Şimdi Ara

Samsung'un ekrana gömülü kamerasıyla ilgili sızıntılar ortaya çıkmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Neredeyse bütün akıllı telefon üreticilerinin çentikli ekran tasarımına geçmesine karşın, Güney Koreli Samsung şimdiye kadar böyle bir cihaz satışa sunmadı. Gelen haberler şirketin çentik konusunda bambaşka bir boyut getireceği yönündeydi ve sızıntılar da onu gösteriyor.

     


    İlk olarak Galaxy A8s'de kullanılabilir


    Sızıntıları ile ünlü Slashleaks sitesinde yayınlanan bir Galaxy A8s ekran koruyucusu, Samsung'un ekrana gömülü kamera tasarımına bir örnek teşkil ediyor. Fotoğrafta da görebileceğiniz üzere ekranın üst kısmında sadece kameranın yer alacağı bir delik yer alıyor. Enteresan bir şekilde ön kamera modülünün yanında, sensörler için ayrılmış herhangi bir alan da görünmüyor.


    Gelen haberler Samsung'un ekrana gömülü kamera tasarımını Galaxy A8s modelinde test edeceği ve yaklaşan amiral gemisi Galaxy S10'da da kullanacağı yönünde. Ayrıca bu modellerde parmak izi sensörünün de ekrana yerleştirileceği belirtiliyor. Samsung ekrana gömülü kamera teknolojisini eğer piyasaya sürülecek yeni telefonlarında kullanılabilirse, önümüzdeki süreçte çentiğe elveda diyebiliriz.

      







  • Gün gelecek çentikli telefonlar geçmişin tasarım özürlü telefonları olarak anılacak. Ve Apple'ın ardında atlayan tüm firmalar deli olarak anılacak. Apple'ın çözüm bulamadığı ve çareyi tasarım özürlü bir telefon çıkarmakta bulduğu bu akım, çoğu fan tarafından modaymış gibi algılanıp Apple'ın peşinden o kuyuya atlayan firmalarda eskinin delileri olarak anılacak. Yazık ki ne yazık. Taklitçi olmayan ve onuruyla gece gündüz çalışarak farklı teknolojiler geliştirerek bu sorunu aşan tek firma olarak ise Samsung anılacak.. bu arada ne Samsung nede Apple kullanıyorum.. xioami kullanıyorum. Fan değilim ama yiğidin hakkını yiğide teslim ederim.
    dediğiniz durum lcd ekranlardaki renkleri üreten kısımla olur fakat kamera bölümünde arka ışık kullanamayacaktır. Yani o bölüm ekrandan daha karanlık görünür kamera kullanılmasa bile. fakat amoled oled p-oled ekranlarda mümkün değil dediğiniz durum. çünkü her piksel ledler ile kendi rengini üretiyor ve ledler saydam olamaz. Fakat biliyoruz ki bugün ekrandan parmak izi okunabiliyorsa ekran altında kamera da imkansız denemez. Belki pikseller arasına koyulacak ve mercek etkisi yapacak bir sistemle uzak görüntünün alınması da mümkün olabilir.
  • Çok basit.
    Ekranda delik kısım olacak.
    O kısımda kamera olacak ve çevresine batarya göstergesi eklenebilir.

  • Samsung, Apple'ın yaptıklarını yapıyor diyen Mesut Çevik bu haberi okusun. Her hafta 2si1'de şakayla karışık Samsung'a özenti demesini biliyor.

  • Kameranın olduğu yer ekran olmayacaksa, nokta çentiğe merhaba 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üstte batarya sinyal gücünün yer aldığı bildirim çubuğunda yer alır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak kesinlikle Samsung'da, Apple'da çalışan mühendisler illaki bu yazacaklarımı düşünmüşlerdir, bunun farkındayım, yazmak için zahmet etmeyin yani..



    Zaman zaman şeffaf ekranlar ile ilgili haberler çıkıyor, hatta bir aralar "ev yapımı projeksiyon" gibi bir şeyler araştırırken, ekranların arka kısımlarında bulunan şeffaf olmayan yapının çıkarılması ile şeffaf ekran elde edilebildiğini falan okumuştum. Bu yolla projeksiyon yapılabiliyordu, yani şeffaf ekran teknik olarak mümkün...



