Şimdi Ara

SAMSUNG YP-U4 İncelemesi Ana Başlık.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
14.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bu ilk ürün incelemem olacak eksik ve hatalarım olabilir şimdiden yanlışlar için özür.

    Cep telefonundan müzik dinliyordum N82 model bir telefonum var fakat sesi artık tatmin etmemeye başlamıştı bende yeni bir müzikçalar arayışına girdim ve F/P oranı bana yüksek gelen bu cihazı almaya karar verdim. Ses kalitesinden asla taviz vermeyi sevmem aldığım yerde nerdeyse tek tek kendi kulaklığımla mp3 çalarları denedim ve dediğim gibi en uygunu Samsung yp-u4 geldi bana. Cihazı Darty Ankara mağazasından 2 hafta önce 99TL ye aldım. Bu arada fiyatıda gayet uygun çünkü cihaz 4 GB kapasiteli bu fiyata bu kalitede bi cihaz bulmak çok zor internet araştırmamda 119 ile 139 arasında değişen fiyatlarla karşılaştım. Artık cihaz hakkındaki tecrübelerime geçmek istiyorum.

    Biraz Fotoğraf:

    Ufak bir kutusu var kutu içeriği tatmin edici diyebiliriz.
     SAMSUNG YP-U4 İncelemesi Ana Başlık.


    Önden görünüş
     SAMSUNG YP-U4 İncelemesi Ana Başlık.



    Arkadan Görünüş
     SAMSUNG YP-U4 İncelemesi Ana Başlık.



    Yandan Görünüş
     SAMSUNG YP-U4 İncelemesi Ana Başlık.



    Sustalı USB çıkışı istediğiniz zaman içeri itebiliyorsunuz yanında bir düğmesi var onu ittiğinizde sustalı gibi dışarı fırlıyor usb çıkışı :)
     SAMSUNG YP-U4 İncelemesi Ana Başlık.



    Kutu içeriği
     SAMSUNG YP-U4 İncelemesi Ana Başlık.



    3 Rengi mevcut Kırmızı Mor ve Turkuaz
     SAMSUNG YP-U4 İncelemesi Ana Başlık.



    ÜRÜN ÖZELLİKLERİ:

    Bellek Kapasitesi : 4 GB
    Bellek Tipi : Flash Bellek
    Fm Radyo : Yok
    Ses Kayıt Özelliği : Var
    Menşei : İthal
    Ağırlık (gr ) : 27,5 gr
    Bağlantılar : USB 2,0
    Ekran Işığı : LED
    Ekran Tipi : OLED 128 x 64
    Frekans Aralığı (mhz) : 40 Hz-20 kHz
    Garanti Süresi (yıl) : 2
    Güç Kaynağı : Li-Poly
    Id3 Tag : Var
    İşaret Gürültü Oranı (db) : 90
    Kutunun İçindekiler : Kulaklık, Kurulum CD'si, Kullanma Kılavuzu, Kulaklık pedi
    Model : YP-U4AB
    Pil Ömrü (saat) : 16
    Radyo İstasyon Hafızası : Yok
    Tekrar Modu : Var
    Video Oynatma Özelliği : Yok
    Türkçe Menü : Var
    Ses Formatı : MP3, WMA


    Bir çok üründe olmayan Türkçe menü özelliği bu cihazda var arkadaşlar gerçekten hoşuma gitti. Ürünü almadan önce Sony nin NWZ-B133/B 1 GB ürününü almayı düşünüyordum fakat son elememde bu iki cihaz arasından samsungu tercih ettim çünkü sesleri dinlediğimde sony nin basları çok yoğun ve boğuk geldi bana ses net değildi. Samsungu denediğimde ise ses gayet net baslarda sağlamdı.Sony 79 TL Samsung 99 TL idi bende hem 4 GB hemde ses kalitesinin hatrına 20 TL daha fazla verip daha kaliteli bir mp3 çalara sahip olmaya karar verdim. Kullandığım kulaklık Sennheiser CX 300 bu arada.


