Şimdi Ara

Samsung Tab Pro 8.4 deneyimleri/bilgi paylaşımı (Tab S 8.4 ile kıyaslanıp alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
3.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    2 model de kafamı karıştıyor.Aslında Asus Memo Pad 7 176C düşünen biriydim,ama kampanyaları yakalayıp farklı tercihler yapmaya da açık biriyim.

    Neyse Tab Pro ve Tab S arasındaki bariz farkları az çok biliyorsunuzdur,

    Tab Pro : Super Clear Lcd Ekran,Snapdragon 800 işlemci,Adreno 330 Gpu,2 gb ram, alt tarafa konumlanmış stereo hoparlörler.

    Tab S : Amoled ekran,Exynos Octa işlemci, Mali 628 gpu, 3 Gb Ram,yatay izlenim için konumlanmış stereo hoparlörler.


    Kafa karışıklığı
    Ekran farklılığı:
    Pek umrumda değil.Eski telefonum Wave 2 de Super Clear Lcd kullanıyordu ve ondan çok memnundum.
    İşlemci ve Grafik işlemci farkı: Aslında Tab Pro bu konuda daha iyi.Ama doğruyu söylemek gerekirse,oynadığım oyunlar v.s grafiği kastıran oyunlar da değil.
    Hızın benim için önem kazandığı yerler,internet tarayıcısı,youtube videoları,programların hızlıca açılması.
    Ram Farkı :Bu kısım da beni düşündürüyor.Arada 1gb ram farkı beni rahatsız eder mi,tarayıcı performansında üzer mi v.s.
    Ama yine belirteyim, aynı anda birkaç uygulamayı çalıştıracak biri değilim.Mesela facebook'un arka planda çalışmasını istemem.Ben gerekirse programı açar bildirimlerime bakarım.
    Multitasking'te de durum aynı, sadece aynı anda 2-3 programı açarım,o ada mesela,word'de işlem yaparken bir şeyi internette arayıp,word dosyama kopyala yapıştır yapma falan.Öyle 10 programı aynı anda açan biri değilim.
    Hoparlörin yerleri:Aslında Tab pro'daki hoparlörlerin de Tab S'deki gibi olmasını isterdim.Sonuçta hoparlöre ihtiyacımız genellik tablette yatay pozisyon gerektiren işlerde oluyor (video izleme,oyun oynama..).



    Şuanda Tab Pro'yu 650 liraya bulabilirken(7gün için indirimli fiyatı) , Tab S'i en az 779 liradan bulabiliyorum. Açıkçası 350-400 liralık Asus düşünürken bu iki seçeneğe geldiğimden, Tab S'deki 130 liralık fark bana o kadar da az gelmiyor artık.

    Sizin yorumlarınız benim için önemli,sizce Tab Pro beni fazlasıyla tatmin eder mi, yoksa sonra sıkıntı yaşatmasın diye,bekleyip Tab S'in mi indire düşmesini vs. bekleyeyim.

    Not:Acelem yok aslında,sadece o 7güne özel 650 liralık fiyat beni bu kadar hızlandırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müteferric -- 28 Kasım 2014; 18:54:09 >







  • Bir fikir veren olsa:)
  • Tab pro sorunlu cihaz diye biliyorum. Ama snapdragon kullanmasi avantaj, octa'lar hep sorun cikarmistir. Ram farki olarak tab s onde, hem daha sorunsuz cihaz. Amoled, lcd panel arasindan seciminizi de yapin. Ama tab pro sorunlu cihaz diye biliyorum. Tab s bakiyorum ben de bu aralar ama performansi yeterli gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle teşekkürler, ilk cevap atan kişi olduğunuz için:)
    Ekran tabi Amoled olsa benim için farklı bir deneyim olur,ama S.C.Lcd'yi de beğendiğim için sorun yok.
    Sorun derken,acaba neler,biraz açar mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Müteferric

    Öncelikle teşekkürler, ilk cevap atan kişi olduğunuz için:)
    Ekran tabi Amoled olsa benim için farklı bir deneyim olur,ama S.C.Lcd'yi de beğendiğim için sorun yok.
    Sorun derken,acaba neler,biraz açar mısınız?