    İphone da çentik gizleme yazılımları falan yapılmıştı. Çektiğin iki tarafındaki ekran bölümlerinde görüntü oluşturmuyor/ siyah ekran oluşturuyordu..



    Kamera ekranın arkasına yerleştirilip, sadece kamera kullanılacağı zaman ekranın ilgili bölgesinde -ışık sızması vb. durumlara karşı belki biraz daha geniş bir bölgesinde- görüntü oluşturulmasa veya karanlık bölge oluştursa, nasıl bir sorun olabilir acaba?



    Aynı durum sensörler için de geçerli tabii ki..

    Biraz da farklı olarak, ekranın ön tarafında oluşan görüntüye göre sensörlerin elde ettiği veriler süzülemiyor veya donanımsal olarak bu durum engellenemiyor mu?



    Sadece fikir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibryldz -- 28 Ekim 2018; 20:23:43 >




  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Orda kamera olduğu belli olcaksa(tamamen görünmez yapamazlarsa) bu seferde opponun yaptığını yapmıs oluyolar 😃

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çentik olmasın da ne olursa olsun

  • Haberdeki fotoğrafı ilk başta cihazın ekranı sandım ve ekranda kamera için delik olacak diye düşündüm. Daha sonra farkettim ki fotoğraf ekran koruma camına ait, telefonun ekranında kamera modülü belli olmayabilir ancak kameranın net görüntü yakalaması için kameranın üzerinde kalan ekran koruma camında boşluk bırakılmış gibi.



    Haber metninde ekrana gömülü kamera modülü deniyor, kamerayı göremeyeceğiz,ön yüz tamamen ekran olacak şekilde anlaşılıyor.

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Mesud reyizi çok tınlama :D
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    kulp takacaksınız ya bahane olur işte size



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 28 Ekim 2018; 21:59:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de çentikte sadece kamera yer almıyordu ki. Hatırladığım kadarı ile yüz tanıma ve diğer sensörlerde Apple ve muadillerindeki çentikte yer alıyorlardı.

    Onları nereye koyacaklar acaba

  • Şu çentik belasından kurtar bizi Samsung :)

  • Sensörlere de ayrı bir delik açılacak diye biliyorum sonuçta çentiksiz oluyor

  • Sonuç olarak ekranda çentik yerine delik görünecekse çok fazla bir önemi olmaz, ama hakkaten gömülü ve gizli yapıp 100% ekrana ulaşırsa Samsung mühendislerini tebrik etmek gerekir kolay iş değil. Apple ancak %20 daha küçük çentik yaparak karşılık verir.

  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Haberde bahsedilen cihaz Galaxy A8s dolayısıyla iris veya yüz tanıma yok, Samsung'ta zaten yüz tanıma sensörü olan telefon yok o ayrı konu. Dolayısıyla sadece bir tane ön kamera için delik açmış. Aynısını Oppo veya başka bir X üreticide yapar.

    Ama Apple veya diğer yüz tanıma sensörlü telefonlar, çift ön kameralı telefonlara bu model gitmez. Örümcek gözü gibi olur. Her halükarda bütün, birleşik durması daha iyi. Tabii kameraları ekranın altına gerçekten gömebildikleri sürece.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dediğiniz durum lcd ekranlardaki renkleri üreten kısımla olur fakat kamera bölümünde arka ışık kullanamayacaktır. Yani o bölüm ekrandan daha karanlık görünür kamera kullanılmasa bile. fakat amoled oled p-oled ekranlarda mümkün değil dediğiniz durum. çünkü her piksel ledler ile kendi rengini üretiyor ve ledler saydam olamaz. Fakat biliyoruz ki bugün ekrandan parmak izi okunabiliyorsa ekran altında kamera da imkansız denemez. Belki pikseller arasına koyulacak ve mercek etkisi yapacak bir sistemle uzak görüntünün alınması da mümkün olabilir.

  • Mesut bunu beğenmedi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıksın bir bakalım umarım başarılı bir model olur.

  • Ekrana gömülü mü oluyor şimdi bu? Başlık aldatıcı

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.