Şimdi Ara

Samsung'un başı Note 8 ekranındaki ışık sızması sorunu ile dertte!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
6.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung'un başı Note 8 ekranındaki ışık sızması sorunu ile dertte! 
    Geçen sene hatırlayacağınız üzere Samsung'un başı Galaxy Note 7'nin bataryalarıyla dertteydi. Samsung, değişim programı başlatmasına rağmen sorunu çözememişti ve piyasadaki tüm Galaxy Note 7'leri toplatmıştı. Şimdi ise Samsung'un başı Galaxy Note 8'in ekranlarıyla dertte gibi görünüyor. Birçok kullanıcı Samsung Galaxy Note 8'in Edge ekranında ışık sızması olduğunu belirtiyor.
     
    Donanımhaber ekibi olarak konuyu yakından takip edip ışık sızması sorunuyla karşılaşan bir Note 8 kullanıcısıyla iletişime geçtik. Gelişmeleri an ve an takip ettik ve yaşananları sizlere aktarıyoruz. 
     

    Yaşananlar Oldukça İlgi Çekici Türden!

    Ulaştığımız Samsung Galaxy Note 8 kullanıcısı, 09.10.2017 tarihinde Emaar Square Mall'daki Samsung mağazasından bir adet Galaxy Note 8 aldı. Kullanıcı cihazı deneyimleye başladıktan sonra telefonun özellikle sol taraf ekranında belirgin ışık sızmaları olduğunu fark etti. Zaman kaybetmeden 12.10.2017 tarihinde Emaar Square Mall'daki Samsung teknik servisine başvurarak şikayetini dile getirdi ve cihaz teknik servis tarafından teslim alındı.
     
    Samsung'un başı Note 8 ekranındaki ışık sızması sorunu ile dertte!
     
    Cihaz teknik servis tarafından teslim alındıktan bir süre sonra kullanıcıya cihazının değiştirileceği söyleniyor.(Yukarıdaki görselde de teknik servisin cihazı değiştirdiğine dair bir servis fişi bulunmakta.) Ardından kullanıcı Emaar Square Mall'daki Samsung mağazasına değişen cihazını almaya gidiyor. Müşteriye sıfır kutu (açılmamış) yeni bir Note 8 veriliyor.
     
    Olay yerinde kutuyu açan kullanıcı yeni cihazı çalıştırdığında aynı sorunun devam ettiğini görüyor. Bunun üzerine yetkili teknik servis elemanları depodan yeni bir Galaxy Note 8 getiriyor. İkinci defa getirilen değişim cihazı da olay yerinde açılıyor ve aynı sorunun tekrar devam ettiği görülüyor. Bunun üzerine yetkili teknik servis elemanları konunun tekrardan araştıracağını söyleyip müşteriyi gönderiyor. Toplamda üç adet Galaxy Note 8 kutudan çıkarılıyor ve tüm cihazların ekranından ışık sızması gerçekleştiği görülüyor.
     
    Mağdur kullanıcı ikinci kez teknik servise gittiğinde ise artık değişim yapılmayacağı söyleniyor. Bunun üzerine müşteri cihazın tekrardan incelenmesi için talimat veriyor.
     
    Samsung'un başı Note 8 ekranındaki ışık sızması sorunu ile dertte!
     
    Galaxy Note 8 kullanıcısı, sorunun giderilmediği taktirde Tüketici Hakem Heyetine başvuracağını belirtti.
     

    Samsung ile Standart Bir Kullanıcı gibi İletişime Geçtik

    Emaar Square Mall'daki Samsung yetkili teknik servisini arayıp olayın detaylarını öğrenmeye çalıştık lakin servis çalışanları Edge ekranlarda bazen ışık yansıması olabileceğini söyledi. Ardından 444 77 11 telefon numaralı Samsung Genel Merkezi ile görüştük ancak buradan da aynı cevabı aldık. Samsung'un destek sayfasına baktığımız zaman ise "Galaxy Note8'in pencere camı nedeniyle bazı koşullarda (örn: karanlıkta) "ışık sızıyormuş" durumu meydana gelebilir." cevabının verildiğini görüyoruz. 
     