    Batarya ve kasa problemi var diye hatirliyorum. Konusu olacakti forumda bir bakin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batarya problemini daha önce okudum,ama sadece 2 kullanıcının muzdarip olduğunu görünce,her markada/modelde böyle hataların olması normaldir dedim.Başka tabletlerde de batarya ölçerin yanlış gösterdiği durumlar v.s var.Bir güncelleme ile düzelir diye düşünüyorum:)
    Kasa problemi hakkında ise bir şeye rastlamadım:/Bir kaç gündür bakıyorum.Acaba hangi konuda yazıldığını biliyorsanız bi link atabilir misiniz?:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Müteferric

    Batarya problemini daha önce okudum,ama sadece 2 kullanıcının muzdarip olduğunu görünce,her markada/modelde böyle hataların olması normaldir dedim.Başka tabletlerde de batarya ölçerin yanlış gösterdiği durumlar v.s var.Bir güncelleme ile düzelir diye düşünüyorum:)
    Kasa problemi hakkında ise bir şeye rastlamadım:/Bir kaç gündür bakıyorum.Acaba hangi konuda yazıldığını biliyorsanız bi link atabilir misiniz?:)

    Detayli bilgim yok sadece hatirliyorum. Samsung olunca 2 kere dusunmek lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle tab s 8.4. Ben kullanıyorum. Ekran çözünürlüğü için bile değer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Ama işte kıyaslayıcı bir açıklama yapsan,çünkü ekran konusuna o kadar öenm vermiyorum:) Ekran çözünürlüğü 2sinde de aynı,ama tabi Tab S amoled.Aslında hiç Amoled deneyimim olmadı,o yüzden Tab prodaki superclear lcd ekran da bana çok hoş geliyor;)
  • 3, 4 yıllık yazılım desteği istiyorsanız Tab Pro 8.4, yok şimdi alıyım 1,5-2 sene performansı süper olsun sonra değişirim diyorsanız Tab S 8.4. Tab Pro'nun işlemcisi Snapdragon olduğu için baya geniş custom rom desteği var, Android N, hatta O bile alır yani XDA'dakiler sayesinde. Ama Tab S meçhul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpesifikBrush -- 9 Kasım 2014; 23:52:55 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

    3, 4 yıllık yazılım desteği istiyorsanız Tab Pro 8.4, yok şimdi alıyım 1,5-2 sene performansı süper olsun sonra değişirim diyorsanız Tab S 8.4. Tab Pro'nun işlemcisi Snapdragon olduğu için baya geniş custom rom desteği var, Android N, hatta O bile alır yani XDA'dakiler sayesinde. Ama Tab S meçhul.


    İşte bu çok yararlı oldu.Kolay kolay ürün değiştiren biri değilim.1 tane alıp uzunca süre gitmek isterim.Ki 1-2 yıl sonra (garanti işi de ortadan kalkınca) cyanogen mode v.s denemek,tableti saflaştırmak isterim.
    Peki fiyat için ne dersiniz, 650 lira kaçırılmaması gereken bir fiyat mı (1 ay içerisinde almayı planlayıp,bu 7 günlük indirimi görüp bu konuda alevlenen biriyim).
  • Müteferric kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle. Bu fiyata bir de LG G Pad 8.3 var ama o S600. Tab Pro ise S800. Gayet iyi bir cihaz, sizi yarı yolda bırakacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG G Pad'i de inceliyordum,o genellikle 580-600lira civarlarında,Tab Pro 730-770 lira civarlarında idi (en ucuz).Şimdi 650.Bu oranda bir değişim Lg'de de olsaydı,o da dikkatimi çekerdi:)
    Ama şu Snapdragon 800 olması,v.s v.s bazı artıları direkt Tab Pro'yu gözümde parlattı.Bakalım az sonra sipariş vermeyi düşünüyorum,hadi hayırlısı:)
  • Müteferric kullanıcısına yanıt
    İnşallah memnun kalırsınız. Ben de ondan almayı düşünüyordum fakat kalemi olmadığı için vazgeçtim. Kalem benim için çok önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında ben de kalem olsa güzel olur diyordum ama benzer özellikleri de olan model arayınca note serisinden başka bir seçenek göremedim,o da malum 1000 küsürden başlıyor.
    Aslında 8.4 için hatta 7 inç için de bir kalemli model koysalar güzel olurdu.