    Cihazın tuşları tamamen dokunmatik ve gayet hassaslar şu ana kadar yanlış bir tuşa bastığımı hatırlamıyorum yada algılamama problemi olmadı. Üst tarafındaki tuşları özelleştirebiliyorsunuz ayarlar kısmından. Üstteki tuşlara şu seçenekleri atayabiliyorsunuz: A-B yineleme, DNSE yani equalizer, Çalma hızı ve Çalma modu. Yani üstteki düğmesine bastığınızda hangisini atadıysanız o özellik çalışıyor.Ben equalizer atadım şarkıdan şarkıya değiştirmek istiyorum çünkü bazen her şarkıya her eq uygun olmayabiliyor. Üründe sokak modu diye bir özellik var bunu açarsanız dışarı çıktığınızda hakikaten ses farkediyor sokağın gürültüsü daha bir az geliyor kulağınıza ve ses netleşiyor. Üründe 10 adet hazır EQ ayarı ve bir adette kişiselleştirilebilir ayar bulunuyor. Eq 7 band bu arada kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.Bunun dışında 3D özelliği var ses için 4 kademeli bir ayarı var ne kadar arttırırsanız ses 3 boyutlu gibi geliyor kulağınıza ben 1 seviyesinde kullanıyorum fazla açınca salonda dinliyor gibi oluyor çünkü. Ayrıca Bas seçeneği var buda 4 kademeli 4 e çıkardığınızda yerinizden zıplayabilirsiniz gerçekten çok güçlü veriyor basları ben 2. seviyede kullanıyorum. Çeşitli çalma modları var Tekrar Şarkıyı yinele gibi hepiniz biliyorsunuz bunları. Çalma hızını seçebiliyorsunuz. Atlama aralığı seçebiliyorsunuz yani şarkıyı ne kadar saniye aralıklarla sardıracağınızı belirleyebilirsiniz. Ekranında ID3 görünmesini istemiyorsanız bunuda açıp kapayabiliyorsunuz sadece dosya ismi kayıyor ekranda şarkıyı dinlerken. Ekran koruyucusu var 4 farklı isterseniz saat tarih görünüyor ekranda sadece. Bunun dışında öndeki dokunmatik tuşların hemen yanında 3 tane nokta şeklinde led ışık yanıp sönüyor müziğe yada sizin tuşlara basmanıza göre çeşitli hareketler yapıyorlar isterseniz bunuda kapatabiliyorsunuz. Biçimlendirme Yapabiliyorsunuz menüsünden yani format atılabiliyor cihaza. Ses kaydı gayet net. Üründe File browser var yani windows gezgini gibi bişi silme işlemlerinizi falan burdan yapabiliyorsunuz. Üründe radio yok ama ilginç bir şekilde yazılımsal bir hatadan dolayı Menüde bazen FM Radio seçeneği çıkıyor girip çalmaya çalıştım fakat hiç ses çıkmadı. Ya içinde donanımsal olarak koymadılar yada bir firmware hackle radioda çalınabilir. Biliyorsunuz bazı mp3 çalarlarda gizli olarak geliyordu yeni firmware atılıp radio açılıyordu. Umarım bundada öyle olur cihaz yeni olduğu için şu an herhangi bir bilgiye raslamadım bu konuda. Hold tuşu var her üründe olduğu gibi. Arkasında birde reset tuşu mevcut cihaz kitlenirse diye. Merak edenler için ürün Made in China yazıyor başka bişi beklemiyordum zaten.

    Malzeme kalitesi gerçekten çok güzel 10 üzerinden 9 verebiliriz.dokunmatik olduğu için parmak izi kalıyor yanlız bilginiz olsun.

    Müzik konusunda dediğim gibi çok başarılı ses kalitesi gayet güzel. Klasör klasör okuyabiliyor. Playlist oluşturabiliyorsunuz içinden. Şarjı denildiği gibi 16 saat yetişmedi bende hiç max 13 saat kullanabildim. USB den şarj oluyor cihaz. Bende direk prizden usb dönüştürücü bir aparat var onunla şarj ediyorum bu şekildede şarj oluyor. Kendi Kulaklığını hiç açmadım çünkü başıma geleceği biliyorum uyuz bir ses verecek onun için paketyile duruyor.

    Kutunun içinden garanti belgesi, Yetersiz bir kullanma kılavuzu, Kurulum CD si, Kulaklık ve kulaklık pedi çıkıyor. İçinden çıkan programı ben yüklemedim bu yüzden ne yapar ne eder program bilmiyorum direk sürükle bırak şeklinde çalışabiliyor cihaz taktığınızda pc ye hemen tanıyor zaten. Sanırım programla fw update album art falan eklenebiliyormuş birde kendi menünüzü yaratabiliyormuşsunuz. İnternet üzerinden indirilebilir eq ayarları mevcutmuş kılavuzunda böyle yazıyor. Kılavuz sanırım yarım kalmış basımı gerçekten çok ilginç.İnternetten samsungun sitesine girdim ve kullanam kılavuzunu TR olarak PDF formatında indirdim burdan okuyup yaptım her şeyi içinden çıkan yarımdı gerçekten. Yani 15 sayfasını koymuşlar baslıl olarak önemli şeyleri basmışlar gerisi yoktu. PDF olarak çektiğim kılavuz çok daha kapsamlıydı.

    Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe ekleme yaparım arkadaşlar sormak istediğiniz şeyleri elimden geldiğince cevaplarım. Görüşmek üzere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cradl3 -- 24 Ağustos 2009; 13:03:43 >







  • inceleme icin tesekkurler.

    benim ilgimi cihazin renklerini yazdigin yer cekti. sirasiyla kirmizi, mavi, yesil degil; kirmizi, mor ve turkuaz renklerindeler.
    dikkatsizlik degilse renk koru olabilirsin.(yanlis anlama)
  • Evet renklerin farkındayım bende hatta kırmızıda değil bordo ama samsungun sitesinden alıntı yaptığım için hata yapmışım kusura bakmayın düzelteyim. aslında aldığım cihazın kutusunda turkuaz için yeşil diye geçiyor :)
  • Güzel bir inceleme sağolun.
    ypu3te bulunan şarkılarda takılma,atlama,tuşlarda basmama gibi özellikleri yenmişler bu modelde anladığım kadarıyla.
    Samsungun yp serisi gerçekten çok iyi ve dayanıklı.tek kötü yanı pilinin değişememesi.(sizinki değişebiliyor mu bilemiyorum)Ancak ben 2 senedir kullanıyorum yp-u2'yi henüz pil performansında bir sıkıntı yok.
    Benim kulaklığım da sennheiser mx 360.Bunu şunun için yazdım;mp3 çalar alacak arkadaşlar kendi kulaklıklarıyla modelleri denesinler.mediamarkt,darty gibi mağazalar buna izin veriyor.Herkesin müzik zevki başka olduğu için en uygun mp3 çaları yine kendi kulaklıklrı ile seçebileceklerdir.
    Sonynin 2gb.lık bir modeli var.Hatta video donanımhaberde incelemesi var.onunla karşılaştırdığınızda sizce hangisi daha iyidir?2sinde de benzer özellikler var(şarkılarda tuş takımının yanıp sönmesi,usb girişi vs.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 25 Ağustos 2009; 22:31:15 >
  • NWZ-B142F modelinden bahsediyorsanız eğer o modelide ses olarak dendedim NWZ-B133/B modelinden hiçbir farkını göremedim bu iki cihazdada usb girişi bir kapakla korunuyor samsung u4 de sustalı gibi içinde gömülü cihazın. kişisel bir tercih ama dediğim gibi sonynin sesinden iyi geldi bana samsung sabit fikirli olmamak lazım illa sony diye sesi güzel olur demek değil sanırım ;) sony de ışıklar müziğe göre ritm uyduruyolar samsungda kendi kafasına göre yanıp sönüyor pek lazımlı bişi değil buda bence sonuçta cebime atıp gidiyorum ışık falan gördüğüm yok :) 1 hafta kadar NWZ-B133/B modelini kullandım sony nin tekrar diyorum samsung her yönden daha iyi.( Bana Göre).
  • arkadaşm bn zen stone kulanıyodum kardeşm saolsun sıçtı içine u4 almayı düşünüyorum kipada tam 99 lira bana biraz iri geldi gerçi ama kullanan sensn kutudan çıkan kulaklıkla iyi iş görmezmi?
  • Bende yeni aldım ürünü.Daha hiç açmadım.Satıcı açmadan önce reset at(veya şarja takmadan önce reset at) gibi birşey söyledi hiçbişey anlamadım.Şimdi şarja taktım, reset falan atmadan direk açıcam.Birde sadece usbden şarj olması çok kötü ya.Pc olmayan yerde müzik dinleyemiyecekmiyim.Siz usb priz adaptörü kullanıyormuşsunuz.Bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manner34

    arkadaşm bn zen stone kulanıyodum kardeşm saolsun sıçtı içine u4 almayı düşünüyorum kipada tam 99 lira bana biraz iri geldi gerçi ama kullanan sensn kutudan çıkan kulaklıkla iyi iş görmezmi?



    zen stone dan sonra büyük gelebilir cihaz ama sonuçta ekranı var ve cebinizde taşıyacaksınız fazla sorun teşkil etmez gibime geliyor karar sizin tabi. kulaklıkla çok iyi bir ses alamazsınız yani sese çnem veriyosanız pek memnun kalmazsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LevenTr34

    Bende yeni aldım ürünü.Daha hiç açmadım.Satıcı açmadan önce reset at(veya şarja takmadan önce reset at) gibi birşey söyledi hiçbişey anlamadım.Şimdi şarja taktım, reset falan atmadan direk açıcam.Birde sadece usbden şarj olması çok kötü ya.Pc olmayan yerde müzik dinleyemiyecekmiyim.Siz usb priz adaptörü kullanıyormuşsunuz.Bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz?



    reset olayı falan hikaye cihaz kitlenince atıyorsunuz gereksiz bişey. evet sadece usb den şarj oluyor dediğim gibi sizde aşağıda resmini koyduğum adaptörü kullanabilirsiniz (priz için olanı) cihazı pc gibi şarj ediyor hiç bir farkı yok. teknosadan almıştım ben.