    Yaşanan Sorun Kronik Mi? 

    Samsung'un başı Note 8 ekranındaki ışık sızması sorunu ile dertte! 
     
    Yaşanan bu can sıkıcı olaylar üzerine biz de yirmiden fazla teknoloji mağazasını gezerek böyle bir sorunun olup olmadığını teyit etmek istedik. Edindiğimiz deneyimlerde ve mağazalar içinde elimize aldığımız cihazlarda böyle bir sorunla karşılaşmadık lakin yaptığımız araştırmalar sonucu gerek yabancı forumlarda gerekse yerel forumlarda benzer sorunla karşılaşan kullanıcı sayısının epey fazla olduğunu gözlemledik.
     
    Tabi bizim cihaza aydınlık ortamda bakmış olmamız da durumu etkileyen bir husus olacaktır. Sizlerin de tahmin edebileceği üzere mağazalardaki spot aydınlatmalar bizi yanıltmış olabilir. Kullanıcılar da zaten sorunun özellikle karanlıkta daha net seçildiğini ifade ediyor.
     
    Bakalım tüm bu yaşananların ardından Samsung Türkiye'den bir açıklama gelecek mi...
     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Samsung Galaxy Note 8'in ekranında ışık sızması var mı?
    Samsung Galaxy Note 8'in ekranında ışık sızması var mı?
      







  • Acaba, zamanında telefonu yanlış tutuyorsunuz diyen Apple içinde böyle konunun takipçisi olup tüketici mahkemesine giden müşteri peşinde koştunuz mu?



    Daha basiti ise her lansman da yer alan yönetim katınız, sizin çağrı merkezini aramanıza ya da 20 yer gezmenize fırsat vermeden direkt Samsung Türkiye den Tansu bey dahil bir çok kişiyi arayarak karşı tarafında cevap hakkını kullandıramaz mıydı ve sizin yazdığınız habere doğru katkıda bulunamaz mıydı?



    Arkadaşların da bir çok mesajda belirttiği gibi, iPhone 8 in çıkış tarihine denk gelen bu haber, habercilikten çok çamur at izi kalsın mantığı ile yapılmış, yaptırılmış gibi!



    Saygılarımla...
  • Her sene telefon çıkartıcam diye sidik yarıştırırsanız böyle olur.

  • Allah allah haberin yayınlanma tarihindeki tesadüfe bakın tam da İphone 8 in Türkiye'de satışa çıktığı gün. :) Zamanlama manidar. Yapma DH yapmaa.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Allah allah haberin yayınlanma tarihindeki tesadüfe bakın tam da İphone 8 in Türkiye'de satışa çıktığı gün. :) Zamanlama manidar. Yapma DH yapmaa.

    Helal olsun sana büyük oyunu bozdun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rosedaled3


    quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Allah allah haberin yayınlanma tarihindeki tesadüfe bakın tam da İphone 8 in Türkiye'de satışa çıktığı gün. :) Zamanlama manidar. Yapma DH yapmaa.

    Helal olsun sana büyük oyunu bozdun.

    Hiç kaçırmam.
  • DH hayırdır baya uğraşmış 20 den fazla teknoloji mağazası gezme, destek hattını arama, kullanıcıdan bilgi alma falan birkaç gününüzü almış olmalı. açıkçası bana biraz karalama kampanyası gibi geldi böyle birşey gerçekten olsa dahi bu kadar uğraşır mı editörler? sanmıyorum :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Allah allah haberin yayınlanma tarihindeki tesadüfe bakın tam da İphone 8 in Türkiye'de satışa çıktığı gün. :) Zamanlama manidar. Yapma DH yapmaa.