    Bu arada teşekkür ederim.Sabahleyin verdik siparişi,artık 1-2 güne ulaşır:) Aklımı fazlasıyla çeliyordu,ve kafama da yatmıştı,tek sorun cesaret edemiyordum.Bir vesile bekliyordum.Sizin mesajınız tam zamanında geldi:D
  • Müteferric kullanıcısına yanıt
    Önemli değil, tecrübelerinizi beklerim. Bekli birkaç performans testi falan. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün 30dk önce geldi,yanında da sipariş ettiğim 6 liralık otg kablosu ile beraber:)

    Aslında planlasam/cesur olsam unboxing videosu yayınlardım dermişim:) Neyse ortalık zaten o videolarla dolu bir de ben çıkmayayım:)

    İlk izlenimlerim :
    -Ekran çok güzel.Wave 2'mdeki ekrandan bunu tahmin etmiştim zaten.Ama ondan farklı olarak,ekran çok parlak.Parlaklık %30a ayarladım ki sonrası çok parlak geliyor evin içinde.
    -Menüler , dokunmatiğin hissiyatı memnun edici.Yabancı forumlarda okuduğum rahatsızlık veren aşırı hassaslık durumu yok.Ne istersen onu yapıyorsun.
    -Magazin UI'de hızlı geçişlerde bir lag durumu var,ama hiç umrumda değil.Çünkü o menü,zaten normal menü değil.Haberlerin dolu oldu bir menü ve doğal olarak onu ayrı bir programın/web browserin aktif olması gibi düşünürsek çok hızlı açıldığını bile söyleyebiliriz.
    -Hancom ofis'in yüklü olarak gelmei çok iyi birşey.
    -Video izlerken de görüntüler çok kaliteli.Youtube'dab 480plik bir video izlesem bile görüntü başarılı.Tabiki ekranın içine girince 480p olduğu anlaşılıyor,ama bu heryerde böyle.İçine girmezsen,uzaktan izlersen sorun yok:)
    480pye böyle diyorum,1080p'ye hiç birşey demeye bile gerek yok.

    -Performans tatmin edici.Zaten aynı anda birkaç programı aktif eden biri değilim.İnternette sörf ve youtube performansı çok iyi (dell n4050,i5,3gb ram bilgisayarımdan internet biraz daha iyi,youtube ise çok daha iyi).
    -Ram saf haliyle 1.23/1.80küsür gözküyor.Ama Android'deki Ram yeme durumunu bildiğim için sorun yok.3gb ram olsaydı bu sefer 2.2gb kullanılıyor olurdu tahmin ediyorum zaten:)

    İşte öyle,artık gece geleceğim eve.O zaman başka detaylar gelirse yazarım:)
    Size ve yardımcı olan herkese teşekkürler tabi;)




  • Bende bu 2 model arasında Kararsizim tab s 8.4 bana daha yatkın geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman sana söyle diyeyim,almadan önce kafamı kurcalayan şeylerden sadece biri var şuanda kafamda.
    Hoparlörlerin konumu.Suan beğenmediğim demeyelim de, olsa daha iyi olabilirdi diyeceğim şey keşke hoparlörlerin biri tab s gibi üstte olsaydı.

    Onun dışında zaten Snapdragon 800 ve Adreno 330 kombinasyonunu kolluyordum.130 lira ucuza gelmesi tab s konusunda herhangi bir şey bırakmadı attık bende.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müteferric -- 17 Kasım 2014; 16:05:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müteferric kullanıcısına yanıt
    Sizin bataryada problem oldu mu?
    1 hafta sonunda yorumlarınızı alabilir miyiz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.