     SAMSUNG YP-U4 İncelemesi Ana Başlık.




  • Ben LevenTr34.Tamam buldum.Teşekkürler...
  • bu cihazı alırken dokunmatik olduğunu gözönünde bulundurun arkadaşlar...gerçekten ses kalitesi çok iyi ama o dokunmatik facia.ben 2 ay önce dartyden 99liraya almıştım...geçişler yavaş ve yukarı sağdaki geri dön tuşu genelde direk ana menüye dönüyo...ses kalitesi gerçekten iyi ama sürekli holdda tutmak gerek cepteyken falan...alıcak arkadaşlar bunu dikkate alsınlar...ben bi türlü alışamadığım için kullanmayı bıraktım.şarj süreside tatmin edici değil
  • kutudan çıkan kulaklık yp-u3 ile aynı değilmi ?
  • evet aynı
  • YP-u3 kullanıyordum memnundum ama arızalandı..Şimdi u5 çıkmış ses çıkış gücü u4 ve u3 ile aynımı?

    Dokunmatik ve usb sustalı gibi olmasından yana değilim sonunda bozuluyor..
  • farklı bir cihaza yönelin bu hem dokunmatik hem sustali. Diğer 2modelle farkı varmı hiçbir fikrim yok
  • Selam 15 gün önce elektro dan aldım ürünü.16 saat çalma süresi olduğu yazılı heryerde ama test ettim 6 saat 5 dakikada bitiyor pil. ( testi ses seviyesi 15 ve çamla modu NOR olarak ve ekran kapalı şekilde yaptım ) sizlerin pil performansı hakkında bilgi alırsam sevinirim.Sanırım ürünü iade etmek için uğraşacam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gpower
    Selam 15 gün önce elektro dan aldım ürünü.16 saat çalma süresi olduğu yazılı heryerde ama test ettim 6 saat 5 dakikada bitiyor pil. ( testi ses seviyesi 15 ve çamla modu NOR olarak ve ekran kapalı şekilde yaptım ) sizlerin pil performansı hakkında bilgi alırsam sevinirim.Sanırım ürünü iade etmek için uğraşacam...

    testi aynı şekilde aynı seviyede yaptım 7 saat 12dakika sürdü.
  • 15 SAAT GİTMİYOR MU

    DNSe TEKNOLOJİSİ YOK MU?

    BİRDE BUNUN RADYOLU MODELİ YOK MU?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 26 Kasım 2009; 23:07:04 >
  • DNSe var gayet güzel birşey,radyosu yok yani türkiye modellerinde yok belki kırdırabilirsin ama denemedim...
    En kötü özelliği kitapçığında 16 saat pil ömrü var diyor ama ben 5-6 deneme yaptım en iyi pil performansını 0 ( sıfır ) ses düzeyinde standart EQ ile alet kapanana kadar hiç bir düğmesine basmadan 8 saat 30 dakika gördüm ve tabi sonrasında servise gönderdim bugun itibariyle 25 gün oldu hala ses yok.
    Umarım gelmezde bende para iadesi isterim...

    Samsung'un LCD TV - Mönitör - Smartphone - Dijital foto makinesini - 1 tb hdd sini kullanan biri olarak aldım bu aleti ama kesinlikle pil ömründeki sahtekarlıktan dolayı tavsiye etmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cradl3


    quote:

    Orijinalden alıntı: gpower
    Selam 15 gün önce elektro dan aldım ürünü.16 saat çalma süresi olduğu yazılı heryerde ama test ettim 6 saat 5 dakikada bitiyor pil. ( testi ses seviyesi 15 ve çamla modu NOR olarak ve ekran kapalı şekilde yaptım ) sizlerin pil performansı hakkında bilgi alırsam sevinirim.Sanırım ürünü iade etmek için uğraşacam...

    testi aynı şekilde aynı seviyede yaptım 7 saat 12dakika sürdü.


    Teşekkürler,demek ki bütün ürünlerde bi sahtekarlık söz konusu...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.