eski haline geliyor , peki Samsung S5 ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam servislik bi durum yok. Şu ana kadar 1 tane 64gb'lık exynos ve 3 tane de snapdragon'lu 64-128-256gb'lık note 8 kullandım. Hepsi aynı hepsi takılıyor hepsi berbat pil performansı veriyordu.

    Not: en kötüsü de exynos işlemcili olan bu arada. Aman uzak dursun exynos, pil yönetimi çok kötü =/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mene -- 19 Mayıs 2018; 15:20:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mene kullanıcısına yanıt
    S6 edge kullanıyorum depolama alanı dibine kadar dolu hala telefon şişmedi ; 6-7 ayda S8 şişiyorsa kullanıcıda problem vardır.
  • Aynı örneği Android one kapsamında olan GM8 için verebiliriz .

    Adamlar hem güncellemeyi aylarca bekletti hemde sorunlu bir güncelleme verdiler . Tabi bu sadece bir marka için geçerli değil.

    Bu da onun lacivertli olabilir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan Samsung sen canavar gibi cihazlara güncelleme vermedin şimdi gelmiş son nesil cihaza geç diyorsun.

    Note 4 kullanıcılarına neden güncelleme vermiyorsun canavar gibi cihaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr light kullanıcısına yanıt
    şimdi verdiğiniz örnek şu: S6 edge hala şişmedi o zaman S8 hiç şişmez. arkadaşım tamam da telefonun şişme olayının performans ile ilgisi yok ki. 3 yıl öncesinin amiral gemisi ile şimdiki amiral gemileri arasında şişip şişmeme arasında fark yok alayı aynı. kullanıcı hatası değil de siz verdiğiniz paranın ederi kadar telefonu kullanmıyorsunuz belli ki. 10 yılda elimden 200'den fazla akıllı telefon geçti, nasıl kullanılıp kullanılmayacağını bilmeyecek biri değilim
  • Samsung bos yapiyorsun, yapma. Millet Android 9 bekliyor sen bize (s7/edge) daha 8 i vermedin önce kendi isini adam gibi yap, camurunu sonra at.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.