    Sende bu yorumu yazarak haberi üst sıralara çıkartıyorsun. Acaba apple çalışanı mısın? Yemezler note 8 almaya gidiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu edge ekranın dayatılmasından nefret ediyorum. Eliniz sürekli ekrana değiyor. Edge ekranın en güzel versiyonu note edge idi. Tek tarafında istediğiniz kısayolları atıyordunuz ve tataaam ekranın diğer tarafı bomboş. Şimdi böyle iki tarafta da edge olunca telefonu tutacak yer kalmıyor. Note 2 Note 4 kraldı. Bir de edge. Note 7 efsaneydi aynı kasayı çıkartmadılar. Samsung'da ağır saçmalıyor. Ne kullanacağız biz? Telefonlarına 2 yıl bile yazılım vermemesini anlatmıyorum bile samsung beyin!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Allah allah haberin yayınlanma tarihindeki tesadüfe bakın tam da İphone 8 in Türkiye'de satışa çıktığı gün. :) Zamanlama manidar. Yapma DH yapmaa.

    Ekrem71 ilerleyen saatlerde Iphone 8 ve 8 Plus ile ilgili birkaç haber ekler merak etmeyin
  • Lg de birşey olunca kronikciler doluşur Samsung olunca geyik muhabbet.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler haber düzmece cunku note 8 amoled ekran kullanıyor yani her pixel kendi ısıgını ürettiginden arka ısıklı lcd ler gibi calısmamaktadır dolayısı ile ısık sızması gibi bir problemi olması teknik acıdan imkansızdır. Ama ne olabilir derseniz bambaska bir olay olabilir eskiden tuplu trinitron monitorlerde ekranın ortasına dogru ince cizgi gorupte teknik servisin yolunu tutanlar vardıkı bu cok normal bır durumdu cunku arkadakı goruntu olustran golge maskesını sabıtleyen tellerden olusan bir cizgiydi yanı arıza degıldi bu habere gelir isek siznde bahsettiginiz gibi samsungu kotulemek için yapıldıysa bile amatörce yapılmıs. yıllardır elektronik sektöründe olan bir kişi olarak musteriyi tatmin için 3 adet yeni cihaz acan bir firma musteri memnuniyeti konusunda benim için apple ın belki 100 sene ilerisindedir. Bravo SAMSUNG'A

  • Böyle sorunlar tabi olur bok var sanki kavisli ekran yapıyorsunuz.
  • s8 - note 8 ' i rahatlıkla alacağım kadar gelirim olsun bunun daha fazlasına razıyım. Kusurlu olsun benim olsun :)) Note 8 ülkemiz de kaç TL ydi ...!!!??

  • Türkiye cihazımda ışık sızması var ve aldığım günden beri vardı. Giderek artıyor, eskiden gece görünüyordu şimdi gündüz de görünüyor. Kardeşim yurt dışı cihaz aldı, onda ışık sızması yok.. ilginç ..
  • illa bişey çıkacakmı notlarda en sağlam note serisi note 3 ve 4 dü galiba

  • Samsung un ışığı her eve sızacak.

    Cunku teknoloji yi gelistiriyorlar. Bu isik ipon x ede sızdimi acaba?

  • Hayret bu tip haberleri fanboy ekrem71 yapardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Ekim 2017; 16:43:26 >
  • Edge ekranın kavisten dolayı ışık yansıması değil mi bu ışık sızması dediğimiz ekranın ışığının kasanın başka bir yerinden gözükmesi yada dışarı sızması değil mi? Ben mi yanlış biliyorum.

  • Birazonce bi arkadas yazmisti neden kaldirildigini anlamadigim yazida da dedigi gibi edge ekranin hepsinde boyke s7 edge kulmaniyorum ondada kavislerin bittigi yerde camdan isik geliyor ekranin isigiyla ayni ama bunu bu kadar buyutmek heral aplle yalakalik olsun diyedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s8 serisinde de amoled yanığı problemi başgöstermeye başladı

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.